Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7154 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בגלל שחלוד שמה יש מגעים וזה יוצר קצר.

הסתכלתי פעם שלישית בתמונות ולא ראיתי שום חלודה. אם כבר חלודה יגרום לנתק/מגע רופף ולא לקצר.
פורסם

מנסיון של 3 שנים ברכב דומה זו מחלה. אצלי גם הנורות הראשיות מקדימה היו נשרפות בתדירות גבוהה. כמו כן בעלי פוקוסים נוספים התלוננו ובחברת הליסינג טענו שזו מחלה של כל הרכבים. לא נראה לי שזה בעיה של נורות באיכות ירודה.

פורסם

רגע, אז אם זה מחלה מותר לי לנסוע בלי אורות ברקס ? אני יכול להגיד למי שיכנס באמא שלי מאחורה שהאוטו היה חולה ואין אצל אף רופא את הפתרון ? זה כמו סרטן ? האוטו ימות לי מזה ?

הבנתי שזה מחלה, בערך לפני שנה וחצי שרכשנו את הרכב, ועכשיו בשביל מי שעוד לא הבין:

לפורד פוקוס יש מחלה באורות האחורים !

ועכשיו אני אנסה לחזור למטרת השרשור:

מישהו יודע על תרופה למחלה הזו ?

(מלבד החלפה יזומה של נורות איכותיות 1 ל -3 חודשים ?)

תודה.

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם

יש בשרשור כמה נקודות שאינן ברורות לי:

1 - למה שריפת בית הנורה גורמת לשריפת הנורה עצמה?

2 - למה קצר בבית הנורה או בפס חיבורים גורם לשריפת הנורה?

3 - איזה מנגנון ברכב יכול לגרום להופעת מתח יתר באספקה לנורה?

נדמה לי שיש לחפש את הסיבה לקצב שריפת הנורות בשלוש סיבות:

א - נורות מאיכות ירודה.

ב - תכנון לקוי של הרפלקטור אליו מחוברים בתי הנורה, ואולי גם ליקוי בדרך החיבור של הרפלקטורים לפח הרכב. כוונתי בתכנון לקוי - המבנה מרעיד את הרפלקטור והנורות בתאוצות גבוהות, אולי בגלל תדר רזוננס ואולי סתם עקב חיוץ לא מספיק.

ג - נפח אוויר לא מספיק סביב הנורה הגורם לחימום יתר שלה - קשה לי להאמין שזוהי הסיבה.

שמעתי על תופעה דומה בפנסים הראשיים של טנקי מרכבה לפני כמה שנים - הוספת תווך אלסטי שהגדיל את תנועת הפנסים אבל הוריד בהתאמה את הכוחות המאלצים ולכן גם את התאוצות פתר את הבעיה.

הייתי מנסה להוסיף גומיות רכות בין הרפלקטורים לפח המכונית או אפילו קפיצים סביב הברגים בין אוזני הרפלקטור לפח. כמובן שאסור להדק עד הסוף כדי שתשאר גמישות. ניתן גם להוסיף משקל לרפלקטורים, נניח להדביק מסה של כמה עשרות גרמים. השילוב של תומך אלסטי והכבדה יוריד את תדר הרעידות של הפנסים ויקטין את התאוצות.

יוסי

• תוכן חדש...