Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא חשבתי שבמיזוג יהיה לי כל כך קשה, הייתי בטוח שהפתרונות הם די Straightforward, אולי מכאן אגיע לכמה תובנות בעזרתכם.

אני נמצא בתכנון תהליך שיפוץ והגענו לתכנית יחד עם המעצבת, פניתי לכמה אנשי מיזוג וכל אחד אומר משהו אחר, חלק אומרים שידעו להגיד רק כשיגיעו לשטח באמצע השיפוץ.

רקע - בגדול מדובר בדירה בראשל"צ בקומה 7 מתוך 8 כאשר הסלון והמטבח פונים לכיוון צפון והחדרים לכיוון דרום.

בחדר הורים מאסטר יש כמו צורת ר' כזו שבצד השני יש ארונות ופינת עבודה כחלל פנימי ללא חלונות.

הויטרינה בסלון כי מקיר לקיר ועד התקרה.

סלון - חשבתי לשים מזגן תאדיראן Supreme/Alpha Pro של כ33K BTU לסלון והמטבח שיהיה צמוד לויטרינה ויוציא אוויר לכיוון הספה והמטבח. האם ישים לחצוב בקיר ולהוציא את הצנרת אם הויטרינה היא מקיר לקיר ועד התקרה? מניח שמגיעים לאלומיניום צריך איכשהו לחצוב באלכסון? היה רעיון גם למיני מרכזי לסלון ומטבח אבל המחירים מרקיעים שחקים וצריך להעביר את הצנרת מתחת לריצוף והנמכות וכו'.

לחדר שינה תינוק זה קל - מזגן עילי מעל החלון חשבתי על Tadiran Solo/Galaxy Inv של כ11/12K BTU

לחדר שינה מספר 1 חשבתי אותו דבר ולתלות את המזגן מעל הדלת עם חציבה בקיר להוצאת הצנרת (החלון עד התקרה, ככה שאין אפשרות להתקין מעל החלון)

חדר שינה הורים -  החלונות בחדרי הרחצה קטנים וקיימים נטו לאוורור, אז בהתחלה חשבתי על 2 עיליים, ואז הבנתי שזה חתיכת כאב ראש למזגן עילי בחדר פנימי, אמרתי טוב, אולי מיני מרכזי של כ18K BTU עם 2 יציאות? אחת לכיוון חדר השינה, והשנייה לכיוון פינת העבודה. ואז אחד מאנשי המיזוג שדיברתי איתם הציע לשים מזגן של כ2 כ"ס בחדר השינה שיזרוק אוויר גם לכיוון פינת העבודה ולשלב מאוורר תקרה, רעיון לא האמת - השאלה כמה זה יעבוד? כמובן שאמר שהדלת אמורה להיות סגורה בכניסה לחלל כדי שזה יקרה.

image.thumb.png.3eade37d6145e7821ed78b1c13b07656.png

• תגובות 202
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

1. לא הבנתי איפה יהיה ממוקם המנוע של הסלון (30000BTU זה לא מנוע קטן)

2. בחדר עבודה הייתי מחפש פתרונות למזגן קטן בחדר עבודה ומזגן קטן בחדר שינה. מאחר ואתה לא רוצה לחצוב האפשרויות שלך זה תעלות או קרניז גבס להסתרה (ניתן לשלב בו תאורה). הוא לא יעבור רק במקומו אידאליים אבל לישון כל הלילה עם 2 כ"ס (ולהיכנס להפסקות מדחס מיותרות) זה סתם אוברקיל מטורף.

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

1. המעבה של הסלון יהיה על מרפסת השמש מבחוץ (יש גישה), השאלה אם אפשר לחצוב בקיר הסלון ולעקוף את הויטרינה.

2. לגבי פינת העבודה בחדר, איפה היית ממקם את המעבה ומאיפה תעבור הצנרת?

אגב, בחדר שינה מספר 1 יש מסתור כביסה די צר (המטבח היה שם)

פורסם
לפני 1 דקה, iAmital כתב:

1. המעבה של הסלון יהיה על מרפסת השמש מבחוץ (יש גישה), השאלה אם אפשר לחצוב בקיר הסלון ולעקוף את הויטרינה.

