Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3464 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תודה רבה חברים,

אאודיR8- תן לי עוד קצת זמן עד שאעמוד על הרגליים. בינתיים אשמח לתת לך ייעוץ!

סלע- אתה צודק ואני עובד על זה לאט לאט.

קריאוס- לא פיספסת דבר. להבנתי (דרך רואה החשבון שלי) חשבונית עסקה כמוה כחשבונית רגילה, מה שאומר- עירוב של מע"מ בתהליך. לכן אני לא יכול להגיש חשבוניות שמכילות את נושא המע"מ אלא רק קבלות בלבד, המעידות שאכן קיבלתי את הסכום עם המע"מ בתוכו. כך לפחות הסביר לי רואה החשבון שלי.

למי שלא יודע, ארחיב טיפה: עוסק מורשה רגיל עובר הליך של בדיקה במע"מ, כמה שילם מול כמה מכר, ואו משלם את ההפרש למע"מ אם מכר ביותר, או מקבל החזר אם מכר בפחות.

דני, שמח שאתה מרוצה. הרבה יותר כיף לעבוד עם סכין חדה :-D

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא הצלחתי להבין אותך ברווז, חשבונית עסקה מהווה כמו דרישת תשלום ולא חייבת להכיל שורת מע"מ בכלל.

ואיך אתה יכול להוציא קבלות המעידות על סכום עם מע"מ? אתה לא גובה מע"מ ולא משלם מע"מ על ההכנסות, זה הכל.

פורסם

חשבונית עיסקה מוציא עוסק ובה הוא תובע תשלום עבור העיסקה ואם הוא עוסק מורשה הוא מוסיף עליה גם את המעמ שייתווסף אליה.

מקבל החשבונית לא יכול לקזז את המע"מ עדיין אלא רק לאחר שישלם לאותו ספק ויקבל ממנו חשבונית מס קבלה

ואם מדובר בעוסק פטור יקבל ממנו רק קבלה.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
לא הצלחתי להבין אותך ברווז, חשבונית עסקה מהווה כמו דרישת תשלום ולא חייבת להכיל שורת מע"מ בכלל.

ואיך אתה יכול להוציא קבלות המעידות על סכום עם מע"מ? אתה לא גובה מע"מ ולא משלם מע"מ על ההכנסות, זה הכל.

הסכום המשולם לי הינו כולל מע"מ. להגיד שעוסק זעיר לא גובה מע"מ זה פשוט לא נכון- כל עסקה כוללת את סכום המע"מ בתוכה. נניח ואתה רוכש ממני מברג ב-10 ש"ח. לך זה עולה 10 כולל, אני קניתי אותו נניח ב-9 כולל. זהו.

אצל עוסק מורשה, המברג עולה ללקוח 8 פלוס מע"מ, ולעוסק 7 פלוס מע"מ, כאשר העוסק משלם את המע"מ של המברג כשנרכש וכשיצא ממנו (ההפרש).

אם כל מה שאותו עוסק מוכר זה מברגים, והוא קנה 2000 יחידות למלאי, הוא שילם את המע"מ עליהם (7X2000 פלוס 17% מע"מ לכל העסקה) וכל מה שהוא מכר בחודש מסויים זה מברג אחד בלבד, מע"מ יתנו לו החזר על סך של 17% מתוך 7X1999 .

כך בגדול להבנתי- וכך קרה לי בעסק הקודם, רכשתי סחורה מראש לכבוד הפתיחה (טעות מספר 3, מסתבר) בסכום יפה. קיבלתי החזר ממע"מ עבורה מאחר ולא מכרתי ממנה כמעט, מינוס מה שכן נמכר.

ישה, אני חושב שאני צריך לבדוק שוב את עניין החשבוניות עסקה. נשמע הגיוני שאני כן יכול להוציא אותן, שהרי הן נוצרו בדיוק בשביל למנוע את תשלומי המס לפני שהכסף עבר ידיים.

פורסם

בהצלחה ואל תהסס להשתמש בנו כקבוצת ביקורת, יועצים, מבקרים, אנשי מכירות או כל דבר שיכול לסייע לך.

אמרתי לך בעבר אבל אגיד שוב. יש לך הרבה יכולות וידע ואין סיבה שלא תצליח.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

קודם כל הרבה בהצלחה !!!

תחשוב על לפני מעמ = נטו, אחרי מעמ = ברוטו

הסכום המשולם לעוסק מורשה הוא ברוטו, כלומר הוא מחייב את המעמ ממך (נאמר לקוח הפרטי) ומעביר אותו למדינה בקיזוז מה שכבר שילם כאשר קנה סחורה.

