Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1941 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

יש צורך במכונת אספרסו. 

אין כמעט הבנה בכלל בתחום, כלומר לא יודע איזה פיצ'רים יש ואמורים להיות.

עושה רושם שזו תתאים:

https://www.coffeeman.co.il/pl_product~900719~21~17.htm

יש לה טחינה, אספרסו ואמריקנו והיא שוטפת את עצמה. מה עוד יש שאתם ממליצים עליו? משהו מיוחד? דגשי מה לחפש?

צריך שתהיה אסתטית, לא גדולה מדי, אמינה וזהו בערך. התקציב הוא באזור ה-2500 פלוס מינוס (עדיף לא הרבה פלוס).

אין צורך במקציף חלב. כן אוהבים קפב בצורותיו השונות (אמריקנו, קצר, ארוך בלה בלה).

משהו קריטי שפספסתי? חברה אחרת?

בקיצור כל טיפ וניסיון שיש לכם יתקבל בברכה.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם (נערך)

אתה יכול להתייעץ גם בקבוצת פייסבוק הבאה :

קהילת אוהבי קפה שגם קצת מבינים בזה | Facebook

הערה : זאת קבוצה שמנוהלת ע"י גורם מסחרי, יש בה נציגים שלו. למרות זאת, יש גם אנשים עם ידע שאין להם אינטרסים אישיים/ כלכליים (לפחות, לא משהו שאני הבחנתי בו), אז צריך פשוט להפעיל את הקופסא ולנסות לסנן הודעות בהתאם.

בהקשר לשאלה המקורית - אני אישית גם חיפשתי מכונה. אין לי זמן/ כוח/ חשק להתעסק עם מכונות ידניות, ולא רציתי לזרוק הרבה כסף בהתחלה, אז כרגע אני משתמש במכונה אוטומטית של פיליפס.

בינתיים, אין לי טענות.

דבר נוסף - קח בחשבון שבמי השתיה יש אבנית, והמון. האבנית מתגבשת על חלקי המכונה (מבפנים) וגורמת לנזק. לכן יש צורך להוריד את רמת האבנית במים. תוצאת לוואי - המים נעשים מעט חומציים והטעם משתנה לטעם דוחה.

לרוב ממליצים על שימוש ב-DVA.

עקב מגבלות שלי, אין לי אפשרות להתקין את המתקן הנ"ל, ולכן אני משתמש בכד מים בו אני שם שקית OSCAR. הבנתי שזה לא הפתרון הכי טוב, אבל עבורי זה עושה את העבודה (לפחות בינתיים :-) ).

בנוסף, אם אתה מתכוון להשתמש בפולי קפה, אז מומלץ לקנות פולי קפה שעברו קליה בארץ, מאחר וככל שעובר הזמן מהקליה, הם מתחמצנים ואיכותם יורדת. (יש הרבה בתי קליה מומלצים, כגון נגרו קפה, יוניקו ועוד)

שמירת פולי קפה - אני משתמש בקופסת AIRSCAPE (הוזמן מאמאזון. יותר זול מהארץ).

עריכה אחרונה על ידי guya72
פורסם

תודה על התגובה המפורטת, עזרת מאוד בעיקר כי לא היה לי מושג על האבנית. 

מרכך המים נראה מאוד לא אסתטי, נראה לי שהשקיות יהיו פתרון טוב. 

בהחלט נקנה פולים שנקלו בארץ. 

יש המלצה לקנות פולים לא קלויים ולקלות לבד? זה קיים? 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

לי יש מכונה של ברוויל ואני מאוד מבסוט ממנה.
היא מגיעה עם מערכת סינון מים פנימית אבל אני ממלא רק מים מינרלים במכונה, 3 שנים עם מכונה של נספרסו ואפס אבנית בגלל שימוש במים מינרלים.

יש להם דגמים דומים שנכנסים בתקציב שלך (בלי המסך הדיגיטלי).

5da69c144de389c2ca04dbe70feb2abe.jpg

טל"ח

• אהבתי 1

haters will hate

פורסם

הקבוצה שגיא קישר אליה די טובה, יש שם הרבה תנועה והמלצות, אם כי רובן על מכונות חצי אוטומטית או ידניות.

