Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3417 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
הראספברי הזה מעניין אותי עבור אמא שלי.

יש צורך בעכבר, מקלדת וכו'?

כן, אתה צריך מקלדת עכבר וכרטיס זיכרון SD שישמש בתור הדיסק הקשיח, וספק כח עם חיבור מיקרו USB שלמעשה כל מטען של סלולרי יתאים בתור ספק, אני משתמש במטען של הגלאקסי 3 הישן שלי.

פורסם
שים לב שלא מדובר כאן ב SSD אלא ב EMMC שזה משהו אחר לגמרי, קרוב יותר ל SD והביצועים בהתאם עלובים.

יש היום מגוון אפשרויות זולות למחשב, חלקן זולות בהרבה מ 135$, למשל ה RASPBERRY PI 3, שמציע מעבד 4 ליבות 64BIT במהירות 1.2GHZ

וכמובן הקירור הוא פאסיבי !!! :-)

כמו כן כולל BLUETOOTH +WIFI

וכל זה במחיר של 35$ ואריזה בגודל של קופסת סיגריות.

אה וכמובן יש אפשרות להתקין חלונות 10 הזוועתית שניתן להורדה חינם למכשיר הזה .

כמובן שהביצועים יהיו פחותים מהמחשב שהצעת אבל גם המחיר והגודל.

לא!

הראספברי פאי ממש לא תחליף. קודם כל 35$ זה רק הלוח, ערכה שלמה עם מקלדת ועכבר תעלה 350 ש"ח.

אני מחזיק בראספברי פיי 3 מודל B, כלומר הדגם האחרון. אפשר להגיד עליו הרבה דברים טובים, אבל זה לא תחליף למחשב שצריך פשוט לעבוד איתו. הדפדפן די איטי, יש בעיה עם סרטוני יוטיוב וכו'.

מערכת ההפעלה היא שונה ומעבר ללהתרגל לאינטרפייס אחר, היא פחות יציבה מווינדוס וצריך להתעסק מדי פעם בהתקנות ושדרוגים וכו'. דרך אגב, הלינק שנתת הוא לגרסת ה IoT של ווינדוס 10 ולא לגרסה המלאה. זאת גרסה למי שרוצה שהראספברי ידבר עם מכשירים אחרים עם קישוריות לרשת. עד כמה שאני יודע אין גרסה מלאה של וווינדוס שרצה על ראספברי.

בראש ובראשונה ראספברי מיועד ללימוד ולמי שיש זמן וסבלנות, ומגיע עם מעט רקע. מי שמצפה ממנו לפלאג אנד פליי יתאכזב.

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם

הלוח זה כל המחשב. קונים קופסה (קייס) תואמת כלשהי במשהו כמו 3$, תודה, שכחתי לציין קודם.

הדפדפן פחות מהיר מאשר במחשבי אינטל I5 זה ברור, לאבא שלי זה לא מזיז הרבה.

סירטוני יוטיוב דווקא עובדים מצויין, לא נתקלתי בבעיה.

לא צריך להתעסק עם התקנות ושידרוגים, זה מיועד למתקדמים ולא הכרכי למשתמשים הפשוטים.

לגבי החלונות 10 אני מזמן לא עובד איתם לכן אני באמת לא מכיר כבר את השטויות של מיקרוסופט אז כנראה אתה צודק, מצטער על הטעות.

המחשב הזה מיועד לכל מטרה שתרצה. ולא דווקא ללימוד. בגדול מספיק להתקין עליו פעם אחת את מערכת ההפעלה, התקנה פשוטה מאד וזהו יש לך מחשב שאפשר להשתמש בו הוא לא יותר איטי , ולפעמים אפילו יותר מהיר ממה שרץ בסלולרים המתקדמים.

במחיר הזה אין הרבה מה להפסיד.

פורסם

רק תבדוק אם הוא מנגן יוטיוב של 720p על מסך מלא. חוץ מקייס צריך גם ספק (של 2A אם אתה רוצה לחבר כונן חיצוני ולהשתמש בוויפיי), כרטיס sd, וכדאי גם להדביק גוף קירור למעבד ולמעבד הגרפי. במקרה של כיבוי לא מסודר, נתקת בטעות מהחשמל, הפסקת חשמל, יש סיכוי שהאימג' של מערכת ההפעלה נדפק.

הוויפיי עובד אאוט אוף דה בוקס רק בגרסת ההפעלה האחרונה, הבלוטות עדיין לא בשל לגמרי.

בקיצור, למחיר שלו התמורה יפה מאוד, אבל לדעתי לא מתאים למי שמחפש שגר ושכח.

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם

הוא מנגן סרטים של 1080p בלי בעייה, יוטיוב אני אבדוק. אין צורך בגוף קירור, זה יותר למי שעושה OVERCLOCKING.

במקרה של כיבוי פתאומי כל מערכת הפעלה בכל מחשב עומדת בפני סכנת קילקול של מערכת ההפעלה. לא נתקלתי בבעיות בבלוטות , באיזה בעיות נתקלת ?

[video=youtube;nqj9U-jeVkc]

פורסם (נערך)
הראספברי הזה מעניין אותי עבור אמא שלי.

יש צורך בעכבר, מקלדת וכו'?

יש צורך ויש צורך גם בקופסא (רצוי עם מאוורר וגוף קירור כמו שהזכירו מעלי) וספק. מעבר לזה, אחל'ה מחשב לינוקס לצרכים בסיסיים.

מחיר כ70 זוזים ירוקים + מקלדת עכבר וכרטיס SD. מנגן חלק 1080p mkv.

בתור נגן הוא לא מושלם, אי אפשר לכוון בהירות בקודי ובהירות ברירת המחדל לא מספיקה לסרטים.

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

מקפיץ בהצתה מאוחרת :-P

לאחר שהדסקטופ של הקטנצ'יק (כיתה ג') שבק לחלוטין, נזכרתי בשרשור הנ"ל, בתור פתרון חסכוני לשנה-שנתיים הקרובות בהן הוא ישתמש בעיקר ב:

מיקרוסופט אופיס

"משימות מקוונות" מבהי"ס, דוגמאת "אופק מט"ח" ודמיו

קצת משחקי רשת.

מאחר ובביה"ס הם לומדים בסביבת הUI של חלונות, זה נראה לי פתרון אידיאלי.

למשחקים "כבדים" יש לו אקסבוקס בחדר, ובTV הוא צופה בעיקר בבובספוג ושאר הסוגה העילית בערוצי הילדים.

אז התחלתי לחפש, ונתקלתי בRANGE של מחירים. החל מ-300 ש' ונגמר בפי שלושה מזה, הכל לאותו מעבד של פות"ש, עם שינויים בRAM (בין 2-4GB) ובROM, שזה פחות רלוונטי, כי הוא יאחסן על דיסק קשיח חיצוני קיים וסטנדרטי בנפח של 2 טרה.

עוד שאלה- הרמקולים מהמחשב הישן (סט של קריאייטיב שאשתי רכשה לו, ושיכול לתפקד במסיבת קריוקי בתימית בקלות :-P) יעבוד כאן?

על מה להתעקש ועל מה אפשר לוותר מכל המגוון כאן?

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

• תוכן חדש...