Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אני רואה מדי פעם פרסומות של חברות מזגנים שמפרסמות שהמזגן שלהם יקרר את החדר שינה למשך כל הלילה (7 שעות)

במחיר של פחות משקל אחד.

עדיין לא הצלחתי להבין איך מזגן של 1 כ"ס לחדר שינה צורך כל כך מעט חשמל?
אינוורטר או לא, קשה לי להאמין שמזגן צורך פחות מקילוואט אחד לכל הלילה (0.64 ש"ח בתעריף הנוכחי)

האם מדובר על מזגן שעובד בטמפרטורה של 28 מעלות? 😁
(אני ישן עם 18 מעלות בקיץ קבוע)

עריכה אחרונה על ידי boli19
פורסם (נערך)

הטמפרטורה מ"מומלצת" היא 25 מעלות, עושים את הבדיקה בה צפויה טמפרטורה ממוצעת של 28 מעלות בלילה, מכוונים לטרמוסטט היסטריסיס חיובי של 2 מעלות ושלילי של 0 מעלות, והמזגן צריך לקרר את החדר במעלה אחת בלבד.

או שעושים את הבדיקה בחורף.

עריכה אחרונה על ידי saay222
פורסם

זה כמו צריכת דלק מצויינת שמפרסמים היצרנים לרכבים שלהם.

רק אם אתה בודק (טוב, פה זה פורום רכב) - תוכל לדעת אם באמת זה מדוייק.

ובינינו - מי יבדוק את צריכת החשמל של המזגן (או העלות להפעלתו) בלילה ? אז מה איכפת למפרסמים לרשום ? (ע"ס איזה חישוב, סופר אופטימי שעשו).

alfa 156 2.5.

פורסם (נערך)

אני יכול רק להעריך שמתייחסים למצב שבו הטמפ' בחוץ קרובה מאוד לטמפ' שרוצים בפנים, נניח 26 בחוץ ו 25 במזגן.

למה לכל הרוחות אתה ישן עם מזגן על 18 מעלות? זה עולה לך ימבה כסף.

עריכה אחרונה על ידי Ooga
פורסם
לפני 21 דקות, Ooga כתב:

למה לכל הרוחות אתה ישן עם מזגן על 18 מעלות? זה עולה לך ימבה כסף.

כי אחרת חם לו עם הפוך והטרנינג.

• אהבתי 2
  • מצחיק 6

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)

אני לא מצליח להירדם בצורה אחרת. אני צריך טמפרטורה נמוכה בשביל לישון טוב :-)

נגיד שאני עובד ומרוויח לא המון, למשל 38 לשעה. אם עבדתי 8 שעות ביום - יש לי 304 ש"ח עבור כל יום עבודה.

אם אני עובד 5 ימים בשבוע, הגעתי ל-6000 ש"ח בערך + נסיעות, קצת ביטוח לאומי, נשאר לי 5500 שקל.

המזגן הנוכחי שלי, צורך 700 וואט לשעה (הוא ישן מסוג ON/OFF) גם אם המדחס עובד שעה שלמה בלי הפסקה - וזה בפועל מה שקורה.

700 וואט כפול 0.64 ש"ח לקיולוואט - יוצא לי : 0.45 ש"ח לשעת מזגן ב-18 מעלות.

עכשיו - בוא נגיד שהגזמתי, ואני מפעיל אותו 16 שעות ביממה (כולל שינה ומחיה בדירה אחרי העבודה)
16 כפול 0.45 ש"ח לשעה = 7.20 ש"ח ליום.

בחודש יש 30 ימים, אז על ההנאה שלי מהמזגן אני משלם בסך הכל למשך חודש שלם של 18 מעלות קרירות : 215 שקל !
פחות ממה שאני מרוויח ליום עבודה אחד.

אז תגיד לי אתה - 215 שקל זה הרבה כסף כדי לתת לי שינה נעימה וטובה, ומחיה נעימה וקרירה כמו שאני אוהב

והאם אין כאן גם רווח נוסף  -

אני ישן יותר טוב = אני מתפקד יותר טוב בעבודה

אני ישן יותר טוב = אני מתעורר עם אנרגיה

אני ישן יותר טוב = אני נחמד יותר :)

שכל אחד יעשה את החישוב שלו

אני מוכן לשלם גם 500 שקל לחודש על מזגן . כל אחד ומה שעושה לו טוב

יש כאלה שמוכנים להוציא 200 שקל על חולצה, אני מסתפק בחולצות ב-40 שקל בסוף עונה.

