Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8386 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מר' אלי היקר

שלום.

אני שמח שהפנמת והשכלת להבין שלא זו הדרך לפתור בעיות מסוג זה.

אני סמוך בטוח ומאמין שיוסי עושה ויעשה הכל על מנת לרצות את כל לקוחותיו באשר הם.

ושוב אומר לכל אותם שהגיבו למכתבך וזאת מבלי לדעת מי עומד מאחורי הקלעים,ששם נמצא אדם (יוסי)שנותן את כול כולו לעבודה (והאמינו לי שלא תמיד הוא מרוויח מזה),זה אדם שמקצוענות,יושר,ואמינות,הם שמו האמצעי.

ולך מר' אלי היקר ראשית אני מאחל רק הצלחה,שנית אני מציע שתיישר את ההדורים עם מר' יוסי , כי אדם כזה אין בנמצא .

יהיה נחמד עם תוציא הודעה כאן בפורום שכל הפרשה נסתיימה על הצד הטוב ביותר וכשם שכתבת מכתב שהשמיץ את יוסי (ואני יכל להבין אותך,היית בסערת רגשות),אני מבקש בכל לשון של בקשה שתכתוב את אותו מכתב רק מהצד השני של המטרס.

ושוב אני לא בא להטיף מוסר או להעביר ביקורת.

פשוט כואב לי על מה שנעשה - לשני הצדדים.

ושיהיה לך אחלה של שבוע.

כמובן שאני יוציא הודעה שהכל יגמר ,

אני למרות הנזק הקשה שנגרם לי די אוביקטיבי , וההודעות שלי היו עובדתיות .

שהעניין יסתיים אני אכן יסכם את הנושא בפורום .

אני גם אכן מאמין שיוסי בן אדם הגון , ואני לא יוצא נגדו , פשוט חומרת הנזק מכאיבה לי לא פחות .

• תגובות 100
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
תודה מיוחדת לאיציק (מנהל מחלקת חשמל) ממוסך ליטל על השרות המהיר , והטיפול המסור שנתן לי.

חברים : אנשים עם מוסר עבודה כשל איציק עושים לך חשק "לקלקל" את האוטו כדיי לזכות לטיפול אצלו.

תודות וד"שים אפשר לשלוח ברשת ג' כל יום בין 11:00 ל 12:00.

ברשותך, תחסוך מאיתנו את התודות לאיציק (שאני בטוח שהוא חשמלאי מצויין) ותתרכז בנושא הדיון.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

ליוסי מליטל וגם לבחור שנפל לו המנוע ובכלל, לכולם...

אני עוקב אחרי הסיפור הזה מיומו הראשון.

נראה לי נורא מסקרן לעקוב אחרי טיפול במצב כל כך אבסורדי כששני הצדדים משמיעים את דעתם כל העת ברקע.

1. נתחיל מהערה שלי לאיציק :

אני לא מאמין שהיית נותן למוסך ש"טיפל" לך באוטו שאחרי חמישה ימים נופל לו המנוע בעת נסיעה לבדוק את האוטו ולהגיד לך מה קרה - פשוט כי זה לא אמין.

כמו שיש את אלי (בעלה של הראלי) ואת יוסי (ליטל) ושניהם הגיבו בצורה די אמוציונלית ולא אובייקטיבית - אני לא חושב שנכון ללכת ולתת למי מהם להאשים את עצמו כשנופל מנוע של אוטו באמצע נסיעה. את הבדיקה הזו יש לבצע במכון בדיקה אחראי ואוייקטיבי שאינו צד בעניין (זה ובאמת בא לנו לברר מי אחראי באיזו צורה ולמה - דבר שאגב אני לא בטוח ששני הצדדים היו רוצים)

2. לגבי ההערה של "אתה לא יודע כמה התעללו ברכב עד שהוא הגיע אליך...." - אם אני מכניס את האוטו שלי למוסך לטיפול 10K וחוץ מזה יש לי גם תושבת גלגל קדמי ימין שבורה (לצורך ההמחשה) ובמוסך האוטו עולה על ליפט, יורד, ומוחזר לי לאחר טיפול 10K בלבד בלי להשמיע מילה על "האוטו שלך מסוכן אדוני והגלגל עלול להתנתק בכל רגע" - זו עילה לאחריות מלאה של המוסך כלפי הנזק שיקרה במידה וקורית תאונה. > ולענייננו - מנוע לא נופל סתם ככה. אין מצב שהוא הכניס אוטו למוסך ואחרי 5 ימים נפל לו המנוע כי "השלדה התרחבה או התעוותה" ולא ראו את זה בזמן הטיפול במוסך.

