Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2102 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הפורום המלומדים

אני ובת הזוג רוצים לעזוב את דירתנו-הדי-מעופשת בהרצליה

כשנכנסו לדירה הזו שנינו עבדנו בהרצליה ולכן היה הגיוני לשלם אקסטרא כסף בשביל להיות קרובים לעבודה

כרגע שנינו עובדים בת"א - היא באיזור דרום ת"א ואני באיזור יגאל אלון

בנוסף כל המשפחה של שני הצדדים גרה בנסציונה-רחובות, לכן כל הדרמה תועיל לנו

אנחנו מחפשים לשלם עד 5-5.5 (כולל ועד בית) בחודש עם חניה פרטית [רצוי תת קרקעית]

במרחק סביר ["עד 40 דקות עם פקקים"] מהמקומות שציינתי לעיל

שלושה חדרים, סביב ה 50 מ"ר יהיה סבבה

הכי חשוב - דירה בבניין חדש יותר

כרגע אנחנו בבניין שנבנה ב 1970, דירה לא ממש משופצת וזה באסה

אני לא מספיק מכיר את הנדלן בארץ בשביל לדעת בכלל איפה לחפש ולכן אשמח לעצות (=איפה לחפש)

פורסם (נערך)

שלושה חדרים 50 מ"ר לא מסתדר לי ביחד...

אני די בטוח שבמחיר שציינת אתה יכול למצוא דירת 3 חדרים בגבעתיים עם חניה.

גבעתיים פותחת לך אפשרות להגיע ליגאל אלון בלי רכב, שבעיני זו ברכה.

אין פה הרבה חניות תת קרקעיות, אבל אם אתה מוצא בניין אחרי פינוי-בינוי כנראה שתהיה. לא יודע איך זה ישפיע על המחיר, מנגד.

לא הבנתי מה הקשר בין גיל הבניין לרמת שיפוץ הדירה.

אם אתה מדבר על תשתיות משותפות - מבין. אבל יש דירות משופצות בבניינים חרבנה וכולם שמחים יופי טופי. 

אגב, בניין משנות ה70 זה לא ממש ישן.

אשתי ואני עובדים במרכז ת"א ומצאנו את גבעתיים בתור אחלה איזון בין מרחק, מחיר, רמת חיים, חברים, מקומות בילוי וכו, ובתכלס אני ממליץ.

העניין היחיד שלא לקחנו בחשבון כשבחרנו איזור, היה הקורונה. עכשיו שנינו עובדים מהבית והקרבה למקום העבודה לא רלוונטית יותר, והיום הייתי מתעדף מרחב/חצר/גינה על פני מרחק מהמשרד.

אם גם אתם עובדים מהבית, הייתי משקיע בזה מחשבה.

אגב - "40 דק עם פקקים" זו הגדרה מאוד בעייתית. גם מהבית שלנו יכול לקחת לי חצי שעה להגיע לעבודה (דרום רוטשילד). ואם אני נוסע באוטובוס זה יכול להיות שעה ורבע. על אופניים (לא חשמליים) או קורקינט (כן חשמלי) זה לוקח 14-17 דקות)

עריכה אחרונה על ידי Talgaz
  • רעיון טוב! 1

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם
לפני שעה, Morningstar כתב:

עד 40 דקות עם פקקים

זה גם מאוד תלוי מתי אתם יוצאים מהבית.

מר"ג להרצליה פיתוח לוקח לי 25 דקות אם אני יוצא בשבע בבוקר. אם ברבע לשבע אז אפילו פחות זמן. אם אצא בשבע וחצי ייקח לי פי שתיים זמן. כשעשיתי השתלמות ביגאל אלון לקח לי להגיע לשם חצי שעה באוטובוס. 

אגב דירת שלושה חדרים בבניין ישן זה בסביבות 70-75 מ"ר. 

פורסם (נערך)

לפני כחודש עברנו לגבעתיים והתמקמנו באזור גבעת רמב"ם, השיקול היה קרבה לאיכילוב עד כדי הליכה ברגל בשעת הצורך. לפני כן קדמו חיפושי דירות ברחבי רמת גן וגבעתיים, אז עשינו את שיעורי הבית שלנו בנושא. דרישות הסף שלנו היו 3 חדרים, ממ"ד (שזה אומר בניין מסביבות שנת 1995 ומעלה) וחניה. בגבעתיים 5-5.5 תשכח מבניין חדש עם חניה תת"ק, בסכומים האלה אולי דירה משופצת במצב טוב בבניין ישן. דירות (קטנות) בבניינים חדשים או מחודשים (בנייני "בוטיק" 🥴  שצצים פה בכל פינה) זה כבר 6 ומעלה. חניה פה קטסטרופה, אם יש שני רכבים אז אתם בבעיה. ברמת גן המחירים יותר נמוכים ומוסרים לי שגם חניה זה פחות אישיו (לא יודע אם נכון או לא). מצד שני - מי יודע מה תעשה הקורונה למחירי השכירות. הייתי ממתין קצת ובודק בעוד כמה חודשים.

