Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני כמה חודשים שכרנו רכב לטיול של שבוע וחצי ביוון. הרכב היחיד שנשאר לסוכנות היה ג׳יפ רנגייד דיזל אוטומטי, מה שמילא אותי בהתרגשות רבה לקראת רכב השטח הקשוח שעומד להסיע אותנו בכבישי יוון המפותלים.

המציאות, כהרגלה, טפחה על פני...בגדול בכבישים רגילים הרכב תיפקד היטב והיה נעים לנהיגה וחסכוני מאוד, אבל ברגע שנכנסנו לאזור הררי הרכב התקשה לסחוב בעליות התלולות שמאפיינות את האזור, היו עליות שהוא פשוט נתקע והתחיל להידרדר אחורה והיה צריך לחזור אחורה ולקחת תנופה משמעותית כדיי שהוא יצליח להתגבר עליהן. באופן כללי זינוק בעליה הייתה פונקציה שהרכב התקשה בה. 

בנוסף התגלה ברכב פיצ׳ר מיוחד במינו - הסתבר שברנגייד הנ״ל לאחר שנוסעים רוורס, עוצרים ומשלבים להילוך קדמי הרכב נוסע רוורס בלתי מתוכנן של איזה חצי מטר לפני שהוא מתחיל ליסוע קדימה...מי שמכיר את הכבישים הצרים בפיליון יודע שמרווח הטעות שם קטן במיוחד וכל צעד לא נכון עלול  לדרדר רכב לתהום בקלות רבה, ככה שהפיצ׳ר המיוחד הזה תרם לנו מספר רגעי אימה שבהם חששתי שאלה רגעי חיי האחרונים.

במשך כל הטיול ניסיתי לגלות מה הדגם המדוייק של הרכב שבו אני נוהג כדי להבין מה הנתונים שלו ועדיין לא הצלחתי להבין באיזה דגם מדובר...למישהו יש מושג ? ומה פשר ההתנהגות המוזרה ?

IMG_2486.jpg

• מבאס 3
  • מעניין 1
פורסם

99% שהאוטו היה לא תקין, דגם ונתונים לא ממש משנים. 

אפילו 50 כ"ס מספיקים בשביל לזנק בכל עליה הכי תלולה בהילוך ראשון ואם הרכב התקשה בזה, הוא היה עם תקלה במנוע או בגיר.

• אהבתי 3
  • מעניין 2
  • רעיון טוב! 1

פורסם

קרוב לוודאי שקיבלת דגם עם מנוע מולטיג'ט דיזל 1.6 עם הספק 120 כ"ס. הוא מוצמד לגיר רובוטי דו מצמדי שנקרא DDCT. 
מאוד יתכן שהגיר אצלך היה עם מצמדים שחוקים (רכב השכרה שנוסע הרבה בשטח) מה שמסביר את ההתנהגות הלא מוצלחת של הרכב בתנאי קיצון.

• אהבתי 2
  • מעניין 2
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 3 שעות, Buki כתב:

אפילו 50 כ"ס מספיקים בשביל לזנק בכל עליה הכי תלולה בהילוך ראשון ואם הרכב התקשה בזה, הוא היה עם תקלה במנוע או בגיר.

תלוי גם במשקל הרכב והנוסעים אני מניח…50 כ״ס לא בטוח שיספיקו להזיז רכב כזה ששוקל קרוב לטונה וחצי

לפני 3 שעות, orankohn כתב:

קרוב לוודאי שקיבלת דגם עם מנוע מולטיג'ט דיזל 1.6 עם הספק 120 כ"ס. הוא מוצמד לגיר רובוטי דו מצמדי שנקרא DDCT. 
מאוד יתכן שהגיר אצלך היה עם מצמדים שחוקים (רכב השכרה שנוסע הרבה בשטח) מה שמסביר את ההתנהגות הלא מוצלחת של הרכב בתנאי קיצון.

נשמע הגיוני מאוד, הספק די נמוך לכזה רכב (למרות שבכביש לא הורגש מחסור בכח) ואכן חשדתי שמדובר בתיבת הילוכים רובוטית כלשהיא, לדבריכם גם תקולה…חיפוש גוגל זריז מצא את זה :

‏The Jeep Renegade 1.6 Multijet engine, particularly when paired with the 9-speed automatic transmission, has been reported to have several gear-related issues. These include problems with shifting, such as slow shifts, hesitation, shuddering, and jerking. In some cases, complete transmission failure has to Endurance Warranty.

