Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3445 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, ראשית לא בטוח בתקינות הכותרת אשמח שתתקנו אם היא תקינה.

אתמול בערב כאשר ניסיתי להחנות, כאשר סובבתי את כל ההגה לשמאל הקיצוני הרגשתי פתאום התנגדות של ההגה

הוא פשוט חזר קצת והסתובב לימין, כמו כן נדלקו נורות הabs ונורת הכרית ונכבו לאחר כמה שניות ועוד ניסיתי לסובב שוב את ההגה (צריך להכנס לחניה) אותו דבר התנגדות של ההגה ושתי הנורות רק שפה התלווה גם גמגום מסוים

והתאורה בלוח מכוונים התכבתה ונדלקה, נלחצתי לא הבנתי מה קרה .

אז החלטתי רגע לדומם מנוע ולהתניע מחדש, רק שפה התחילה הבעיה האמיתית

כשאני מסובב את המפתח למצב שלפני ההתנעה (on 3) התאורת מכוונים נדלקת כרגיל (רק שמשום מה הוא חזר מתצוגת trip b לתצוגת הקילומטראז׳ של הרכב)

וברגע שאני מתניע תאורת המכוונים מהבהבת בקצב מפחיד והמנוע כמובן לא מתניע.

לאחר מכן איתות המצוקה נדלק בקצב של כל 10 שניות.

יצא שדחפתי את הרכב לחניה.

וניתקתי את המצבר (כי איתות המצוקה הופעל כל כ10 שניות)

חשוב לי להבהיר לאחר מכן שהתצוגה נדלקה במצב on3 וגם אורות הדרך.

כך שאני לא בטוח בקשר למצבר בכל מקרה אני עכשיו ארד ואברר עליו פרטים כמו תאריך ייצור ופגות, וכמו כן אנסה

להטעין אותו בבית .

קצת פרטים על הנסיעה והתדירות:

בעקרון הרכב לא נסע ממוצ״ש עד אתמול בערב, אתמול בערב ביצעתי סה״כ שתי נסיעות של הלוך ושוב קצרות יחסית (לקולנוע וחזרה)

שמתי לב אתמול שהנעילה המרכזית התבטלה רק לאחר שהתקרבתי ממש (או שיכול להיות אולי שהבטריה בשלט לא משהו)

עוד משהו אחרון שנזכרתי בו עכשיו אתמול בנסיעה חזור כ10 דק׳ לפני הופעת התקלה זכור לי שהרכב נסע על מהירות נמוכה יחסית (20-30 קמש) כ5 דק׳ עם אורות גבוהים.

מהנתונים האלה כן מתעורר חשד לגבי המצבר

תודה רבה

פורסם (נערך)

נשמע כמו מצבר..

אם אתה עושה נסיעות קצרות בעיקר ובעיר , אפילו שנה וחצי זה זמן הגיוני שיגמר לך המצבר .

נסיעות בבינעירוני ושימוש "רגיל" מצבר יכול למשוך אפילו סביבות ויותר מ4-3 שנים

בדוק ממתי הוא , חרוט על המצבר את השנה וחודש שלו

וחכה גם לעוד תגובות

עריכה אחרונה על ידי young97

- Hyundai Getz 2007 1.6 -

פורסם
מה בדבר הופעת שתי הנורות , התנגדות ההגה והבהובי האיתות? מה גם שאפשר להדליק אורות כך שהמצבר לא מרוקן ממש

תבדוק תאריך של המצבר ותחזור..

ככה האורות בלוח כשהמצבר גמור ואתה מנסה להתניע , גם לי זה קרה + אורות דרך היה אפשר להדליק .

- Hyundai Getz 2007 1.6 -

פורסם
תבדוק תאריך של המצבר ותחזור..

ככה האורות בלוח כשהמצבר גמור ואתה מנסה להתניע , גם לי זה קרה + אורות דרך היה אפשר להדליק .

סליחה על הבורות אבל איך אני יודע מה התאריך?

image.jpg

פורסם
מה בדבר הופעת שתי הנורות , התנגדות ההגה והבהובי האיתות? מה גם שאפשר להדליק אורות כך שהמצבר לא מרוקן ממש

יש לך הגה כוח חשמלי.