מה שכן יכול להיות זה שבאמת השלדה היתה עקומה מלכתחילה ולכן התעורר הצורך להשתמש בברגים "מותאמים" כדי לחבר את התושבות - מה שהביא (קרוב לוודאי - זו רק השערה שלי) לגזירתם ונפילת המנוע.

3. אני רואה פה את ה"התגייסות" הזו למען יוסי וליטל. אני חושב שזה נורא יפה ולויאלי ואני בטוח (באמת, בלי ציניות) שיוסי עושה הכל למען הבטיחות והשירות שהוא נותן ללקוחות שלו (זו פרנסתו) אבל עדיין. אין בזה ולו במאום כדי לגרוע מהאחריות של המוסך למחדל כזה (אין לי אף מילה אחרת) ואני חושב שגם מבחינתו לצאת נקי מהסיפור אני במקומו הייתי שוקל לתת לאלי אוטו חלופי לאיזה שבועיים והייתי שולח את הפיז'ו למכון בדיקה לברר לעומק את ענין נפילת המנוע, כי שוב, מדובר פה באחריות שיש בה רשלנות פושעת - זה יכול היה לעלות בחיי אדם.

4. להאשים את אלי על ההתפרצות שלו עם תחילת המקרה, כשהשתמש באי אילו ביטויים "אלימים"... כאן אני רוצה לבקש מכולם - כולל יוסי לא לשפוט אף אדם בשעת צערו ו\או כעסו, תשימו את עצמכם בכל מקודה שהיא במקומו ותבינו איך הוא עלול היה להרגיש.

ו-5 ואחרון... פתאום בימים האחרונים אני שם לב שיש די הרבה חברי-פורום--של-הודעה-אחת-לנושא-מסויים. אני חושב שזה לא מכובד למי שמתחבר כך להשמיע את דעתו.

אם יש לאדם מה לומר. גם אם קשה או פוגע. מין הראוי שיגיד את מה שיש לו מבלי להתחבא. גם אם אלה הודעות תמיכה או הסתייגות מכל גוף או גורם בענין הזה ובכלל. להכנס בשמות בדויים, ופתאום חצי מהאנשים שכותבים פה הודעות הם חברים מאתמול... זה רק מוריד את רמת הדיון.

אז בהצלחה לאלי. אני מקווה בשבילך שתהיה מרוצה שבסוף התהליך ותקבל חזרה אוטו נוסע ותקין.

וליוסי - אני אשמח לשמוע איך הבדיקה מתקדמת ומה המסקנות לגבי הטיפול שנעשה לאוטו לפני שהמנוע נפל, אחרי שהוא נפל ומה אתה הולך לעשות כדי שזה לא יקרה שוב. אני חושב שאחרי מקרה כזה יש מקום להסברים שוטפים ועדכונים - מין הראוי להחזיר את האמון לצוות העובדים שלך.

-שוב. כל מה שנכתב פה הוא דעתי האישית ואין בה לייצג אף אדם אחר מלבדי-

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

1. נתחיל מהערה שלי לאיציק :

אני לא מאמין שהיית נותן למוסך ש"טיפל" לך באוטו שאחרי חמישה ימים נופל לו המנוע בעת נסיעה לבדוק את האוטו ולהגיד לך מה קרה - פשוט כי זה לא אמין.

