Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7188 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני יודע שמדובר בערך על פי 3 מהסכום הנוכחי (:roll:), האם זה נכון לכל הקבוצות? למישהו יש קישור\טבלה בנושא?

תודה.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

בוקר אור

א. עדיין לא נקבע

ב. להערכתי האישית שינויי המס ייפרסו לאורך השנים, לדוגמא :

קבוצה 2 שנה 2007 - 1,600

קבוצה 2 שנה 2008 - 1,900

קבוצה 2 שנת 2009 - 2,200 וכו'

ג. להערכתי התוצאה הסופית הינה :

קבוצה 2 - 2,500, שזה השווי האמיתי של ההטבה. ובערך בנקודה זו השכירים יוותרו על המושג ליסינג ויחזרו להיותר כמו שאר בני התמותה.

ד. ייתכן שבסוף האוצר לא יצליח כלל לבצע את השינוי, הסיבה הינה לובי חזק של חברות הליסינג (אולי המילה "לובי" הינה שגויה, פשוט יש להם מיליארדי שקלים והם יקנו מספיק ח"כים שיתנגדו לתהליך)

בברכת שבת שלום

פורסם

fכתבת וידאו היום מערוץ 10 באתר ואללה. לפי ההערכה בכתבה התכנון הוא שתוך שנתיים יעלה שווי השימוש ברכב באופן אחיד ב-2000 שקל.

http://news.walla.co.il/?w=//1001535

להבנתי החישובים בכתבה, ושל yftachcar הם דמגוגיים ולא נכונים. ניקח כדוגמא מקבל ליסינג מהעבודה ששכרו 23000 ועוד רכב. הוא לא משלם רק את המס על 1330 שווי השימוש היום (במקרה הנפוץ), שהוא כ-665 שקל בנטו כפי שנדמה מהכתבה (נניח מס הכנסה שולי 37% ועוד 10-12% ביטוח לאומי ומס בריאות סה"כ 50% מס, אני לא בטוח שמשלמים בריאות ובט"ל על שווי השימוש אבל נניח כרגע כי זה זניח). אלא גם מוותר על כ-3000 שקל בברוטו.

אם לא היה לוקח רכב בליסינג, היה מקבל 26000 בברוטו, שהם עוד 3000 בברוטו (שהמעביד עכשיו לא משלם לליסינג, אלא לעובד), או עוד 1500 בנטו (50% מס שולי כולל), ולא היו מנוכים ממנו ה-665 שקל. סה"כ עד עכשיו חוסך 2165 בנטו. לכך יש להוסיף 20% תוספת הפרשות לפנסיה שהעובד עכשיו מקבל, ושלא קיבל כאשר השתמש ברכב צמוד, כלומר עוד 600 שקל, סה"כ 2765 בנטו חוסך העובד אם הוא לא משתמש ברכב צמוד.

כלומר העלות האמיתית לעובד עקב שימוש ברכב צמוד היא 2765, ולא 665 כמו שהציגה הכתבה (בערך), ואם יעלו את שווי השימוש ב-2000 שקל, העלות לעובד האמיתית תעלה ב-1000 שקל ל-3765.

האם נראה לכם שמישהו יקח רכב צמוד בתנאים אלה? עדיף לקבל עוד 3765 לנטו כל חודש ולקנות רכב משומש (או אפילו חדש) ולחסוך המון. (החיסרון היחיד - כמה ימי מוסך בשנה...)

פורסם

אתה מסתכל על זה מהזווית הלא נכונה - למדינה לא באמת אכפת כמה מוריד המעביד לעובד. זה בדיוק הרעיון, זו הטבה שוות ערך לכסף. אם המעביד בוחר שלא להוריד לעובד 3000 ש"ח לחודש על הרכב, אז המדינה תיקח מס גם על ה3000 ש"ח האלו וגם על הרכב.

תראה, המספרים פשוטים מאוד: אם המעביד מוריד לעובד 3000 ש"ח לחודש על הרכב, ובהנחה שזו העלות הריאלית של הרכב, שווי ההטבה הוא 3000 שקל לחודש מבחינת רשויות המיסים.