הסכום המשולם לעוסק פטור הוא נטו, הוא לא מחייב את הלקוח הסופי מעמ, לא משלם למדינה ולא מתקזז על מעמ.

כמה כסף (כולל/לא כולל) הוא שילם על מה שקנה אינו רלוונטי כלל לעניין חיוב המעמ את הלקוח, פשוט אין חיוב מע"מ.

מה שמעניין את העוסק הוא שהוא משלם את המעמ עבור מה שרכש אך אינו יכול לקזז אותו ולכן מתייחס לברוטו ששילם כנטו מבחינתו.

יוצא בפועל שהלקוח (שאם הוא פרטי ולא עסקי) "מרוויח" את אי התשלום עבור "הפרמיה"/רווח שגובה העוסק, זה יכול להיות משתלם יותר כאשר העוסק הוא בעל מקצוע חופשי ואינו גובה מעמ עבור עבודתו.

אישית אני לא ממש מבין למה להיות עוסק פטור, למעט חוסר ההתעסקות עם מעמ (שזה לא כזה ביג דיל) אין אפשרות לקזז מעמ עבור הוצאות מוכרות, אבל כנראה שאני לא מכיר מספיק את היתרונות של זה.

פורסם

נהג לילה, תודה רבה. אני מאד מעריך את האמון שלך בי.

מסתבר שהיו כמה סיבות בגינן לא הצלחתי בעבר... :lol: מקווה שהתגברתי עליהן הפעם.

קודם כל הרבה בהצלחה !!!

תודה!

הסכום המשולם לעוסק פטור הוא נטו, הוא לא מחייב את הלקוח הסופי מעמ, לא משלם למדינה ולא מתקזז על מעמ.

לצערי אתה טועה ומטעה, ידידי. אם תרצה לרכוש ממני מברג לדוגמא, הוא יעלה לך 10 ש"ח- כולל מע"מ (ברוטו כהגדרתך). אני רכשתי אותו בכ-9 ש"ח (ברוטו, כהגדרתך). 2 הסכומים כוללים מע"מ. עוסק מורשה רגיל רוכש את המברג ב(לצורך הדוגמא) 8 ש"ח נטו, ומתקזז על המע"מ אחר כך. עוסק זעיר פשוט לא מתקזז וזהו. זה כל ההבדל. המע"מ עדיין משולם, כחוק.

כמה כסף (כולל/לא כולל) הוא שילם על מה שקנה אינו רלוונטי כלל לעניין חיוב המעמ את הלקוח, פשוט אין חיוב מע"מ.

יש... אין דבר כזה, ללא חיוב במע"מ, למעט ברכישות בחו"ל שם התנאים הם אחרים במקצת. בארצנו הקטנה, כל רכישה מלווה במע"מ. מה שקורה איתו אחר כך, זה ההבדל.

מה שמעניין את העוסק הוא שהוא משלם את המעמ עבור מה שרכש אך אינו יכול לקזז אותו ולכן מתייחס לברוטו ששילם כנטו מבחינתו.

יוצא בפועל שהלקוח (שאם הוא פרטי ולא עסקי) "מרוויח" את אי התשלום עבור "הפרמיה"/רווח שגובה העוסק, זה יכול להיות משתלם יותר כאשר העוסק הוא בעל מקצוע חופשי ואינו גובה מעמ עבור עבודתו.

פה כבר די איבדתי אותך :lol: ובכל מקרה, גם בעל מקצוע חופשי חייב בגביית מע"מ.

אישית אני לא ממש מבין למה להיות עוסק פטור, למעט חוסר ההתעסקות עם מעמ (שזה לא כזה ביג דיל) אין אפשרות לקזז מעמ עבור הוצאות מוכרות, אבל כנראה שאני לא מכיר מספיק את היתרונות של זה.

מאד פשוט- יותר זול. זה הכל.

עוסק מורשה מהווה הוצאות גדולות יותר מבחינת ראיית החשבון (שאני מאמין גדול באאוטסורסינג של זה, ולעולם אשתמש ברואה חשבון לכל עסק שאני מנהל), ומצריך חישובים אחרים. כרגע אני מרגיש שזה מיותר עבורי, במיוחד בשלבים הראשוניים ביותר של העסק, לשלם יותר ולהיות עוסק מורשה- פשוט אין טעם בזה. יש לזה את היתרונות שלו, אבל מניסיוני, יעברו כמה חודשים טובים במקרה הטוב לפני שאצטרך לשקול שינוי. דעתי האישית היא, שלהיות עוסק זעיר דווקא מגביל אותך, ולא מה שאני רוצה להיות, אבל כרגע ה"צעד אחד קדימה" מיותר. הזמן של זה יגיע.