פורסם
לפני שעתיים, Skunk_Ride כתב:

תלוי גם במשקל הרכב והנוסעים אני מניח…50 כ״ס לא בטוח שיספיקו להזיז רכב כזה ששוקל קרוב לטונה וחצי

נסעתי הרבה שנים במסחריות דיזל 65-70 כ"ס ובלי טורבו אז יש משמעותית פחות מומנט, ושוקלות גם כן טון וחצי וגם קצת יותר במצב עמוס.

אפשר לאמור הרבה דברים כמו מאיץ לאט, דורש הורדת הילוכים בעליה, לא מאפשר לעקוף וכו'. 

אבל לא נתקלתי אף פעם במצב שהאוטו מתקשה לזנק בעליה בהילוך ראשון ממצב עמידה, גם בעליה הכי תלולה שיש בארץ כמו במג'ל שמס ונצרת. 

ולכן אני די בטוח שהייתה תקלה ברכב השכור.

• אהבתי 1

פורסם

מזעזע.

אני לא נוסע לחול ולא שכרתי רכב בחול (בארץ כן) אבל

אולי תגלה מי חברת ההשכרה?

אני מאוד מסופק אם הם לא ידעו את זה. 

מה שכן ג'פ זה מותג מבלבל ומתסכל  יש רכבים מעולים ויש.. ההיפך (נסעתי גם וגם).

פורסם
לפני 13 שעות, Buki כתב:

האמת לא יודע, לפעמים חייבים תנופה.

שכרנו בניס (צרפת) ג'יפ (קומפאס אם אני לא טועה) חדש אוטומטי מהרץ מאובזר היטב באמת אחלה רכב, אבל נסענו בערב לבקר דוד של חבר באחד מהכפרים באיזור ושם יש עליות תלולות מאוד,

טעינו בפניה וניסנו לחזור, הרכב לא מצליח לעלות - יש כוח אבל מפרפר במקום, גם ה 4X4 לא עזר עדיין הקדמיים מפרפרים עוד לפני שהאחוריים מתחילים לזוז והרכב רק זז לאחור לעבר הירידה.

הגיע הבן דוד (ברנו קנגו ישנה (-:  ) התגלגל מצחוק ואמר כאן ללא תנופה לא תצליחו לעלות, המשיך לרדת הסתובב באיזה חור ועלה בתנופה את כל העליה,

מה שכן הקנגו להפתעתינו טיפסה בהרבה פחות דרמה את העליה.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

^אתה מתאר מצב של חוסר אחיזה. כנראה משטח עם אבנים או חול (שלא לדבר על קרח או מצב צבירה אחר). גם 500 כ"ס לא יעזרו. 

ב 4X4 כמובן שאם יש פערי אחיזה בין הסרנים, השאלה אם יש ואיזה מנגנון נעילת דפרנציאל שבהחלט פותר את זה.

עריכה אחרונה על ידי מיץ פטל
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 56 דקות, llaavvii כתב:

הרכב לא מצליח לעלות - יש כוח אבל מפרפר במקום, גם ה 4X4 לא עזר עדיין

כמו שאמר "מיץ פטל", מפרפר גלגלים זה לא חוסר כוח, זה חוסר אחיזה. 

להבנתי זה לא מה שפותח השירשור תאר. 

רנו קנגו טיפסה יותר טוב כי הוא מיומן בלעלות שם ולא ירד על הגז חזק, אלא שמר על  מינימום גז נדרש על גבול הפרפור גלגלים. וכמו שכתבתי קודם, רנו קנגו ישנה זה רוב הסיכויים דיזל 65 כ"ס עם איזה 12 קג"מ מומנט על משקל גדול יחסית.

• אהבתי 1

פורסם
לפני שעה, מיץ פטל כתב:

^אתה מתאר מצב של חוסר אחיזה. כנראה משטח עם אבנים או חול (שלא לדבר על קרח או מצב צבירה אחר). גם 500 כ"ס לא יעזרו. 

ב 4X4 כמובן שאם יש פערי אחיזה בין הסרנים, השאלה אם יש ואיזה מנגנון נעילת דפרנציאל שבהחלט פותר את זה.

נעילת דיפ אין לא בקומפאס ולא ברנגייד, אמורה להיות בקרת אחיזה שמדמה נעילה. נעילה מכאנית (אורכית) של ממש זה פיתרון פטיש 5 קילו לעלות דרך סלולה בתוך כפר אפילו תלולה, האלקטרוניקה אמורה לטפל בזה. גם צמיגים, כמובן. ונהגים...

