Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1108 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, סופש נעים

זה הולך להיות קצת ארוך אז מצטער מראש.

עברו בי כמה מחשבות הסופ"ש שהייתי שמח לשתף ולקבל מכם חוות דעת על איך יהיה הכי נכון לפעול.

אז אתחיל בזה שאני כחצי שנה חשבתי על להחליף את הרכב, אבל אני נכנס לתקופה קשה בחיים של ארגוני חתונה וכו', ואין לי את הכסף העודף בשביל להחליף את הרכב.

הדברים שאני רוצה להתייעץ איתכם הם על כמה עניינים..

אז לפני שאני מתחיל, הונדה סיוויק האצבק 2011 - אתמול בדיוק הגעתי ל187 אלף ק"מ.

דבר ראשון, אולי הכי חשוב.. אני לא יודע מה אורך החיים של המנוע - אבל איך הכי נכון לבדוק אותו? ובמידת הצורך מה העלות במקרה של החלפה(אם זה בכלל אפשרי? בחיים לא החלפתי מנוע)? בנוסף לכך, האם כל מוסך יכול לבדוק את המנוע ולומר לי מה מצבו או שצריך לגשת למקום ספציפי עבור זה?

דבר שני, האם יש דרך לבדוק את החשמל ברכב? במידה וכן, כל מוסך מבצע את זה או שצריך למצוא חשמלאי ספציפי שמתעסק בזה? עוד משהו שכנראה קשור לחשמל, המצתים(שבתוך הרכב), קשורים לחשמל? אם כן, ניתן להחליף אותם במוסך?

דבר שלישי, יש לי חריקות מהבלם הימני הקדמי. מבדיקות שעשיתי בטיפול האחרון(אוגוסט 22) נאמר לי שהבלם תקין ואין צורך להחליפו. איך יהיה נכון לפעול? האם זה דורש להחליף צלחות? מה יכול להיות סדר גודל של החלפה כזו מבחינת מחיר? והאם צריך להחליף גם את הצלחת בצד השני במידה ואני מבצע זאת?

דבר רביעי, יש לי מספר שדרוגים שאני ביצעתי, דוגמת אזעקת ביפר(שכבר לא בשימוש) ומערכת מולטימדיה.

אני מעוניין להסיר את האזעקה ולהחליף את המערכת. האם לגבי האזעקה אוכל לגשת למוסך שיסיר? או שכדאי לגשת למקום שמתמחה בענייני האבזורים למיניהם?

האם לגבי המולטימדיה יש חברה שמתמחה במערכות ותוכל לבצע את ההחלפה? במידה וכן, אשמח לקבל המלצות לחברות כאלו באיזור חיפה והקריות.

דבר חמישי, האם יהיה נכון להשקיע עכשיו במוביליי לרכב - בהתחשב בעובדה שתוך שנה/תיים ארצה להחליפו?

בגדול, בסופו של דבר, החלטתי שבמקום להשקיע קרוב ל100K על החלפה, שכרגע די כבדים לי, אשקיע כמה אלפים על תיקון הרכב והחלפת הדברים שצריך(אולי מנוע, מצתים וכו') ודברים שאני רוצה(דוגמת מסך)..

אשמח לעצתכם איך הכי נכון יהיה לפעול?

פורסם (נערך)

שלום,

אם הכל תקין והרכב עובר טיפולים בזמן, אין צורך לגשת למוסכים ולבדוק מנוע ומערכת חשמל.  מנוע יכול להחזיק גם חצי מיליון קילומטרים בטיפול הנכון.

לגבי הבלמים - אולי יש עכשיו על הרכב סוג רפידות שחורקות,  אין לזה בהכרח קשר לבטיחות ( הרכב נבדק ונמצא תקין מבחינת הבלמים, זה מה שחשוב ) . כאשר הרפידות נשחקות , מחליפים אותן, ובאותה ההזדמנות בודקים את עובי הצלחות. אם צריך, מחליפים גם צלחות, בזוגות ( גם הרפידות ). מחיר למשהו נורמלי - 250₪ לזוג רפידות, 350-400₪ לזוג צלחות ( יש גם חלפים זולים יותר, צריך להתייעץ עם מכונאי שמכיר את הדגם ) ועוד כ-250₪ עבודה.

