Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1777 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אני נסעתי במהירות של 30-40 קמ"ש,  והרכב מהנתיב הנגדי , או שאולי אפילו מתוך החנייה הנגדית, פרסס בפתאומיות לתוך הנתיב שלי.

לחצתי על הבלמים וצפרתי, ניסיתי גם להתחמק ע"י שבירת ההגה ימינה(לא יכולתי לעלות על המדרכה כיון שיש שם מדרגה גבוהה)   אך כל זה לא מנע את ההתנגשות.

לשנינו יש נזקים, אצלי דלת הנהג נפתחת\נסגרת רק בכח רב וחורקת למוות תו"כ. 
לא נפתחו כריות אוויר לאף אחד, מניח שבגלל שזה קרה במהירות נמוכה.

החלפנו פרטים, והודעתי לחב' הביטוח , אך זו תחזור אליי רק בראשון.

אני תוהה, מי האשם ?  

והאם במידה והאשמה שלו - חב' הביטוח תבקש ממני עדיין השתתפות עצמית בתיקון הרכב שלי, ועבור תיקון הרכב שלו(צד ג')? 

עריכה אחרונה על ידי vxlan
פורסם

אם הוא סתם פרסס באמצע הכביש, האשמה שלו. גם אם מותר לבצע פרסה במקום התקנות קובעות שביצוע פרסה חייב להעשות בלי סיכון או הפרעה לתנועה.

אם מדובר בצומת צריך להבין את התמרור במקום.

פורסם

האם יש לך סרטון ממצלמת דרך וצילומים מהזירה? 

לפי התאור שלך המפרסס אשם לחלוטין, אבל זה הסיפור של צד אחד בלבד, והצד השני יכול להמציא כל מיני חידושים. צילומים יעזרו לך להוכיח את טענתך.

לגבי תשלום השתתפות עצמית - זה תלוי בהליך שתבחר: אם תתבע את הפוליסה שלך תשלם השתתפות עצמית ואבדן ה.ה.ת., אם תתבע את הצד השני (והביטוח שלו) - לא תשלם. האם הצד השני ישלם השתתפות עצמית? תלוי אם יפעיל את הביטוח שלו. זב"שו, אותך מעניין לקבל את הכסף ולא משנה ממי. כמובן שעדיף לתבוע את הצד השני, אלא אם יש איזו סיבה טובה לא לעשות זאת.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

לצערי אין לי מצלמה.

צילום מהזירה אני יכול לספק כיוון שזה קרה ממש ליד מקום מגוריי.

כמובן שאעדיף לתבוע אותו - האם חב' הביטוח עוזרת במקרה כזה? או שזה הכל עליי?

יש לי ביטוח מקיף שכולל הגנה משפטית עד 30K.

לי נראה שהנהג השני יעשה הכל כדי להתנער מאשמה, הוא מיד יצא מהרכב ואמר שזו אשמתי, שהייתי צריך לעצור לו, וכו' וכו'.

באופן כללי, מה הפרוצדורה ?

אני מתקן במוסף ומשלם ואז רודף אחריו כדי לקבל את כספי?

האם יש אופציה לתקן וחב' הביטוח תשלם והיא תרדוף אחריו בכדי להשיב את הכסף?

בכל מקרה אני אבחר לתקן במוסך הסדר כיוון שאז אני זכאי לרכב חלופי.

עריכה אחרונה על ידי vxlan
פורסם (נערך)

ב"צילומים מהזירה" כוונתי לצילום כלי הרכב לאחר שהתנגשו ולפני שהוזזו, וכן צילומי הנזקים לשניהם.

הנהג השני מבלבל את המוח כדי לבלבל אותך. אם יהיה צורך העמד אותו במקומו*. אבל, כדי לפשט את ההליכים פנה לסוכן הביטוח שלך, הצג לא את המקרה, מלא את הטופסולוגיה הנדרשת והעבר לו את כל המסמכים שיבקש - הוא יעשה את העבודה מול חברת הביטוח של הפוגע. במקביל הכנס את הרכב לתיקון במוסך המקובל עליך** דווחעל כך לסוכן הביטוח והוא גבר ידאג להפנות שמאי ולכל שאר הפרוצדורות (יש גם אופציה שתשכור שמאי בעצמך, יש לכך יתרונות מסויימים). בסיום התיקון, כאשר תבוא לקחת את הרכב, תצטרך להפקיד במוסך שני צ'קים דחויים ל-90 יום (למוסך ולשמאי), אתה אמור לקבל את הכסף מחברת הביטוח קודם לכן לחשבון הבנק שלך (ואם לא תקבל יש אופציה לבקש דחיית גביית הצ'קים).

