Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2895 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מעוניין לרכוש את הקורקינט החשמלי של שיאומי, אבל מישהו מבעלי הקורקינטים יכול לומר מניסיון מה אורך החיים של סוללה של קורקינט שמשתמשים בה בצורה אינטנסיבית יום יומית?

שנתיים היא אמורה לפעול בצורה סבירה מבלי לאבד טווח בצורה משמעותית?

פורסם

סוללה היא כמו מנוע של רכב אם תקרע אותו הוא יכול להתפגר לך אחרי חצי שנה אם תיסע רגוע הוא יחיה גם 10 שנים.

אין כלל ברזל אבל מניסיון שימוש יומיומי של אופניים חשמליים שמכילים את אותה הסוללה (סוללת תאים 18650) בשימוש נכון הסוללה שורדת גם 3 שינים ללא עיבוד טווח משמעותי

פורסם

יש המון גורמים שמשפיעים על צריכת הסוללה (דומה לצריכת דלק)

ממליץ לשאול באחת הקבוצות הייעודיות של שיאומי כמו הקבוצה בפייסבוק

https://www.facebook.com/groups/1824160241216955/

לי לדוגמא הקורקינט מחזיק כ 16 ק"מ, אבל זה דיי אינדיבדואלי ותלוי בגורמים כמו משקל, מהירות נסיעה, כמות האטות והאצות - דומה מאוד לצריכת דלק ברכב כמו שציינתי.

Miata ND2

פורסם

השאלה שלי היא אם אתם רואים ירידה בטווח לאורך זמן.

אם בשימוש האינדיווידואלי הקבוע שלכם יש ירידה בביצועים אחרי זמן מסויים

פורסם

בסוג הסוללות האלה בהחלט יש ירידה לאורך זמן, למעשה היצרן מצהיר שהסוללה יכולה לרדת ב 25 אחוז מהקיבולת המוצהרת שלה.

גם פה יש גורמים משפיעים, לדוגמא סוללה שחמה לאורך זמן (כתוצאה מנסיעות ארוכות ,עליות, תנאי חום גבוהים) תרד ביכולתה מהר יותר.

על פניו אצלי לאחר יותר מ 1300 ק"מ הרושם דיי טוב ולא שמתי לב לירידה כלשהי.

Miata ND2

פורסם

כמו כל סוללת ליתיום, גורמים מקצרי חיים:

-טמפ' סביבה גבוהה

-טעינות תכופות

-פריקות עמוקות מדי או פריקות עמוקות תכופות (אל תגיע ל 0%.)

-טעינת trickle ארוכה מדי (אל תשאיר את המטען מחובר ללילה)

-תימנע מאחסון בחום

מעבר לזה, היצרן מצהיר מס' מחזורי טעינה בתנאים נורמליים. לרוב המציאות קרובה להצהרות האלו, בשימוש נכון.

פורסם

אני מודע להשפעות הסביבתיות על ביצועי הסוללה.

השאלה שלי היתה אם משתמשים שמו לב לירידה בביצועים של הקורקינט לאורך זמן בשימוש במסלול הקבוע שלהם

פורסם

יכול להעיד על סוללת האופניים החשמליים שלי... לאחר כשנה של שימוש היתה ירידה בטווח.

סוללה של עשר אמפר. בהתחלה היתה מספיקה לכארבעים קילומטר בין טעינות (ארבע ק"מ לכיוון לעבודה - הייתי מטעין פעם בשבוע). בהמשך הטווח התקצר ונאלצתי להטעין לעיתים קרובות יותר. לא מפריע לי. לאחר שנתיים מטעין כל שלושה ימים (כלומר 24 ק"מ).

פורסם
כמו כל סוללת ליתיום, גורמים מקצרי חיים:

-טמפ' סביבה גבוהה

-טעינות תכופות

-פריקות עמוקות מדי או פריקות עמוקות תכופות (אל תגיע ל 0%.)

-טעינת trickle ארוכה מדי (אל תשאיר את המטען מחובר ללילה)

-תימנע מאחסון בחום

מעבר לזה, היצרן מצהיר מס' מחזורי טעינה בתנאים נורמליים. לרוב המציאות קרובה להצהרות האלו, בשימוש נכון.

מצטער אבל כמה דברים לא נכונים אפשר לרשום בתגובה אחת?

כמעט הכל פה לא נכון.

אין קשר לפריקה עמוקה,לסוללות ליתיום יש בקר שמנתק את מוצא הסוללה לפני פריקה עמוקה.

אין קשר למספר טעינות, יש מספר מחזורי חיים... זה קשור לכמה פריקות טעינות אבל זה גם פרט מיותר כי הכלי מיועד לשימוש.

סביר שתראה ירידה בביצועי הסוללה לאחר 200-300 מחזורים והסוללה תחשב דיי מתה לאחר 1000 מחזורים (לעיתים סוללות ליתיום בשימוש עדין מחזיקות יותר\ הרבה יותר מ1000 מחזורים).

אין טעינה טריקל בסוללות ליתיום, יש בקשר שסוגר את הטעינה כאשר התאים מלאים (ניתן להשאיר את המטען מחובר לנצח).

באיחסון לטווח ארוך (מעל שבועיים) מומלץ לאחכסן בכ70 אחוז מסוללה מלאה.

הגורם העיקרי שמשפיעה זה משקל הרוכב האפקטיבי שהכלי סוחב (כולל שיקלול עליות\ירידות).

אם אתה בחור רגיל\רזה 60-70 ק"ג ונוסע בעיקר בשיפוע 0 מצבך הרבה יותר טוב ממישהו ששוקל 100 ק"ג ונוסע בעליות.

New - Acura NSX 573BHP of Hybrid Awesomeness

Old - Cadillac CTS-V V8 6.2 562 BHP

Older Subaru legacy 3.6R AWD limited

Oldest - Volvo S60 AWD 240 BHP haldex 4X4

פורסם (נערך)

אני יכול לרשום פה חפירה של 3 עמודים עם מיליון לינקים שיגבו כל סעיף וסעיף ממה שרשמתי עם דוגמאות שנעות בין עדות משתמשים למאמרים אקדמאיים, אבל- לא, זה לא עד כדי כך חשוב לי, זו סה"כ רשימת טיפים לפות"ש, אז פשוט אפנה את תשומת לבך לדבר אחד:

אין trickle charging בסוללות ליתיום? תעיף מבט מה קורה במחשב הנייד או הסלולרי שלך לקראת 100% טעינה.

מה שרשמת לגבי משקל הרוכב יקבע את קצב הפריקה, זה גם גורם שיכול לקצר את חיי הסוללה, אחד מרבים.

עריכה אחרונה על ידי Pika007
  • תוכן חדש...