Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טיול שורשים במרוקו

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3361 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חזרתי מ 10 ימים קסומים של טיול במרוקו

קזבלנקה רבאט פס הרי האטלס חולות ודיונות בסהרה מרקש

שילוב של ישן ומודרני נופים מדהימים אנשים חמימים עם פינה ליהודים ולישראלים.

מדהים לשמוע את הרוכלים מקשקשים בעברית.

כנראה שאת חמי המזג שלחו לכאן והשאירו את הרגועים שם.

חוויה אמיתית לכולם וחוויה גדולה במיוחד ליוצאי המגרב

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

ישה אתה משלנו?

עשית לי את היום.

כבר הרבה זמן אני חולם על טיול כזה.

תוכל לפרט עלויות?

צריך לקחת בשביל זה משכנתא?

אם כן, תעבור לשרשור האלמוות שלך (-;

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

כולנו אחים :-D גם אם השורשים שלי באים מערבות השלג של פולין ואוקראינה

סדר גודל של 2000 דולר

ת'שאר בשרשור כאן

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

אשתי טיילה במרוקו לפני 10 שנים - וזה היה באמת טיול שורשים, נבחר מסלול שכלל את עיירת הולדתה של אמה, והיא ביקרה במקומות שהוצגו על ידי המקומיים כאלו שבהם גרו ועבדו סבה ובתה עם ילדיהם. הרושם שלה היה קשה מאד בערים, נהנתה רק כאשר יצאו להרים ולמדבר.

מכל מקום, לגבי חמי המזג, נמשיך להנות המבדיחות על בני כל העדות. בלעדיהן לא יהיה הומור ישראלי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בתוך המלח ( המילה המקבילה לגטו ) בעיר העתיקה בכל הערים הגדולות סמטאות צרות אבל אינך רואה לכלוך ולא ביוב זורם.

התחבורה שם היא על חמורים / סוסים אבל בסמטאות הרחבות יותר כבר תנועת כלי רכב.

ברבעים של העיר החדשה שנבנו בעיקר בזמן שהצרפתים "שלטו" רחובות יפים שדרות מדהימות ושכונות מודרניות ביותר.

ביקרנו בשני בתי קברות יהודיים שעוברים חידוש כרגע במימון מלא של הממשלה המרוקאית. מרשים.

שלא לדבר על השווקים שאתה יכול ללכת בהם קילומטרים שלל ריחות וצבעים מדהימים.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

כאמור - הכל מיד שניה.

לדוגמא דווקא המלאח ברבט זעזע את אשתי - הדלות והזוהמה, בניגוד לנקיון ששרר בימים שזו היתה שכונת היהודים (שגם העניים שבהם הקפידו, למשל, לסייד את שביל הכניסה מדי ערב שבת).

אמה של אשתי גדלה בעיירה בהרי האטלס, ובביקור שם המקומיים ציינו כי הם מתגעגעים ליהודים - אשר, למשל - אילצו את העובדים המרוקאים שלהם לשלוח את ילדיהם לבית הספר. כמובן שאין לדעת אם הגעגועים אמיתיים או מהפה והחוצה, אבל העובדה היא שהם הובעו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

יש הרבה פעילי דאעש מרוקאים , אישית הייתי מפחד לנסוע לכל מדינה ערבית גם אם השורשים קשורים למדינה הזאת, אבל אין ספק שזאת חוויה ועוד לא מכיר כאלו שלא היו רוצים לחזור לביקור מולדת.

אם היה אפשר לטוס לאיראן ולחזור עם ראש\לחזור בכלל, אני מניח שהייתי עושה את זה.

שאפו!

פורסם

לגבי סידורי הביטחון

לכל אוטובוס תיירים ללא קשר למוצאם צמודים 2 רוכבי אופנוע בתוך הערים שמלווים אותם לכל מקום וגם כאשר הם מטיילים

בנקודות התיור אתה מבחין בכמויות גדולות מאוד של אנשי ביטחון גלויים וסמויים

וגם בהרבה רחובות מסתובבים חוליות של 3, נשקים בהיכון.

המרוקאים לא רוצים תקרית בה יהיו מעורבים תיירים כי זה מקור פרנסה חשוב מאוד למרוקו.

ממש לא חשים בעויינות אלא להיפך

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם (נערך)
אישית הייתי מפחד לנסוע לכל מדינה ערבית גם אם השורשים קשורים למדינה הזאת, אבל אין ספק שזאת חוויה

דווקא יש מדינות ערביות ומוסלמיות שזה לא עניין מסוכן במיוחד לבקר בהן. ישראלים רבים נופשים בעקבה, לדוגמה, פשוט כי זה יותר זול מאילת. אפשר לבקר במצרים (האפריקנית, לא בסיני) שזה יעד תיירותי מדהים, ללא שום חשש מלבד אי-הסדר האזרחי עקב הפגנות המוניות וכל הנלווה לכך.

ייתכן שתורכיה תחזור להיות יעד מבוקש בזמן הקרוב. יכול מאוד להיות שלא רחוק היום שמדינות המפרץ יהפכו ליעד שגרתי לישראלים. מי שצריך להגיע לשם מישראל (ולהיפך) גם היום - מוצא את הדרך.

אגב, למי שרוצה לראות מונומנטים והסטוריה אסלאמית (כמוני) שווה דווקא ללכת רחוק יותר מזרחה: להודו ולכמה ממדינות מרכז אסיה יש הסטוריה מוסלמית מפוארת מאוד (מאוד!) שאפשר להתרשם ממנה ללא סיכון.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

אם היה אפשר לטוס לאיראן ולחזור עם ראש\לחזור בכלל, אני מניח שהייתי עושה את זה.

חבל באמת,איראן ארץ יפה ומעניינת מאד.

יש לי קרוב משפחה שעבד בסולל בונה באיראן, והוא טוען שזו מדינה מדהימה ביופיה, ותמונות שהביא משם מאששות את הטענות שלו.

העם האיראני לא שונא יהודים או ישראלים, זה בעיקר השלטון.

גם הורי יצאו לטיול דומה במרוקו, ונהנו מאד ( ועוד מאד אחד).

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם (נערך)

אבא שלי היה גם הוא בטיול שורשים לפני כמה שנים. הייתי מפשפש ומוצא תמונות שצילם, אבל לצערי במחשב הנוכחי שלי אין כונן דיסקים.

בכל אופן, הוא ביקר בכפר הולדתו ואפילו ידע להצביע על הבית בו גדל שהשתמר עד היום. בהחלט מדינה יפיפיה שהשילוב עם יופי ועושר ומנגד פשטות ואוטנטיות מזמנים עברו.

עם השפה, באופן מפתיע, הוא לא הסתדר. מסתבר שהשפה שהיהודים דיברו ביניהם ושהוא למד מהוריו לא זהה לחלוטין למרוקאית המדוברת היום.

עריכה אחרונה על ידי audiR8

I see now that the circumstances of one's birth are irrelevant; it is what you do with the gift of life that determines who you are

Mewtwo -

• תוכן חדש...