כמו שיש את אלי (בעלה של הראלי) ואת יוסי (ליטל) ושניהם הגיבו בצורה די אמוציונלית ולא אובייקטיבית - אני לא חושב שנכון ללכת ולתת למי מהם להאשים את עצמו כשנופל מנוע של אוטו באמצע נסיעה. את הבדיקה הזו יש לבצע במכון בדיקה אחראי ואוייקטיבי שאינו צד בעניין (זה ובאמת בא לנו לברר מי אחראי באיזו צורה ולמה - דבר שאגב אני לא בטוח ששני הצדדים היו רוצים)

2. לגבי ההערה של "אתה לא יודע כמה התעללו ברכב עד שהוא הגיע אליך...." - אם אני מכניס את האוטו שלי למוסך לטיפול 10K וחוץ מזה יש לי גם תושבת גלגל קדמי ימין שבורה (לצורך ההמחשה) ובמוסך האוטו עולה על ליפט, יורד, ומוחזר לי לאחר טיפול 10K בלבד בלי להשמיע מילה על "האוטו שלך מסוכן אדוני והגלגל עלול להתנתק בכל רגע" - זו עילה לאחריות מלאה של המוסך כלפי הנזק שיקרה במידה וקורית תאונה. > ולענייננו - מנוע לא נופל סתם ככה. אין מצב שהוא הכניס אוטו למוסך ואחרי 5 ימים נפל לו המנוע כי "השלדה התרחבה או התעוותה" ולא ראו את זה בזמן הטיפול במוסך.

מה שכן יכול להיות זה שבאמת השלדה היתה עקומה מלכתחילה ולכן התעורר הצורך להשתמש בברגים "מותאמים" כדי לחבר את התושבות - מה שהביא (קרוב לוודאי - זו רק השערה שלי) לגזירתם ונפילת המנוע.

רון היקר.

מעולם לא טענתי שבמהלך חמשת הימים בהם הרכב נסע השילדה התעוותה או "נקרעה", אז תציג דברים במדוייק ולא בצורה מסולפת.

טענתי היתה מלכתחילה שייתכן והיה כאן פגם אחר ברכב (שעלול להיות אפילו בשילדה) שגרם לתושבת להישבר, זה ה-כ-ל.

בנוגע לצורת הבדיקה של הרכב - אך ורק אלי יוכל לתת את הדעת בבוא העת. אינני יודע איך הייתי נוהג במקומו אך ללא ספק תגובתו ואיומיו בפקסים כלפי מוסך ליטל וההודעה בפורום היו לא במקומם. אף אחד לא שפט אותו, רק העירו לו.

דבר נוסף ואחרון:

הגורם האנושי לתאונות (כל תאונה) הוא מן הגורמים הבלתי ניתנים לפתרון ב 100%. ייתכן והיה פגם כלשהוא ברכב שלא ניתן לזיהוי במראית עין אלא חבוי ולא ניתן לאתר אותו ללא פירוק מספר מכלולים שיכולים להעיד על הבעיה בסופו של דבר. מאחר ומקרים אלו נדירים לחלוטין, קשה לשער היכן היה יכול להיות הכשל שגרם לכל הבלגאן הזה.

אי לכך ובהתאם לזאת, יוסי יכול להוכיח בבית משפט על סמך נסיונו העצום בתחום כי מקרה X, שהוא מקרה נדיר מאוד בתחום כי ברוב הנסיבות מקרה X מאופיין בתושבות שנקרעות כתוצאה מווברציות, יובש וחום - לא היה ניתן לזיהוי ע"י מכונאי מיומן ולכן בעיה X לא התגלתה למראית עין.

מכאן ועד ל"רשלנות פושעת" הדרך עוד ארוכה מאוד, אז לפני שאתה יורה חיצים לאויר, כדאי שתחשוב פעמיים.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

מחר ( יום רביעי ) הרכב אמור להיות מוכן ,

מחר אני יעלה לפורום את המסקנה הסופית ואת הדו"ח המדוייק לגבי הנזק .

לי אישית חבל שאני כל כך שנוא במוסך ליטל שאף אחד מהמוסכניקים עצמם ( חוץ מיוסי ) לא

מוכן לדבר איתי , אבל...

זאת לא אופרת סבון .. אז... BOO HOO . :!:

נקודה יפה לליטל : הם הביאו את הפילטר אוויר המקורי ( KING DRAGON ) בדיוק כמו שביקשתי , ולא פילטר אחר , יפה מאד.

לסיכום : מחר אני מקווה שיהיו לי את כל התשובות .

פורסם

לא חשבתי שטענת שבמהלך חמשת הימים שהאוטו נסע שלדתו התעוותה.

ההערה שלי הייתה שמלכתחילה, במידה והשלדה אכן היתה מעוותת כמו שהצעת - אזי היה על המוסך לגלות את זה עוד קודם ולא לבוא ולטעון כך לאחר מעשה.

