Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

SIM? eSIM? תעשו לי בבקשה סדר

פוסטים מומלצים

פורסם

בודק את הנושא לאחרונה, שואל את כולם והדעות חלוקות.
הנייד שלי הוא של העבודה, אז אני יוצא לחו"ל עם World8. קצת מסורבל כי דורש החלפת הסים, כמו כן לא מכיר במספר המקורי של הנייד - אבל בהחלט עובד (הרי הכי חשוב זה הוואטסאפ).
בשיטוט בשווייץ החודש, לא מצאתי חנויות שמוכרות סים מקומי, כולן אמרו לי שיש להן רק אופציה של סים דיגיטלי. היות וכבר כאמור היה לי סים, עזבתי את הנושא ואמרתי שאבדוק אותו כשאשוב ארצה.
אז - עם מה נכון היום לצאת לחו"ל? 
איך זה עובד? זאת אפליקציה? זה חוזה עם ספק? 
האם המספר המקורי נשמר?

פורסם (נערך)

איזה מכשיר נייד יש לך? הוא תומך בesim?

אם כן, אז פשוט מטעינים לאיסים חבילת גלישה בנוסף לסים הישראלי הפיזי. אלו חבילות משולמוןת מראש, prepaid, ואין שום התחייבות.

האיסים משמש במקרה הזה רק לצורך חיבור אינטרנט ואתה יכול במקביל לקבל שיחות והודעות למספר הישראלי שלך.

יש כל מני חברות ואפליקציות, לי יש נסיון עם airalo. מתקינים את האפליקציה וקונים חבילת גלישה ליעד שאליו נוסעים, בגודל שאתה צופה שתצטרך (תמיד אפשר להוסיף עוד).

ההתקנה די פשוטה, אבל אולי כדאי שבפעם הראשונה תעשה עם מישהו שמכיר ויראה לך איך מפעילים את זה אחרי הנחיתה ביעד.

עריכה אחרונה על ידי פינדר
  • אהבתי 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

ESIM קונים דרך אפליקציה, אני משתמש באופן אישי ב-airalo אבל יש עוד כמה.

אתה קונה חבילה, מבצע התקנה פשוטה, מפעיל וממשיך הלאה. הוואטספ נשאר מקושר למכשיר שאתה משתמש בו, ואת הסים הפיזי אתה יכול לנטרל כדי שלא יהיו חיובים מיותרים.

תהליך פשוט יחסית וראש שקט, לא צריך לחפש איפה לשמור את הכרטיס.

רק לוודא תמיכה ב-ESIM לפני הכל.

• אהבתי 1
פורסם

הטוב ביותר הוא מכשיר כפול סימים, שבו הסים המשני יכול להיות פיזי או eSIM (אף מכשיר, לפחות מקובל, לא תומך ביותר משני מספרים במקביל). עד לפני שנה זו היתה נחלתם של מכשירי דגל, לפני שנה ה-A55 קיבל את התכונה. 

אישית אני משתמש בשני סימים פיזיים (ישראלי רגיל וגלובאל סים ותיק) ומבצע העברת שיחות לגלובאל, אבל כשתוקף הגלובאל יפוג וכאשר ארכוש מכשיר תומך eSIM אני מתכוון לעבור ל-eSIM ישראלי בינלאומי שמאפשר עקוב אחרי מהקו הרגיל. מבחינתי זה עדיף על השירותים המקומיים בחו"ל שאומנם יותר זולים, אבל לא מאפשרים העברת שיחות מהצספר הקבוע אליהם.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

SIM2 יכול להיות פיזי או eSIM לפי בחירתך

תכנס לגדרות סים במחלקת הקישוריות ותמצא

• אהבתי 1

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אם יש לך נייד של העבודה, הם לא עושים לך חבילת גלישה?

אם אתה טס הרבה שווה לחשוב על wecomGlobal או התוכנית המקבילה של 5G. אתה לא צריך להתעסק עם כלום ויש לך 5 ג'יגה כל חודש מתחדש. (השתמשתי בזה בעבר והיה מעולה, אחרי שעברתי דירה לא היתה קליטה טובה אז עברתי לפרטנר).

פורסם (נערך)
לפני 8 שעות, GTאי כתב:

אם יש לך נייד של העבודה, הם לא עושים לך חבילת גלישה?  לא 😐

הטיסות הן פרטיות, יש להבהיר.
אם אתה טס הרבה שווה לחשוב על wecomGlobal או התוכנית המקבילה של 5G. אתה לא צריך להתעסק עם כלום ויש לך 5 ג'יגה כל חודש מתחדש. (השתמשתי בזה בעבר והיה מעולה, אחרי שעברתי דירה לא היתה קליטה טובה אז עברתי לפרטנר). תודה. אני טס בערך פעם עד פעמיים בשנה, לא יותר.

עריכה אחרונה על ידי ירחמיאל
פורסם

אישית, אני עם טלפון בעל שני סימים פיזיים - באחד יש את הרגיל שלי, בשני יש גלובל סים.

היתרון הענק של גלובל סים על פני כל שאר הסימים הוא שהחבילות שאתה טוען הם לשלוש שנים, בעוד כל השאר במקסימום הם ל-30 יום.

כך, לדוגמא, אני מטעין ב-5 גיגה ואז משתמש בזה ל-3-4 נסיעות שונות. אצל אשתי, שהיא ללא סים כפול - פשוט מחליפים במהלך הטיסה את הסים, ואז בנחיתה כבר יש לך טלפון פעיל שאתה יכול לתקשר איתו עם המלון/הסעה/אובר וכו'.

פורסם (נערך)
לפני 6 דקות, פינדר כתב:

אבל אז המספר שלה לא זמין.

נכון. אבל היום, אם ממש צריך לשוחח - אפשר דרך הוואטסאפ.

זה כן יוצר בעיה עם סמסים לכניסה לאתרים - אבל גם שם יש פתרונות.

עריכה אחרונה על ידי גור אדם
פורסם

הקטע היחיד שמבאס בחו"ל זה במקרה שאין לך חבילת גלישה ונכנסת שיחה - ואתה עונה בלי לשים לב. 28 ש"ח לדקה (החל מהשניה בה ענית).

כשאני טס אני מכבה את הקו הראשי של חברת הסלולר מהארץ ומשתמש רק ב ESIM שמשמש רק ל DATA אבל כמובן כולל ווטסאפ. 

היום כבר קשה לי לטייל בחו"ל בלי הסלולר כי יש בו את כל מה שצריך (כרטיסי טיסה, מפות, כרטיסי אשראי, אפליקציות מוניות, אוטובוסים, מזג אויר....).

אם תרצה להתקין ESIM של חברת AIRALO - יש לי קוד קופון שנותן 3$ במתנה. (השתמש/י בקוד MICHA8638 בעת ההרשמה או החל/החילי אותו בעת התשלום. https://ref.airalo.com/KnWf )

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם

בגלל זה אני משתמש בעקוב אחרי, וכשלאישתי היה סיםנבודד ניתבתי גםנאת השיחות.שלה אלי

@Night Driver, אתה מנהל עסק, כך שמערכת השיקולים שונה. במיוחד הצורך בזמינות.

• תוכן חדש...