נניח שקיבלת רכב ששוויו 3000 ש"ח לחודש מהמעביד. המעביד הוריד לך 3000 שקל מהמשכורת (כלומר אובדן של 1500 שקל), ומס הכנסה גבו ממך שווי שימוש של 3000 שקל, כלומר עוד אובדן של 1500 בנטו - וקיבלת בחזרה 3000 שקל. הוגן.

המצב כרגע הוא שקיבלת רכב בשווי 3000 ש"ח על חשבון סכום זהה מהברוטו שלך, וירדו לך 1500 ש"ח מהנטו. בא מס הכנסה ולוקח לך 1300 ש"ח שווי שימוש, כלומר עוד 650 שקל מהנטו. קיבלת הטבה של 3000 שקל שמתבטאת ב2150 ש"ח בלבד מהנטו שלך, וזה עיוות מס.

כל מה שהמעביד עשה הוא להמיר 3000 ש"ח מהברוטו שלך לרכב. כל מה שמס הכנסה עושים זה לבוא ולבקש מס על ה3000 ש"ח שהומרו. זה סביר.

אולי המינוח "שווי שימוש" מטעה, לא מדובר כאן בשווי הריאלי של השימוש ברכב אלא בסך הכל אומדן להטבה שנותן המעביד. קל למסות כסף, קשה למסות הטבות אחרות, וכאן השווי נכנס לתמונה.

הבעיה שנותרה היא באמת התנאים הסוציאליים - כאן קיים עיוות נוסף. התנאים לדעתי היו צריכים לכלול את שווי הרכב בתוכם.

מה שמשעשע הוא איך כולם קמים ומזדעקים שזה יקר - הליסינג הצליח במשך זמן רב למסך את אחת הבעיות הקשות ביותר של חיי המעמד הבינוני כאן, והיא מחירי הרכב.

בכל מקרה, מה שיותר מעניין אותי הוא שווי השימוש הצפוי של הקבוצות הגבוהות (4-5-6), ולא 2, כך שאם מישהו יודע...

עריכה: הנה שווי השימוש כפי שהתפרסם במוסף "עסקים" של מעריב:

קבוצה 1

כיום: 1180

חדש: 2900

קבוצה 2

כיום: 1330

חדש: 3300

קבוצה 3

כיום: 1740

חדש: 4300

קבוצה 4

כיום: 2160

חדש: 5500

קבוצה 5

כיום: 3030

חדש: 7600

קבוצה 6

כיום: 3850

חדש: 9600

קבוצה 7

כיום: 4850

חדש: 12100

בסך הכל, אם אי פעם חלמתי להפוך לעצמאי ולקנות משהו הגון, החלום הזה נגוז עכשיו כשקבוצה 6 תגזול מהנטו שלי לא פחות מ4500 לחודש. תודה לכם, אנשי האוצר.

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

פורסם

כל אחד צריך לשאול את עצמו:

א) כשהוא לוקח ליסינג, כמה יוצא לו חישוב של הנטו בסוף החודש + סכום שהופרש לקרנות פנסיה והשתלמות.

ב) כמה יצא אותו חישוב אם הוא לא יקח רכב. (ונניח יקבל הוצאות רכב לפי תעריפי אוטובוס או מה שנהוג בחברה שלו).

עכשיו, קח את הסכום שיצא בסעיף ב', ותוריד ממנו עלות של קניה ואחזקת רכב חדש מהניילון. ב"קניה" הכוונה לעלות של זה שהכסף שלך לא מושקע בבנק כי הוא הוצא לצורך קנית רכב, או יותר גרוע, נזקקת להלוואה לצורך הקניה ויש לך החזר חודשי על הלוואה. לזה להוסיף דלק, תיקונים, טיפולים, טסט, ביטוחים, ירידת ערך וכו'

אם נשאר לך בסעיף ב' אחרי ההורדה לצורך אחזקת רכב בעצמך, יותר כסף מאשר סעיף א', אז לא כדאי לך לעשות ליסינג. כיום בוודאי שסעיף א' עדיף , ואחרי העלאת שווי השימוש יכול להיות שהם יהיו בתיקו.

