Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מזגן עילי

nikitales
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3299 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
אני לא נתקלתי בבעיה שאתה מתאר. אני התקנתי מזגן 'קטן' לחדר בגודל של 3.2X4 מטר תוצרת LG דגם פלסמה 10 לפני 7 שנים עם תפוקת קירור של

9420BTU/h וחימום של9750BTU והמזגן מייבש את המוח בחורף.

תפוקת קירור של 2756 וואט.

תפוקת חימום של 2815 וואט.

מרק, את הטענה הזו יהיה לי קשה להצדיק מבחינה תרמודינמית, והיא מסתמכת בעיקר על ניסיון חוזר שלי עם מספר מזגנים.מה גם שאם אני זוכר נכון, ה COP של מחזור קירור שעובד בין שני מאגרים בטמפ' שונות אמור להיות גבוהה יותר עבור חימום. אני יכול לשער שהפרשי הטמפרטורות בין המעבה בחורף (שחייב לרדת מתחת לטמפ' הסביבה כדי לקלוט חום) לסביבה מצטמצמים עד כדי פגיעה משמעותית בהספק החימום (וסביר להניח שגם ב COP ). בשילוב עם מעבה (שהפך למאייד בחורף) עם שטח פנים קטן יחסית, המצב יהיה גרוע יותר, כלומר פחות חום יקלט ע"י המערכת עבור הפרש טמפ' נתון, או לחלופין טמפ' המאייד תאלץ להגיע לטמפ' נמוכות יותר ( וכאן יש גם סכנת קיפאון). אני מסייג וחוזר, שזו רק השערה שלי ויתכן שישנם גורמים אחרים שמשפיעים.

אני מתאר לעצמי שתיכנון נכון של המערכת יכול לתת יתרון רציני לייצרן אחד על פני אחר. אני אתן לך מספר דוגמאות שאישית נתקלתי בהן:

1. מזגן אלקטרה 10D בחדר 16 מ"ר בערך, קירר מצויין, בחורף פשוט זוועה בימים קרים (הוציא אוויר פושר).

2. רכשתי עבור קרובת משפחה מזגן פאמלי לסלון 20 מ"ר בערך מדגם FAA 26 , בחימום וקירור סביב 18000 BTU\H , מקפיא בקיץ, בחורף מתקשה לחמם בימים קרים. אצלנו בעקבות זאת התקנתי FAA 32 בחימום וקירור סביב 25000 BTU\H, בחורף גם בימים הקרים ביותר (אזור מישור החוף) עבור חלל סלון+מטבח גדול יותר באותה העיר ואותה הקומה, מחמם מעולה. אגב, המחליף חום ביחידה החיצונית של FAA 32 גדול משמעותית מזה של ה FAA 26 .

יש עוד מקרים שנתקלתי בהם...

בנוסף, הצרנים גם מתריעים על ירידה בביצועי החימום לפעמים:

attachment.php?attachmentid=223570&d=1292191987

לכן ההמלצה שלי היא לקחת מזגן עם הספק גבוהה מזה המופיע בטבלאות אם מתכוונים להשתמש במזגן כאמצעי חימום מרכזי.

עריכה אחרונה על ידי innvision
פורסם
קודם כל- תודה רבה!

השטח המדובר הוא 20 מטר רבוע, קומה ראשונה הפונה לצפון מזרח.

בעיקרון אני מחפש את המזגן הזול ביותר, מהסיבה שזאת דירה שכורה. כנראה שנחליף את המזגן הישן שבסלון ע"ח הורדה ממחיר שכר הדירה למשך זמן מסויים.

אני מבין שלשטח של 20 מטר צריך בסביבות 14-15 אלף BTU?

משהו כזה אמור להספיק, וגם לא יקר:

~http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=914707

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

חברים היי

האם למישהו יש מתקין מומלץ לעבודה בהרצליה?

ניסיתי את איציק גיבור הפורום אך הוא עמוס.

תודה!

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

• תוכן חדש...