עריכה אחרונה על ידי קורן בן אשר

חזיר דיזל

פורסם

אזור מרכז ת"א יש מציאות לפעמים. אם תל אביב רלוונטית, כן הייתי בודק קצת ולא מוותר מראש. זוג חברים שלי גרים בארלוזורוב/וייצמן (דקה מאיכילוב) ומשלמים 5700 לדירת 2 חדרים גדולה יחסית. סלון גדול מאוד עם םינת אוכל ופינת עבודה + חדר שינה גדול. יש חנייה ויש אפילו מיני מרפסונת. 

אני גר באותו רחוב יותר לכיוון נמיר ומשלם מחיר מאוד נמוך ולא שגרתי, אבל יש לזה קאץ׳.

בכל אופן הנקודה היא שיש מציאות באזור הזה ושווה לתת לזה כמה שעות חיפוש. 

גם בניין חדש, גם חנייה, גם עד 5.5 זה משהו שבהחלט נדיר למצוא, ובטח שלא יהיה בתל איב, אבל אולי בסביבה (רמת גן/גבעתיים) כפי שהמליצו לך, אם כי אני מטיל ספק. 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
לפני 4 שעות, ניקו פ. כתב:

אזור מרכז ת"א יש מציאות לפעמים. אם תל אביב רלוונטית, כן הייתי בודק קצת ולא מוותר מראש. זוג חברים שלי גרים בארלוזורוב/וייצמן (דקה מאיכילוב) ומשלמים 5700 לדירת 2 חדרים גדולה יחסית. סלון גדול מאוד עם םינת אוכל ופינת עבודה + חדר שינה גדול. יש חנייה ויש אפילו מיני מרפסונת. 

אני גר באותו רחוב יותר לכיוון נמיר ומשלם מחיר מאוד נמוך ולא שגרתי, אבל יש לזה קאץ׳.

בכל אופן הנקודה היא שיש מציאות באזור הזה ושווה לתת לזה כמה שעות חיפוש. 

גם בניין חדש, גם חנייה, גם עד 5.5 זה משהו שבהחלט נדיר למצוא, ובטח שלא יהיה בתל איב, אבל אולי בסביבה (רמת גן/גבעתיים) כפי שהמליצו לך, אם כי אני מטיל ספק. 

לא ממש אוהבים את תל אביב

ויש לנו 2 רכבים כך שצריך מקום בלי מצוקת חנייה [או 2 חניות פרטיות]

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

לגבי רמת גן ובטח בגבעתיים היקרה יותר, קשה לי להאמין שיש כזה דבר דירה עם 2 חניות פרטיות ב5.5 כולל ועד בית. באזור שלי ברמת גן דירת 80  מ"ר עם חניה אחת מושכרת בסביבות ה6 ומעלה, ולא מדובר בשכונת "בוטיק" יוקרתית (תל יהודה). אולי המחירים ירדו עוד לאחרונה בגלל הקורונה. דירת 3 חדרים בגודל 50 מ"ר זה לא הגיוני, זה גודל של דירת 2 חדרים.

זמן הגעה לעבודה שונה מאד אם אתה משתמש ברכב או נוסע בתח"צ. אשתי עובדת ביפו ולוקח לה יותר משעה להגיע לעבודה ולחזור ב2 אוטובוסים. רכב מקצר את זה משמעותית.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 6 שעות, stum כתב:

5,700 בחודש לדירת 2 חדרים זה "מציאה" ?

במרכז תל אביב, עם חניה, משופצת. בהחלט כן. 

קילומטר משם לכיכר והמחירים באזור 7. 

אבל, בוא לא נהרוס את השרשור עם דיוני תל אביב והפראיירים שגרים בבקשה. היו אין ספור כאלו כבר. מה גם שהוא ציין שת"א אינה מעניינת אותו. 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

מישהו שעובד איתי שוכר בבניין די חדש בגני תקווה דירת 3.5 או 4 חדרים קצת מעבר לתקציב שלך. אני מאמין שדירת שלושה חדרים יכולה להיכנס בתקציב.

לחילופין אולי גם משהו כמו יהוד או אור יהודה יכול להתאים מבחינת המחירים ובמחיר כזה תקבל בניין די חדש.

ממה ששמעתי בעבודה ממישהו שגר ביהוד, אפשר לשכור 3 חדרים במקום טוב ולהישאר עם עודף יפה מהתקציב שלך.

השאלה אם המקומות האלו עונים על הדרישות שלך מבחינת הנסיעות. זה משהו שתצטרך לבדוק.

• אהבתי 1

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
לפני שעתיים, ניקו פ. כתב:

במרכז תל אביב, עם חניה, משופצת. בהחלט כן. 

קילומטר משם לכיכר והמחירים באזור 7. 

אבל, בוא לא נהרוס את השרשור עם דיוני תל אביב והפראיירים שגרים בבקשה. היו אין ספור כאלו כבר. מה גם שהוא ציין שת"א אינה מעניינת אותו. 

באמת אין טעם כי אנחנו פשוט לא אוהבים את תל אביב.

למען האמת גם אם תיתן לי דירת 3 חדרים משופצת ויפה עם חניה פרטית בסכום שאמרתי - בת"א - כנראה שלא ניקח אותה.

• אהבתי 1
פורסם

מה עם מושבים באיזור המרכז? בדקת משהו?

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תוכן חדש...