מזכיר לי רכבים שיש בהם מצב"חורף" שהרכב מתחיל בהילוך שלישי כדי למנוע פרפור. כוח עודף זה ההיפך ממה שצריך. 

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, Buki כתב:

כמו שאמר "מיץ פטל", מפרפר גלגלים זה לא חוסר כוח, זה חוסר אחיזה. 

להבנתי זה לא מה שפותח השירשור תאר. 

רנו קנגו טיפסה יותר טוב כי הוא מיומן בלעלות שם ולא ירד על הגז חזק, אלא שמר על  מינימום גז נדרש על גבול הפרפור גלגלים. וכמו שכתבתי קודם, רנו קנגו ישנה זה רוב הסיכויים דיזל 65 כ"ס עם איזה 12 קג"מ מומנט על משקל גדול יחסית.

במקרה שלי, בעליות תלולות במיוחד הגלגלים פשוט הסתובבו במקום והרכב הידרדר אחורה...למיטב זכרוני לחצתי על הגז בצורה הדרגתית ולא כל הכח במכה.
אולי זה קשור לחוסר מיומנות שלי בהתמודדות עם עליות תלולות (מדובר בכבישי אספלט) אבל עם הניסאן טידה 2009 שלי זה מעולם לא קרה, הרכב פשוט נסע בכל תרחיש.

בכל מקרה הבעיה העיקרית שלי עם הרכב הייתה שאחרי מעבר מרוורס לדרייב הרכב המשיך ליסוע קצת אחורה לפני שהתחיל ליסוע קדימה...פוטנציאל מאוד גבוה לצרות  😬

תודה לכם על כל הפידבק, מעניין לקרוא

עריכה אחרונה על ידי Skunk_Ride
פורסם (נערך)

פעם הבאה ברכב אוטמטי, תרים בלם היד, תעביר את הרגל מדוושת הבלם לדוושת הגז ורק אחרי לחיצה קלה על דוושת הגז, תשחרר את בלם היד.

נ.ב

כמובן שגם ברכב ידני, בעליות תלולות כשמתקשים לעשות זינוק בעלייה, השיטה יעילה.

עריכה אחרונה על ידי Ron Poh
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2
פורסם
לפני 3 שעות, Ron Poh כתב:

פעם הבאה ברכב אוטמטי, תרים בלם היד, תעביר את הרגל מדוושת הבלם לדוושת הגז ורק אחרי לחיצה קלה על דוושת הגז, תשחרר את בלם היד.

נ.ב

כמובן שגם ברכב ידני, בעליות תלולות כשמתקשים לעשות זינוק בעלייה, השיטה יעילה.

מזכיר לי שכשהייתי בן 17 ונהגתי על הרכב של אמא שלי (דייהטסו שרייד מאמצע שנות ה-80) המצאתי טריק נחמד של לתת המון גז כשהרכב בניוטרל ואז לשלב להילוך...

הרכב היה יוצא לדרכו בחריקת צמיגים מרשימה.

ותוך כמה חודשים אמא שלי נאלצה לשפץ את הגיר  🙄

פורסם
לפני 9 שעות, Skunk_Ride כתב:

במקרה שלי, בעליות תלולות במיוחד הגלגלים פשוט הסתובבו במקום והרכב הידרדר אחורה...למיטב זכרוני לחצתי על הגז בצורה הדרגתית ולא כל הכח במכה.
אולי זה קשור לחוסר מיומנות שלי בהתמודדות עם עליות תלולות 

אם האוטו מפרפר גלגלים בשיפוע תלול אז אני חושב שזה כן חוסר מיומנות.

לא בגלל שאתה נהג פחות טוב אלא בגלל שלנו הישראליים את חלק מהמיומנויות  האלו כמו למשל נהיגה בשלג.

אין כי אין לנו את זה בארץ ואנחנו לא נדרשים לזה.

המקומיים, מי שחי במקומות האלו יצליחו בלי שום בעיה לעלות באותה עליה עם כל אוטו ישן 2X4. וכן יכול מאוד להיות שהמקום תלול כל כך שצריך להגשת עליו בנסיעה ולא לעצור באמצע. 

האמת שיש מעט מקומות כאלו גם בארץ. 

פשוט היה נראה מהתאור שלך בהתחלה שלאוטו אין כוח לעלות, אז אמרתי תקלה. אבל פרפור צמיגים זה משהו אחר. 

זה שהוא מתדרדר אחורה בשילוב מרוורס לדרייב זה גם במישור קרה? או רק בעליה?

• רעיון טוב! 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...