Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בעיה במזגן יונדאי סונטה היברידית 2021 — צד נהג מוציא אוויר חם במקום קר

BeBest

פוסטים מומלצים

שלום לכולם,

ברשותי יונדאי סונטה היברידית שנת 2021, אני מתמודד עם תקלה במזגן שכבר מוציאה אותי מדעתי.

כשאני מכוון את בורר הטמפרטורה לאוויר קר מאוד (לדוגמה 19 מעלות ומטה) - הכל תקין קר ומתפקד.

הבעיה מתחילה כשאני מכוון לטמפ' מעט גבוהה יותר, נניח 22 מעלות (כשבחוץ הרבה יותר חם), לאחר מספר דקות בהן יוצא אוויר קר הוא מתחיל להתחמם כאילו כיוונתי את המזגן על חימום.

בצד הנוסע עדיין יוצא אוויר קר (גם כשהמזגן במצב sync, ז"א טמפרטורת הנהג מסונכרנת עם טמפרטורת הנוסע).

הבעיה מתרחשת ברוב הזמן, ורק לעיתים נדירות המזגן פועל באופן תקין גם בצד הנהג (עוד לא הצלחתי להבין איך ומדוע).

אני "סוחב" את התקלה הזו כבר יותר משנה, ביקרתי ב3 ממוסכי הרשת (בראשל"צ, בני ברק וחולון), אאל"ט בבני ברק זה היה במהלך טיפול שגרתי לרכב ביקשתי שיבדקו גם את העניין הזה.

בראשון אמרו לי "זה פילטר אוויר לא החלפת בזמן", החליפו פילטר וחייבו אותי וכמובן שזה לא פתר כלום.

בבני ברק לא מצאו בעיה, גם בחולון הרכב ישב יומיים ולא מצאו כלום ומבחינתם הכל תקין.

הרכב עדיין באחריות, ואני מאמין שאם אני אגיע אליהם בשנה הבאה כשהרכב כבר לא יהיה באחריות פתאום ימצאו את הבעיה, יתקנו בקלות ויגבו מאות-אלפי שקלים על משהו פשוט יחסית.

מבדיקה עם chatGPT וגוגל, מצאתי תלונות דומות על רכבי יונדאי (לאו דווקא סונטה אבל מניח שזה אותו הדבר), אבל ברוב המקרים מצאתי תקלות בכיוון ההפוך - צד נהג תקין וצד נוסע תקול או שיוצא אוויר קר במקום חם.

חלק מהמקורות שמצאתי:

לפי מה שהצלחתי ללמוד מGPT ומהפורומים השונים, הבעיה ב-99% היא שסתום בקרת טמפרטורה (Blend door actuator), מצאתי אפילו סרטונים ביוטיוב שמראים איך לבצע את ההחלפה.

האם מישהו כאן נתקל בבעיה דומה בצד הנהג?

האם מישהו הצליח לתקן בעיה דומה דרך מוסכי כלמוביל? אם כן מה עשיתם שהם "השתכנעו" שיש תקלה? אם אבוא ואגיד להם תחליפו X כי זה מה שיפתור, מניח שפשו ינפנפו אותי.

אשמח מאוד לכל עזרה או ניסיון שתוכלו לשתף!

• רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ב cx30 הייתה לי תקלה כזו ומדי פעם מופיעה שוב - הרכב מכניס אויר חם למרות שמכוון טמפרטורה נמוכה יותר.
במרכזי שירות סירבו להכיר בבעיה.
משיטוטים ברשת, כנראה תקלת תוכנה - ביצעתי "איפוס" של המערכת ע"י ניתוק המצבר לכמה דקות. זה עוזר לכמה חודשים וצריך לבצע שוב.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תנסה להתקשר לשירות של כלמוביל שינחה את המוסכים להתייחס ברצינות לבעיה. לי הם עזרו מול מוסך מורשה שנטה למרוח בעיה מסויימת. יכול להיות ששווה לך לגשת למוסך בפתח תקווה בגיסין שהוא של היבואן ולא זכיין ואולי שם יתייחסו יותר ברצינות. 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כמה פתרונות אפשריים:

1. ללכת למוסך לבקש שיעשו עדכוני תוכנה לכל המערכות.

2. לעשות SYNC מחדש. לפעמים המודול בקרה יוצא מאיזון וצריך לאזן אותו. מצרף סרטון איך לעשות ברכב אחר, אבל הבסיס זהה והפונקציות, תעשה כמוהו בהתאמה לרכב שלך.

3. לנתק מצבר לפחות ל-15 דקות ולחבר כדי לאפס וליצור לימוד מחדש. האופציה הכי פחות טובה למי שלא מבין בזה. אפשר לבקש ממישהו שכן מבין. עלול להוציא מסנכרון דברים חדשים וצריך לדעת ברכב מודרני איך להפעיל רכב בפעם הראשונה לאחר ניתוק מצבר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תודה על התגובות.

ניסיתי לאפס את המערכת עם הוראות שמצאתי בhyundai-forums.com, הוצאת הפיוז של הAC למשך דקה, לא עזר.

אני אלך בתחילת שבוע הבא שוב למוסך בחולון, אבקש שיבדקו אם יש עדכוני תוכנה ואבקש הפעם לשבת עם נציג שירות או מכונאי ברכב ולהראות לו את הבעיה, שלא יגידו שאין.

אם זה לא יעזור נעשה אסקלציה לכלמוביל.

• רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מעדכן שהיום הרכב היה במוסך.

ביצעו עדכון תוכנה ל BMS (מערכת ניהול סוללה היברידית), מניח שזה לא קשור.

והחליפו חיישן טמפרטורה פנימי.

בינתיים נראה שהכל תקין :-)

• אהבתי 2
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...