Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה עושים במקרה של תאונה אפילו קלה שלא מצריכה ביטוח

avi 23

פוסטים מומלצים

שלום לכם,וערב טוב.

רוצה לשאול ולקבל הכוונה מקצועית,היום אני 5 שנים אם רישון,ועדיין אם רכב ראשון שלי כשהייתי נהג חדש. לא היו לי טפו טפו טפו שום תאונות ולא הפעלתי ביטוח אף פעם,אני נוהג ממש זהיר ולא ממהר לשום מקום.

חייב לשתף אותכם במשהו שקרה לי היום,והסיבה שאני פותח אשכול ורוצה לדעת הכול מה הכול (ספציפית דיוק מובנה מאנשי פורום שיש להם רישיון מעלה מעשרות שנים) שאם אני יגיעה חס וחלילה למצב כמו היום אבל הרבה יותר חמור כמו שאני אחלום אותו בסיוטים הכי גרועים שלי,איך להתנהל נכון ובלי פאניקה.

היום נסעתי לאזור תעשייה הקלה (אשדוד) כדאי להחליף מנורה אחורית,מי שמכיר את האזור יודע שזה "מערב פרוע" רכבים חונים איפה שבא להם,כול הרחובות מפוצצים ברכבים צמודים אחד לשני,קאמה סוטרה של חנייה,וחוסמים את רוב הכביש,אתה אשכרה מנווט שמאל ימין שמאל ימין בתוך החושך,אין לך כביש ממש במובן המילה,אלא ''נתיב'' של כול כמה שניות לסטות שמאלה ימינה כדאי שתוכל לעבור...שלא לדבר על עוברים שקופצים כול 5 שניות,ומשאיות שלא רואות ממטר.

בקיצור אזור ג'ונגל,אחרי שיצאתי מהעסק והחלפתי נורה אחורית נסעתי פחות מדקה והייתה לי פנייה שמאלה וליציאה,אלא מה,כול הרחוב מפוצץ ברכבים ובנתיב שלי יש ימבה רכבים שאני לא יכול לעבור,אז אני ''מנווט'' ועושה פנייה שמאלה ואין לי שדה ראייה בעליל ולא רואה את הרכב שמגיע אליי.והוא כן הגיעה 🥺 ,הבחור בדיוק כמו במצב שלי ומהצד שלו שדה ראייה שלו היה מוגבל,ורכבים עומדים על הכביש עצמו שאין לך איפה לעבור,כי הכול מפוצץ ברכבים לא ראה אותי בפנייה בשבילו זאת הייתה פנייה ימינה והתוצאה...

הייתה נשיקת במפרים ואצלי גם בתוספת בונוס כנף שמאלית כול זה אולי במהירות 20 משהו קמ''ש.

פעם ראשונה אחרי 5 שנים על הכביש הייתי מעורב ב''תאונת דרכים'',מה שעבר לי בראש/בלב היום,אני מעדיף שלא,כי זה רכב שאני אוהב,זה קשה כשאתה אוהב. א ו ה ב !

יצאתי אם צעקות/קללות/בכי/אנדרנלין כאלו הרגו לי מישהו מהמשפחה,כיאלו מישהו לקח חלק ממני... למזלי זה היה שיפשוף שמיד אחרי דקה של קללות וצרחות הוצאתי ווקס פוליש ערכה וראיתי שהכול יורד-לא היו שריטות/מעיכות או נזק לבמפר ולכנף 🙃........ יצאתי בזול. תודה אבא!

הסיבה שאמרתי וחפרתי את כול זה,היא שהיום תודה לאל הבנתי את מרות של להיות מעורב ''בתאונה'',שאף פעם לא ניהלתי את עצמי מול אנשים במצבים כאלו

הבחור שיצא מהרכב וישר מה ששמעתי ''אני לא אשם...אני לא אשם...אני לא אשם...אני לא אשם..." הוא ראה אותי במצב קריזה

והתקף(אני אשכנזי עצבני עולה על מרוקאים,חייב להגיד לכם) הוא מיד אמר לי ושאל אם אני רוצה להזמין משטרה והוסיף שעדיף לי שלא כי אני למעשה אשם,כי לטענתו נכנסתי לנתיב שלו.

אבל אם להסתכל על זה,בדיוק כמו שאני אשם,גם הוא נכנס לנתיב שלי. נפגשנו באמצע בלי שום שדה ראייה. 

היום קצת הבנתי את המציאות של להיות מעורב אפילו במקרה של לא ניתן לקרוא לזה תאונה ומיד פונים אלייך ואומרים ''אני לא אשם'' הייתי רוצה לשאול מה הצעדים הכי נכונים ואיך אני מתנהג נכון למקרה שאותו יום ארור יגיעה 

האם חובה ישר להזמין משטרה? שאני רואה שנזק חמור לרכוש,ושום "פוליש ווקס" כבר לא יתקן את הנעשה...

מה הצעדים,שלב אחרי שלב ומה עושים במקרה של תאונה.

1.האם ישר לצאת ולצלם בפאלפון את הרכבים,ואת מידת הנזק?