מכונות של ברביל די פופולאריות בארץ, יש דגם אחד שנראה לי יותר זול, שדומה למה שיש לבנצי רק באמת בלי המסך. 

מכונה אוטומטית מהסוג שאתה שוקל לקנות יכולה כנראה להיות סבבה. לא יודע אם מבחינת הטעם זה יהיה דומה למכונה חצי אוטומטית. לא יודע אם יש הבדל מורגש בטעם.

יש חנויות בהן חלק מהמכונות קיימות בתצוגה ואפשר לטעום מה יוצא, נסה לברר מולם ומול סאפורה (לא רחוקים מהם, על חשמונאים בתל אביב)

אם אין לך צורך במקציף, הייתי בודק את beanz, שמעתי שהפולים שלהם סבבה, אבל לא ניסיתי.

לי אישית יש סט של לליט, קניתי בנפרד את המכונה והמטחנה. אין בזה הגיון, אבל הייתה לי מטחנה ישנה של דלונגי שגיליתי שהיא לא מספיק טובה רק אחרי שקניתי את המכונה. אני אוהב את העיצוב של המוצרים שלהם, אבל זה עניין של טעם. יותר חשוב מזה, אני אוהב את התוצאה, אחרי קצת משחק והבנה, בערך, כמה קפה לשים בכל פעם, כמה לחכות וכו'.

מבחינת הקפה עצמו - אפשר לקלות לבד. יש לזה גם אפשרויות שונות. לא יודע אם יש לזה סיבה אמיתית. אני מגוון בין סוגי הקפה שאני קונה. סך הכל כמעט כל מה שקניתי מהמותגים המקומיים היה סבבה לגמרי, והמחירים לא היו מאוד שונים מהמחירים של מותגים איטלקיים מהסוג של מאורו.

כשאתה מחליט מה לקנות, אם זו אופציה מבחינתך, בדוק באמאזון איטליה, גרמניה וכו' מה המחירים. את המכונה שלי קניתי מאמאזון איטליה. מעבר לזה שאת הדגם הספציפי הזה לא היה אז בארץ, מה שהיה הכי קרוב אליו עלה כמעט 1000 שח יותר. אני רואה בקבוצת הפייסבוק מלמעלה שיש לא מעט מבצעים כאלו באתרי אמזאזון שונים באירופה. הפשרה היחידה היא שויתרתי על אחריות תמורת ההנחה.

• אהבתי 2
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

ממליץ להוציא כ1200+ ש"ח על מטחנה טובה.

את שאר התקציב על מכונה.

במשך השנים מכונות קפה ייגמרו או שתרצה לשדרג לטובה יותר. 

המטחנה, אם קנית טובה, תישאר כמעט לנצח.

מכונות שכוללות מטחנה יותר מועדות לתקלות.

כן יש כאלה שקולים בבית, לדעתי זה overkill. ואלה בדרך כלל אנשים שהציוד קפה שלהם עולה ב5 ספרות.

• אהבתי 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

יש גם כאלה שקולים בבית עם מכונת פופקורן בתוספת אקדח חום. אם המטרה היא לחסוך כסף, וואלה בסדר. אני לא רואה איך אפשר להוציא משהו טעים מזה.
בכל מקרה, ללמוד לקלות זו השקעה מאוד רצינית של זמן.

Sent from my SM-G991B using Tapatalk

• אהבתי 1
פורסם
לפני 19 שעות, בנצי כתב:

לי יש מכונה של ברוויל ואני מאוד מבסוט ממנה.
היא מגיעה עם מערכת סינון מים פנימית אבל אני ממלא רק מים מינרלים במכונה, 3 שנים עם מכונה של נספרסו ואפס אבנית בגלל שימוש במים מינרלים.

יש להם דגמים דומים שנכנסים בתקציב שלך (בלי המסך הדיגיטלי).

5da69c144de389c2ca04dbe70feb2abe.jpg

טל"ח

בנצי, יש לך אפשרות לקנות מי פילטר (מים מסוננים) בוולמארט באיזה 89 סנט לגלון. ממליץ בחום במקום מים מינרלים. 

אומנם מים מינרלים יותר טעימים אבל המינרלים לאט לאט מצטברים לאבנית. 

Time is never time at all, you can never ever leave without leaving a piece of youth

• תוכן חדש...