Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7766 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי 3 בעיות עם המזגן, אבל לא נירא לי שיותר מדי קשות לתיקון. האוטו הוא מיצובישי לנסר 89 אוטומט

הבעיה הראשונה היא שכאשר אני מדליק את המזגן, אז הטורים לפעמים נופלים עד כדי 4000, והאןטן די רועד, רוב הזמן עם פעולת המזגן הסלד על 5000(הכל בעמידה כמובן בהילוך D) והאוטו גם די רועד. בלי המזגן הסיבובים גם על 5000, אבל במצב זה אין רעידות מוקצנות. כאשר המזגן פועל והאוטו על 6000 אין רעידות. אז לשאלה, איך אני קובעה לו שבעת הפעלת המזגן הוא יעלה את הסיבובים קבועה ל 6000?

הבעיה השנייה והשלישית יכול להיות קשורות.

הבעיה היא שלאחר שהמזגן עבד זמן מסוים לאחר ההדלקה, הוא מתחיל להכבות, ולהידלק מחדש, בתדירות של 15-20 שניות(מה שלא נירא לי תקין), מה שבעמידה בנוסף לבעיה הקודמת גורם לעוד יותר אי נוחות בהרעידות(האוטו כאילו נחנק). אני לא בדיוק יודעה איך פועל מזגן, אבל אולי הטרמוסטט(אם יש לו בכלל) תקול, ועושה את זה.

הבעיה האחרונה היא שהמזגן לא מקרר ממש. אני יודעה שזה יכול להיות מהרבה סיבות(יש גז) אבל האם יכול להיות שבכלל שהוא כל הזמן ניכבה ונידלק, הוא לא מקרר לטמפרטורה רצויה?

פורסם

1. כנראה מגביר טורים . אגב , לא יודע איפה אתה קורא את הסל"ד , אבל בסרק הוא לא עומד על 5000...

מקובלי בין 750-1000 ללא מזגן , תוסיף בערך 100 סל"ד למזגן.

2+3 - המון סיבות אפשריות , החל מחוסר גז (פשוט וזול) עד מדחס , שסתום התפשטות וכו' (יקר) . חיפוש ילמד אותך קצת יותר - אבל כנראה שתצטרך להגיע למזגניסט. חפש בפורום המלצות.

פורסם

אפשרות נוספת: הצטברות קרח על הרדיאטור הפנימי, יכול לנבוע מסתימה של צינור הניקוז.

דני.

פיאסטה MK1 שנת 79 בשלבי שיפוץ ->[thread=41214]כאן[/thread]

מנוע:1L, ממוזגת+ תוספות.

פורסם

רוב הסיכויים שהתופעה של כיבוי המזגן לכמה עשרות שניות והפעלתו מחדש נובעות ממפסק ההגנה התרמי האוטומטי של מערכת המזגן (נקרא בסלנג פיוז אוטומטי). הוא נראה כמו מין קופסא מלבנית קטנה בעלת שני טרמינלים. מומלץ לבדוק אם קצר על פניו מבטל את התופעה ואם כן, להחליפו.

יוסי

פורסם

סליחה על הטעות שמר, הסלד הוא ללא האפסים האחרונים, כלומר בכל הסיפור ההוא הוא נע בין 400-600 ווזה לא בניוטרל אלה ב הילוך D בעמידה

פורסם

למה 400-600 זה לא תקין. עם האוטו עומד בלי רעידות, ולא נכבה נגיש אפילו ב 300 אז למה זה לא תקין. האם נגרם נזק כתוצאה מכך? כי לפי דעתי זה רק פחות שחיקה. אבל אני אשמח לשמועה דעה מקצועית.

פורסם

אז מד הטורים שלך מזייף. אין מצב ל-400 סל"ד בלי שהאוטו ירעד בטירוף.

אולי במייבאך (לא המכונית , המנוע בס"טיל).

פורסם

יוסי, אני היום חיפשתי את המפסק ההגנה התרמי האוטומטי, ולא הצלחתי למצוא אותו.

אולי מישהו יכול להגיד לי איפה הוא נימצא, או למה הוא נצמד, ואיך יותר במדויק הוא נירא(גודל)?

בדקתי את המגביר טורים, וטיפלתי בו, בעיית הרעידות כמעט ולא קיימת יותר. אבל זה שהמזגן נכבה ונדלק כל הזמן משגע אותי(וגם לא נירא לי שזה מועיל כל כך לאורך חייו). והאם יש דמיון בין מערכת הקרור באוטו, לבין המזגן במובן של שמירת פרמטר מסוים קבועה (במערכת הקרור זה טמפרטורת המנועה, שנשלטת ע"י הטרמוסטט, והוונטות) אולי בגלל זה המזגן אצלי כל הזמן נכבה ונדלק.

פורסם

אין לך סכמה חשמלית של הרכב? כדאי לך להתאמץ ולהשיג כזאת, ברכב ישן היא מועילה ושימושית. היות ואין לי ומעולם לא היה לי רכב כמו שלך, לא יודע היכן מותקן אצלך המפסק האוטומטי.

אם רדיאטור המזגן הפנימי מטונף מאד אז התרמוסטט של המזגן ינתק את המדחס לעיתים קרובות מאד בגלל קפיאה או סף קפיאה של הרדיאטור הזה.

בשאלתך לא ציינת אם רק המדחס מפסיק לפעול כל 20 שניות (בערך) או שגם המאוורר הפנימי כובה יחד עמו. אם רק המדחס משתתק, סביר שזו תוצאה של פקודת ניהול הנגרמת מקפיאת הרדיאטור הפנימי (הטרמוסטט מפסיק את המדחס).

למיטב ידיעתי גם לחץ ראש גבוה מדי של המדחס (כלומר לחץ גבוה מדי בקו היציאה שלו) מפסיק את הפעולה של המדחס, ובמקרה כזה החשד נופל על מאווררי הקירור של הרדיאטור החיצוני (הוונטות), שפעולתם לא מספיקה לקרר כראוי את הגז שהמדחס דוחס. תקלה כזו אמורה לבלוט פחות (כלומר מישכי הזמן בין הפסקות עוקבות יתארכו מאד או יתבטלו) בנסיעה בין עירונית מהירה בלילה יחסית קריר, בגלל הקירור מעצם הרוח בנסיעה.

נסה למקד יותר את אופי הבעיה לפי הקווים המנחים שתארתי, ואולי מישהו יוכל גם לתת לך סכמה או לזהות עבורך את מיקום המפסק התרמי הראשי של המערכת.

יוסי

פורסם

ובגלל כל הסיבות שמנית ,חוששני שאאלץ לחזור על מה שכתבתי:

2+3 - המון סיבות אפשריות , החל מחוסר גז (פשוט וזול) עד מדחס , שסתום התפשטות וכו' (יקר) . חיפוש ילמד אותך קצת יותר - אבל כנראה שתצטרך להגיע למזגניסט. חפש בפורום המלצות.

• תוכן חדש...