Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 10 שעות, Gosser1860 כתב:

זה מתקשר למה שציינת, כשיש הבנה בתחום מסוים היעילות של הג'בטה לא ברורה כל כך.

נהפוכו. כשיש הבנה ואתה יכול למקד, היעילות מצויינת.

אם אני צריך ניתוח מסובך באקסל שדורש נוסחא ארוכה ומורכבת, אני כותב אפיון, מעלה את האקסל ומקבל נוסחא. אם הייתי צריך לכתוב אותה לבד, הייתי מתבלבל עם הפתח/סגור סוגריים...

כשפתחתי משהו לעצמי ב-Google apps, סביבה שאני לא מכיר, קבלתי מלא רעיונות מהצ'אט ואפילו למדתי להשתמש ב-REGEX, משהו שלא הכרתי (אבל ידעתי לכוון נכון את השאלה)

לפני 11 שעות, Gosser1860 כתב:

רשתות ניורונים חקרו עוד בשנות ה-70, ותלוי בהגדרה אבל אולי אפילו לפני. טרנספורמים הוצגו ב-2017, ג'בטה גרסא 3 הוצג ב-2020. מבחינה טכנולוגית/מחקרית זה רחוק מחיתולים. 

גם בני אדם היו לפני, אבל מבחינת שימוש של AI בקנה מידה נרחב, זה בחיתולים. בטח מבחינת ההשפעה של הטכנולוגיה.

לפני 10 שעות, GTאי כתב:

בחייאת אתה חייב לספר לנו איפה שמעת את התבנית הזו שאתה חוזר עליה בלי הפסקה :)

אני חושב שבגדול זה דווקא מקורי.

אני יודע שזה ממש פוגע באגו של כל אחד, לחשוב שהוא לא כזה מקורי ודי בנאלי, אבל זה די נכון.

לפני 12 שעות, flytomars כתב:

לא כל כך מבין את הקשר לצ'אט ג'יפיטי - לא הלכתי לחפש מתנגד חיסון רציונלי, אבל אני כן מאמין שאם היה כזה עם טיעונים מספיק משכנעים אז כן הייתי שומע עליו,

למה שתאמין בדבר כזה?!

התקשורת, לפחות בארץ, לא העלתה את העניין לדיון והלכה עם המדינה.

זה כמו עם משבר האקלים, אתה לא שומע שום קול שאומר אחרת ממה שיש בתקשורת (ואל תטעה, מה שיש בתקשורת זה לא מה שהמחקר מציע, זו גירסה מתומצתת, החלטית יותר והיסטרית הרבה יותר).

הקשר לצ'אט, אם נחזור לדיון עצמו, זה שהוא, כמו בני אדם, חוזר על תבניות של רעיונות שנתקל בהם הרבה, בלי יכולת לבדוק אם מה שהוא אומר נכון או לא.

לפני 12 שעות, flytomars כתב:

החצי הראשון בהחלט מתייחס קודם לאיכות, ובגלל שאני בנאדם ולא AI אני גם יודע לשקלל גם את הכמות וגם את האיכות, בניגוד לAI שיודע לשקלל רק את הכמות

אני חושב שזה רעיון נכון, AI לא יודע (עדיין) לשקלל את האיכות, אבל אם מישהו שהיה חלק ממנגנון פיתוח ה-RNA ועסק בקריירה שלו באתיקה של שחרור תרופות, מתנגד למתן גורף של החיסון לכלל האוכלוסיה, האם דעתו לא נחשבת יותר משל הרבה רופאים?

האם לא סביר להניח שמאחורי דחיפת החיסונים עומדים גם אינטרסים כלכליים, שמעוותים את השיקול הבריאותי?

[תראה, אני אומר שאני מתנגד או התנגדתי, אני אומר שהייתה הרבה התנגדות רציונאלית, ובאופן גורף, בתקשורת, הציגו את כולה כמטורללת. ככה שהתקשורת ואנחנו כולנו לא יותר רציונאלים באיסוף המידע שלנו מה-AI]

לפני 13 שעות, flytomars כתב:

זה היה לפני 20 שנה, ובזמנו לא הבנתי איך התחום הזה לא מתפוצץ.

