Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7446 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הוא מסתדר ולרוב זה נפסק לדוגמא היום הוא נכבה לי כמה דקות אחרי תחילת הנסיעה שהייתי בהילוך ראשון בזחילה...מדובר כאמור בפיג'ו 205 שנת 94 הזרקה...אז דיברתי עם חשמלאי ממוסך מורשה שבמקרה הוא מכר שלי ואמרתי לו שנאמר לי כאן שזה בטח מנוע צעדים שדורש החלפה או ניקוי והוא בדק ואמר שאין לי בכלל מנוע צעדים ושזה פלך כזה או משהו אלקטרוני כזה כמו מן "מכסה"..ככה הוא אמר..אם הבנתי אותו נכון שדורש פשוט ניקוי וכיוון קל הוא גם התניע והקשיב לעבודה של המנוע ואמר שהיא לא זורמת שומעים שהוא לא עובד רצוף אלא ככה עולה ויורד ושלדעתו הוצאת החלק הזה וניקוי טוב שלו יפתור את הבעיה לגמרי...

אז שאלתי....מי צודק? והאם יש או אין לי מנוע צעדים כמו שהוא אומר?? ומה זה ה"מכסה" הזה שהוא דיבר עליו??? מה דעתכם??? אני אובד עצות

פורסם

הרכב מטופל? מתי הוחלפו לאחרונה פילטר דלק, חוטי הצתה ופלאגים?

הייתי מתחיל לבדוק את כל אלו שניה לפני שאני נכנס למערכת ההזרקה של ה205. ההזרקה הזאת היא אגוז קשה לפיצוח.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

והבעיה התחילה אחרי הטיפול או היתה קודם?

אם הבעיה התחילה אחרי הטיפול, יתכן והבעיה נעוצה בחלקים שהוחלפו...

פורסם
והבעיה התחילה אחרי הטיפול או היתה קודם?

אם הבעיה התחילה אחרי הטיפול, יתכן והבעיה נעוצה בחלקים שהוחלפו...

אכן שאלה מהותית!

בכל אופן , עם שעון ואקום מכני, ניתן בדכ לאבחן בעייה מכנית באם קיימת.

כן, קיים מנוע צעדים, אבל לא מהסוג המוכר, אלא מסוג "אצבע/פין" הוא בסגנון של מרים טורים של מזגן במנועי קרבורטור של פעם ,אבל מורכב כיחידה אורגינלית ואינטגרלית ביחידת המונוג'ט של בוש שמותקנת ב205 .

המערכת לא קשה לפיצוח , בכלל לא, הבעיה היא מחיר החלקים והנסיון לחסוך, ותוך כדי הנסיון לחסוך, להשיג את החלקי חילוף הטובים ביותר שניתן.

תוסיף לזה שאם לא מתפשרים עד שמשיגים את מה שרוצים במחירים לא של חדשים, וצריך סבלנות.

ובמיוחד לאור שזה לא אוטו שעולה 80000שח שאם משקיעים ישר בתור התחלה 5000שח, זה נקרא השקעה כואבת לעומת מכה ממש כואבת.

צריך לזכור שבטיפול בתקלה ברכב כזה, ראשית יש לסדר את הטעון סידור/תיקון עי מחשב ניהול המנוע שרושם תקלות (ובתנאי כמובן שהם הגיוניות ביחס לאופי התקלה ברכב, וגם אם לא יש לטפל בהם) ורק אחר כך בעצם מתחילים, באם התקלה לא הסתיימה.

צריך לזכור שעוד אין מחשב ניהול מנוע של רכב, שאתה מחבר אותו לסקנר ש"מבטיח" לך שאם תטפל בקודי התקלה שהוא רושם, האוטו יהיה אחכ בסדר גמור......

ולכן שיטת הטיפול היא כפי שרשמתי, ובתנאי שמכירים את המערכת וה"חשיבה" שלה באופן יסודי ומהותי. אחרת בכלל חבל על הזמן.

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

עד כמה שזכור לי בעיית הקירטועים הייתה גם לפני הטיפול..פשוט קניתי את הרכב ונסעתי איתו ישר למוסך לישור קו..לכן אני לא זוכר בוודאות...

אז שוב נשאלת השאלה שיכול להיות מצב שהאם באמת לאחר ניקוי המערכת וכיוון קל הבעיה תיפטר או שזה לא כלכך פשוט??

פורסם

אה ועוד דבר ששכחתי להוסיף אני לא יודע עד כמה הוא קשור לבעיה הזאת שכרגע קיימת אבל בכל מקרה...נודע לי מעיון בהיסטוריית הטיפולים שהבעלים הקודמים פנה למוסך מורשה עקב קירטועים ב2004 ושם אמרו לו שצריך להחליף בית מזרק ודובר גם משהו על בית מצערת..וממה שהבנתי הוא סירב..אז או שהוא החליף במקום אחר או שאני לא יודע...אצלי בעיית הקירטועים מופיעה שוב רק בהתנעה בבקרים או שהרכב עומד הרבה זמן וגם זה אני מתניע והרכב כאילו מאבד כוח ונכבה..ואז שוב ולרוב אני מתחיל לנסוע וככה אחרי איזה 2-3 דקות הוא מסתדר ופעם או פעמים זה גם קרה לי כמה דקות אחריי התנעה שהייתי בהילוך ראשון בזחילה שהוא נכבה...

פורסם

טוב יש לי עידכון קטן....היום הרכב נלקח לטסט ובאמצע הטסט הלך הסטרטר :( בכל אופן את הטסט הוא עבר שזה גם משהו P: אבל עכשיו יש את הבעיה של הסטרטר.

קיצר הגעתי למוסך שעשה לי בזמנו את הישור קו שגם ככה אמר לי לחזור אחרי 500 ק"מ לבדיקה וכיוון שסתומים חוזר...הוא בדק ואמר שזה באמת הסטרטר ואמר שלרוב לא מחליפים וגם אם כן לוקחים מפירוק..אבל הוא אמר שהוא יפתח יסתכל אולי צריך להחליף או לנקות משהו והוא יודיע לי...בנוסף כבר סיפרתי לו על בעיות הקירטועים והוא אמר שזה בטח "חיישן הבוקר" שהוא יבדוק אותו שבטח הוא דורש ניקוי או כיוון קל...

מה דעתכם??? לאיזה נזק אני יכול לצפות???

רב תודות לעונים!!

פורסם

חיישן בוקר זה לא בעצם שעון? :roll:

לדעתי כל הכנסה של הרכב למוסך ללא ביצוע דיאגנוסטיקה יסודית היא בזבוז של כסף.

ולמה לא מחליפים סטארטר? נכון שלפעמים אפשר להחליף פחמים, אבל לפעמים הוא באמת מתקלקל, ומחליפים.

פורסם

כי עדיין לא פירקו ולא בדקו מחר אמורים לתת לי תשובה

אגב מה מחיר של סטרטר חדש ל205 :o

אני מרגיש שזה חזרה לישור קו שאז יצאתי בנזק כבד :(

פורסם

שיפרקו ויבדקו, אם יש צורך להחליף - לדעתי החדש לא יקר וכדאי להחליף לחדש.

אל תתרגש - זה מאתיים-חמש!

עוד שנה היא תתרגל אליך, ויפסיקו התקלות (לחודשיים).

פורסם

טוב אני מניח שזה תסריט אופטימי :(

מקווה שאני אצא בנזק מצומצם

בכל מקרה אני יעדכן גם לגבי השעון וגם לגבי הסטארטר...

טוב לפחות את הטסט היא עברה גם זה משהו :) נקודת אור...

• תוכן חדש...