פלגים מחליפים לפי הוראות יצרן.  תבדוק במוסך הונדה מה תדירות ההחלפה.  עולה סביב 500-400₪ ל 4 מצתים, משהו כמו פעם ב 90 אלף קילומטרים.

אזעקת ביפר מנותקת, אם היא לא גורמת לבעיות במערכת החשמל, לא הייתי נוגע בה.

מתקיני מערכות שמע / מולטימדיה לרכב בחיפה אני לא מכיר.

עריכה אחרונה על ידי vladclar
  • רעיון טוב! 1

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

@vladclar בוקר טוב ותודה על התגובה.

הסיבה שאני רוצה לבדוק את עניין המנוע והחשמל היא בגלל שלאחרונה הרכב די מקרטע. קודם כל, בזמן ההנעה יש איזה שנייה שמרגיש כאילו הרכב לא מצליח להגיב טוב להנעה, כאילו לוקח לו איזה שנייה להתאפס על עצמו. 

בנוסף לכך, זכור לי שבבדיקה לפני הקנייה (שקרתה לפני 4 שנים), אני לא יודע איך קוראים לזה אבל נכון בבדיקת מנוע יוצא הדפס של עמוד ובו 4 שורות כאלו? אז 3 מהן היו ירוקות ולדעתי 90 ומשהו, והאחרונה הייתה לא ירוקה ואם אני זוכר נכון מספר מאוד נמוך. לא יודע איך קוראים לזה, סורי. זה גם משהו שמפחיד אותי ואני הייתי רוצה לבדוק מה קורה שם.

פורסם

בגדול, המנוע 1.8 של הונדה אמין מאוד.

יכול להיות שצריך לבצע ניקוי מצערת ( לא סיפור יקר ),  יכול להיות שבאמת הגיע הזמן להחליף פלגים ( אתה זוכר מתי הוחלפו, אם בכלל ?)

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
לפני 1 דקה, vladclar כתב:

בגדול, המנוע 1.8 של הונדה אמין מאוד.

יכול להיות שצריך לבצע ניקוי מצערת ( לא סיפור יקר ),  יכול להיות שבאמת הגיע הזמן להחליף פלגים ( אתה זוכר מתי הוחלפו, אם בכלל ?)

פלגים למיטב זכרוני הוחלפו עוד לפני הקורונה. יכול להיות שאני טועה, צריך לרדת לרכב לראות ואז אעדכן.

לגבי ניקוי מצערת, מתבצע במוסך או שמבצעים את זה במקום אחר?

אילו עוד דברים לתחזוקה נכונה ניתן לבצע כדי להבטיח שבתקופה הקשה כספית הזו לא יקרו הפתעות? (כמובן שאי אפשר למנוע הכל, אבל כל מה שאפשר לנסות למנוע אני אשמח לעשות).

אגב, 1.8 אבל הרכב לא סוחב לי בעליות. כבר לא יודע למה זה קשור, אבל אתמול נסעתי לכיוון צומת המוביל ובעליות הרכב הרגיש לי כמו משאית(כשאפילו משאית עקפה אותי) - והרגל הייתה חזק על הגז.

פורסם

אתה צריך לגשת למוסך לצורך אבחון. מה שאתה מתאר לא סביר לרכב תקין.

פורסם
Just now, vladclar כתב:

אתה צריך לגשת למוסך לצורך אבחון. מה שאתה מתאר לא סביר לרכב תקין.

בדיוק מה שחשבתי לעצמי. הקטע הוא שאני לא יודע איך להסביר את עצמי נכון ולדעת שמה שהם בודקים הוא נכון.

מה יכול להיות במקרה כזה? מה אני צריך לשים עליו דגש שאדאג שייבדקו?

והאם מוסך מורשה חובה במצב כזה?

פורסם

הרכב אצלך 4 שנים.

יש לך מוסך מכונאות שאתה סומך עליו?

תתאר להם מה הבעיה, שיתחילו לחפש מה הסיבה לחוסר סחיבה ובעיות הנעה. 

זה כן יכול להיות פלגים, בית מצערת, אולי צריך להחליף מסנן אויר.  אולי צריך לחבר את הרכב למחשב .

פורסם

@vladclar האמת? שאין. יש לי מוסך שאני מטפל בו ב3 שנים האחרונות אבל לא משהו שאני יכול להגיד עליו שזה המוסך שאני מבסוט ממנו חחח

• תוכן חדש...