כוח מחשוב.

אפרופו התחממות, מישהו חשב כמה אנרגיה צורכים ופולטים כל הצ'יפים הללו שצריכים בשביל AI?

לפני 13 שעות, flytomars כתב:

עדיין חסר משהו בלתי ניתן להגדרה שחסר לAI (ואם היה אפשר להגדיר אותו בקלות, כנראה שכבר היו משפרים) - עדיין חסרה איזה פריצת דרך למצוא את הניצוץ של המחשבה שמאפיין בנאדם על פני המכונה

פעם ההגדרה של "מהו דבר חי" הייתה פילוסופית בלבד.

היום אנחנו יודעים להגדיר אותה מבחינה מטיריאליסטית (כימיה/ביולוגיה).

היום ההגדרה של מהי "תודעה" היא פילוסופית.

בעתיד...

[לא רעיון שלי , חוזר על תבנית ששמעתי פעם]

• אהבתי 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תגובות 100
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני שעתיים, falou כתב:

למה שתאמין בדבר כזה?!

אמממ, יש משהו שנקרא אינטרנט?

Heck, אני בטוח ב200% שאם היו טיעונים באמת חזקים ומשכנעים נגד חיסונים אז הייתי נחשף לזה אפילו פה בעוף 😜

פורסם
לפני 22 דקות, flytomars כתב:

Heck, אני בטוח ב200% שאם היו טיעונים באמת חזקים ומשכנעים נגד חיסונים אז הייתי נחשף לזה אפילו פה בעוף 😜

יש. בטח שיש.

ואוסיף, אם אתה רואה רק קונצנזוס רחב מקיר לקיר, תתחיל לדאוג.

• אהבתי 1

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 10 דקות, falou כתב:

יש. בטח שיש.

ואוסיף, אם אתה רואה רק קונצנזוס רחב מקיר לקיר, תתחיל לדאוג.

זה ממש לא היה קונצנזוס, פשוט-

אם אני רואה הרבה אנשים שאת דעתם בנושא אני לא מעריך בכלל (אין להם שום הסמכה או ידע שקשורים, הם קונספירטיבים בעוד תחומים, או שסתם אינסלים) שמתנגדים ואז מצד שני הרבה אנשים שיש להם הסמכה והם בעד- אז אדע שכנראה הבעד יותר חזק מהנגד. 

לג'בטה אין את הפריבילגיה לפסול אנשים על סמך זה שהם אינסלים, זה לא PC 🤣

פורסם
לפני 16 שעות, שחר 1 כתב:

אתה יכול לבקש ממנו שיראה לך מה הן מקורות המידע שהוא הסתמך עליהם (הוא גם מציג sources בתחתית התשובה, אם לחצת על הכפתור של חיפוש באינטרנט), ולבחון שם בעצמך את מה שהוא כותב.

זו אופצייה חשובה לי אישית. 

אבל, בינינו- כמה ישתמשו בה, וכמה יקחו את מה שכתב צ'יפופו כ"תורת אלוהים חיים" [המקבילה המודרנית של מקום ראשון בגוגל] וזהו?

לפני 15 שעות, falou כתב:

מי אמר את זה?

אם אני אומר שכל הכדורסלנים שחורים זה אומר שכל מי שהוא לא הוא לבן?

בתור אנליסט מעולה שיודע לברור עובדות ולהגיע למסקנות עצמאית, הלוגיקה אצלך לא מי יודע כמה... :-)

הלוגיקה שלי בסדר גמור.

שלך לא יודעת לקבל שיש גם תומכים לא רציונלים. 

לפני 15 שעות, falou כתב:

מה הקשר בין סיפוקך להחלטה מושכלת?

על המושג "ביטוי", שמעת? 

