Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7379 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחבר הלך המנוע בפיאט טמפרה 92 קרברטור, הוא אמר לי שעוד חודש מישהו מחליף מנוע מאותו רכב למנוע חזק יותר במקום 1.6 שהחבר יקנה ממנו הוא ישים 2.0.

שאלתי בכמה תיקח אותו והוא אמר לי שהוא יקח אותו ב3 ביחד עם הגיר.

אמרתי לו שלא ימהר אי אשאל בפורום אולי במחיר הזה אפשר לייבא מנוע חדש?

ואם כן איך עושים זאת?

ואיפה אפשר למצוא כאלה?

תודה

2013 TOYOTA VENZA LIMETED 3.5 V6

HU: Clarion NX501, AMP1:HIFONICS Brutus 1610d,AMP 2:JL AUDIO XD400 4,Component:Cerwin Vega v-max 65, SUB: JL AUDIO 12W6V2

פורסם

מצטער על ההקפצה פשוט זה קצת דחוף אולי פשוט יש אתר שדרכו ניתן להזמין מנוע חדש או מחודש?

HU: Clarion NX501, AMP1:HIFONICS Brutus 1610d,AMP 2:JL AUDIO XD400 4,Component:Cerwin Vega v-max 65, SUB: JL AUDIO 12W6V2

פורסם

לדעתי ? חפשו מנוע 2000 של איזו טיפו ג'יטי או משהו כזה...

ועד כמה שאני יודע מנועים של פיאט לא יעלו 3000, ואין צורך בגיר, אמרת שהלך מנוע.

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם
שלום לחבר הלך המנוע בפיאט טמפרה 92 קרברטור, הוא אמר לי שעוד חודש מישהו מחליף מנוע מאותו רכב למנוע חזק יותר במקום 1.6 שהחבר יקנה ממנו הוא ישים 2.0.

שאלתי בכמה תיקח אותו והוא אמר לי שהוא יקח אותו ב3 ביחד עם הגיר.

אמרתי לו שלא ימהר אי אשאל בפורום אולי במחיר הזה אפשר לייבא מנוע חדש?

ואם כן איך עושים זאת?

ואיפה אפשר למצוא כאלה?

תודה

לפני שאתה ממהר להחליף למנוע גדול יותר, בדוק במשרד הראשוי ביאם זה ניתן ואין התנגדות .

נפח מנוע קשור ישירות לכח בלימה ואם יש בעית בטיחות משרד הרישוי לא יעביר את המנוע החדש לרישיון ותצתרך לפרק.:idea:

:evil:סייג לחוכמה שתיקה :brickwall:
פורסם

יצחקי, אם הייתי יודע שנותנים להחליף בטמפרה מנוע ל2000 באופן חוקי, ומחייבים רק החלפת בלמים, אני עושה את ההחלפה הזאת עוד היום בערב.

מצד 2:

לא מעט רכבים עשו הסבה כזאת, אתה רוצה להגיד שהם לא חוקיים ?

אגב, אם תשים לב לדבריו של אביתר:

החבר מפרק מנוע 1600 להחליף ל2000, וחבר של אביתר לוקח את ה1600 אליו לרכב, כלומר, הוא נשאר בנפח המקורי.

פורסם

ישנה גם אפשרות לשים מנוע 2.0 השאלה היא אם הגיר יתאים, יש טמפרות שהם 2.0 אבל לא ידניות בארץ הן אוטומט בלבד.

האם בסביבות ה3 ניתן להביא מנוע חדש לגמרי? לא כולל עבודה החבר יתקין בעצמו

תודה

פורסם

אין דבר כזה מנוע חדש לגמרי, יש פירוק מקומי, יש פירוק מיבוא.

גיר יתאים, אולי לא תנצל את המנוע ב100% בגלל שהגיר שייך ל1600, אולי הגיר פשוט קצר אז האוטו יסע בטורים טיפה גבוהים יותר.

לדעתי, אם יש אישור, זה שווה את זה.

פורסם
...

