Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7421 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב!

הייתי מובטל במשך מס' חודשים בזמן הלימודים. הלימודים כמובן הקשו עליי למצוא עבודה. לאחר תקופה מסויימת קיבלתי חוב מכובד מביטוח לאומי שעליי לשלם.

נושא של תשלום חודשי לביטוח לאומי הוא נושא שהתריד אותי תמיד. במיוחד עכשיו בתקופה שאני סטודנט.

לא מספיק שאין זמן לעבוד וגם ככה חסר כסף להכל גם ביטוח לאומי נופל אלינו עם תשלום חודשי של 100 ש"ח. אין אפשרות לבטל את דמי ביטוח לאומי או הפחתה לפחות אם אני סטודנט שלא עובד?

מדוע מדינת ישראל לא עוזרת במצב הזה?

הנושא בחלקו הגדול לא קשור אליי. כתיבה בגוף ראשון היא רק לתיאור המקרה.

מחכה לתגובות,

תודה מראש L.A

פורסם

תראה, אתה חייב לשלם מגיל 18 ביטוח לאומי. אם אתה עובד, המעביד שלך (או צה"ל במידה ואתה חייל) הוא זה שאמור להפריש מהשכר שלך את דמי הביטוח הלאומי - כל זאת בהנחה שאתה לא עובד בשחור אלא מקבל תלוש משכורת כחוק.

אם אתה מובטל, עליך לדאוג בעצמך לתשלום דמי הביטוח הלאומי. כן, אני יודע שזה נשמע ממש דפוק: מדמי האבטלה שהמדינה נותנת לך אתה אמור לשלם לה ביטוח לאומי. ביד אחת נותנים לך ומיד שניה לוקחים לך :screwy:

ולמה אני יודע את כל זה? תוכל לקרוא את הסיפור המלא פה.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

אם הוא יעבוד יום בחודש, פשוט כל המשכורת שלו תלך לביטוח לאומי...

ולפותח השרשור,הבעיה ידועה, אני בדיוק באותו המצב,אין מה לעשות.

המדינה עשתה לנו "טובה" ומאפשרת לסטודנטים לשלם "רק" 100 ש"ח בחודש.

פורסם
אם הוא יעבוד יום בחודש, פשוט כל המשכורת שלו תלך לביטוח לאומי...

לא מדוייק.

א. תשלום לביטוח לאומי הוא יחסי לגובה המשכורת. (וגם אם תשלם 2 שקלים בחודש כי הרווחת בחודש מסויים 500 שקל - אתה פטור מתשלום 100 ש"ח ביטוח לאומי "סטודנט"...)

ב. ברגע שאתה צובר סכומים כאלה, אין כל כך מה לעשות. לשלם חייבים. אבל אפשר לכתוב מכתב אם יש לך בעייה לשלם ובו תבקש להקל מעט מגובה התשלום. בדרך כלל עוזר.

פורסם
תחשוב שזה כאילו אתה חוטף דו"ח על סך 100 ש"ח ונותן לעיריית ת"א כל חודש :)

האנלוגיה לדו"ח לא מתקבלת.

מה עושים אם אין לך דמי אבטלה?

בסוף יוצא שאתה חייב למדינה כסף שבכלל אין לך.

פורסם
לא מדוייק.

א. תשלום לביטוח לאומי הוא יחסי לגובה המשכורת. (וגם אם תשלם 2 שקלים בחודש כי הרווחת בחודש מסויים 500 שקל - אתה פטור מתשלום 100 ש"ח ביטוח לאומי "סטודנט"...)

ב. ברגע שאתה צובר סכומים כאלה, אין כל כך מה לעשות. לשלם חייבים. אבל אפשר לכתוב מכתב אם יש לך בעייה לשלם ובו תבקש להקל מעט מגובה התשלום. בדרך כלל עוזר.

צודק. ברגע שיש תלוש, אפילו ע"ס 50 שקל משכורת, אתה פטור מתשלום ביטוח לאומי לאותו חודש.

בד"כ אם תבוא לשלם להם, ותגיד להם שהם לא שלחו לך שום דבר, תגיד להם שיורידו את הקנסות וההצמדה, שתשלם בתשלומים (כרטיס אשראי הולך...) את החוב המקורי, ללא הצמדות וקנסות..

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם
לא מדוייק.

תגיע להסדר תשלומים איתם (גם אם אין כ.אשראי) . ותבקש במעמד ההסכם שינוכו כל הריבויות עקב פיגור בתשלום.זה מה שאני עשיתי וכרגע ביטוח לאומי חייב לי 32 ש"ח, ויהיו עוד החזרים.

סעו בזהירות, כדי שנשוב וניפגש

:roll:

סאאב ל(ה)נשמה.

פונטו פונטו פונטו ....צריך להכביר מילים ? :-D

פורסם

שלום לך

1. את הקנסות הם תמיד מבטלים בעת שאתה עושה הסדר ומבקש.

2. אם החוב תפח לך אז תפנה אליהם תסביר את המצב ויחלקו לך את החוב לתשלומים נמוכים אפילו עד 24 תשלומים(גם ללא כרטיס אשראי וגם ללא שיקים באמצעות שוברים)- כל זה מתייחס לחוב כלומר לא לשוטף.

3. תמצא עבודה חלקית עם תלוש.

• תוכן חדש...