יכול מאוד להיות שמחשב ניהול מנתק את תגבור ההגה כשמתח רשת יורד מתחת לערך מסויים.

פורסם

צודק לגבי ההגה, זה נשמע הגיוני

בכל מקרה מה מסביר את ההשתגעות של הרכב (נורות נדלקות, איתות מצוקה נדלק)

בכל מקרה הוצאתי את המצבר ואשאיר אותו בטעינה כל הלילה ומחר בבוקר אנסה לראות אם נפתרה הבעיה

פורסם

אוקיי אז היום לאחר כ9 שעות הטענת המצבר ירדתי לרכב וחיברתי את המצבר התנעתי והכל היה נראה טוב, אך לאחר כ15 דקות נסיעה

פתאום שוב פעם הופיעו שתי הנורות תקלה (abs וכריות אוויר) וגם ההגה החל להתקשות (קשה היה לסובב פתאום)

ולאחר כמה שניות המנוע פשוט כבה.

(מזל שכבר הגעתי לרחוב, פשוט דחפתי את הרכב בעזרת אחי למקום חניה קרוב)

בכל מקרה לפי דעתכם מה יכולה להיות התקלה? המצבר או שמא חלילה האלטרנטור.

אגב כמה עולה שיפוץ/תיקון אלטרנטור? וכמה עולה אחד מפירוקיות ?

עוד שאלה קטנה לקראת הסוף, איך קורה שהמנוע כבה מחוסר חשמל? עקב המצתים?

הכיבוי ההדרגתי הזה יכול לעורר תקלה נוספת במערכת (חלילה)?

תודה רבה מראש

פורסם

בהחלט ייתכן שהאלטרנטור לא תקין לכן המצבר התרוקן. בעזרת איזה מטען התנעת את המצבר ?

האם יש ברשותך מד מתח ?

איזה כייף לי :)

פורסם
בהחלט ייתכן שהאלטרנטור לא תקין לכן המצבר התרוקן. בעזרת איזה מטען התנעת את המצבר ?

האם יש ברשותך מד מתח ?

לצערי הרב מודד שלי שבק חיים (אשאיל מחר מחבר) בכל מקרה איך צריכה להיות הבדיקה איתו? מה למדוד?

את המצבר הטענתי במהלך הלילה בעזרת מטעין מצבר

נקרא CBC6 Battery Charger אם אתה מכיר (output 12V 4A DC)

מתחבר למתח רשת ביתי

בכל מקרה זה בעייתי לבדוק את האלטרנטור בתנאים הנוכחים (בלי מצבר תקין), אני רוצה לחכות בקשר לקניית המצבר עד לבדיקת תקינות האלטרנטור

הפתרון היחיד לצערי לבדיקת האלטרנטור הוא גרר

פורסם

המצבר צריך להיות קצת מעל 12. אם הוא מלא. במידה שכן, תנסה לרוקן אותו ע"י הדלקת אורות, מזגן וכו בזמן שהרכב לא דולק ותראה אם המתח שלו נופל עם המודד... אם נופל דרסטית מצבר גמור.

Sent from my PRO 6 using Tapatalk

פורסם

לגבי האלטרנטור - במידה שהמצבר לא נפל דרסטית שהפעלת מזגן אורות וכו, תנסה להתניע את הרכב לכמה דקות ותראה בעזרת המודד אם האלטרנטור הטעין את המצבר

Sent from my PRO 6 using Tapatalk

פורסם

יש לבדוק את המצבר באופן מקצועי על ידי מכשיר אלקטרוני ייעודי למשל זה

או בשיטות מקצועיות ישנות יותר כמו למשל בדיקת ריכוז חומצה [ככל שיש גישה לבדיקה כזו] בדיקה בעומס, בדיקת זליגה עם רב מודד אלקטרוני בסיסי במיליאמפר] ובדיקת טעינה במדדי הסל"ד כשכל צרכני החשמל ברכב פועלים.

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

• תוכן חדש...