Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2519 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

במקרה של מורה לנהיגה זה לא נותן שירות כמו אינסטלטור.

אתה צריך שהוא יתן לך ביטחון ואם נפגעת ממנו (ולא משנה מי אשם) יש פה בעיה עם ההמשך.

לגבי החלפה, הבת והחברות שלה עכשיו בשלב לימוד הנהיגה. הן החליפו מורים בתוך בית הספר בלי בעיה (המורים עצמאיים אבל עדיין יש מילה לבית הספר).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
בגדול, אני הולך להגיד לך משהו שאתה לא רוצה לשמוע, ואולי אפילו ירגיז אותך.

היא צריכה להתקשר למורה, להתנצל (כן,כן) על העימות המיותר, לבקש לקבוע שיעור ואת הטסט הפנימי.

במידה והטסט עובר בהצלחה, לבקש טסט אמיתי, לעבור אותו בהצלחה, לקבל רשיון נהיגה, ואז להמליץ לכל מי שהיא רק מכירה להתרחק מהמורה גס הרוח הזה.

ראבאק, היא בת 35, לא ילדה.

היא צריכה להבין שיש לה מטרה, והמורה הזה הוא כרגע מכשול בינה לבין המטרה הזו.

היא צריכה לבלוע את הגאווה והעלבון, ולצלוח את המכשול בדרך שתהיה הכי טובה וקלה עבורה (שזה בראיה רציונלית של מישהו מבחוץ, לסיים את פרק הוצאת הרשיון עם כמה שפחות ויברציות ושינויים).

ואגב- מנסיון במקרים דומים, אם היא קיבלה שטיפה מהמורה בנושא מקצועי, היא צריכה לעשות גם בדק בית אצלה.

אבל בזה תוכל כבר לעזור לה אחרי שהיא תקבל רשיון, כמלווה מקצוען...

אני מסכים עקרונית עם רוח הדברים, אבל בפועל חושב שיותר ישתלם לה, גם כלכלית, לעבור למורה הגון וכזה שישרה ביטחון. אמנם בת 35, אבל משער שיש על הכביש פחות ביטחון מחלק מהנהגים שלומדים בגיל 17, וזה דבר חשוב מאוד בטסט.

פורסם
בכל מקרה, מחר היא עולה איתו לשיעור נוסף. כשהיא כל כך פגועה היא בכלל תוכל לסמוך עליו וללמוד משהו?

במקרה של מורה לנהיגה זה לא נותן שירות כמו אינסטלטור.

אתה צריך שהוא יתן לך ביטחון ואם נפגעת ממנו (ולא משנה מי אשם) יש פה בעיה עם ההמשך.

זה ממש חביב (וקצת תמים :-) ) מצדך, כשאתה חושב שטיפש כזה באמת מלמד אותה משהו מלכתחילה.

(לכאורה, כי אנחנו שומעים צד אחד) הוא כנראה לא מורה טוב. בינינו? היא היתה צריכה להבין את זה אחרי 10 שיעורים ולחתוך ממנו.

עכשיו, זה קצת מאוחר. למזלה, יש לה את פרנקוס שיכול בתקופת המלווה ללמד אותה לנהוג באמת.

BEEROO, את הפרוצדורה שפרנקוס ביקש הוא קיבל בערך בהודעה השניה.

משם והלאה לגיטימי להפוך את זה לשרשור דעות.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם (נערך)

תודה לכולם על התשובות.

היא עדיין פגועה אבל בשבוע הבא מחדשים את השיעורים.

אולי אני אבוא איתה כדי שהוא לא יעז לדבר אליה ככה.

הוא לא היה ככה מההתחלה.

הוא דווקא היה בסדר אבל באותו שיעור הוא כנראה סבל מחוסר טאקט ורגישות והוא הרים את הקול ואמר שבשלב הזה הוא מצפה שהיא לא תסתבך עם חניה פשוטה כשכל שאר מה שהיא עושה הוא בסדר.

עריכה אחרונה על ידי יוסי פרנקוס
פורסם

לטנגו צריך 2, נכון שהוא לא היה צריך להרים את הקול אבל כנראה שזה הגיע ממקום של רצון שהתלמידה תצליח (ככה מרגיש, לא יודע)

אני חושב שכדאי לגשת לטסט, תעבור - מעולה,

לא תעבור - בטופס יהיה רשום הטסט ותוצאותיו מה שמוכיח על השלמת כמות השיעורים המינימלית ולא תהיה בעיית כפילות שיעורים.

פורסם

"צריך 2 לטנגו" בהקשר הזה זו אמירה אומללה.

כל מי שאי פעם עבד בהדרכה או בהוראה יודע שאם אתה צועק, אף אחד לא שומע אותך.

לדבר בצורה לא נעימה לתלמידה שאתה רואה שהיא על סף בכי ומבקשת שתפסיק, זה לא משהו שמורה אמור לעשות.

הוא גם עשה את זה בסוף השיעור בעיר אחרת, אז היא היתה תקועה במצב הנפשי הזה במושב האחורי במשך חצי שעה אחר כך, ולא יכלה לקום וללכת.

פורסם

יוסי בוא נשים בצד את זה שאתה אינך אובייקטיבי במקרה הזה, ואני רואה את המקרה מהצד כמתבונן נטול רגשות.