לפני 15 שעות, falou כתב:

אתה לא מסוגל להגיע בעצמך להחלטה מושכלת, אתה לא מבין בזה כלום. אתה יכול להחליט למי אתה מקשיב, אבל לפי הניתוח שלך את המתנגדים, אתה אפילו לא שקלת בדעתך שאולי יש התנגדות ורציונאלית לחיסון, נכון?

קראת מה שכתבתי קודם? 

אם לא, אז בוא ונלך במורד מנהרת הזמן לרגע, במטוטא. 

לפני 19 שעות, ברווז כתב:

מתנגדים מבחינה בריאותית (רגישות כלשהי שמונעת אפשרות חיסון למשל) = התנגדות רציונלית לחלוטין לדעתי. מתנגדים מבחינה עקרונית (לא יכריחו אותי להכניס משהו לגוף שלי),= רציונלי למי שמתנגד באופן זה. הכל יחסי, זה לא אני אמרתי אלא איינשטיין.  מתנגדים מבחינה קונספירטורית (מכיל 5G), מתנגדים מבחינה חצי קונספירטורית פסאודו מדעית (לא מוכח, חדש מדי, גורם נזק ללב). = יש בזה מן הרציונל. לא אפוי דיו, מצריך עוד התעמקות, אבל לחלוטין רציונלי. 

כולל של אלו בשוליים שלא טרחתי לציין?

עכשיו. 

בוא, צא מההנחה השגוייה שלך. זה לא "מוסיף לך כבוד". 

אני מכיר אישית כמה מתנגדים רציונלים (רגישות שעשויה לגרום לסיבוכים בריאותיים קשים).

לפני 15 שעות, falou כתב:

אתה רק חזרת על תבניות ששמעת ובחרת את זו שמתאימה לך, כנראה לאופי, לתפיסת העולם... כי את העובדות אתה לא מבין (אף אחד שהוא לא איש מקצוע לא מבין).

מבין בזה מספיק בשביל לגבש דיעה. לא יכול ללכת להיות רופא, אבל גם לא יכול לומר שאני לא מבין בזה כלום. 

למדתי מתוך כלל החומר המדעי שהיה זמין לי, גם מתוך סקרנות- הניסיונות ליצירת החיסון הזכירו לי את הקשיים שיש במציאת תרופה אחרת, מבחינת המנגנון.

לפני 15 שעות, SlowRide כתב:

מאיפה קבעת שהוא יחפש בפייסבוק, רדיט אבל לא באתרי צרכנות שרלוונטים לנושא, או שיתן יותר משקל לפוסטים של פאנבויז?

תקרא בבקשה כל מה שכתבתי קודם... 

גם! פייסבוק\רדיט. גם! מאמרים מדעיים. לא כתבתי בשום מקום אתרי צרכנות... 

לפני 12 שעות, Gosser1860 כתב:

את המהפכה הנוכחית אפשר כנראה לזקוף לזכות הטרנספורמרים וגם לכוח החישוב (נניח שניהם בעשור האחרון)

We Are More Than Meets The Eye GIF by Transformers - Find & Share on GIPHY

לפני 9 שעות, makatuvkan כתב:

image.thumb.png.a4f9187ba2832e486476c78a539ac6ac.png

לפני רגע דיברו פה על הטרלות ותוצאות לא קשורות... 

לפני שעתיים, falou כתב:

נהפוכו. כשיש הבנה ואתה יכול למקד, היעילות מצויינת.

אם אני צריך ניתוח מסובך באקסל שדורש נוסחא ארוכה ומורכבת, אני כותב אפיון, מעלה את האקסל ומקבל נוסחא. אם הייתי צריך לכתוב אותה לבד, הייתי מתבלבל עם הפתח/סגור סוגריים...

רגע, ואתה עוד באת בטענות ליכולות הלוגיות שלי כשאתה לא יכול להסתדר עם סוגריים? ;)

לפני שעתיים, falou כתב:

אני יודע שזה ממש פוגע באגו של כל אחד, לחשוב שהוא לא כזה מקורי ודי בנאלי, אבל זה די נכון.