2.יש לי מצלמה קדמית, ואם אני יודע שנזק לא נגרם באשמתי ומודיע לו שהכול מצולם. והבן אדם עדיין אומר שאני אשם,מה אז?!

3.אין לי מצלמה אחורית,ונכנסים בי מאחורה,ואומרים לי שאני אשם! איך להתנהל מולם???

4.אם הבן אדם מסרב למסור לי את פרטי הביטוח שלו,ונוסע! מה אני עושה???

בכללי מה הדברים הראשונים שאני עושה כשאני עושה יישר אחרי אירוע של תאונה?

היום הבנתי את המנטליות של ישראלים,וכמה טוב שזה קרה והסתיים במידת נזק כזאת. 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תאונה זה לא נעים ואף מלחיץ, אבל כל עוד אין נזקי גוף אתה יכול להיות רגוע.

1. מומלץ לצלם את הרכבים והסביבה לפני שמזיזים אותם, חשוב לשמור סרטונים ממצלמת דרך ולהקליט את המפגש עם הנהג האחר.

2. אם יהיה משפט כנראה שהנזק יחולק ביניכם, לפי התיאור שלך כנראה באופן די שווה. מכל מקום, עניין זכות הקדימה מוסדר לפי התמרורים במקום (גם אותם צריך לתעד, אולי תמרור היה מוסתר) ותקנות התעבורה של ברירת המחדל.

3. לדווח לביטוח אבל לא לתבוע. לקבל הצעת מחיר לתיקון הרכב שלך והאחר ולשקול תביעת הביטוח רק אחרי שמתברר כמה יעלה התיקון.

4.שניכם חייבים למסור פרטי רישיון נהיגה, רישיון רכב וביטוח. בכל מקרה, חשוב לצלם את מספר הרכב האחר ולשים לב שאתה מקבל פרטים נכונים, כבר היה לי ארוע שבו ניסוו לדחוף לי תעודת ביטוח של רכב אחר.

5. בישראל אין חובת דיווח למשטרה בארועי ״נזק בלבד״, אבל אם אחד הנהגים או נוסעים פנה לטיפול רפואי הדיווח למשטרה הוא חלק מהליך תביעת ביטוח החובה. אל דאגה, התיק נסגר ברגע שאתה קם מהכיסא בחדר של החוקר.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שרשור חשוב.

בלי לפגוע, טוב שגילית מה קורה לך בתאונה "קלה".

תתאמן על רוגע - בתאונה קשה יותר (חלילה חלילה חלילה) הלחץ לא יעזור להתנהל יותר נכון.

ולא צריך לערב משטרה אם אין נזק גוף.

• רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 15 שעות, avi 23 כתב:

והייתה לי פנייה שמאלה וליציאה,אלא מה,כול הרחוב מפוצץ ברכבים ובנתיב שלי יש ימבה רכבים שאני לא יכול לעבור,אז אני ''מנווט'' ועושה פנייה שמאלה ואין לי שדה ראייה בעליל ולא רואה את הרכב שמגיע אליי.והוא כן הגיעה 🥺 ,הבחור בדיוק כמו במצב שלי ומהצד שלו שדה ראייה שלו היה מוגבל,ורכבים עומדים על הכביש עצמו שאין לך איפה לעבור,כי הכול מפוצץ ברכבים לא ראה אותי בפנייה בשבילו זאת הייתה פנייה ימינה והתוצאה...

אם אתה פונה שמאלה ופוגע במישהו ב99.9% מהמקרים אתה כנראה אשם.
קצת לא ברור לי מה זה אומר "הבחור בדיוק כמו במצב שלי", הוא לא, אתה פנית שמאלה, הוא פנה ימינה, רוב הסיכויים שזכות הקדימה הייתה שלו אלה אם היה לו תמרור "עצור" ולך לא, שזה יחסית נדיר אבל יכול להיות.
אם זכות הקדימה באמת הייתה שלו אתה אשם.

כמו שהמליצו לך להבא קח אוויר לפני שאתה יוצא מהרכב, שלt תחטוף כדור בטעות ממישהו שחש סכנת חיים.

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • אהבתי 1

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

היום מאוד קשה להוכיח דברים ללא מצלמה, לכן המינימום הנדרש זה מצלמה קדמית ואחורית שתתעד את המקרה, מי שאפילו מחמיר יותר, מתקין 4 מצלמות, 2 מקדימה ו2 מאחורה, שיהיה לגיבוי במקרה ומצלמה אחת מפסיקה לעבוד.

תאמין לי, אם אתה לא אשם בתאונה מסוימת והמצלמה הקליטה כמו שצריך את הכל, אז אתה לא צריך להוכיח שום דבר, יש וידאו מהמצלמה וזה סוגר את הסיפור.

פשוט כשהתאונה מתרחשת, אם אתה נמצא במצב שאתה יכול להחליף פרטים אז לעשות את זה, בנוסף לקחת כמה תמונות של הנזקים וכ'ו וכל אחד לדרכו.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...