Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 8 שעות, סולל הדרך כתב:

לא עשיתי נסיעת מבחן

קבעתי לשישי הבא כי אני בחו"ל ממחר

תמיד אפשר לבטל את ההזמנה והעדפתי לשמור לי רכב כרגע

ע"פ אמור להרגיש חזק סביב ה 8 שניות ל 100 ו230 כ"ס משולב. בשבילי זה די והותר

אני לא נוהג מהר 

אם תוכל תעדכן אותנו אחרי הנסיעת מבחן.

• תגובות 240
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

קבענו גם נסיעת מבחן לשבוע הבא.
עוד כמה הבדלים ששמתי לב לעומת הטוסון:
הטוסון 4x4 עם צריכת דלק פחות טובה

בטוסון יש גלגלים 19 אינץ ובספורטאז 17
ניפוח גב תחתון חשמלי למושב הנהג קיים בטוסון אולטימייט

הטוסון מגיע עם 5 שנות אחריות ו7 לסוללה
הספורטאז עם 3 ו5 לסוללה ויש אפשרות להרחיב אחריות לשנים 4 ו5 בתשלום נוסף

עריכה אחרונה על ידי dav9
פורסם

לאיזו רמת גימור ומחיר של הטוסון אתה משווה?

כי הכי קרובה לקיה עולה 230 אלף לעומת 210 (לפני הנחות חבר/קרנות השוטרים/הוט ואשמורת) 

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

אם בעבר הפרש המחיר בין ההיברידי ללא היברידי עמד על 3000 ש"ח, אז זה הפך את הלא היברידי ללא רלוונטי. כל עוד לא היה מלאי היברידי זה איכשהו החזיק מים אבל עכשיו? אז הטורבו הרגיל הוזל להחל מ 170... אם זה מעניין מישהו

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

לדעתי הטוסון נראה יותר יפה הן חיצונית והן פנימית.

הספורטג' שהביאו לארץ נראה כמו גירסת קומבינה פשוטה שהיבואן תפר לארץ.

באותו מחיר הייתי לוקח את הטוסון בלי למצמץ, אבל בגלל הפרש המחיר זה כבר משהו אחר.

חוץ מזה בשני הרכבים מרגישים קצת חסכון בפנים בספורטג' זה בולט יותר, יש חומרים שלא מתאימים לרכב ברמת המחיר הזה לדעתי.

הסיניים ברמת המחיר הזאת כבר עברו אותם.

אבל שני הרכבים הצליחו לייצר שילוב מעולה  של מרווח פנים גדול עם תא מטען גדול, שילוב טוב יותר מרכבים אחרים בגודל הזה שראיתי. 

פורסם

אני מתקשה להבין אם ראית את הספורטאז במציאות ומה גורם לך לצאת בהצהרות שזאת גרסה שהיבואן תפר?

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם (נערך)

ראיתי את שני הרכבים במציאות.

בספורטג' הפלסטיקים החיצוניים השחורים הם בצבע מט ולא מבריק ובשילוב עם גריל גדול שחור מקדימה עם צמיגים שמנים נותן לדעתי מראה פשוט. בחו"ל יש גרסאות שנראות מפואר יותר.

בפנים יש חלקים עם פלסטיקים פשוטים, למשל הפלסטיק במעין בליטה ליד מתגי החלונות, הפלסטיק איפה שמתגי החלונות, החלק שהברך נוגעת בו בקונסולה קשה, דיפון הדלתות האחורי קשה ופשוט, חלקים בדיפון הדלתות הקדמיות, האזור איפה שחוגת ההילוכים ככה ככה, ריפוד המושבים מעור טבעוני פשוט.

זה הרגיש לי יותר כמו המבורגר מקדונלטס שהגדילו בשקל, הדגש הוא על הגודל ולא על הטעם.

בסך הכל בסדר אבל ציפיתי ליותר.

הטוסון עושה את זה יותר טוב לדעתי.

במבחן השוואתי של קרוסאוברים הטוסון ניצח את המבחן ואחריו הספורטג'. הספורטג' שם נראה לי מפואר יותר מאשר זה בארץ.

עריכה אחרונה על ידי elielectric
  • מעניין 1
פורסם

לא ישבתי בטוסון אבל אם ההפרש הוא 20 אלף שקל אז לא משווים תפוחים לתפוחים.