אנשים נבהלים ממזגן! אוי ואבוי, כמה כסף הוא אוכל, איך נעמוד בזה

אבל לא - בפועל מזגן 1 כ"ס לא אוכל הרבה חשמל, ו-200 שקל לחודש הוא סכום שרוב האנשים יכולים לעמוד בו

אבל רוב האנשים מעדיפים לכבות את המזגן כי הוא יקר, אבל ללכת למסעדת יוקרה ולהוציא 300 שקל על מנה :) אותי זה משעשע

עריכה אחרונה על ידי boli19
  • אהבתי 4
פורסם

המזגן לא עובד בלי הפסקה.

אצלי בדקתי מזגנים לא אינוורטר של חברות תדיראן ואלקטרה, עלות של כ 2 ש"ח ל 8 שעות.

בדיקה...

בדיקת מונה חשמל, חוזר אחרי 4 שעות בודק שוב מונה חשמל.

מפעיל את המזגן וחוזר שוב אחרי 4 שעות, במשך כל השעות לא מכבה או מדליק מכשירי חשמל בבית.

הטלורנס זה הצריכה של המזגן.

טמפטורת סביבה 35⁰ מישור החוף הלח.

טמפטורת מזגן מבוקשת 25⁰.

פורסם (נערך)

תקנה מד צריכת חשמל בכמה עשרות שקלים (70~ ש"ח) במקום לדמיין דמיונים לעשות חישובים תאורטיים.

נקרא גם מד צריכת זרם.

והנה אני מזמין אותך לעשות ניסוי - קנה מד צריכת חשמל, תבדוק ותאסוף נתונים במשך חודש שלם (או יותר) כולל טמפרטורה חיצונית ממוצעת בחוץ שמשפיעה על הקירור של החדר לטמפרטורה הרצויה (הפרשי טמפרטורות) ותחזור אלינו עם תובנות.

לחילופין, עזוב אותך טמפרטורה חיצונית ולהיות סופר מדויק, פשוט תקנה מד צריכת זרם, תאסוף נתונים בכל לילה למשך חודש, ודבר איתנו בממוצעים. זה יהיה מספיק טוב בהחלט.

עריכה אחרונה על ידי DAHUJI
פורסם
לפני 9 שעות, boli19 כתב:

אני רואה מדי פעם פרסומות של חברות מזגנים שמפרסמות שהמזגן שלהם יקרר את החדר שינה למשך כל הלילה (7 שעות)

במחיר של פחות משקל אחד.

עדיין לא הצלחתי להבין איך מזגן של 1 כ"ס לחדר שינה צורך כל כך מעט חשמל?
אינוורטר או לא, קשה לי להאמין שמזגן צורך פחות מקילוואט אחד לכל הלילה (0.64 ש"ח בתעריף הנוכחי)

האם מדובר על מזגן שעובד בטמפרטורה של 28 מעלות? 😁
(אני ישן עם 18 מעלות בקיץ קבוע)

מדדתי את זה פעם. 

1.8 ש"ח ל 8 שעות עבודה של מזגן אינוורטר 1.25 כ"ס על טמפרטורה 23 או 24 מעלות, מהירות מאוורר הכי נמוכה אבל זה מספיק לקרר את החדר. 

הבדיקה נעשתה בחודש יולי על ידי מדידת צריכת זרם של של המזגן בפעול בקו ההזנה שלו עם מד זרם. 

במזגן 1 כ"ס אפשר להניח שיהיה משהו כמו 1.4-1.5 ש"ח ב 8 שעות, ב 7 שעות אנחנו כבר מתקרבים ל 1 ש"ח.

• אהבתי 2

פורסם

הסבר לגבי הבדיקה שעשיתי.

הבדיקה בוצעה בלילה, בקיץ, טמפרטורה בחוץ בשעה 23:00 הייתה 27 מעלות. 

המזגן מכוון ל 23 מעלות ומהירות הכי נמוכה מתוך 5 שיש לו (מהירות Silent, אחריה יש 1,2,3 וטורבו).

לקחתי כבל מאריך ישן, פתחתי את הבידוד שלו, הפרדתי את מוליך הפאה ומדדתי עליו זרם עם רב מודד צבת.

נתתי למזגן לעבוד כרבע שעה עד שצריכת הזרם שלו התייצבה.

צריכת זרם במצב הנ"ל הייתה 1.62 אמפר. 

1.62 כפול 230 וולט זה 373W או 0.373KW.

מחיר KW/h הוא 64 אגורות. 