למה שאני אצטרך להיות מקורי? לא מטריד אותי... יש לי מספיק טרדות אחרות על הראש.

לפני שעתיים, falou כתב:

למה שתאמין בדבר כזה?!

זה כמו עם משבר האקלים, אתה לא שומע שום קול שאומר אחרת ממה שיש בתקשורת (ואל תטעה, מה שיש בתקשורת זה לא מה שהמחקר מציע, זו גירסה מתומצתת, החלטית יותר והיסטרית הרבה יותר).

פה אנחנו לחלוטין מסכימים. 

לתקשורת יש אג'נדה. 

לכן המקומות העיקריים (ואולי היחידים) שבהם תשמע על דיעות מנוגדות הן או מהיכרות אישית או בפייס\רדיט וכל מיני מקומות כאלו. עכשיו לך תברור את ההגיוניים מתוכם מתוך הבליל של אלו שמדברים על שתלים של 5G, ממליצים על סוגים עדיפים של נייר אלומיניום ליצירת כובעים וחושבים שהם היחידים שצודקים. ועוד סוגים אחרים... כבר פירטתי.

לפני שעתיים, falou כתב:

הקשר לצ'אט, אם נחזור לדיון עצמו, זה שהוא, כמו בני אדם, חוזר על תבניות של רעיונות שנתקל בהם הרבה, בלי יכולת לבדוק אם מה שהוא אומר נכון או לא.

זו הבעייה הגדולה שלי איתו. 

אם הוא כל כך חכם למה הוא לא יכול לבדוק את עצמו?! יש פה סתירה מובנית.

YARN | WHY NOT YOU STUPID BASTARD | American Psycho (2000) | Video gifs by  quotes | 7690fdf5 | 紗

לפני שעתיים, falou כתב:

כוח מחשוב.

אפרופו התחממות, מישהו חשב כמה אנרגיה צורכים ופולטים כל הצ'יפים הללו שצריכים בשביל AI?

האמת שכן, אפילו דובר על זה בתקשורת... לא זוכר איזו חברה רוצה להתקשר עם איזו חברה אחרת ולהקים תחנות כח גרעיניות לטובת אנרגיה נקייה לכח המיחשוב העתידי (וכבר הקיים היום, שגוזל הרבה משאבים).

לפני שעתיים, falou כתב:

פעם ההגדרה של "מהו דבר חי" הייתה פילוסופית בלבד.

היום אנחנו יודעים להגדיר אותה מבחינה מטיריאליסטית (כימיה/ביולוגיה).

היום ההגדרה של מהי "תודעה" היא פילוסופית.

בעתיד...

[לא רעיון שלי , חוזר על תבנית ששמעתי פעם]

בייוון העתיקה, פלאטו ניסה להגדיר מהו בן אדם

הוא הגיע למסקנה שמדובר על יצור חסר נוצות ההולך על 2. 

אז כמובן שמישהו החליט להטריל אותו עם עוף שלם בגריל, כך שפלאטו שינה לאחר מכן את ההגדרה ליצור חסר נוצות, ההולך על 2, ובעל ציפורניים שטוחות.

image.png.ffdd6e1457e46c9ee39b13600498a513.png

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 2 דקות, ברווז כתב:

אבל, בינינו- כמה ישתמשו בה, וכמה יקחו את מה שכתב צ'יפופו כ"תורת אלוהים חיים" [המקבילה המודרנית של מקום ראשון בגוגל] וזהו?

לפני 16 שעות, falou כתב:

או את מה שאמרו בעיתון או בחדשות או השכן?

שומדבר לא השתנה.

לפני 3 דקות, ברווז כתב:

הלוגיקה שלי בסדר גמור.

שלך לא יודעת לקבל שיש גם תומכים לא רציונלים.

אני חושב שאתה לוקה בהבנת הנקרא. תראה לי איפה כתבתי שיש תומכים לא רציונאלים?