שנינו לא היינו שם ושנינו לא יודעים מה באמת קרה שם, 40 שיעורים שהיא עברה הם לפחות 26 שעות שהמורה בילה יחד עם התלמידה, איננו יודעים על טיב היחסים אבל בוודאי שמורה שמתנהל בצורה x במשך 26 שעות לא כדאי לפסול הכל על הסף בגלל כמה דקות של ריב, אולי המורה הרגיש פתוח מספיק בשביל לצעוק עליה כדי "לעורר" אותה, פסולה הדרך ככל שתהיה, הרבה אנשים מחנכים כך את ילדיהם שהם הדבר היקר ביותר להם.

אולי הייתה באמת תקרית ביניהם שנוצתה לכדי ריב של צעקות, והמורה לא נשאר חייב, שוב - פסולה הדרך ככל שתהיה.

בכל מקרה לדעתי בשיעור 40 לא מחליפים מורה, שתפעל בדרך שחלקנו המלצנו עליה כאן ולסיים את הטסט שם.

אגב מה שמו של המורה?

פורסם

זה לא היה ממש צעקות אלא יותר שטיפה שלא הפסיקה בטון לא נעים, גם שהוא ראה שאחרי כמה דקות היא לא יכולה יותר ומתחילה כמעט לבכות.

לא עושים את זה לתלמיד, אלא אם אתה מחפש לפגוע.

את זה אני אומר כמורה, ובאופן אובייקטיבי. יש קו אדום שנחצה פה.

ההמלצה שלי אליה היתה לא להחליף מורה אבל אי אפשר להתווכח עם הרגשה של בגידה באמון מכיוון אדם שאמור ללמד אותך ואתה רק אומר לו בצורה לא נעימה כמה שאתה מאוכזב, כשרק השבוע אמרת שהוא מוכן לטסט.

בינתיים היא נשארת איתו אבל אם יידרשו עוד שיעורים אחרי ה6 שנשארו, נמצא לה מורה אחר.

אני ממש לא אגיד פה את השם של המורה.

זה לא אחראי ואני לא רוצה לקבל תביעה.

פורסם

עם רגשות לא מתווכחים, אבל צריך שהשכל ישלוט ולא הלב.

סך הכל היא באה לעשות טסט וללכת לדרכה, לא חתונה, אבל אם עד כדי כך היא נפגעה יש עוד הרבה מורים ביקנעם ורובם אחלה.

אגב למה 46 שיעורים? נשמע המון.

פורסם

מאותה סיבה שהיא עושה רישיון רק כיום ולא לפני 15 שנה.

יש לה הפרעות קשב מאוד קשות, ועכשיו זה הופך מ"יכול להיות נחמד שיהיה לי רישיון" ל"חובה שיהיה רישיון כי זה משבש את כל אורח החיים".

פורסם

לבוא איתה לשיעור ולשבת מאחור זה רעיון פשוט מצויין!!!

אם המורה מסכים לזה, זה ממש טוב.

א. אם הוא יתנהג כמו דוש, יהיה מי שיענה לו

ב. תוכל להעריך את רמת הנהיגה שלה בעצמך

ג. הגברת תרגיש שיש לה "מאבטח" ויהיה לה יותר בטחון. גם בנהיגה וגם בהתנהגות מול הדוש.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

לפי סגנון השאלה הלא מתלהם אני בטוח שהעניין בוצע אבל לייתר ביטחון.

ניסיתם לדבר על זה בצורה פתוחה עם המורה ? 40 שיעורים זה המון ואם הם הסתדרו עד כה כנראה שהשד לא נורא כל כך. וגם אם הוא שגה ופגע בה קשות כי הוא קם על רגל שמאל (ממש לא מצדיק אבל אנחנו בני אדם) שיחה לא מאשימה וכנה הרבה פעמים יכולה להוריד משקעים ולפתוח דף חדש.

אם זה תמיד עובד ? לצערי לא אבל רוב הפעמים שניסיתי זה עבד. גם עם אנשים עם אגו של מגדלי התאומים.

כבר כתב החכם מכל אדם "לשון רכה תשבר גרם"

אגב מעבר למורה בשלב כזה בדרך כלל לא משתלם כי המורה החדש ירצה ובצדק לעשות "קופה" קטנה לפני שהוא מגיש אותה לטסט על חשבון המכסות שיש לו. לכן נראה לי שעשיתם בחכמה שאתם מנסים להניע את התהליך שוב עם אותו מורה גם במחיר פגיעה באגו.

בהצלחה.

פורסם

פרנקוס, ממה שאתה מתאר נשמע שיותר מכל דבר אחר המורה חרג ממנהגו ויצא חמור, וגם זה בצורה גבולית ("למה את מסתבכת עם חניה פשוטה כשאת כל השאר את עושה טוב" זו לא קטילה). אז נשמע שהוא פשוט לא הצליח לעשות הפרדה (מתבקשת, כן? הוא בעל מקצוע) וערבב רגשות פנימה.

לך תדע מה היה עם אשתו, עם הילדים, מצב בריאותי, בנק, ווטאבר.

התפלק לו? לא אופייני לו?

אפשר להגיד שזה היה לא נעים ולצפות להתנצלות, או שאפשר להבין שבנאדם לפעמים לא מצליח לתת את ה100% שהוא אמור ולקבל החלטה בהתאם - אם זה חצה אצלה כל גבול, לחתוך. אם לא, אפשר להחליק את זה ולהמשיך הלאה, תוך הבנה שהוא פשוט פלט קיטור שלא קשור אליה.

מה חתימה? תתפשטי!

• תוכן חדש...