Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 837 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום וברכה, יש לי יונדאי i30 2009

היום בעקבות רעידות והבהוב נורה כתומה של המנוע, המכונאי החליף לי את הסליל הצתה הבעייתי ואכן הבעיה נפתרה. הוא בדק גם את הפלאג ואמר שהוא בסדר גמור.

הוא המליץ להחליף את כל הארבעה, 300 שח על כל אחד כולל העבודה

א. האם זה מחיר סביר?

ב. האם באמת כדאי להחליף את ארבעתם?

ג. אם לא אחליף, האם יש אפשרות לדעת שזה הולך לקרות שוב? זה יכול לקרות באמצע הנסיעה? ממש קריטי לעצור מיד בצד?

סליחה על כל השאלות, זה קצת מלחיץ אותי

תודה רבה!

פורסם

מנסיוני האישי במאזדה 3 , זמן קצר לאחר שהתקלקל הראשון , גם השני התקלקל והחלפתי כבר את כולם. 

לא זוכר בדיוק את המחיר אבל נשמע לי סביר

פורסם

300 כל אחד כולל עבודה - כלומר 900 שקל על החלפה של 3 סלילים? זה יקר ממש. העבודה שם זה חצי שעה בכוח, אז כמה לוקחים על כל סליל? ממליץ להזמין סלילים מחו"ל ואז להגיע למוסך שייקח מחיר הוגן על ההחלפה. לא בדקתי ספציפית מחירים עבור יונדאי, אבל סליל הצתה אמור לעלות כ-50-100 שקל, ותחליפי אף פחות (בחו"ל).

פורסם

מהמעט שאני מכיר, החלפת סליל הצתה, זה משהו די פשוט
אני משוכנע שיש מדריכים ברשת איך לעשות את זה וע"פ רוב אין צורך בכלים מיוחדים זולת מברג או בוקסה
בשביל השקט הנפשי, אני כן ממליץ להחליף את כולם, חפש בנחת חלק חילוף מקורי או איכותי בזול בחו"ל ובבוקר שבת אביבי תחליף לבד את כולם
זה גם יותר זול, גם נותן תחושת סיפוק וגם יתן לך שקט נפשי.

• רעיון טוב! 1
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
לפני כשעה, zvigolden כתב:

כשהאוטו רועד ומקרטע תחכה לחלק מחו"ל ?

אולי אפשר לשקול זאת כטיפול מונע

החליפו לו כבר אחד והאוטו לא מקרטע. יש לו זמן להמתין לחלפים מחו"ל (שאפשר גם להזמין עם משלוח מהיר שיגיע תוך כמה ימים, ועדיין להישאר עם כמה מאות שקלים עודף מהמחיר שהוצע במוסך).

פורסם

רק לשם דוגמא, כמה הדברים האלה עולים... הנה קויל מקורי שלדעתי אמור להתאים לרכב (כמובן שעדיף להכנס לאתר חיפוש חלפים עם VIN ולוודא מה המק"ט המדויק), באמאזון - $28.5. כאן זה חיפוש של אותו מק"ט ב-RockAuto המחירים נעים בין $11.5 לתחליפי זול, ל-$48 ליפני איכותי (DENSO/NGK), ובאמצע יש את MANDO ב-$35, שלכאורה אמור להיות יצרן ה-OEM עבור יונדאי/קיה. לבסוף, הנה חיפוש של אותו מק"ט ב-PartSouq. שם המחיר לאריזת OEM הכי גבוה ($50), אך NGK עולה חצי מזה - ויש אפילו אחד בעלות של $7.5 ליחידה.

בשורה התחתונה - נראה שהמחיר בארץ לא מופקע לחלוטין (אלא רק מופקע באופן רגיל). אבל בהחלט אפשר לחסוך לא מעט - על אחת כמה וכמה אם תבצע את ההחלפה בעצמך, כמו שסולל הדרך הציע.

• אהבתי 2
פורסם (נערך)

אין מה להחליף קויילים תקינים סתם. אתה לא יכול לנבא שהתקינים ילכו אם בכלל ומתי.. זה רכב פופולרי- ברגע שיילך תקפוץ לחנות חלפים ותקנה. 

עריכה אחרונה על ידי נתנאל מ
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

תודה רבה רבה לכל העונים ומייעצים!

בשביל הרוגע הנפשי, נראלי כן אלך על לקנות מראש, משהו מהארץ

יש הבדל משמועתי באיכויות?

מצאתי את זה

https://www.partclick.co.il/shop/product/סליל-הצתה-נר-תקע-ישר-יונדאי-i30-2007-עד-2011

ב 120 שח

אמור להיות בסדר?

עריכה אחרונה על ידי דודקל
  • תוכן חדש...