Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 985 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי.

אני אמור לעבור לדירה שקנינו ואני רוצה להתקין עמדת טעינה.

בגדול - דיירת אחת התקינה עמדת טעינה, אבל אחד המתקינים ששלחתי כדי לעשות סקירה, אמר שלא בטוח שההתקנה שהיא ביצעה חוקית.

אני כמובן רוצה לעשות את זה בצורה מסודרת ובלי בעיות. להעביר כבלים בצורה מסודרת, הבנתי שנדרשת הארקה אז המתקין ידאג לזה וכו'.

וועד הבית בבניין טוען שעוד אין חוק שמסדיר את זה, הוא כנראה צודק.

הוא טוען שאני צריך הסכמה של יותר מ-50% מבעלי הדירות בשני הבניינים (החניה שייכת לשני בניינים).

חשוב לציין כמה דברים:

1. אני מעביר חשמל מהדירה ולא לוקח חשמל מהבניין.

2. החניות שלנו בסוף החניון, כלומר חניה אחת פינתית ועוד אחת צמודה לה, ככה שאני לא מפריע לאף אחד לעבור או משהו.

3. כביכול יש לי כבר תקדים כי דיירת אחרת התקינה.

מה החוק קובע?

הבנתי שיש פסקי דין עבור מקרים בהם בוצעה התקנה מסודרת וחוקית בהם נקבע שזה שימוש סביר ברכוש המשותף.

תודה לעוזרים.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

232 צפיות, אף אחד לא יודע?

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

החניה שלך בטאבו ? באופן כללי מוצמדות לדירות ?

אם כן, אתה יכול להתקין עמדה בחניה שלך תוך העברת תשתית שלא פוגעת בחזות הבניין או ביכולת של מי מהדיירים להשתמש ברכוש המשותף, וזה שימוש סביר ברכוש המשותף שאין לועד הבית זכות להתנגד לו.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

למיטב ידיעתי אין כיום(היה בעבר)חובה לאישור/הסכמה כלשהי של דיירי הבניין כדי להתקין עמדה בבניין משותף כל עוד החשמל נלקח מהארון חשמל הפרטי שלך והחנייה רשומה על שמך בטאבו וההתקנה בוצעה במיקצועיות ובטיחות ע״י איש מיקצוע/חשמלאי מוסמך.

פורסם

שתי החניות שלי בטאבו, נמצאות גם בקצה החניון וקיומה של עמדת טעינה שם לא אמור להפריע לאף אחד כי אף אחד לא אמור לעבור שם.

לפני 24 דקות, elibaba כתב:

אם כן, אתה יכול להתקין עמדה בחניה שלך תוך העברת תשתית שלא פוגעת בחזות הבניין או ביכולת של מי מהדיירים להשתמש ברכוש המשותף, וזה שימוש סביר ברכוש המשותף שאין לועד הבית זכות להתנגד לו.

השאלה מי קובע מה פוגע בחזות הבניין?

אם אני מעביר את חוט החשמל על הגדר שמשותפת לבניין ולדירת הקרקע (כמובן גם בהסכמת הדייר שגר שם כרגע) אז זה נחשב שימוש סביר?

לפני 28 דקות, mcaspi כתב:

חיפוש בגוגל כפי שנראה שכבר עשית ייתן לך את התמונה הכי עדכנית.

זהו שכרגע אין איזשהו חוק. הרצתי חיפוש והתייעצתי עם מתקינים. הייתה הצעת חוק ומאז אין משהו קונקרטי.

לפני 23 דקות, Camaro 92 כתב:

החשמל נלקח מהארון חשמל הפרטי שלך והחנייה רשומה על שמך בטאבו

החשמל ילקח מהדירה שלנו והחניה בטאבו כמו שכתבתי.

פורסם

א. בעלי הדירות קובעים פגיעה בחזות הבניין. אתה צריך להראות להם שרטוט של ההתקנה, והם יכולים לאשר או שלא.

ב. חוק המקרקעין הנוכחי הוא זה שקובע כרגע בנושא, ואתה צריך רוב של 51% כפי שכתבת.

פורסם

@Be roo תוכל להפנות אותי בבקשה? לשלוח קישורים?

פורסם (נערך)

לא זכור לי הנושא הזה בפורום. שוב, לדעתי, את המצב העדכני ביותר תמצא באתרים משפטיים ובמאמרים של עו"ד כפי שנראה שכבר עשית. לא בפורום רכב. שים לב לתאריכים בגלל שהנושא מתפתח בימים אלו. קראתי כבר באתרים כאלו  3 פסקי דין של מפקחים שאין צורך באישור בעלי הדירות בחיבור לחשמל פרטי. הייתי מראה את פסקי הדין לנציגות, ורואה איך הם מגיבים לזה, אבל הנושא נראה סגור.

בנוגע לביטוח צד ג' (לא לרכב), נראה שצריך שיהיה בגובה סביר בהתאם למספר הרכבים בחניון. ראה כאן:

image.png.2c99fcbf4244bcd41fb037434960397f.png

אצלי בבניין גובה הביטוח בהתקנה לא נקבע בכלל באסיפה, אלא ע"י הנציגות עם/ללא התייעצות בעו"ד. זה לא אומר שזה נעשה כחוק.

עריכה אחרונה על ידי mcaspi
פורסם (נערך)

יש לי שכן בקומה חמישית(אחרונה) בבניין שרכש לפני חודש ״אורה״ חשמלית חדשה, ולא שאל ולא עדכן את וועד הבית או אף דייר אחר בבניין פשוט יום אחד הזמין מתקין/חשמלאי מוסמך שהריץ תעלת פלסטיק ובתוכה כבל חשמל מקומה חמישית ועד החנייה והתקין לו עמדת טעינה בחנייה הפרטית שלו, אף דייר לא דיבר ולא התלונן .

עריכה אחרונה על ידי Camaro 92
פורסם

זה תלוי בשכנים מן הסתם.

גם בבניין שאני שוכר בו כרגע אחד השכנים התקין לעצמו עמדת טעינה ונראה שזרמו איתו בלי בעיות.

בבניין שאני עובר אליו יש כבר מישהי שהתקינה עמדת טעינה והבנתי שיש תלונות על איך שהיא ביצעה את ההתקנה.

כמו שכתבתי אחד המתקינים ששלחתי לביצוע סקירה אמר שלא בטוח לגביי טיב ההתקנה. הבנתי שהיא כן ביקשה בזמנו אישור, אבל זה היה לפני שנה לפחות (כנראה יותר).

פורסם

בחניה אצלנו, שבה החשמל משותף ל150 דירות \ 4 בניינים, אכפת לנו רק מאלה שהתחברו פיראטית ואנחנו משלמים להם את החשבון (הם מקבלים תביעה).

אלה שזה מהחשמל מהדירה שלהם זה לא מעניין אף אחד.

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

• תוכן חדש...