Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2158 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אם רכב נוסע מתוך תחומי הקו הירוק אל שטחי הגדה, דבר שלהבנתי חייב להיעשות תוך שימוש באחד המעברים הרשמיים של המדינה (לדוגמא, מעבר מכבים), האם יש איזשהו בידוק?

או שכעקרון כל אחד יכול לנסוע לדוגמא מתל אביב אל מרכז רמאללה ללא כל קושי?

אם כן, מדוע, והאם מתישהו במשך השנים כן היה מתבצע בידוק כלשהו במקרה כזה (למשל בתקופת האינתיפאדה השנייה?)

אני מסתכל בגוגל על תמונות של כל מיני מעברים ולא שם לב שבכלל יש אפילו "בוטקה" או איזשהו תוואי של חסימה בצד הנסיעה מתחומי הקו הירוק אל שטחי הגדה. 

למשל כאן בתמונה - רואים שבצד ימין אין שום סימן של בידוק.

פורסם

שטחי A - בידוק לפי צורך, לרוב אין.
שטחי B - משתנה

שטחי C - לא יתנו לך להיכנס אם אתה לא ערבי.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

התשובה לא ממש ברורה לי. אני מדבר על רגע המעבר מהקו הירוק לתוך שטח הגדה, בלי קשר לסוג השטח.

אני לא מתמצא בהבדלים בין השטחים השונים, אבל לפי המפה הזו למשל, שטחי A ו B הם מובלעות בתוך שטח C שהוא השטח שגובל עם הקו הירוק.

כך שלפי מה שאתה אומר אמור להיות בידוק ולא תותר כניסה לישראלים יהודים, אבל זה לא נראה ככה בכלל לפי התמונות של המעברים.

זה למעשה רשום גם בויקיפדיה:

"שטח C ביהודה ושומרון הוא רציף, ושטחי A ו-B מובלעים בתוכו. "

פורסם (נערך)

אתה צודק כמובן - הפכתי את A B וC בתגובה.

שטחי C - בידוק לפי צורך, לרוב אין.
שטחי B - משתנה

שטחי A - לא יתנו לך להיכנס אם אתה לא ערבי.

Just now, צפוניאא כתב:

שטחי A אסור להכנס.

אין בידוק לרוב יש שלטים.

אם התצפיות של הצבא יזהו אותך - יוקפצו כוחות.
בחלק מהמקומות יש מחסומים, בכל מקרה למיטב זכרוני זו עבירה על החוק.

עריכה אחרונה על ידי shellcase

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
לפני 12 דקות, shellcase כתב:

בחלק מהמקומות יש מחסומים

מישהו שמתמצא יכול לרשום לי בדיוק איפה כן יש מחסומים (לפי שמות המעברים), ולפי מה המדינה קובעת אם במחסום מסויים מבצעים בידוק או לא? לא ברור לי מה יוצר את ההבדל.

אגב, האם במקומות שבהן אין בידוק, אין אפילו תשתית פיזית לבידוק, ככה שאם מחר למשל מחליטים לאסור כניסה לשטחים, יהיה צריך להקים שם מחסום זמני?

פורסם (נערך)

החלטת להסתנן לשטחים? לפי מה נראה לך שהצבא קובע אם מתבצע בידוק או לא?
למה משתמש עם 3 הודעות (שכולן בשרשור הזה) שנמצא בפורום מ2016 מחליט לכתוב את ההודעה הראשונה שלו ושואל שאלות שגובלות בבט"ש בפורום רכב?

עריכה אחרונה על ידי shellcase

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

מה הקשר בין השאלה שלי לבין כמות ההודעות שלי ולבטחון שדה? המידע הזה הוא נחלת הכלל.

כל גורם שהמידע הזה מעניין אותו כבר יודע אותו ממזמן, הרי כל מה שצריך במקרה הכי גרוע זה פשוט להגיע לשטח ולהסתכל.

הנושא מעניין אותי מבחינה עיונית. 

פורסם
לפני 49 דקות, yoel7 כתב:

שלום,

אם רכב נוסע מתוך תחומי הקו הירוק אל שטחי הגדה, דבר שלהבנתי חייב להיעשות תוך שימוש באחד המעברים הרשמיים של המדינה (לדוגמא, מעבר מכבים), האם יש איזשהו בידוק?

נגיד אתה רוצה לנסוע מתל אביב לאריאל, בכיוון הזה אין שום בידוק, עובר חופשי במחסום. במחסום בכניסה לאריאל יש שומור שמסתכל עליך ויכול לשאול מי אתה ומה מטרת הביקור. בכיוון חזרה מאריאל לתל אביב יש במחסום בידוק של רכבים שלפי החלטת השומרים וההוראות לפיהן הם פועלים צריכים לעבור בידוק.

אם אתה בא מתוך הקו הירוק עם רכב ישראלי אתה יכול להיכנס לכל יישוב ישראלי בגדה וליישובים פלסטיניים בשטח C. לישובים כמו רמאללה שהם שטח A אתה לא יכול להכינס. 

פורסם (נערך)

אכן אם רוצים לצאת משטח הארץ אין בידוק,אבל יש מחסומים שכן קיים בהם "בוטקה" ביציאה (ומחסומים פיזיים וכו) שכנראה משתמשים בזה במקרה הצורך לדוגמא, "מחסום המנהרות".

אתה שואל למה? כי כנראה אין איום בזה שישראלים יחצו את הקו אך יש איום שפלסטינים יחצו את הקוו.

אגב, לרוב גם בכניסה לארץ לא בודקים אותך,כל עוד יש לך לוחית רישוי צהובה ואתה נראה למאבטחים טוב בעין הם פשוט יסמנו לך להמשיך לנסוע.

עריכה אחרונה על ידי WonderDin

Seat Ibiza 3d 2010 כרגע...

ובעתיד...אלפא אלפא אלפא ואלפא!

פורסם
לפני 19 דקות, WonderDin כתב:

אגב, לרוב גם בכניסה לארץ לא בודקים אותך,כל עוד יש לך לוחית רישוי צהובה ואתה נראה למאבטחים טוב בעין הם פשוט יסמנו לך להמשיך לנסוע.

בכניסה לתוך תחומי הקו הירוק חייב להאט במחסום למהירות 0.

מסתכלים עליך ועל הרכב, לפעמים מבקשים לפתוח חלון שואלים מה נשמע, מאיפה מגיע, לאן מגיע. אם אתה והרכב לא נראים חשודים מסמנים לעבור בלי עיכוב נוסף. 

פורסם

יש כל מיני מחסומים וכל מיני שיטות ובודה בהתאם למיקום ולצורך.
שמים עין גם בכניסה. לפעמים עם ולפעמים בלי בוטקה.

כיום המחסומים הם רק לאנשי חוק.
בפועל הגדר פרוצה לכל אורכה ויש מעבר לשני הכיוונים באין מפריע.
עניין של זמן עד הפיגוע הקרוב.

Jeep ZJ V8
Honda 300ex

פורסם

יש בידוק אם צורך ביטחוני או אחר.

מוצה וננעל

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2158 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...