*עקרונית לא צריך להיות לך שום קשר עם הנהג האחר מרגע שהעברת את הטיפול לסוכן הביטוח. אם בכל זאת ייוצר קשר כזה הבהר לו שהטיפול בידי סוכן הביטוח. יש מקרים שבהם נהגים פוגעים מנסים להגיע להסדרים באופן ישיר ולהפנות אותך למוסך של אח שלו - במקרה כזה הבהר לפוגע שאתה תטפל ברכבך במוסך שמקובל עליך. היה תקיף, אבל רגוע ולא תוקפני.

**בחר במוסך המקובל עליך. לחברת הביטוח יש נטיה להמליץ על "מוסכי הסדר" שבהם הפרוצדורה קצת יותר פשוטה וההשתתפות העצמית יותר נמוכה. החסרון - הם נוטים לפעול לטובת מי שמפרנס אותם, כלומר לעשות עבודה זולה. אישית אני מוכן לספוג את ההפרש בהשתתפות העצמית כדי להפקיד את הרכב בידי פחח שעליו אני סומך, ובמקרה שלך זה לא אמור להיות שיקול, כיון שמי שאמור לשלם השתתפות עצמית הוא הצד השני.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

חלק מהעניין שיעזור "לחלק " את  האשמה בהעדר סרטון, זה מיקומי הפגיעות ברכבים המעורבים. האם צלמת את הרכבים מיד לאחר התאונה?

• אהבתי 1

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם

לצערי לא.

טוב, זה כנראה  יהיה מתיש משפטית, מקוה שהוא לםחות יציין שהוא פרסס.

אגב, היתה איתו עדה שלא קשורה אליו, סוכנת נדלן.

אני אנסה להשיג את הפרטים שלה בראשון.

פורסם

אתה יכול לנסות להתקשר אליו ולהקליט את השיחה תוך שאתה מושך אותו לפחות להודות בעובדות.

להבא, מיד אחרי תאונה, כשמוודאים אם כולם בסדר, שולפים את הסלולרי ומפעילים וידאו (או לפחות הקלטת אודיו למי שיש). בצנעה, הצד השני לא חייב לדעת שהוא מוקלט.

פורסם

מצלמים את המיקום, הפגיעות, כאילו סטילס, אבל בעצם וידאו ואז משאירים את ההקלטה דולקת.

למי שיש מצלמת רכב מומלץ גם לומר מה מספר הרכב שפגע בכם בקול רם בלייב, לכל מקרה שהמצלמה הוסטה ממקומה או שהרכב הפוגע ברח ולא נקלט מספרו בבירור. 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

אשמה שלו לחלוטין...

אבל כמו שציינו פה אנשי הפורום תמיד בתאונה יש לצלם רכבים  מיקום הפגיעות נותנות כיוון לאופן התאונה ומי אשם, כמו כן תמיד רצוי לצלם ווידאו במפגש הראשון עם התגובה הראשונית של הנהג. מקווה שלא יעשה לך בעיות. ממליץ לגשת לענף התנועה במשטרה להגיש תלונה בדבר ת"ד, ולהגיש דרישה בשם על ידי חברת הביטוח.

אם הסיפור כפי שאתה מתאר לא הייתי מפעיל ביטוח ומשלם השתתפות עצמית כי אז גם נרשם לך תביעת ביטוח.

קח בחשבון שאם התיק מובר לידו של בית משפט(מקווה שלא...) יש סיכוי שהשופט/ת יקבעו אשמה תורמת...

בהצלחה...

פורסם

הגשתי תביעת צד ג' דרך הביטוח.

הצלחתי ליצור קשר עם העדה, היא גם חושבת שזו אשמתי, לטענתה אני הייתי צריך לעצור כיוון שהם כבר התחילו את הפרסה.

זו טעות נכון? בלמתי וצפצפתי ברגע שראיתי אותו.. לפחות היא מודה שאת הצפירה היא שמעה לפני שראתה אותי.

פורסם

אם זה יגיע לבית משפט, אז תפקידה בתור עדה זה לתאר את הסיטואציה, לא לתת השערות משפטיות לגבי אשמה.

לפחות השיחה מוקלטת? יש הקלטה שהיא אומרת שהם התחילו את הפרסה?

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

ושומעים בהקלטה שהיא אומרת שהם עשו "פרסה" (בכל הטייה שהיא)?

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...