כתבתי שיש מתנגדים רציונאלים, ובתור מי שטוען שלמד את הסוגיה,  מסתבר שאתה לא מכיר אותם.

אז אני שואל שוב, בחזרה לסוגיית המקור, במה תהליך הצגת המסקנות שלך טוב מזה של ה-AI?

אתה פשוט חוזר על מסרים שהגיעו אליך במקרה. מקסימום בורר ביניהם, על סמך ידע חסר (זה שאתה יודע להסביר למה החיסון כן/לא בטוח. אין לך מושג. גם לי אין מושג)

לפני 5 דקות, ברווז כתב:

רגע, ואתה עוד באת בטענות ליכולות הלוגיות שלי כשאתה לא יכול להסתדר עם סוגריים? ;)

לפני שעתיים, falou כתב:

ממש משפט קשור לדיון וגם הגיוני מבחינת התוכן. מה הקשר... לא יודע.

לפני 6 דקות, ברווז כתב:

למה שאני אצטרך להיות מקורי? לא מטריד אותי... יש לי מספיק טרדות אחרות על הראש.

לפני שעתיים, falou כתב:

אתה כנראה לא מצליח לעקוב אחרי הרעיון של הדיון. הוא לא על הרגשות שלך, הוא על זה שאין פער מהותי בין איך שה-AI מגיע למסקנות ואיך אתה מגיע.

לפני 7 דקות, ברווז כתב:

אם הוא כל כך חכם למה הוא לא יכול לבדוק את עצמו?! יש פה סתירה מובנית.

שוב, הוא לא בודק. גם אתה לא בודק. שניכם חוזרים על תבניות פופולריות.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 6 דקות, ברווז כתב:

אני מכיר אישית כמה מתנגדים רציונלים (רגישות שעשויה לגרום לסיבוכים בריאותיים קשים).

מקרה פרטי של רגישות רפואית לא נכנס לקטגוריית המתנגדים-

זה כמו שעכשיו כל האלרגים לבוטנים יצאו להפגין נגד במבה- לא רלבנטי.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 9 דקות, ברווז כתב:

פעם ניסו להגדיר אנתרופולוגית שהאדם הוא היחיד שעושה שימוש בכלים.

התברר שלא נכון, גם שימפנזות, וזה נלמד בקרב אוכלוסיות מסויימות.

אח"כ טענו טענות מוסריות, שרק האדם הורג את בני מינו שלא לצורך השרדות.

מסתבר שגם לא נכון, גם שימפנזות... הן אפילו יוצאות למלחמה ומנהלות יריבויות עם קבוצות אחרות.

לפני 1 דקה, flytomars כתב:

נכון.

לא מדבר על מקרה פרטי.

לפני 16 דקות, flytomars כתב:

זה ממש לא היה קונצנזוס, פשוט-

אם אני רואה הרבה אנשים שאת דעתם בנושא אני לא מעריך בכלל (אין להם שום הסמכה או ידע שקשורים, הם קונספירטיבים בעוד תחומים, או שסתם אינסלים) שמתנגדים ואז מצד שני הרבה אנשים שיש להם הסמכה והם בעד- אז אדע שכנראה הבעד יותר חזק מהנגד. 

לג'בטה אין את הפריבילגיה לפסול אנשים על סמך זה שהם אינסלים, זה לא PC 🤣

סביר.

אם מעניין אותך....

https://open.spotify.com/embed/episode/3SCsueX2bZdbEzRtKOCEyT/video?t=0

https://www.nytimes.com/2022/02/08/arts/music/fact-check-joe-rogan-robert-malone.html

פורסם
לפני 39 דקות, flytomars כתב:

1, אוקי. 

2, אוקי. 

3? 

100? 

500? 

500,000? 

אני מכיר אישית כמה. 

לפני 39 דקות, flytomars כתב:

זה כמו שעכשיו כל האלרגים לבוטנים יצאו להפגין נגד במבה- לא רלבנטי.

