Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7815 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

שמי אמיר פוגל וברצוני לספר לכם סיפור על רכישת רכב.

הרי כולנו אומרים לעצמנו "לי זה לא יקרה", ולי זה קרה. ואם תקראו עד הסוף תוכלו לחסוך מעצמכם עגמת נפש ולא מעט כסף.

לפני חודש ימים חשקה נפשי ברכישת רכב מיד שניה (פיג'ו 406 שנת 2002) עם 24,350 ק"מ יד ראשונה במצב חדש לחלוטין.

לאחר שבדקתי את הרכב במכון בדיקה (מ.מ.מ.) והבדיקה היתה תקינה לחלוטין, ניגשנו, המוכר ואני לסניף הדואר המקומי בכדי לבצע העברת בעלות.

נפרדתי מממוני (סכום אשר אותו סיכמנו מראש) והעברתי מזומנים ותקילין למוכר.

שמח וטוב לב נכנסתי לרכבי החדש (כמובן שעשיתי ביטוח) ואספתי את אשתי לטיול קצר וכייפי.

מס' ימים לאחר הרכישה בשעות הערב המוקדמות, נשמעת דפיקה בדלת ביתי, חשבתי כי אחד השכנים מגיע לברך אותי על הרכישה החדשה... פתחתי את הדלת ומולי עומדים 2 גברתנים (כל אחד מהם הוא לפחות 4X4).

2 "הארונות קיר" הללו בניסיון להציג נחמדות מסוימת שאלו על רכבי החדש ואמרו לי שהרכב רשום כערבון להלוואה ברשם המשכונות. "בנחמדותם" הם הקשיבו לסיפור וגילוי אמפתיה אדירה והם החליטו לתת לי להוציא מהרכב את חפצי האישיים, השאירו לי קבלה ונסעו עם הרכב.

למחרת בבוקר, לאחר לילה לבן מן הסתם (או מינה צמח, אבל אין בסקרים עסקינן) ערכתי ברור ומסתבר כי בעל הרכב קיבל הלוואה מגוף פיננסי מסוים וידוע ומשכן את הרכב כבטוחה להלוואה זו, ההלוואה נרשמה ברשם המשכונות ולא במשרד הרישוי כך שעל גבי הרשיון לא הייתה כל הערה והארה. וכמובן שהמוכר לא עמד בהחזרי ההלוואה וע"י מכירת הרכב ניסה לעשות עושר שלא כדין.

בדיקה נוספת שערכתי אצל נציגי החוק הידועים בשמם המקצועי עורכי דין, מסתבר שאין כל חובה לציין ע"ג רשיון הרכב שיעבוד או משכון של הרכב ואין הם, רשם המשכונות חייב לדווח למשרד הרישוי על כך.

מכל זאת יצא כי הייתי בעליו הגאה (רישומית) של פיג'ו 406 למשך 72 שעות,

לאחר כשבועיים רכשתי רכב אחר לא לפני שבדקתי הן במשרד הרישוי והן ברשם המשכונות על שיעבודים שונים ומשונים.

ולקצר בסיפורי זה, הגעתי למסקנות הבאות:

• לבדוק, לבדוק ושוב לבדוק. אמנם הצלחתי להשיב את ממוני בחזרה (בחריגה מתקציב הרכישה המתוכנן, ראו ערך "עורכי דין" שעולים כמעט כמו ביטוח מקיף לרכב חדש) אך שימו לב כי מקרים כאלו יכולים להיות בלתי הפיכים.
  • קיימת אפשרות (שלאחרונה התודעתי אליה) של ביצוע בדיקת שיעבודים על הרכב באתר של טאבו ישיר / קו מנחה
  • כמו שאמר פעם שר האוצר וכן אייל קיציס כל יום ראשון בערב "יש לנו ארץ נהדרת", אז הרשו לי לשפצר אמרה זו: יש לנו ארץ נהדרת, חרא מדינה אבל ארץ נהדרת.
  • בסיסמת "להתגלח על זקנם של אחרים" למדו ממקרה ואין אני ממליץ לאף לא אחד לעבור חוויה שכזאת.

בברכה,

אמיר פוגל

4882070 - 052

פורסם

ולקצר בסיפורי זה, הגעתי למסקנות הבאות:

קיימת אפשרות (שלאחרונה התודעתי אליה) של ביצוע בדיקת שיעבודים על הרכב באתר של טאבו ישיר / קו מנחה

פירסמת את המודעה הזו בכללי אבל אני אשאיר אותה גם פה.

רק הערה קטנה, כפי שרשום בשירשור הזה אפשר לבצע את הבדיקה גם לא דרך טאבו ישיר אשר לוקחים עמלה יפה מאוד על הבדיקה, אלא ישר מול רשם המשכונות בפקס.

אגב מי שיטרח לקרוא את האזהרות שרשומות בדביקים לפני רכישת רכב משומש יכול לחסוך לעצמו מקרה כמו שרשום כאן.

גיא

• תוכן חדש...