למצוא פגמים פה ושם תמצא גם מרצדס. ע"פ ההתרשמות שלי היה מאוד חיובית אבל זה כבר עניין של העדפות אישות וכמובן תקציב.

• רעיון טוב! 1
פורסם
בתאריך 4.12.2025 בשעה 14:04, סולל הדרך כתב:

אם בעבר הפרש המחיר בין ההיברידי ללא היברידי עמד על 3000 ש"ח, אז זה הפך את הלא היברידי ללא רלוונטי. כל עוד לא היה מלאי היברידי זה איכשהו החזיק מים אבל עכשיו? אז הטורבו הרגיל הוזל להחל מ 170... אם זה מעניין מישהו

אבל הרגיל מיטב הבנתי זאת הגרסה הישנה

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, סולל הדרך כתב:

לא ישבתי בטוסון אבל אם ההפרש הוא 20 אלף שקל אז לא משווים תפוחים לתפוחים.

למצוא פגמים פה ושם תמצא גם מרצדס. ע"פ ההתרשמות שלי היה מאוד חיובית אבל זה כבר עניין של העדפות אישות וכמובן תקציב.

ההתרשמות שלי גם חיובית מאד זה רק הערות על קוסמטיקה.

למעשה אני חושב שזה בסך הכל הרכב הכי טוב שאפשר לקנות היום בתקציב של 200 וקצת אלף ₪ למי שצריך את המרווח ותא המטען.

הספורטג' לא יסבול מירידת ערך כמו רכב חשמלי, יהיה קל למכור אותו, אין בעיית טווח ואין צורך בטעינה.

רק עלויות השימוש יהיו גדולות יותר מרכב חשמלי אבל אם לא נוסעים הרבה במיוחד זה עדיין ייצא זול יותר מירידת הערך של רכב חשמלי לדעתי.

למעשה קרובת משפחה שלי קונה gac איון v חשמלית בהמלצתי ואם לא הייתה לה מגבלת תקציב הייתי ממליץ לה על הספורטג' בגלל האבו ג'רס הנ"ל עם הרכב חשמלי.

אבל האיון עולה כ- 60 אלף ₪ פחות מהספורטג' במבצע שיש עכשיו וזאת למרות שבתור רכב האיון די מתקרב לספורטג', ההבדל העיקרי הוא תא מטען קטן יותר משמעותית, תנוחת ישיבה יותר נמוכה קצת ושהכל נשלט מהמסך או מההגה (למרות שזה בכלל לא נורא יש שם אפשרות גישה נוחה לפונקציות, אפשר לעשות קיצורי דרך וכו'). 

בגלל זה גם כתבתי שזה יפה מאד שהספורטג והטוסון הצליחו ליצור גם מרווח פנימי נדיב וגם תא מטען מרווח כאשר באותו אורך מרכב כמעט כמו הספורטג' והטוסון לונג, באיון הצליחו לייצר רק מרווח פנימי נדיב אבל תא מטען די קטן (כנראה בגלל שהמרווח באיון קצת יותר טוב לרגליים במושב האחורי וזה בא על חשבון נפח תא המטען) ורמת חומרים טובה יותר באיון (בעיקר אחידה יותר בכל הרכב בלי חלקים פחות איכותיים).

מה שמדהים באופן כללי זה שהגענו למצב שרכב חשמלי עולה הרבה פחות מרכב היברידי. 

עריכה אחרונה על ידי elielectric
פורסם

אני חושב שסחירות באה לידי ביטוי במחירון הליסינג. קח 2 רכבים עם מחיר עלות זהה כמו האקספנג והספורטאז ותראה שמחיר הליסינג שמשקלל את אובדן הערך הגבוה של הרכב החשמלי, יקר במאות רבות של שקלים כל חודש והמשמעות היא שכל הרווח על השימוש הזול מתקזז עם הפחת הגבוה. האקספנג מאוד קרצה למידותי הטובות והחשש מירידת ערך הוריד אותי ממנה וגרם לי להתמקד בשוק ההיברידי 

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

1. האם בהצעת המחיר שמישהו כאן קיבל על LONG הזה מצויינות התוספות הבאות בתשלום נוסף, אפילו שהוא לא ביקש אותן (לפחות זה מה שהם זוכרים)? שמנו לב לזה רק מאוחר יותר, נשאל את הסוכן לגביהן מחר:
  • מצלמת דרך קידמית + אחורית - ללא ציון דגם המצלמה, רזולוציה וכו'. אנחנו מעדיפים להתקין מצלמה איכותית משלנו
  • מרימי שמשות חשמליים - חלונות חשמליים הם חלק ממפרט הרכב, אז מדוע מציינים את זה כתוספת נפרדת בתשלום?