2. לגבי פינת העבודה בחדר, איפה היית ממקם את המעבה ומאיפה תעבור הצנרת?

אגב, בחדר שינה מספר 1 יש מסתור כביסה די צר (המטבח היה שם)

1. אם זה בלוק, בוודאי שאפשר. (במידה וזה קיר משותף אתה צריך לקחת בחשבון שלרוב מדובר בקיר 20 ס"מ כי הוא מבודד, אבל "אחד ל..." קורה שיש פגיעה קטנה של טיח אצל השכן וצריך לתקן.

2. לפי השרטוט קשה להבין את גובה החלונות, לכן שיערתי שבחדר-1 יכולה להיות ויטרינה מהרצפה עד לתקרה או עד לגובה 2.2מ)  - אך מאחר ואתה אומר שזה "מסתור כביסה קטן" זה משהו שיכול לעזור אבל לא יודע אם לחדר עבודה.

נראה שבחדר הורים וחדר תינוק יש חלונות יחסית גדולים, ויש סיכוי שאולי אפשר לדחוף באחד מהם 2 מנועים קטנים.

צנרת לחדר עבודה הייתי מעביר בקרניז דקורטיבי בחדר התינוק (מעל הארון בגדים ומעל המיטה - פשוט קרניז קטן של 20X20ס"מ ואפילו פחות) והייתי משתמש בניקוז הקיים של הכיור רחצה של ההורים כנקודת ניקוז מים (יש מצב שהייתי בונה השלמה מקיר גבס במעבר בין חדר העבודה לחדר שינה - מגובה 2.1 עד לתקרה בשביל להעביר שם את הצנרת ולשים עליו את המזגן שיפנה לכיוון החדר עבודה).

בחדר הורים זה קל -  פשוט תשים את המזגן על הקיר החיצוני ואת המנוע מתחת לחלון.

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

קשה להבין מהשירטוט הזה מה בלוק ומה בטון, כי בשני המקרים יש גם קיר דק וגם קיר עבה, אז בעיית לזהות.

בבניה יותר מודרנית (נניח מה-30 שנה האחרונות) ברוב המקרים הגרם מדרגות הוא בטון.

האם מצב הדירה הקיים (טרום השיפוץ) הוא כמו בשירטוט המקורי של הדירה ואתם שואפים להגיע למה שצירפת בתשריט הראשון ?
אם כן, מדוע לא להעביר צנרת תחת הרצפה ?

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

בדיוק, הדירה היום במצב הקיים, ונגיע למה שצירפתי בהתחלה.

עוד לא הגעתי להצעות מחיר אבל אני לא רואה שאנחנו מחליפים ריצוף אלא מבצעים הדבקה.

ראיתי שבשביל החלפת צנרת מוציאים את הריצוף איפה שעוברת הצנרת ואז מבטנים לפני הדבקה, אם זה המצב אולי באמת נעביר צנרת של המיזוג.

במצב כזה היית עדיין ממקם איפה שאמרת?

אבל איך זה עוזר לנו מבחינת הסלון? או שההתייחסות של הצנרת מתחת לריצוף הייתה לטובת פינת העבודה?

פורסם

שבירת קירות מאסיבית, בניה מחדש (גם כן מאסיבית, לא ברור אם בלוק או גבס), אינסטלציה מחדש ועבודות חשמל אינטנסיביות "פלוס פלוס" (אתה מוריד קירות, משנה לחלוטין תשתיות, רוב הסיכויים שאתה הולך לכיוון חשמל מחדש בכל הדירה)  ואתה עדיין חושב שתוכל "ליישר" את הרצפה הקיימת בהדבקה ?

בתור קבלן שיפוצים - קבל ממני טיפ:

כשמורידים קיר בין 2 חדרים, לעיתים ההפרשים בגובה יכולים להגיע ל 1-2 ס"מ.
במקרה שלך זה לא משהו נקודתי - אתה לא מוריד קיר אחד, אתה מוריד כמה וכמה.

