Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3323 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה שכל פנצ'רמאכר אומר דברים שקשה לתקן צמיג וכו', זה בגלל שהוא מעוניין למכור לך צמיג חדש או לא רוצה להתאמץ להסיר שאריות.

אני מאוד בטוח שהחומר הזה, נועד ונוצר בצורה כזאת שהוא לא הורס את הצמיגים מבפנים וניתן לניקוי יחסית, בקלות סבירה כלשהי.

כך או כך אותו בעל מקצוע צריך לחורר ולנקות את מיקום הפנצ'ר וכו' ולשייף מה שצריך.

אם החומר הזה כל כך בעייתי או לא טוב והיה הורס צמיגים, סביר להניח שלא היה נמכר, הביקורות היו גרועות ולמעשה היה נמנע בו השימוש, אם המצב היה ככה באמת.

פורסם (נערך)

אני משתמש בחומר כזה הרבה זמן באופניים ויודע איך הוא מתנהג, לכן המלצתי לא להשתמש בו. אלא אם רוצים לזרוק את הגלגל אחר כך. תחשוב לרגע, החומר נדבק בקטעים שונים ולא בצורה שווה. הוא גם מונע הדבקה של חומר לתיקון, למרות שמנקים וכו. פנצרמאכר כן רוצה למכור, אבל נתתי את זה רק כדוגמה כי אכן יש בעייתיות מסוימת.

* רק אתמול נאלצתי לנקות צמיג של אופניים...

עריכה אחרונה על ידי אנדרוחה
פורסם

לכל דבר יתרונות וחסרונות.

צמיג רזרבי אולי מוסיף משקל לרכב, אולי צריך לתחזק אותו ולנפח בו אוויר מידי פעם לפעם.

אבל זו החלופה הכמעט יחידה שמבטיחה לך פתרון לצמיג שקיבל תקר בדופן או תקר שלא מאפשר את ניפוח הצמיג מחדש בצורה זמנית.

החלופה היחידה לזה היא בעצם צמיג RUN FLAT - הבעיה עם הצמיגים האלו - פגיעה מורגשת בנוחות והם גם רועשים ומעבר לכך יקרים מאוד!

כל המשאבות והמדחסים והתרסיסים למינם הם פתרון יעיל אך ורק במידה והצמיג לא נפגע כך שלא ניתן לנפח אותו.

בארה"ב חברות הביטוח מציעות שירותי החלפת צמיג על הדרך - אני מתאר לעצמי שיש גם שירות כזה כאן בארץ רק שההבדלים העיקריים יהיו:

בארה"ב יהיה מדובר על משהו זול יחסית, בארץ אני בטוח שמחיר השירות יהיה יקר.

בארה"ב תודעת השירות היא גבוהה מאוד ויעילה מאוד בעוד בארץ אני בטוח שאתם תחקו לשירות התיקון עד שתצא לכם הנשמה.

לי בשני הרכבים הנוכחיים יש גלגל רזרבי אבל זה "בייגעלה" - דווקא מכל הפתרונות, זה הפתרון שאני הכי אוהב - קל משקל, לא תופס הרבה מקום באופן יחסי לצמיג מלא.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
ומה תעשה אם תגלה שיש לך פנצ׳ר מוקדם בבוקר או בדרך לעבודה או למשל מאוחר בערב או בלילה כשאין פנצ׳רה פתוחה?

יש רכבים שבאים ללא גלגל ספייר בכלל. יש קיט לניפוח עם חומר אטימה כלשהו.

אני מסכים שצמיג ספייר זה יתרון ועדיף על פתרונות אחרים, במיוחד כאשר הוא בגודל מלא.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
קח בחשבון שיש אורך חיים למוצר הזה, וברמה העקרונית חיי המדף הם כ 5 שנים כזכור לי, רשום על הקופסא תמיד.

אאוץ׳. בקיצור, כדאי להזמין כבר מראש ובכל מקרה להכין את הטלפון של הגרר (אס-מקס עם 18 אינץ׳...)

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

בארה"ב תודעת השירות היא גבוהה מאוד ויעילה מאוד בעוד בארץ אני בטוח שאתם תחקו לשירות התיקון עד שתצא לכם הנשמה.