פורסם
כל אחד צריך לשאול את עצמו:

א) כשהוא לוקח ליסינג, כמה יוצא לו חישוב של הנטו בסוף החודש + סכום שהופרש לקרנות פנסיה והשתלמות.

ב) כמה יצא אותו חישוב אם הוא לא יקח רכב. (ונניח יקבל הוצאות רכב לפי תעריפי אוטובוס או מה שנהוג בחברה שלו).

עכשיו, קח את הסכום שיצא בסעיף ב', ותוריד ממנו עלות של קניה ואחזקת רכב חדש מהניילון. ב"קניה" הכוונה לעלות של זה שהכסף שלך לא מושקע בבנק כי הוא הוצא לצורך קנית רכב, או יותר גרוע, נזקקת להלוואה לצורך הקניה ויש לך החזר חודשי על הלוואה. לזה להוסיף דלק, תיקונים, טיפולים, טסט, ביטוחים, ירידת ערך וכו'

אם נשאר לך בסעיף ב' אחרי ההורדה לצורך אחזקת רכב בעצמך, יותר כסף מאשר סעיף א', אז לא כדאי לך לעשות ליסינג. כיום בוודאי שסעיף א' עדיף , ואחרי העלאת שווי השימוש יכול להיות שהם יהיו בתיקו.

הבעיה עם מה שכתבת היא ההנחה שאם עובד לא נוסע בליסינג הוא רוכש רכב 2007 חדש מהניילון . מי אמר שזה מה שצריך לעשות? מה רע ברכב מודל 2000? או 2002? שיעלו לעובד ברכישה פחות מחצי עלות של רכב חדש למשל, וברוב המקרים יעשו את אותה עבודה כמו רכב הליסינג. ההשואה בין קבלת רכב מהליסינג לבין רכישת רכב חדש מהסוכנות פשוט לא נכונה כי זה לא מה שרוב האנשים יעשו.
פורסם

עדיף, למי שמתכנן לנסוע ב-3 או אקסנט, ונהנה מזה.

לא עדיף למי שחושב שמגיע לו משהו טיפה יותר משודרג (נו טוב, STI זה לא טיפה) כי הוא באמת עובד כמו חמור ובזבז 4 שנים מהחיים + עלויות שוטפות (כולל אובדן הכנסה) עבור תואר I.

בקיצר, לא מטריד אותי.

----- וחזרה לעניין -------

רועי צודק במאה אחוז, ושכח גם פקטור נוסף בשכר: עלות הנסיעות שלא משולמת למי שלוקח רכב בליסינג. כלומר, יש כאן הפסד נוסף מהנטו.

במידה והמעביד מתקין לי פזומט ברכבי הפרטי שלי - איך מס-הכנסה מתייחס לזה? (אני יודע שזה אפשרי, כי בחברה בה עבדתי נעשה הדבר לאחד מרכבי העובדים. אותו בחור בדיוק עזב את אמדוקס (היה גל של פיטורים למי שזוכר), והתעקש בחירוף נפש לקנות את הדייהו לאנוס שהייתה צמודה לו. הבוס שילם לו את כל עלויות הדלק (לפי קבלות)).

וסתם שאלה: אם יש לי רכב (נניח, אימפרזה WRX) שעלות הדלק שלו באופי הנהיגה שלי מסתכמת בחודש ב-1800 שקל (די מציאותי), פי 2.3 משל מאזדה 3. האם אני יכול לבקש מהמעביד שישלם לי 1/2.3 מעלות הדלק של הרכב שלי, במקום הנסיעות וכל העסק של הליסינג? האם אתם מכירים מישהו שעשה סידור דומה?

