Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7575 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני חייל בן 20 ואני מחפש את הרכב הראשון שלי. אני רוצה רכב אמין חסכוני בדלק וגיר ידני, שיסיע אותי ממקום למקום בלי שאיפות לספורטיביות. כרגע מצאתי סוויפט 1300 מודל 94 ידנית 5 דלתות במצב לא רע עם קילומטרז של 150K המוכר רוצה עליה 16K, מה אתם אומרים האם סוויפט היא בחירה טובה או שיש בחירות עדיפות עליה בשוק. אגב ההתקציב שלי הוא 20K כולל ישור קו אם צריך וביטחים...

פורסם

אתה יכול להביא בחשבון גם דיהטסו שרייד או סובארו גאסטי.

מבחינת אמינות, הגאסטי היא עם הכי פחות בעיות, אין טיימינג בגאסטי, חלקים זולים\טיפולים זולים,מכניקה פשוטה.

פורסם

דייהטסו שרייד היא בהחלט אופציה אבל בצורה היותר חדשה - המעוגלת, הצורה הישנה נראת לדעתי יותר ישנה מהסוויפט (אגב אם מישהו יודע מתי התחילו לייצר את הצורה החדשה של השרייד אשמח לדעת).

גם הגאסטי היא אופציה נחמדה למרות שהמנוע שלה הוא 1200 אבל היא נראת הרבה יותר ישנה מבפנים לעומת הסוויפט, ומבחינת אמינות אני לא יודע מי יותר טובה :?:

פורסם

השרייד החדשה מ97 כמדומני אבל תאלץ למתוח טיפה את התקציב כדי לכסות הכל (ידנית עולה כ 20 )

אטרקציות לאירועים

פאביה על כביש זה כמו צ'אק נוריס בקטטה בבר.
פורסם

מה עם 1.4 205 FOREVER בציר 96/97? איזור ה15K

אוטו נפוץ[חלפים זולים] די אמין, נוח בטירוף, מהנה לנהיגה ,חסכוני בדלק זריז וקטן .

צרפתיה זו לא מילה גסה ...

:cry:IBIZA 20vT -נימכרה!:cry:

בחסדך רחם עליי,כוון אותי בצעדיי..

פורסם

בלי להעליב את הצרפתיות ואת כל קהל האוהדים שלהן, בשבילי צרפתיה זה לא מילה גסה אבל חשודה. לכן אני הייתי בוחר בצרפתיה אם זה היה רכב מליסינג כי מבחינת בטיחות והנאה מנהיגה אני בטוח שהן עדיפות על היפניות. אבל מכיוון שזה יהיה רכב פרטי ואין לי רזרבות לתיקונים אני מעדיף ללכת על בטוח - כלומר יפניות.

פורסם

טוב אני לא יכנס לויכוח .

ה205 אוטו אמין כמו כל רכב שבעליו מטפלים בו בזמן ומטפלים בו כמו שצריך בלי הנחות. גם סוויפט גם שרייד וגם גסטי ו205 . הכל תלוי בטיפול של הבעלים הקודמים מראשית שנותיו של הרכב ועד הלום.

לי יש 205 אמינה בטירוף בציר 92 מטופלת בזמן האחזקה מאד זולה והיא לא קרעה לי מעולם את הארנק.

למה? כי דאגתי לרכוש אותה שמורה מיד 1 בעלים רציניים מבוגרים שטיפלו ברכב כמו שצריך מראשית שנותיו ואת ה"מסורת" אני המשכתי וכבר שנה וחצי אני נהנה מהרכב דואג לעשות לו את הטיפולים השיגרתיים בזמן .

ומקבל את התמורה .

עשה טובה,אל תיכנס לבועה הזו שרק יפני כדוגמת שרייד סוויפט גאסטי לא יעשו לך חיים קשים..

אם בכל אופן החלטת לשלול ככה סתם את ה205 על הסף-מאחל לך בהצלחה עם הבחירה שלך .

:cry:IBIZA 20vT -נימכרה!:cry:

בחסדך רחם עליי,כוון אותי בצעדיי..

פורסם

ראשית השרייד בצורתה "החדשה" נמכרה בארץ החל מ-1994 וזוהי אכן מכונית אמינה גם אם סתמית.