תתפלא, אבל מנסיון לחכות ארבע וחצי שעות לחילוץ בסן-בן-אמו קליפורניה בשמש החמה זה לא כיף גדול.

אני לא שוכר יותר רכבים בארהב ללא ספייר (וללא ערכת תיקון) המלצתי גם לחברי לבדוק את העניין.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

הבסיס החוקי, מתוך תקנות התעבורה:

מגבה וגלגל חילוף

365. ברכב מנועי הנע על גלגלי גומי למעט טרקטור, תומך ומכונה ניידת ואשר משקלו העצמי עולה על 400 ק"ג יימצאו בכל עת –

(1) מגבה בעל כושר הרמה מספיק להרמת הרכב כשהוא עמוס, כך שלפחות גלגל אחד של הרכב לא יבוא במגע עם הדרך;

(2) גלגל חילוף שמידות הצמיג והאופן שלו נקבעו על ידי יצרן הרכב והוא במצב תקין כאמור בתקנות 321 ו-322;

(3) כל הכלים הנחוצים להחלפת הגלגל;

(4) הוראות פסקה (2) יחולו גם על גרור ונתמך, אם משקלו הכולל המותר עולה על 3,500 ק"ג; הוראות פסקה זו יחולו לגבי רכב שהיה רשום ערב תחילתן של תקנות התעבורה (תיקון מס' 4), תשמ"א-1981, ביום כ"ז באלול התשמ"ב (15 בספטמבר 1982) ולגבי רכב אחר – ביום ט"ז באלול תשמ"א (15 בספטמבר 1981) או ביום רישומו, לפי המוקדם.

רכב שתוכנן בלא מקום לנשיאת גלגל חילוף

365א. הוראות תקנה 365 לא יחולו על רכב נוסעים פרטי ורכב פרטי דו-שימושי הנע על גלגלי גומי שתכנן יצרנו בלא מקום לנשיאת גלגל חילוף אם נתקיים בו אחד מאלה:

(1) ברכב מותקנים צמיגים שתכנן יצרנם גם לנסיעה כשהם ריקים מאוויר;

(2) ברכב מצויים בכל עת מדחס המתאים למילוי אוויר בגלגל וערכה לסתימת דליפת אוויר מהגלגל.

פטור ממגבה וגלגל חילוף

365ב.

(א) רשות הרישוי רשאית לפטור רכב מסחרי, אוטובוס, גרור או נתמך שמשקלם הכולל המותר עולה על 10,000 ק"ג ורכב עבודה המופעלים, מנוהלים או רשומים על שם מפעל כהגדרתו בתקנה 579, מחובת הימצאות מגבה וגלגל חילוף כאמור בתקנה 365, אם הוכיח בעל הרכב או מחזיקו כי נתקיימו לגביו אלה:

(1) קיים לגבי הרכב הסכם בכתב להנחת דעתה של רשות הרישוי, לקבלת שירות להחלפת גלגלי הרכב ברחבי הארץ;

(2) ברכב מצוי אמצעי קשר להזמנת השירות כאמור בפסקה (1).

(ב) לא ינהג אדם ברכב שניתן לגביו פטור כאמור בתקנת משנה (א), אלא אם כן נמצאת אתו ההודעה על הפטור.

פורסם

מומלץ להחזיק בתא המטען תרסיס לתיקון תקרים.

התרסיס נמכר במיכל דחוס שבו קצף המנפח את הגלגל וסותם את החור.

שימוש בתרסיס הנ"ל חוסך זמן של התעסקות מסוכנת ומיותרת בצד הדרך.

מנערים את המיכל התרסיס ומחברים את הצינורית אל שסתום הניפוח

בהתאם להנחיות היצרן ע"ג אריזת מיכל התרסיס.

מניסיון מיכל תרסיס גדול יכול להספיק ל- 2 שימושים.

מניסיון אישי בכדי לשמור על יעילות התרסיס

המאוחסן בתא המטען בתנאי החום בארצנו,

רצוי ולרכוש תרסיס חדש מידי תקופה של 5 שנים.

עלות למיכל תרסיס גדול בסביבות 15-20 ש"ח.

לאחר השימוש בתרסיס לתיקון התקר אפשר להמשיך בנסיעה

ולהגיע בהזדמנות הכי קרובה לצמיגיה לתיקון התקר.

• תוכן חדש...