Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7436 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בוקר טוב.

האם היבבה שאתה שומע נפסקת או נחלשת כאשר אתה לוחץ על המצמד ?

האם הדוושה של המצמד קשה או רפויה ?

יש סיכוי שמיסב הלחץ לקראת סוף חייו .

שלום אסי.

תקשיב טוב למה שאני אומר.

כאשר רפי ליין כותב תגובה לגבי פיאט תמיד אבל תמיד תעבור לדום האמן לי ולמה?

רפי עבד במוסך פיאט לא הרבה מאוד זמן רק +- 30 שנה ומה שהוא שכח

אתה לא תלמד הבנתה.

לגבי הרעש !לכול החיים תיזכור מיסב לחץ מרעיש רק בלחיצה!!! אם לא לוחצים קלצ' המיסב לא ירעיש.

הבעיה שיש לבחור פשוטה מאוד, עקב נסיעה בלי ואו חוסר שמן גיר נידפק הגיר וגם אם הוא ימלא 200 ק"ג שמן לא יעזור .

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם
כדאי לנסות ולהחליף את שמן הגיר ל 75W85.

בברכה - רפי לין :-)

קודם כל, תודה רפי על העזרה והה"פ, הייתי כבר במוסך יהוד בהמלצתך בעבר ואכן מוסך ברמה!

שאלה לי-

השמן המומלץ לפי ספר הרכב הוא 75W90, אני יודע שהחליפו לי לשמן אחר, אינני יודע מאיזה סוג.

האם מומלץ להיצמד להוראות בספר או שכבר כדאי לשים 75W85 סינטטי?

תודה,

שי.

פורד פיאסטה 83':arrow:

פורסם

בוקר טוב .

מר בני ל היקר, אני לא חלקתי על דעתו של רפי כלל בכול מהלך התגובות שלי אלה פשוט נתתי כמה טיפים לפותח השרשור לבדוק לפני שהוא פוסל משהוא או מסיק מסקנה כול שהיא .

בקשר לדום ,אני יכול לרכוש כבוד לבנאדם אך לדום אני לא חושב שאני יכנס בגלל ניסיונו של מישהו והסיבה היא תמיד אפשר ללמוד מיסעור מוחות גם לאחר 30 שנה בעסק .

תמיד טוב להקשיב להגיב וגם לפעמים לקבל ביקורת זה לא בושה וגם לא פגיעה בכבוד .

תאמין לי גם לי יש ניסיון לא מועט בטחום הרכב , אני בעצמי מכונאי רכב לשעבר כלומר היום אני כבר לא עובד ביום יום במקצוע אלה בטור תחביב.

פורסם
והסיבה היא תמיד אפשר ללמוד מיסעור מוחות.

יסלח לי הכותב, כי ביסעורים, שחפים, אלבטרוסים ושאר עופות-ים אינני מתמצא או מבין, אבל בסיעור מוחות ובהנדסת רכב דווקא כן, ובתור מישהו שנהג מכוניות של פיאט מדגמים שונים הרבה שנים אני מבקש להעיר:

הן רפי והן בני כותבים דברים של טעם, המבוססים על ניסיון והבנה (כך למיטב שיפוטי).

הדברים שכתבת שגויים ומטעים - הגיר של פיאטים רבים (שים לב, היות ואינני מכיר את כולם אני מקפיד לסייג את דברי) וכולל את דגמי אונו רועש בסרק בגלל שהמנוע אינו פועל עגול בסרק, וגלגלי השיניים בגיר דופקים זה על זה. אני מעריך שתופעה זו נובעת מחיסכון יתר במשקל גלגל התנופה במנועים שלהם (המשפיע מצידו על מומנט האינרציה הפולרי של המסה הסובבת), ושניתן לראות זאת בקלות אם תשתמש בסטרובוסקופ ותאיר על גלגל התנופה.

לכן כל לחיצה על דוושת המצמד (אם הוא תקין ומפריד כהלכה) המפסיקה את סיבוב חלקי הגיר, גם תפסיק את הרעש.

במיסב הלחץ של המצמד התופעה הפוכה - המיסב פועל - כלומר חלק אחד שלו עומד והחלק השני שלו מסתובב תחת עומס - רק כשלוחצים על דוושת המצמד. כשהדוושה משוחררת אין בדרך כלל מגע בין המזלג של המצמד והמיסב, וחלקי המיסב לא מסתובבים כלל זה ביחס לזה, ולכן גם אינם יכולים לרעוש.

התשובה שלך ובודאי התגובה הנעלבת שהוספת תורמים רק רעש לבן לשרשור ועלולים ליצור אצל השואל הבלתי מנוסה את המחשבה המוטעית שיש הרבה אפשרויות, בשעה שדי ברור שהרעש בא מפנים הגיר מהסיבות שכבר הוזכרו. מקווה (אבל כלל לא בטוח) ששמן גיר איכותי ישתיק את הרעשים וישפר את הסינכרוניזציה של ההילוך השלישי.

ההמלצה שלי היא להשתמש בשמן גיר סינטטי מלא 75W-90 של 'רויאל-פרפל' אבל אם הפגיעה בפרופיל הסינכרון או במיסבים כבר חמורה, אני חושש שזה לא יועיל.

לא יודע למה, אבל לפתע קפץ לי לראש פתגם מפרי עטו של חנניה רייכמן ז"ל:

דומים בורים פטפטנים במחילתם לתוף,

הרי גם הם ריקים בפנים ורועשים בלי סוף.

יוסי

• תוכן חדש...