אני דווקא הייתי רוכש במקומך פורד פיאסטה מהשנתונים 1995-1998. מנוע 1.3 ליטר מיושן ומברזל - אבל בעל אמינות מצויינת. הפיאסטה גם נוחה לנסיעה ומרווחת באופן יחסי. אל תחשוש מאזמפלר שהיה בעבורו בהשכרה (כמובן תפחית במחיר בהתאם).

לעניין הסוויפט - אמינה מאד וזהו... אין הרבה דברים טובים שניתן להגיד עליה מעבר לאמינות. כאמור אני הייתי "הולך" על פיאסטה.

בהצלחה.

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם

הצורה העגולה של השרייד קיימת משנת 94. בארץ קיימים כאלה דגמים ואם לחפש טוב אז אפשר למצוא אקזמפלר לקניה. הרכב בעל מנוע 1300 הזרקה רב נקודתית עם 83 כ"ס והגה כח. רכב זה יהיה הרבה יותר עדיף על הסוויפט מבחינת הנוחות וגם מבחינת הכח של המנוע שגדול מהסוויפט ב -15 כ"ס.

"If you feel in control,you're not going fast anough"

Mario Anderetti

פורסם

תראה יצא לי לנהוג הרבה בכל הדגמים הצרפתיים הללו..205 106 306 clio אלו באמת רכבים מאוד מהנים לנהיגה, אבל עקב כויות של חברים עם הרכבים הללו אני מפחד להסתכן. יכול מאוד להיות שאתה צודק ב100% ואלו רכבים שאם מטפלים בהם כמו שצריך הם נשארים אמנים. אבל מבחינתי היפנים הוכיחו את עצמם כבר פעמים רבות (רכבים שהיו לנו במפשחה או של חברים) אז זה עושה לי את הבחירה בהם ליותר קלה ובטוחה.

אבל הסוגיה הזאת היא לא השאלה שלי...ההתלבטות שלי היא על רכבים כמו סוויפט שרייד גאסטי ופיאסטה (למרות שהיא לא יפנית).

פורסם

למה לקנות רכב עם מנוע מיושן מברזל (כמו שאמרת) אם במחיר טיפה יותר יקר אפשר למצוא רכב עם מנוע מתקדם יותר והזרקה רב נקודתית (שרייד 94+).

עוד דבר שלא ככ אהבתי בפיאסטה זה שההילוך הראשון שלה קצרצר מאוד, יכול להיות שזה היה רק ברכב שנהגתי בו או שזה בכל הפיאסטות בשנתונים האלה (אגב ההוא היה 96)...

פורסם

תראה, אני ממליץ על השרייד, אולי הדעה שלי קצת לא אובייקטיבית מפני שאני בעצמי נוהג על שרייד.

אם אתה משווה את הסוויפט לשרייד אז אני חושב שהשרייד תיקח אותה כמעט בכל סעיף.

אם תרצה ביקורת יותר מפורטת על השרייד אתה מוזמן לפנות אלי בפרטי.

"If you feel in control,you're not going fast anough"

Mario Anderetti

פורסם
למה לקנות רכב עם מנוע מיושן מברזל (כמו שאמרת) אם במחיר טיפה יותר יקר אפשר למצוא רכב עם מנוע מתקדם יותר והזרקה רב נקודתית (שרייד 94+).

עוד דבר שלא ככ אהבתי בפיאסטה זה שההילוך הראשון שלה קצרצר מאוד, יכול להיות שזה היה רק ברכב שנהגתי בו או שזה בכל הפיאסטות בשנתונים האלה (אגב ההוא היה 96)...

אני אסביר לך למה דווקא הפיאסטה (ואני גמעתי עשרות אלפי ק"מ במגוון של שריידים) - כי אוטו זה לא רק מנוע. אתה קודם כל נהנה מהמרכב (נוחות נסיעה, מרווח פנימי) ובזה הפיאסטה עולה בכמה מונים על השרייד/סוויפט.

בנוסף - הפיאסטה עם מנוע הברזל המיושן שלה נהנית מאמינות גבוהה יותר ממנועה של הדייהטוס שרייד למשל - מנוע השרייד עשוי אלומניום ורגיש מאד למי ברז ו-...לרתיחה. רתיחה אחת ואתה צריך לעשות סבב מוסכים בשביל להחליף מנוע.

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

• תוכן חדש...