Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7558 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טמפרה 1993 ידני

היום (יום שיש) האוטו היה בחוץ כאשר ירד גשם. בדרך הביתה (נסעתי גם לעבודה ובחזרה כאשר לא היה גשם) המגבים החלו לפעול באופן לא רצוני כל עוד הסוויטש היה מופעל.

מאוחר יותר החלה בעיה חדשה שהאורות חניה החלו להידלק לבד כולל המאורר של תא הנוסעים. - כל זאת כאשר אין אפילו מפתח בסוויטש!!!

כדי לכבות את האורות הייתי צריך להפעיל את מתג האורות. כן אני חוזר- כדי לחבות אותם הייתי צריך להפעיל אורות...

נתתי להואוט להתייבש עד כמה שניתן בסככה ברוח ושום דבר לא עזר.

בערב החלו להדלק גם הנורות האדומות של הטעינה, שמן והמברקס. בקיצור, כרגע המצבר מנותק כדי שלא יגמר.

לאוטו אגב יש הזעקה של לייזר-ליין שאינה בשימוש - כלומר היא מכובה באמצעות המפתח שלה אך כל הקונקטורים מחוברים.

לפני שאני הולך לחשמלאי שאולי ינצל את המצב כדי לקנות סלון חדש לבית שלו, יש למישהו רעיון מה כדאי לבדוק?!?

פורסם

שדים ורוחות אוחזים ברכב שלך...

סתם אחי יש לך קצר לך ביום ראשון לחשמלי....

תבדוק את כבל כבל בכל האוטו וגם מתחתיו אם יש משהו חסוף תרשום על פתק ולך לחשמלי...

למדתי על בשרי שעם חשמל לא מתעסקים... (בעיות במצת הרכב הקודם שלי שגרמו לשריפה של בית הפיזים. ולא לא שרפתי בעזרת המצית את הפיוזים היה קצר, לכל החכמולוגים)

front :kicker ks65.2 HU:jvc 810

woofer:soundstream r12sq 600rms

amp:hifonics titan 4ch, mono: solidaudio f10d

פורסם

צר לי לבשר לך שהבעיה במכוניתך הנה יקרה לתקון.

יש חדירת מיים מתחת לשמשה הקדמית של מכוניתך ומי הגשם חדרו אל תיבת הנתיכים והממסרים הנמצאת מצד שמאל של הדשבורד מלמטה והפעולות שעליך לנקוט הנן:

לפרק את תיבת הנתיכים מהרכב ולהוציאה. לנסות לפרק התיבה ולהגיע אל המעגלים המודפסים שנמצאים בשכבות בתוך התיבה. לרסס עליהם תרסיס נקוי מגעי חשמל ואלקטרוניקה ולהמתין קצת ואז לייבש בעזרת מייבש שיער או מפזר חום. לסגור את התיבה בחזרה ולהרכיבה ברכב ולקוות שהניתוח הצליח.

פעולה זאת מצליחה רק במקרים מועטים ואז אין מנוס מהחלפת תיבת נתיכים. חדשה היא יקרה ואיני יודע אם יש להשיג (בכל זאת רצוי חדשה) ולכן נסה לרכוש משומשת מפרוקי רכב וקווה שהיא המצב טוב והתנה הרכישה באפשרות החזרתה אם היא פגומה.

יש 2 דגמים של תיבות נתיכים בטמפרה, גדולה לדגם עם חלונות ונעילת דלתות חשמלית מקורית ותיבה קטנה לדגם שהגיע ארצה ללא חלונות ונעילה חשמליים.

לאחר שתוקנה בעית תיבת הנתיכים, גש מיד לזגג רכב כדי שיפרק השמשה הקדמית ויבצע אטימה כנגד חגירת מיים כדי של תחזור שוב הבעיה.

בעברי כחשמלאי רכב של מכוניות פיאט נתקלתי בתקלות כאלו ואני כותב מנסיון אישי מקצועי.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

קודם כל, תודה על העזרה העניינית, וסליחה על הכותרת היסטרית.....

פתחתי את הפלסטיק באזור קופסת הנתכים ולאחר שראיתי את כמות החוטים (וכמות האילתורים) רציתי למות ולכן ניסיתי להסתפק בחימום האזור עם מייבש שיער...שמיותר לציין לא עזר בשיט.

לבסוף, ניסיתי דבר שהיה נראה כנגד כל הסיכויים, וניתקתי את הסולונוייד החשמלי. באותו רגע נפתרה הבעיה.

ועל זה נאמר - נסתרות דרכי האלוהים ודרכיה של מערכת החשמל בפיאט!

תודה לרפי ודני.

פורסם

איזה סולונואיד ניתקת, והאם בדקת מה הפסיק לפעול ברכב לאחר סריקת המערכות?

האם זהו סולונואיד או ממסר 4/5 יציאות?

האם היחידה שניתקת "נתפסה" או שפשוט היא מקבלת פקודה מבית הנתיכים ,פקודה שלא אמורה להגיע ואולי כן מצביע על תקלה בבית הנתכים?

האם ראית סימני מיים בבית הנתיכים טרם שניסית לייבש?

אין נסתר לא בחשמל, ולא באלקטרוניקה, של שום רכב, גם לא של פיאט

בברכה

דני ממצת אור בחיפה

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

בסולונוייד שניתקתי בעל 3 כניסות לצינורות ואקום (אחת לא בשימוש) ושתי כניסות חשמלית. לדעתי הוא לא המקורי כי קיים שם עוד אחד מנותק בעל שתי כניסות ואקום ושתיים חשמליות.

כשבאתי לייבש את קופסת הנתיכים היא הייתה חבשה אבל היה נקרה לי שיש שם עקבות מיים (על פי צורת האבק) שכרילו תפטפו עליו מים...

בכל מקרה, הבעיות של האורות למניהם נפתרו, רק המגבים ממשיכים לעבוד נון-סטופ אז הוצאתי את הפיוז (לפחות עד שאקח מחר אות האוטו למוסך. - מוסך ליליאן ברחובות - מורשה פיאט.)

• תוכן חדש...