אביעד

פורסם

עוד כמה נקודות:

1. אין סיכוי שלהחזיק B4 עולה עוד 2000 שקל לחודש על מאזדה 3, כפי שמשתמע מהטבלה שהבאתי ממעריב.

2. האוצר הוריד לאחרונה את מחירי הקבוצות, מה שמצויין רק למי שקונה מכוניות זהות לליסינג באופן פרטי, אבל רע מאוד לכל היתר. עצמאי שקונה רכב שלא נפוץ בליסינג - נגיד C5 - עלול למצוא את עצמו בקבוצה אחת מעל למה שהוא היה פעם, ועם המיסוי החדש זה רצח

3. לא הכל זה ליסינג. במקרה שלי, אני כלל לא מודאג מליסינג, אלא מאי היכולת לקנות מה שאני רוצה באופן עצמאי.

4. אביעד, אני לא חושב שמשיקולי מיסוי המעביד יכול להחזיר את מלוא הוצאות הדלק לעובד, נדמה לי שיש תקרה כלשהי של "החזר הוצאות נסיעה". כלומר, אני לא חושב שלקנות STI ושהמעביד יחזיר לך את עלות הדלק לנטו יעבוד כאן - רשויות המס ירצו לראות שווי שימוש רכב משולם, אבל אולי אני טועה.

פורסם
עוד כמה נקודות:

1. אין סיכוי שלהחזיק B4 עולה עוד 2000 שקל לחודש על מאזדה 3, כפי שמשתמע מהטבלה שהבאתי ממעריב.

תבדוק טוב לפני שאתה כותב.

ההבדל במחיר בין 2 הרכבים הוא בדיוק 40 אלף שקל. בהנחה זהירה של אובדן ערך של 20 אחוז בשנה הראשונה מדובר ב8000 שקל שהם 700 ש"ח לחודש. מבדיקה שערכתי במחירוני לוי יצחק עולה שB4 מאבד ערך באופן יחסי יותר ממאזדה 3 אבל אני לא נכנס לזה, ומניח שאובדן הערך היחסי זהה.

שווי הכסף בריבית סולידית של 4.5 אחוז לשנה הוא 150 שקל לחודש.וזאת עוד בהנחה שיש לך את הכסף ואתה לא לוקח הלוואה, שאז זה באמת עולה הרבה יותר.

המכה האמיתית באה מכיוון הביטוח: ההפרש נע בין 1000 ל 1500 שקל בחודש, תלוי בחברה וסוג הנהג. מה לעשות, גנבים אוהבים סובארו.

יש גם הבדל בעלות אגרת הטסט השנתית (כמה עשרות שקלים לחודש).

הבדל בצריכת הדלק לרעת ה B4 שעם מחירי הדלק בימינו יכול להגיע למאות שקלים בחודש, תלוי כמה נוסעים.

ואני מדבר פה על הB4 הזולה ביותר שעולה 160 אלף שקל, הדגם עם הריפודי עור עולה 180 אלף והוא גם בקבוצת רישוי 4.

אז כמה יצא ההבדל? בעצם אתה צודק. לא 2000 שקל בחודש. קצת יותר.

פורסם
תבדוק טוב לפני שאתה כותב.

ההבדל במחיר בין 2 הרכבים הוא בדיוק 40 אלף שקל. בהנחה זהירה של אובדן ערך של 20 אחוז בשנה הראשונה מדובר ב8000 שקל שהם 700 ש"ח לחודש. מבדיקה שערכתי במחירוני לוי יצחק עולה שB4 מאבד ערך באופן יחסי יותר ממאזדה 3 אבל אני לא נכנס לזה, ומניח שאובדן הערך היחסי זהה.

שווי הכסף בריבית סולידית של 4.5 אחוז לשנה הוא 150 שקל לחודש.וזאת עוד בהנחה שיש לך את הכסף ואתה לא לוקח הלוואה, שאז זה באמת עולה הרבה יותר.

המכה האמיתית באה מכיוון הביטוח: ההפרש נע בין 1000 ל 1500 שקל בחודש, תלוי בחברה וסוג הנהג. מה לעשות, גנבים אוהבים סובארו.

