Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2553 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים.

ניסן מיקרה 2012, 120,000 ק"מ. נדלקה נורת גיר לפני חצי שנה בערך, והגיר קופץ בנחמדות.

הייתי אצל שני מוסכים. אחד רגיל מורשה- הציע להחליף לגיר אחר, של מיקרה 2017.

מקום שני- מומחה לגירים. הציע לשפץ את הגיר. שניהם יוצאים סביבות 6000 ש"ח פלוס מינוס, כולל עבודה.

השאלה שלי אליכם, החבר'ה שמבינים--- מה עדיף? מבחינת אחריות, שקט, אמינות, ומחיר?

כמובן שאשמח לכל הצעה, כולל הצעה לקנות/לשפץ בכל מקום בארץ. עם המחירים האלה, אגיע לכל מקום...

תודה!!

פורסם

משיחה עם כמה מומחים לגירים מדובר בגיר שמאד קשה לשפץ בצורה טובה - לכן חד משמעתית להחליף.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

תודה חברים. האם בהחלפה יש אחריות? איך לחפש מקום שמחליף גיר, גם מקצועי, גם אמין והוגן, לא יקר, ועם אחריות?

פורסם

6000 ש"ח זה לא יקר לגיר כזה. לגבי אחריות - תשאל את המוסך שהציע לך להחליף.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

חייבים על פי חוק לתת אחריות לפחות ל 3 חודשים. תנסה לבקש אחריות ארוכה יותר, לחצי שנה. יותר מזה אני בספק שיתנו לגיר משומש.

פורסם

השאלה כמה עולה הגיר החדש. אם ההבדל לא קיצוני, חד משמעית עדיף גיר חדש מאשר גיר משופץ. אגב, המחיר לשיפוץ נשמע מעט גבוה. אני אמנם לא מכיר את הגיר ואת המורכבות שלו, אבל עדיין הייתי מחפש חוות דעת בעוד כמה מקומות.

פורסם

לא שמעתי על שיפוץ גיר מהסוג הזה, עלות החלקים גבוהה מאוד ולא הכל ניתן לרכוש היצרן לא מספק את רוב החלקים.

במוח גיר אף שסתום,סלונואיד,חיישן לא נמכר בנפרד אלא רק בלוק שסתומים מושלם בעלות נחמדה של כ 30k ש"

תחליף גיר מפירוק כמה שיותר חדש עם ק"מ נמוך.

פורסם

במוח גיר אף שסתום,סלונואיד,חיישן לא נמכר בנפרד אלא רק בלוק שסתומים מושלם

ממה שהבנתי המשפצים מצליחים להשיג את החלקים האלו ישירות מיצרני החלקים ולא דרך ניסאן (שכמו שאמרת לא מוכרים אותם בנפרד) זה די בעייתי כיוון שאין מק"טים.

בכל מקרה, מצטרף להמלצה לא לשפץ.

פורסם
לא שמעתי על שיפוץ גיר מהסוג הזה, עלות החלקים גבוהה מאוד ולא הכל ניתן לרכוש היצרן לא מספק את רוב החלקים.

במוח גיר אף שסתום,סלונואיד,חיישן לא נמכר בנפרד אלא רק בלוק שסתומים מושלם בעלות נחמדה של כ 30k ש"

תחליף גיר מפירוק כמה שיותר חדש עם ק"מ נמוך.

תודה. האם על גיר מפירוק יש אחריות? הבנתי, שאם אני קונה גיר מפירוק, יש אחריות על הגיר. אבל-- אם הוא לא תקין, עלות העבודה הנוספת, שהוא לא מבוטל כלל, עלי...

פורסם

בד"כ הפירוק וההרכבה הם באחריות מי שמביא את הגיר. אם אתה מביא למוסך גיר הפירוק וההרכבה עליך. אם אתה מקבל מהמוסך גיר + פירוק והרכבה, אז המוסך סופג את העבודה במקרה תקלה.

לטובתך עדיף שלא תנסה לחסוך גרוש כדי לגלות בסוף שהפסדת שניים.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם
תודה. האם על גיר מפירוק יש אחריות? הבנתי, שאם אני קונה גיר מפירוק, יש אחריות על הגיר. אבל-- אם הוא לא תקין, עלות העבודה הנוספת, שהוא לא מבוטל כלל, עלי...
משקל הגיר הוא 40-50 קילו אם לא יותר, זה לא בדיוק דבר נקי או כזה שנוח להיסחב איתו. מה תגיע לפירוקייה ותבקש "תארזו לי בהקשה גיר של ניסאן מיקרה". לא מכרים אותך, אתה לא מכיר אותם, אין לך דרך לדעת מאיזה רכב הוא ירד וכמה ק"מ עשה.

תבקש מהמוסך שיקנה את הגיר וירכיב, אז תקבל אחריות 3 חודשים על הגיר ועל העבודה ופירוק/הרכבה באחריות במידה ונדרשת החלפה נוספת.

תקפיד שמחליפים פילטר לגיר וממלאים שמן גיר בתקן הנכון ואחרי זה תקפיד על החלפת שמן גיר לפי הוראות היצרן (רשום בספר רכב) או אפילו במרווחים יותר קצרים.

פורסם

המחיר שקיבלת הוא לא זול. אם תרצה אוכל לתת לך כמה טלפונים של מחזיקי גירים כאלה בסביבות ה 3000 שח ויישלחו גם את הגיר עד אליך ללא תוספת תשלום לאיפה שתגיד להם. אני אישית רכשתי גירים מהמקומות האלה עד היום הרכבים שרכשתי לטובתם נוסעים בלי בעיה. עלות הרכבה של הגיר עם פירוק הגיר שלך ומילוי שמן חדש לא צריך לעבור את ה 1500 שח. רק חשוב באמת לזכור שאם קרה ונפלת באחוזון הקטן הזה שהגיר עצמו לא תקין אז עלות העבודה מחדש תהיה עליך.

פורסם

גיר של מיקרה מהמודלים הראשונים עם 150 אלף ק"מ או יותר הוא עם סיכוי לא קטן לבעיות.

מי מתחייב שישלחו לו גיר מרכב יחסית חדש?

במקרה של הרכב הזה לא ממליץ בכלל לקנות עצמאית.

• תוכן חדש...