על זה אני לא חושב שיהיו לנו חילוקי דיעות. בכל מקרה זו היתה דוגמה. אני לא חושב שאנחנו יודעים מה קרה שם ואם בכלל התעוותה השלדה.

ולגבי רשלנות פושעת?

שוב. ניתן לפרש את זה לכל מיני פנים. לדעתי. אם אני מכניס את האוטו למוסך. גם אם זה למילוי אוויר אני רוצה שיגידו לי אם רואים שם משהו שעלול להרוג אותי גם אם זה לא קשור ישירות למילוי אוויר. - שוב הדוגמה עם התושבת שנתתי ממחישה את זה. אני לא חושב שיש טעם שאחזור על מה שאמרתי. ולגבי הדיון עצמו ויוסי אם הנסיון הרב שלו וכו' - אני לא אתווכח. כל אחד יכול לטעון וכל אחד אחר יכול לטעון אחרת. אבל כשאתה מוציא אוטו ממוסך אחרי שהוכנס לשם טיפול X והוא יוצא משם ואחרי תוך פחות מזמן סביר מתרחש כשל בדיוק ב-X אני חושב שזה אומר דרשני.

ושוב אני חושב. אני לא אסמתא בשום אופן. אבל יש כאן מקום לברר כזה דבר. אני לא מאשים. אני רק מעלה את האפשרות.

ולגבי ההתנהגות של אלי. הבן אדם היה נסער. אני בהחלט יכול להבין אותו. בין אם מדובר במה שקרה לאוטו שלו או מה שהיה עלול לקרות לאביו אם היה נוסע יותר מהר..... כך שאולי באמת יצאו לו כמה התבטאויות שלא במקום ובאמת לא היה להן מקום בכל זמן אחר... אבל שוב, ואני חושב שאלי בעצמו אמר את זה - זה היה שחרור קיטור. לפעמים זה עדיף... אני בטוח שאחרי חצי שעה זה כבר נראה לו מגוכך ועובדה שהוא אכן פנה לדרכים אחרות כדי לפתור את הענין.

שוב.

זו רק דעתי. ואין בה לקבוע כל דבר בקשר לאף גורם מהנוגעים בדבר.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

אכן היו לי כמה שגיאות בנושא טקטיקת הפעולה אבל ...

רשלנות פושעת ... לדעתי , ולדעת עוד רבים זאת אכן כן .

פורסם
אכן רשלנות פושעת ... לדעתי , ולדעת עוד רבים זאת אכן כן .

עם כל הכבוד, יש לך הוכחות קונקרטיות שתומכות בגירסה שלך?

אם לא, חבל לצאת בהצהרות מיליטנטיות שכאלו.

הרי המנוע החל בקריסה פנימה גם טרם הכניסה הראשונה למוסך, נכון?

גם אני קיבלתי שירות טוב ויחס נדיר ומעולה אצל מוסך ליטל וחורה לי

השרשור הלוחמני הזה נגד המוסך ללא הוכחות קונקרטיות ולא מבוססות.

גם אם הכל יגיע לבית-דין, הוכחות מעבר ל"ראיות נסיבתיות", אין.

כמו כן, ניתן יהיה לתבוע אותך, אלי, על הוצאת דיבה באומרך משפטים כאלו. :roll:

מקווה שהכל יסגר על הצד הטוב ביותר.

דניאל

MCS 2008

פורסם
אכן רשלנות פושעת ... לדעתי , ולדעת עוד רבים זאת אכן כן .

עם כל הכבוד, יש לך הוכחות קונקרטיות שתומכות בגירסה שלך?

אם לא, חבל לצאת בהצהרות מיליטנטיות שכאלו.

הרי המנוע החל בקריסה פנימה גם טרם הכניסה הראשונה למוסך, נכון?

גם אני קיבלתי שירות טוב ויחס נדיר ומעולה אצל מוסך ליטל וחורה לי

השרשור הלוחמני הזה נגד המוסך ללא הוכחות קונקרטיות ולא מבוססות.

גם אם הכל יגיע לבית-דין, הוכחות מעבר ל"ראיות נסיבתיות", אין.