בשביל לבצע הדבקה כמו שצריך לאחר מכן, צריך לעשות מילוי מ-ט-ו-ר-ף של דבק וטיט מתחת לריצוף בשביל להתגבר על הפרשי הגובה של הריצוף הקיים לאחר פירוק הקירות.

אני לא נכנס בכלל לעניין המשקל שזה מוסיף לתשתית או לגובה המוגזם שיהיה בכניסה לדירה וביציאה למרפסת.... 

תשתיות חשמל, מים וביוב גם כן יהיו תמיד מתחת לרצפה וחייבים לפרק שורות  של ריצוף בשביל להעביר צינורות. מה יישאר מהריצוף הקיים ?

האם אתה באמת סבור שאפשר לעבור מייקאובר כזה בלי לגעת ברצפה ?

אין לי מושג מה התקציב שלכם ומה אתם מצפים להשיג בו, אבל יכול להיות שאתם עדיין לא מודעים לגודל העלויות (ויכול להיות שימכרו לכם סיפור בהתחלה, ותוך כדי עבודה תמצאו את עצמכם עם בור עצום בתקציב כי ישאירו אתכם בלי ברירות).

בור עצום בתקציב הוא לא תוצאה של "השתוללות" שלכם או של המעצבת, אלא ציפיה שלכם והמעצבת להכתיב את מאפיין העבודה + תימחור לוקה בחסר של בעלי המקצוע שיובילו אתכם להיכנס לפרוייקט ואז לדחוף לכם את השטנגה בלי וזלין.

המעצבת מסכימה עם העובדה שאפשר לעבור שיפוץ כזה ולסיים עם הדבקה של ריצוף ?

• אהבתי 1

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם (נערך)

נשקול את זה, הפער במחיר לא כזה קריטי האמת.

בחדרים אנחנו בכל מקרה רוצים פרקט, אז יש טעם להרים ריצוף רק כדי לשים אחר סוג ב׳? רק אם היו הבדלי גובה קיצוניים?

עריכה אחרונה על ידי iAmital
פורסם

מגשרים על הפרשי ריצוף עם מדה meda מתפלסת. זה סוג של בטון מוכן שקונים, מערבבים רק עם מים ומיישמים. תריץ גוגל.  יש מצב שבשביל לשים ריצוף גדול, תצטרך את זה בכל הדירה ובאופן מקצועי מאוד. לבוא עם לייזרים ולסדר את הדירה.

הכי קל זה לשים פרקט. יש פרקט עץ רב שכבתי שמדביקים ויש פרקט למינציה שמניחים על ספוג. שניהם זה יחסית טורלנטי להפרש מסויים. יש לי איזור בבית שהיה שם מזווה בנוי ויש שם הפרש גבהים. זה טושטש עם המדה שעשו שם יחסית לוקאלית. יש שם חריקה בפרקט מדי פעם, תלוי לחות.

וזה אחרי שנאלצתי להחליף את כל הפרקט בבית של קוויק סטפ כי הוא היה דפוק. סיפור שצריך באמת לספר. מזעזע.

ככל שתגדיל את גודל האריחים, ככה תצטרך הכנה טובה יותר באופן משמעותי !

לי יש בעיה שונה - מערכת יקרה של vrf בחדרים. בקיץ שעבר לדעתי היה סבבה. תמיד הפעלנו על 24 גג 25. בקיץ הזה הממד התחיל להיות מגעיל ואז קלטתי שהלחות פשוט מטורפת, החדר אטום, לח ומגעיל. שמתי חיישן לחות וטמפ, וראיתי שנראה שהמזגן נותן 25מעלות רק עם 60 ומעלה אחוז לחות יחסית. יש לי תיעוד של 74אחוז לחות. בחדרים אחרים גם התחיל. טענו שהמערכת עובדת תקין, לקחו לוגים.  אמרו שצריך להוריד את הטמפ, במיוחד אם הטמפ שנבחרה קרובה לטמפ החיצונית, אבל אז קר בחדר... ואם הילד שהכי לא רגיש לקור מתלונן?? אז למה שמתי כסף על הvrf הזה???