לא מעט רכבים עשו הסבה כזאת, אתה רוצה להגיד שהם לא חוקיים ?

...

:?

יצחקי, אם הייתי יודע שנותנים להחליף בטמפרה מנוע ל2000 באופן חוקי, ומחייבים רק החלפת בלמים, אני עושה את ההחלפה הזאת עוד היום בערב.

...

שאלת וענית לעצמך שורה קודם... וכן - אם אין אישור לעשות הסבה זו באופן חוקי הרי שהרכבים, הלא מעטים כלשונך, אינם חוקיים...

פורסם

השרשור הזה לוקה בהמון אי דיוקיים והנחות לא נכונות.

1. אם כבר מנוע TWIN CAM ולא-TWIN CAP.

2. מי שמרכיב מנוע חייב אישור מוסך מורשה על ההרכבה, אחרת לא ירשמו את המנוע ברשיון.

3. לא נראה לי סביר שיאשרו הסבה של טמפרה 1.6 ל-2.0.

4. לא סביר שמנוע 2.0 של פיאט יעלה 3K, ואם מישהו רוצה לייבא לבד - רק ההובלה תעלה לו בערך ככה...

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

בהמשך לדברי zvit שהם נכונים לגמרי הייתי רוצה לברר האם באמת יש מישהו בישראל שמוכר מנועי DOHC בנפחי 2000 (1995) או 1800 (1756) סמ"ק ב 3000 ש"ח למנוע תקין עם שטר מכר?!?

נראה לי מחיר נמוך (קל וחומר אם כולל גם גיר)

ורזי,המנוע לא שייך בעצם ללנצ'יה אלא מדובר במנוע פיאט שהחל את דרכו בשתי וריאציות (1438 ו-1608 סמ"ק) עוד לפני שלנצ'יה נרכשה ע"י פיאט ואח"כ שונו הנפחים (עם השקתה של הפיאט 132) והמנועים הועברו גם ללנצ'יה שבינתיים נרכשה ע"י פיאט.

מה שנכון,שמדובר במנועים אמינים (אם מטפלים נכון),חזקים,יעילים וניתנים לשיפור בקלות,נחשבו בשעתו לפריצת דרך בייצור מנועים סדרתיים.

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

שלום.

אני הרבה זמן לא ראיתי שרשור כזה הזוי, למות מצחוק איזה ערמה של שטויות כותבים פו.

בפיאט טמפרה משנת יצור 1992 יצרו שני נפחים של מנועים 1400 1600 כול היתר זיבולי שכל ומישרד התחבורה לא יאשר שום שינוי.

בברכה בנ י ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

הטמפרה יוצרה בין השנים 1990 - 1996

מנועי בנזין היו בנפחים של 1372 72 כ"ס, 1581 86 כ"ס, 1756 110 כ"ס, 1995 115 כ"ס

הטמפרה יובאה לישראל בכל הנפחים הנ"ל אך לא בכל התקופה, הגירסה שיובאה בכל התקופה היא עם מנוע 1.6.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

הבנתי תודה כנראה בכל זאת נחכה עד שהבן אדם שמוכר ישחרר לנו אותו, יש כמה טמפרות שעברו מ1.6 ל2.0 בארץ ובכל ישנם טמפרות ידניות עם 2.0 שהגיעו ככה מהמפעל.

אני מאשקלון ובפירוק יש רק 1.4 במצב טוב אצלנותאם מישהו יהיה בפירוק בקרוב תשאלו בבקשה אם יש מנועים לטמפרה עדיף 2.0 אך גם 1.6 יתאים

פורסם

מנוע 2.0 של פיאט טמפרה הוא נדיר וביבוא המסודר של הטמפרה 2.0 ארצה יובאו רק מעט עם הילוכים אוטומטיים כך שנדיר מאוד למצוא עם הילוכים ידניים.

נסה באשקלון בפרוקית רכב של "מרכז החלפים שולה", ישירות אל קובי, 050-7294384

או 08-6751682.

בברכה ובהצלחה - רפי לין :-)

• תוכן חדש...