כמו כן, ניתן יהיה לתבוע אותך, אלי, על הוצאת דיבה באומרך משפטים כאלו. :roll:

מקווה שהכל יסגר על הצד הטוב ביותר.

דניאל

"לדעתי " ... אף פעם לא יכול להחשב להוצאת דיבה ... אולי במדינה דיקטטורית נגד השליט "דעתי" נחשד , בדמוקרטיה אני יכול להגיד כל דבר ... כל עוד אני אומר את דעתי ולא מסיט או מעודד משהו אסור .

פורסם

היום הייתי בליטל.

אני מבין שיש אנשים שגם אם ישלמו להם, והרבה, לא יכנסו לשם יותר, אבל אני זכיתי שם לטיפול מסור בשלוש מכוניות, אחת מהן ספורטיבית, ובעשרות טיפולים (צרפתיות, אחת ספורטיבית, זוכרים?) לא יצאתי לא מרוצה.

הנקודה היא שהייתי כמה דקות עם שביט, שהיה נסער למדי מכל העסק. באתי בשביל איזו שטות, והוא עזר לי בדקה וחצי, ובחצי דקה שנותרה הביא איזה מכונאי אחר כדי לבדוק איזה צינור, ויצא לסיבוב עם מישהו אחר.

כשחזר מהסיבוב, מכסה המנוע כבר היה סגור, אבל הוא התעקש לפתוח ולבדוק שמכסה הרדיאטור שהוא פתח סגור כמו שצריך, כי "אם הוא פתח בעבודה, אז הוא אחראי לה, גם אם מכונאי אחר המשיך בה," כך דבריו.

וכאן הפתח לאופטימיות: יש שינוי, יש יותר אדיקות, יותר התחשבות בצרכים (מן הסתם של קוראי הפורום, אבל בטח גם באופן כללי), יותר תשומת לב לפרטים, כוונה של "אותנו לא יתפסו יותר עם המכנסיים למטה".

אני לא אומר "רוצו לליטל", שכל אחד יעשה את החישוב שלו, אבל אני כן אומר שכשעושים את האפטר-מאת', רואים שעשו חושבים בליטל, והם בתהליך של תיקון מה שלא בסדר ויישור קו ברמה גבוהה, ואינשאללה עלינו שכל מוסך יעבוד כך.

בטאמן 16V

(-;

וכולה היה חסר קצת נוזל קירור...

ברינג און דה סבבה

פורסם
היום הייתי בליטל.

אני מבין שיש אנשים שגם אם ישלמו להם, והרבה, לא יכנסו לשם יותר, אבל אני זכיתי שם לטיפול מסור בשלוש מכוניות, אחת מהן ספורטיבית, ובעשרות טיפולים (צרפתיות, אחת ספורטיבית, זוכרים?) לא יצאתי לא מרוצה.

הנקודה היא שהייתי כמה דקות עם שביט, שהיה נסער למדי מכל העסק. באתי בשביל איזו שטות, והוא עזר לי בדקה וחצי, ובחצי דקה שנותרה הביא איזה מכונאי אחר כדי לבדוק איזה צינור, ויצא לסיבוב עם מישהו אחר.

כשחזר מהסיבוב, מכסה המנוע כבר היה סגור, אבל הוא התעקש לפתוח ולבדוק שמכסה הרדיאטור שהוא פתח סגור כמו שצריך, כי "אם הוא פתח בעבודה, אז הוא אחראי לה, גם אם מכונאי אחר המשיך בה," כך דבריו.

וכאן הפתח לאופטימיות: יש שינוי, יש יותר אדיקות, יותר התחשבות בצרכים (מן הסתם של קוראי הפורום, אבל בטח גם באופן כללי), יותר תשומת לב לפרטים, כוונה של "אותנו לא יתפסו יותר עם המכנסיים למטה".

אני לא אומר "רוצו לליטל", שכל אחד יעשה את החישוב שלו, אבל אני כן אומר שכשעושים את האפטר-מאת', רואים שעשו חושבים בליטל, והם בתהליך של תיקון מה שלא בסדר ויישור קו ברמה גבוהה, ואינשאללה עלינו שכל מוסך יעבוד כך.

בטאמן 16V

(-;

וכולה היה חסר קצת נוזל קירור...

זאת הכל קונספרציה שלי כדי לעזור לפורום :lol:

• תוכן חדש...