המהנדס הראשי טען תוך שלוש שניות בשיחת טלפון שיש לי בעית לחות שלא קשורה אליו. מדהים. אחרי זה התחילו לטעון שהם יודעים רק לייצב טמפ ולא לחות. 

לדעתי זה בולשיט. מהנדס יפני מיומן יודע בדיוק בכמה לחות המערכת מוציאה, בכל טמפ.

יאוש. הדירה כל כך מאווררת טוב ומבודדת טוב מאוד כך שהמזגן פועל רק בקיץ ובעיקר בלילה. נראה מה יהיה בקיץ הקרוב.

עוד משהו - הפורום עבר לי בנייד למצב דפדפן במחשב. איך מסדרים?

פורסם
לפני 13 שעות, KipodYam כתב:

מגשרים על הפרשי ריצוף עם מדה meda מתפלסת.

טוב לדברים קטנים ונקודתיים, לא לדירה שלמה (לדירה שלמה תצטרך משאבה + משאית"בטון"). שק אחד עולה החל מאיזור  ה 70  ש"ח ומעלה, לדירה כזו צריך כמה עשרות שקים.

אין כדאיות כלכלית.

ובלי קשר למקרה הזה - באופן כללי אין כדאיות כלכלית למדה מתפלסת אלא אם מדובר בשיפועים מזעריים וטיפול נקודתי לבעיות בדירה שאינן במהלך שיפוץ ומחפשים פתרון קצת יותר "נקי" ומוכנים לשלם על זה. מחיר למטר רבוע (חומר כולל יישום) יכול לעבור בקלות 200 שח ויש חומרים ספציפיים שרק השק חומר עולה יותר מזה.

"מדה" בעיקרון עדיף רק במקרים של פרקטים, פחות כהכנה לפני ריצוף (ריצוף אפשר לפלס עם טיט או דבק).

איציק

• רעיון טוב! 1

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 16 שעות, KipodYam כתב:

לי יש בעיה שונה - מערכת יקרה של vrf בחדרים. בקיץ שעבר לדעתי היה סבבה. תמיד הפעלנו על 24 גג 25. בקיץ הזה הממד התחיל להיות מגעיל ואז קלטתי שהלחות פשוט מטורפת, החדר אטום, לח ומגעיל. שמתי חיישן לחות וטמפ, וראיתי שנראה שהמזגן נותן 25מעלות רק עם 60 ומעלה אחוז לחות יחסית. יש לי תיעוד של 74אחוז לחות. בחדרים אחרים גם התחיל. טענו שהמערכת עובדת תקין, לקחו לוגים.  אמרו שצריך להוריד את הטמפ, במיוחד אם הטמפ שנבחרה קרובה לטמפ החיצונית, אבל אז קר בחדר... ואם הילד שהכי לא רגיש לקור מתלונן?? אז למה שמתי כסף על הvrf הזה???

המהנדס הראשי טען תוך שלוש שניות בשיחת טלפון שיש לי בעית לחות שלא קשורה אליו. מדהים. אחרי זה התחילו לטעון שהם יודעים רק לייצב טמפ ולא לחות. 

לדעתי זה בולשיט. מהנדס יפני מיומן יודע בדיוק בכמה לחות המערכת מוציאה, בכל טמפ.

האם הפעלת אותו רק בחדר אחד באותו הזמן ?  יכול להיות מצב  שרק יחידה אחת דולקת, והיחידה החיצונית לא יכולה לרדת ממינימום הספק, ואז היא נאלצת לכבות ולהדלק "כמו מזגן רגיל". במיוחד אם מכוונים על טמפ, יחסית גבוהה, מה שיכול ליצור מצב כמו שאתה מתאר. בנוסף ניסית להפעיל מצב הורדת לחות ?

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

מנצל השרשור הזה ליידע - בקרוב מזגני סמסונג ביבוא של אלקטרה.

image.thumb.png.3ceebd7f9453998d62485f8d30b75b39.png

• מעניין 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

• תוכן חדש...