Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אז אניסיתי ב2023 ו2024 אכלתי פעמים סירוב ממשרד התחבורה (נורת לד H7) שלפני זה הייתי מזמין חופשי.

רציתי לשאול אם יש אנשים שהזמינו לדים מחול שלא אכלו סירוב מהמכס?
ושאלה נוספת אני רוצה לשים לדים לערפל שלי, עכשיו אני יכול להבין איסור לדים ללא תקן לאורות דרך כי זה יכול לסנוור במידה ואין עדשה ברכב, אבל לדים לפנסי ערפל לא יסנוורו אף אחד (אולי כלבים בגלל הגובה שלהם) הם משרד התחבורה מבחין בין לדים של אור ערפל ללדים של אור דרך? כי לצורך העניין הזמנתי לד לאור רוורס (לצורך העניין P21W) ולא היה שום בעיה עם זה כולל אורות פנים רכב אחרים. לצורך העניין האור דרך\גבוה אצלי זה H7 ואור ערפל זה H11

במידה ויש לכם לינקים לנורות האלו שאכן עומדת בתקן שלא יהיה בעיות במכס אשמח כי נורות שלא עומדות בתקן באלי יש בשפע.
והאם ביקשתם מהמוכר שלא יציין שזה נורת לד וכך הן לא נעצרו?

עריכה אחרונה על ידי xdmanxd99
פורסם

ספציפית לענין תאורת הערפל אצלך, תאורתית אלו למשל אמורים להיות חוקיים:

https://www.osram.com/ecat/NIGHT BREAKER LED SMART ECE H11-LED fog lamps (street legal)-Car lighting-Automotive/com/en/GPS01_34103548/ZMP_4069360/

מעבר לכך, הפעלה של אורות ערפל כשהתנאים לכך לא מתאימים (ערפל, גשם שוטף, שלג) אינה חוקית, ויכולים לזכות אותך בקנס של 250 ש"ח.

לענין פיזור התאורה, זה תלוי גם בטיב המיקום של הלד ביחס לעדשה/ריפלקטור. מניח שבנ"ל הענין הזה לא בעייתי. אבל בכל מקרה, דע גם שתאורה לבנה יותר פחות יעילה/עוזרת במצב בו התנאים כן מתאימים לשימוש בה.

לגבי  ה-H7, ראה את השרשור הזה.

הן עדין לא בדיוק חוקיות בארץ כנראה (האמת שלא ברור לי הענין לגמרי), אבל הן הכי Stealth שאפשר, ועל הקופסה רשום שחוקיות לכביש, אם כי עם כוכבית.

בפועל, הכל כנראה עדין יהיה בגדר הימור. וגם לא מונע בעיות בטסט השנתי.

פורסם
לפני 5 דקות, Tom_22 כתב:

ספציפית לענין תאורת הערפל אצלך, תאורתית אלו למשל אמורים להיות חוקיים:

https://www.osram.com/ecat/NIGHT BREAKER LED SMART ECE H11-LED fog lamps (street legal)-Car lighting-Automotive/com/en/GPS01_34103548/ZMP_4069360/

מעבר לכך, הפעלה של אורות ערפל כשהתנאים לכך לא מתאימים (ערפל, גשם שוטף, שלג) אינה חוקית, ויכולים לזכות אותך בקנס של 250 ש"ח.

לענין פיזור התאורה, זה תלוי גם בטיב המיקום של הלד ביחס לעדשה/ריפלקטור. מניח שבנ"ל הענין הזה לא בעייתי. אבל בכל מקרה, דע גם שתאורה לבנה יותר פחות יעילה/עוזרת במצב בו התנאים כן מתאימים לשימוש בה.

לגבי  ה-H7, ראה את השרשור הזה.

הן עדין לא בדיוק חוקיות בארץ כנראה (האמת שלא ברור לי הענין לגמרי), אבל הן הכי Stealth שאפשר, ועל הקופסה רשום שחוקיות לכביש, אם כי עם כוכבית.

בפועל, הכל כנראה עדין יהיה בגדר הימור. וגם לא מונע בעיות בטסט השנתי.

תודה רבה, בקשר לטסט להחליף נורות 10 דקות לפני הטסט לא בעייתי כלל. אני אעבור על הלינקים.

פורסם

בעקרון אם מוטבע תקן EC על הנורה (מדבקה על הקופסה לא מספיקה) זה יעבור. בתיאוריה צריך EC17 או EC37 או EC99 אבל אני חושד שהם לא בודקים את התקן אם יש הטבעה.

יש אפשרות לייבא נורות גם בתקן האמריקאי FMVSS 108

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...