2. האם ניתן לרכוש גלגל רזרבי? כי בוידאו שצורף למעלה יש לגרסה ההיברידית גלגל רזרבי קטן, אבל בגרסה שבארץ יש רק ערכה לתיקון תקרים

עריכה אחרונה על ידי Coresh
פורסם
לפני 57 דקות, Coresh כתב:
  • מצלמת דרך קידמית + אחורית - ללא ציון דגם המצלמה, רזולוציה וכו'. אנחנו מעדיפים להתקין מצלמה איכותית משלנו
  • מרימי שמשות חשמליים - חלונות חשמליים הם חלק ממפרט הרכב, אז מדוע מציינים את זה כתוספת נפרדת בתשלום?

2. האם ניתן לרכוש גלגל רזרבי? כי בוידאו שצורף למעלה יש לגרסה ההיברידית גלגל רזרבי קטן, אבל בגרסה שבארץ יש רק ערכה לתיקון תקרים

המצלמה הכי פשוטה שא.ד.י מערכות מתקין זה זבל UHD אפילו לא 2K. - אני הייתי מוותר עליה. באותו הסכום ופחות מציעים מצלמות של nipon שהן 4K .

מרימי שמשות לנעילה של כל החלונות וסגירת הגג עם נעילת הרכב.  ניתן בכל מקרה לסגור חלונות על ידי לחיצה ארוכה על לחצן הנעילה. - לדעתי מיותר. בעבר היה לי התקן כזה שהעלה את החלונות ברגע שהופעלה הנעילה, רק שהבעיה הייתה שהנעילה מופעלת במהירות של 10 קמ״ש בכל מקרה. 

אין כרגע גלגל רזרבי לרכישה.

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם (נערך)

כן, ברור שנוותר על המצלמה הזו, כמו שכתבתי אנחנו מעדיפים להתקין מצלמה איכותית משלנו, והכוונה לאחד מהדגמים הבכירים 4K של DDPI/VIOFO/70mai + קיט קניה + כנראה גם קיט 4G שכולל סים כדי להתחבר למצלמה מרחוק, הכל כולל התקנה לא יעבור את ה-1,000 שקל לדעתי, הרבה פחות ממה שהוסיפו להם להצעת המחיר למצלמה הרבה יותר פשוטה.

לפני שעה, zaf כתב:

מרימי שמשות לנעילה של כל החלונות וסגירת הגג עם נעילת הרכב.  ניתן בכל מקרה לסגור חלונות על ידי לחיצה ארוכה על לחצן הנעילה. - לדעתי מיותר. בעבר היה לי התקן כזה שהעלה את החלונות ברגע שהופעלה הנעילה, רק שהבעיה הייתה שהנעילה מופעלת במהירות של 10 קמ״ש בכל מקרה. 

רק לוודא שהבנתי נכון - מדובר בתוספת בתשלום עבור הרמת שמשות + סגירת גג בנעילת האוטו בלבד, מה שגם ככה קורה ללא תשלום בלחיצה ארוכה בשלט על כפתור הנעילה?

והבעיה בזה שהנעילה מופעלת ב-10 קמ"ש היא שהפונקציה של הרמת השמשות + סגירת הגג תופעל אוטומטית ב-10 קמ"ש ברגע הנעילה אפילו אם לא רוצים לסגור את החלונות והגג?
לגביי הגלגל הרזרבי, כמה אמור לעלות אחד כזה? אם זה משהו זול, אולי אפשר לבינתיים לקנות משהו לא מקורי עד שמקורי של KIA יהיה זמין לרכישה.

עריכה אחרונה על ידי Coresh

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...