Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2677 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

אני תוהה כיצד אפשר לטעות בביצוע איזון גלגלים דינמי (כשהגלגלים מפורקים מהרכב)?

לפני חודשיים החלפתי רביעיית צמיגים ובוצע איזון אך יש לי רעידות ברכב במהירויות של 80-110 קמ"ש.

ראיתי שהבחור הרכיב את הגלגל על מכונת האיזון ואיזן לפי הפלט מהמכונה.

אני מניח שיש עוד משתנה שלא מובן לי? הרי איך אפשר לטעות בזה?

לגבי הרעידות - האם ישנה המלצה למאזן טוב באיזור פ"ת או רחובות?

תודה,

להב.

"כל מי שנוסע לאט ממני הוא אידיוט, וכל מי שנוסע מהר ממני הוא מטורף"... :lol:

פורסם
שלום חברים,

אני תוהה כיצד אפשר לטעות בביצוע איזון גלגלים דינמי (כשהגלגלים מפורקים מהרכב)?

לפני חודשיים החלפתי רביעיית צמיגים ובוצע איזון אך יש לי רעידות ברכב במהירויות של 80-110 קמ"ש.

ראיתי שהבחור הרכיב את הגלגל על מכונת האיזון ואיזן לפי הפלט מהמכונה.

אני מניח שיש עוד משתנה שלא מובן לי? הרי איך אפשר לטעות בזה?

לגבי הרעידות - האם ישנה המלצה למאזן טוב באיזור פ"ת או רחובות?

תודה,

להב.

ישנה גם אפשרות לצמיגים תקולים. פעם אחרונה שני צמיגים של מותג פרימיום מסדרה שמיועדת לביצועים היו תקולים אצלי. הדבר התגלה כעבור זמן מה, אחרי שנסעתי בערך אלף קילומטר ורק באיזון תחת לחץ. תדאג שיבדקו איזון תחת לחץ. זאת מכונה שונה מהרגיל ויקרה הרבה יותר.

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

פורסם

גם אם המכונה (הסטנדרטית) יצאה מכיול, יתכנו רעידות.

חוויתי זאת באחת הצמיגיות, וכשחזרתי לאחר מספר חודשים, הם אכן החליפו מכונה מאז. איזנו מחדש והכל הסתדר.

פורסם

Ahbarony האם באיזון תחת לחץ אתה מתכוון לאיזון סטטי, כשהגלגלים מורכבים על הרכב או למשהו שונה?

מה זה איזון תחת לחץ? כמה עולה בערך בדיקה כזו?

תודה רבה על העזרה.

פורסם (נערך)

ההגדרות שלך לסוגי האיזון לא מדוייקות. עדיף לא להתייחס אליהן ככאלו, מאחר וההגדרות לא מסבירות במדויק את המבוצע.

בעבר ההתייחסות לאיזון דינמי היתה גם כזו כאשר הגלגל נמצא על הרכב. פתר סוג בעיות מסויימות.

איזון סטטי אאל"ט התייחס לפחות או יותר הנחת הגלגל על ציר מאונך ולאזן אותו להיות מקביל לרצפה.

האחרון הוא בימינו בגדר חובבנות והסטנדרט היום הוא להתקין את הגלגל על מכונה שמסובבת הצמיג במהירות נמוכה, כפי שבוצע אצלך.

הפתרון המודרני, אליו התייחס עכברוני, הינו מכונה שמדמה נסיעה על הכביש באמצעות משקולת נעה שלוחצת על הצמיג.

ע"ע מכונה מדגם Hunter GSP9700. לדעתי תוכל למצוא מספר שרשורים גם בנושא.

היא עוזרת למצוא פגמים קלים (או קשים יותר, מעבר לנורמה) במבנה הצמיגים ומעבר לביצוע איזון מדוייק יותר, מנחה היכן למקם כל צמיג כך שהכוחות המפריעים יתבטלו והרכב כגוף אחד ישמור על איזון.

אם אני זוכר נכון מדובר על מחיר כפול או אף יותר מאשר איזון סטנדרטי.

הייתי מתחיל מהמקום שאיזן מלכתחילה. שיבדקו שוב. אולי אפילו יודו כי היתה בעיה דאז, ויתקנו אותה ללא עלות או בעלות סמלית.

השלב הבא לטעמי יהיה לגשת למקום אחר, בין אם לאיזון סטנדרטי או כזה המדמה נסיעה.

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
  • חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

בהמשך לשאלה מתחילת השרשור, חזרתי למקום שבו רכשתי את הצמיגים והפעם הבעלים בעצמו ביצע איזון חוזר, והפעם בניגוד לפעם הקודמת שבוצעה ע"י נער צעיר וכנראה חסר ניסיון, הוספה משקולת אחת לאחד הצמיגים, לעומת 3 משקולות כמעט בכל אחד מהצמיגים. כל הצמיגים היו ממש לא מאוזנים.

נפתרה בעיית הרעידות בהגה שהייתה לי, וגם הרעש התמתן. נשארה לי בעיית רעש מהמנוע שאיני יודע באם קשורה לצמיגים או לא. זה רעש שנשמע כמעט כאילו אני

נוהג רק על מנוע שחיברתי אליו כיסא וצמיגים, רעש כזה של גלגלות ורצועה שמסובבת מנוע. אני אנסה לצרף וידאו של הרעש (נשמעים גם תיקתוקים בוידאו - תתעלמו זה לא מהרכב).

אודה לכיוון לגבי ממה זה יכול לנבוע (אני מודע לעובדה שמיסודה הספארק אינה שקטה במיוחד, אבל באופן יחסי, היא לא הייתה כל כך רועשת).

[video=youtube_share;BUsyDL6ip-k]https://youtu.be/BUsyDL6ip-k

פורסם

כן אני מודע לפרוייקטים האלו. הנקודה היא שהרכב לא היה רועש כל כך, ורק לאחר החלפת הצמיגים לחדשים הרעש התגבר.

חשבתי בהתחלה שזה מכיוון שהצמיגים אינם מאוזנים כראוי. ביצעתי איזון חוזר ואמנם הרעש פחת במעט אך עדיין קיים במהירויות של מעל 80 קמ"ש,

להזכיר שוב שזה לא היה כך בהתחלה.

פורסם

מנסה שנית.

כאמור איזון גלגלים חוזר אכן גילה כי כל 4 הצמיגים לא היו מאוזנים כהלכה.

עדיין בנסיעה במהירות 60 קמ"ש ומעלה הרכב מתחיל להרעיש מאוד (רעש שלא היה נוכח קודם).

דבר נוסף, בהאצה אפילו איטית ברמזור (בכל זאת ספארק 2011 :-D) הגלגלים מסתובבים על ריק.

אני מתחיל לחשוד שאולי יש בעיה בציריות או משהו כזה.

כיוון למישהו מה כדאי לעשות?

פורסם

מה דגם הצמיגים?

מה הכוונה מסתובבים על ריק? מפרפר או בעיה אחרת (טורים עולים ורכב לא זז)?

אולי מיסבים?

צריך לגשת למוסך ולבדוק.

פורסם

האם הרכב הוא עים גיר ידני?

תצתרך להסביר יותר לגבי "מסתובב על ריק" בכדי שנשתדל לעזור..

יש סיכוי לקלאץ מחליק לפי התאור שלך במידה והרכב ידני.

בתאוריה כדהקלאצ' מחליק הטורים גבוהים מהרגיל, מה שגורם למנוע להרעיש ולגרום לך להרגיש שהגלגלים על ריק.

מי שלא נשם אבק דרכים.. לא ישאף אוויר פסגות

• תוכן חדש...