0.64 כפול 0.373 זה 0.24 ש"ח עלות הפעלה במשך שעה.

0.24 כפול 7 שעות זה 1.67 ש"ח.

בבדיקה הזו יכול להיות שיש טעות כלפי מעלה, זאת אומרת בפועל המחיר יהיה נמוך יותר כי במהלך הלילה הטמפרטורה בחוץ יורדת מ 27 מעלות אז הגיוני שהמזגן יצרוך פחות. 

ודבר שני, זו בדיקה של צריכה לילית בעומס חום נמוך, מהירות נמוכה, בלי שמש וכו'. 

הקירור הזה הוא קירור נעים ומספיק לרוב האנשים לדעתי, אין הרבה אנשים שאוהבים לישון ב 18 מעלות. 

אם מעלים את מהירות המפוח למהירות הבאה, צריכת הזרם קופצת לכיוון 3.5 אמפר זאת אומרת עלות הפעלה במהירות זו יותר מפי 2 וכן  במהירות הבאה אחרי זה הצריכה כבר משהו כמו 5 אמפר. לא בדקתי במהירות הכי גבוהות כי לא משתמש בהן אף פעם. 

פורסם

לי יש מזגן אמקור 1.5 כס on/off, בחדר שינה של כ14 מר עם תקרה 4 מטר, המזגן ממוגן בסביבות 3. 

שמתי Shelly בתקע שלו רק עבור מדידה, בממוצע כ5-6 kw, ללילה,  המזגן מכוון על 25 אבל בגלל שהוא גבוה החדר די קפוא רוב הזמן. (הקור יורד) 

אני אוהב אותך.

סע לאט, סע לאט.

פורסם

הרבה חישובים יש פה.
מזגן תדיראן סופרים אינוורטר 1.25 בן קצת פחות משנה, חדר בגודל 11 מטר רבוע, דלת פתוחה כאשר בשאר החדרים בבית אין מזגן.
צריכת חשמל של 5.81 קוט"A החל מ 22:16 ועד 10:53 בבוקר. 12 וחצי שעות, 3.71 שקלים. 
8 שעות ראשונות צרכו 4.1 קוט"ש שמתורגמים ל 2.62 שח.
עד שעה 4 וחצי בערך הוא כוון ל 23 מעלות, ואז העלתי ל 24 מעלות.

מקווה שעזרתי לכם עם החישובים 😀

• מעניין 1
פורסם (נערך)
לפני 11 שעות, Buki כתב:

אם מעלים את מהירות המפוח למהירות הבאה, צריכת הזרם קופצת לכיוון 3.5 אמפר זאת אומרת עלות הפעלה במהירות זו יותר מפי 2 וכן  במהירות הבאה אחרי זה הצריכה כבר משהו כמו 5 אמפר. לא בדקתי במהירות הכי גבוהות כי לא משתמש בהן אף פעם. 

אני לא מבין, מנוע המפוח צורך כ"כ? 

איך עלה מ1.5A ל5A?

פי 2 מצריכת המדחס? זה סה"כ סוג של מאוורר, לא?

עריכה אחרונה על ידי FROGIE
פורסם
לפני 23 דקות, FROGIE כתב:

אני לא מבין, מנוע המפוח צורך כ"כ? 

לא מנוע המפוח עצמו לא צורך כל כך הרבה.  

אבל מנוע מפוח שפועל במהירות גבוהה מזרים מאסות אוויר גדולות יותר דרך המאייד, זאת אומרת המזגן צריך לקרר כמות אוויר גדולה יותר. 

הטמפרטורה של המאייד עולה מהר יותר אז הבקרה של המזגן נדרשת להפעיל את המדחס (מדחס אינוורטר) במהירות גבוהה יותר בשביל להזרים יותר קרר. מדחס זה צרכן גדול ובגלל זה הצריכה עולה ככה. 

אם המדחס היה ממשיך להסתובב באותה מהירות, היינו מקבלים אוויר פחות קר מהמזגן במהירות מפוח גבוהה. 

בנוסף גם מאוורר מעבה (יחידה חיצונית) יופעל במהירות גבוהה יותר כי נדרש לעבות יותר קרר וגם מוסיף מעט לצריכת החשמל.

אבל עיקר הצריכה זה המדחס, שם יש את המנוע הכי חזק. 

אותו דבר ברכב, הפעלת מזגן במהירות מפוח 1 צורכת פחות דלק מאשר הפעלת מזגן במהירות מפוח 4.

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1

• תוכן חדש...