יש גם הבדל בעלות אגרת הטסט השנתית (כמה עשרות שקלים לחודש).

הבדל בצריכת הדלק לרעת ה B4 שעם מחירי הדלק בימינו יכול להגיע למאות שקלים בחודש, תלוי כמה נוסעים.

ואני מדבר פה על הB4 הזולה ביותר שעולה 160 אלף שקל, הדגם עם הריפודי עור עולה 180 אלף והוא גם בקבוצת רישוי 4.

אז כמה יצא ההבדל? בעצם אתה צודק. לא 2000 שקל בחודש. קצת יותר.

אז אתה עובד באוצר, הא? :wink:

קודם כל, גם מאזדה 3 לא כלכך זול לבטח. והסובארו שהגנבים אוהבים היא בטח לא הB4.

אבל עזוב את הB4; מה לגבי מאזדה 3 שני ליטר מול 1.6 ליסינג? האם גם שם ההבדל הוא 2000 שקל לחודש? כמובן שלא. הייתי מתפלא אם 1000.

סתם שוד, בקיצור.

פורסם

רועי, לא הבנתי מה זה משפיע עליך בתור עצמאי?

אמרת שבתור קבוצת רישוי 6 אתה תצטרך לשלם 4,500 ש"ח לחודש אם תרכוש רכב כזה חדש. כמה היית משלם עד היום בתור עצמאי? למה ההבדלים?

הסבר :).

תודה.

Back to the original - NC again.

פורסם
רועי, לא הבנתי מה זה משפיע עליך בתור עצמאי?

אמרת שבתור קבוצת רישוי 6 אתה תצטרך לשלם 4,500 ש"ח לחודש אם תרכוש רכב כזה חדש. כמה היית משלם עד היום בתור עצמאי? למה ההבדלים?

הסבר :).

תודה.

כמובן שאני לא רואה חשבון ומלבד ידע מכאן ומשם, אין לי מושג וודאי על ענייני מס, אבל ממה שאני יודע:

כשאתה רוכש רכב כעצמאי, בשביל לקבל הכרה עליו במס (כלומר, היכולת לשלם על חלק\רוב ההוצאות שלו מהברוטו שלך ולא מהנטו) אתה חייב להצמיד אותו לעובד כלשהו (כלומר אליך, במקרה של עצמאי יחיד) ולשלם עליו את שווי השימוש.

עד היום, המס הזה היה שווה ל3800 שקל נוספים להכנסה, כלומר במקרה של משכורות מעל 20K, משהו כמו 1900 ש"ח מהנטו. עכשיו הוא עלה ל9500 ש"ח, מה שאומר 4800 ש"ח בערך מהנטו.

בתור אחד שרואה במעבר משכיר לעצמאי אפשרות טובה להפסיק לסוע בנבלות, העלאת המס מנתצת את התוכניות שלי.

מצד שני, קשה לי לומר שהאוצר לא צודק כאן, במידה מסויימת - זו פרצת מס ותו לא. המצב לא היה צריך להיות כך אם מחירי המכוניות היו שפויים, ואז שווי השימוש היה באמת קרוב למה שהוא כיום.

מה שקרה הוא ששוק הליסינג ופרצת המס גרמו למיסוך הבעיה העיקרית, שהיא מחירי הרכב ואחזקתו הבלתי נסבלים בעליל. אולי עכשיו, כשיקחו ממעמד הביניים את היכולת לסוע ברכב חדש, פתאום יראו את התמונה כולה.

לא מדובר כאן על מעט כסף, גם ה1500 ש"ח מהנטו שילקחו מבעלי רכב קבוצה 2 עלולים לדרדר מצב של לא מעט אנשים. אמנם בארץ מי שמרוויח 20K+ נחשב לעשיר, אבל הקיום שלך במשכורות כאלו רחוק מלהיות חסר דאגות - במיוחד עם משפחה (שלא לדבר על מצב של מפרנס יחיד).

• תוכן חדש...