אז, למה לשיטתך יש הגבלות בבתי ספר על להביא חטיפים כמו במבה

פורסם
לפני כשעה, ברווז כתב:

עם זה אני מסכים. אבל זו לא בעיה של הכלי, אלא של האנשים.

פורד פיאסטה 1.25 ידנית 2012

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 46 דקות, ברווז כתב:

אני מכיר אישית כמה. 

לא הבנתי את הנקודה שלך.

לפני 46 דקות, ברווז כתב:

כי הבמבה יכולה לסכן חיים גם ברמה של כמה פירורים שנפלו בטעות ליד בנאדם אלרגי.

זה עדיין לא המקרה עם החיסונים - אם הדרך היחידה לחסן הייתה לפזר מזרקים ואנשים היו דורכים עליהם בטעות - אז הדוגמה של הבמבה הייתה רלבנטית.

פורסם
לפני שעה, שחר 1 כתב:

עם זה אני מסכים. אבל זו לא בעיה של הכלי, אלא של האנשים.

לגמרי......

אבל האם הכלי לא אמור להיות עבור האנשים? מתוכנן עבורם? לשימוש שלהם? 

כך שהיה צריך לחשוב על הנקודה הזו מראש בזמן יצירת הכלים האלו?

ולהתאים אותם לאפשרות האומללה הזו?

לפני כשעה, flytomars כתב:

לא הבנתי את הנקודה שלך.

היא לא כוונה אליך. 

פאלו טוען שאני לא העפתי שביב מחשבה לכיוון של המתנגדים הרציונלים לחיסונים. זה קשה, כשאתה מכיר כמה מהם.

כי הבמבה יכולה לסכן חיים גם ברמה של כמה פירורים שנפלו בטעות ליד בנאדם אלרגי.

המממ. אז אולי, מי שרגיש, רק אולי, יעשה צעדי מנע- במקום לטרלל את האוכלוסיה שאין לה את הבעייה והיא הרוב המוחלט של האנשים? 

כמו הפרסומות של הרלב"ד בעבר, "חפשו את האיש עם הקסדה". איפה? במעבר החצייה? עוקף מהצד הלא נכון בזמן פנייה או כניסה לחנייה? הוא הפגיע, שהוא יחפש אותי ולא להיפך. 

זה עדיין לא המקרה עם החיסונים - אם הדרך היחידה לחסן הייתה לפזר מזרקים ואנשים היו דורכים עליהם בטעות - אז הדוגמה של הבמבה הייתה רלבנטית.

אולי נרד כבר מנושא החיסונים? זה כל כך 2022... עברנו את הסיפור הזה כבר. בואו נתקדם לבינה מלאכותית. 

פורסם
לפני 10 דקות, ברווז כתב:

פאלו טוען שאני לא העפתי שביב מחשבה לכיוון של המתנגדים הרציונלים לחיסונים. זה קשה, כשאתה מכיר כמה מהם.

לפני שעה, flytomars כתב:

אתה יותר ממציא מכל AI שעבדתי איתו...

• מצחיק 1

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 44 דקות, ברווז כתב:

המממ. אז אולי, מי שרגיש, רק אולי, יעשה צעדי מנע- במקום לטרלל את האוכלוסיה שאין לה את הבעייה והיא הרוב המוחלט של האנשים? 

אה, אנחנו אומרים אותו דבר, אני מסכים איתך.

(בהקשר של החיסונים, בהקשר של אלרגיה מסכנת חיים זה קצת יותר מסובך ואם המחיר הוא לוותר על במבה בבתי הספר - אז המחיר סביר)

לפני 45 דקות, ברווז כתב:

אולי נרד כבר מנושא החיסונים? זה כל כך 2022... עברנו את הסיפור הזה כבר. בואו נתקדם לבינה מלאכותית. 

גם בנושא הזה נראה לי שאני ואתה בהסכמה, אז איפה האתגר :)

• תוכן חדש...