אל תשכח שלפתיחת עסק יש השקעה רצינית ביותר של זמן, שבו לרוב לא יהיו רווחים או אפילו הכנסות... בפעם הקודמת לקח לי כמעט חודשיים לבצע את המכירה הראשונה שלי. והיה לי מזל.

הפעם הזו אני צופה תקופה ארוכה יותר, מאחר ואז תשתית האינטרנט הייתה מוכנה מראש, והפעם היא לא ואני בונה אותה תוך כדי התקדמות בשאר הפרמטרים.

זה מסובך... אבל, רוב הדברים החשובים והשווים עשייה הם מסובכים.

ידע, ניסיון, יכולת ורצון- יש. השאר יגיע לבד, עם הזמן.:wink:

אה, והכי חשוב? למדתי מה לא לעשות. זה יותר חשוב מלדעת מה כן לעשות! :-D

פורסם

שיעור בחשבון למתחילים

נתחיל שאין מושג כיום של עוסק זעיר ( אולי זהיר ) יש עוסק פטור, ויש עוסק מורשה.

עוסק מורשה מחייב במע"מ את לקוחותיו ומזדכה על המע"מ שהוא שילם לספקיו במידה וכמובן אם הם עוסקים מורשים.

עוסק פטור לא מחייב במע"מ את לקוחותיו ולא מזדכה על המע"מ שהוא שילם לספקיו במידה וכמובן אם הם עוסקים מורשים.

ועכשיו לחשבון ונפשט אותו קצת

עוסק מורשה קנה מברג ב 10 ש"ח כולל מע"מ ( 2 ש"ח ) מעוסק מורשה אחר ומוכר אותו לצרכן ב 20 ש"ח כולל מע"מ ( 4 ש"ח ).( הרוויח 10% מבסוט ).

אם הצרכן הוא צרכן סופי הוא שילם 20 ש"ח וכמובן שאינו יכול להזדכות על המע"מ הכלול במחיר המכירה 20 ש"ח. לכן מבחינתו עלות המוצר היא 20 ש"ח

אם הצרכן הסופי הוא עוסק מורשה הוא שילם 20 ש"ח אבל יכול להזדכות על המע"מ ברכישה, לכן עלות המוצר מבחינתו היא 16 ש"ח. ( 20-4)

כלומר, אם היעד של ברווז הם גם לקוחות מסחריים לא כדאי להם לקנות ממנו כי הוא עוסק פטור, אלא אם הוא ימכור להם את המוצר ב 16 ש"ח.

כבר הגביל ברווז את חוג לקוחותיו.

עכשיו נסתכל על ברווז

אם הוא עוסק פטור עלות המוצר שלו היא 10 ש"ח מוכר ב 20 ש"ח מרוויח 10 ש"ח , מכר לעוסק מורשה ב 16 ש"ח כדי להיות בר תחרות הרוויח 6 ש"ח.

אם הוא עוסק מורשה עלות המוצר היא 8 ש"ח מוכר לצרכן ב 20 ש"ח מהסכום הזה 16 נשאר בכיסו 4 ש"ח מועבר למע"מ בניכוי 2 ש"ח ששילם על רכישת המוצר.

סיכום

עוסק פטור רכש 2 מברגים אחד מכר לצרכן שני לעוסק מורשה. עלות 20 ש"ח מכירה 36 ש"ח רווח 16 ש"ח

עוסק מורשה רכש 2 מברגים אחד מכר לצרכן אחד לעוסק מורשה. עלות 16 ש"ח מכירה 40 ש"ח ברוטו 32 ש"ח נטו, רווח 16 ש"ח.

אז לא כדאי להיות עוסק מורשה

ראשית תלוי התפלגות המכירות שלך, ככל שהם למגזר העיסקי כך עולה הכדאיות להיות עוסק מורשה, אחרת תצטרך למכור להם במחיר הנטו.

שנית תלוי בסוג ההוצאות שיש לך בעסק. בעסק ללא הוצאות כמובן שמע"מ לא משחק תפקיד , אבל אם אתה צורך הוצאות פרט לרכישת הסחורה, הרי שאתה כעוסק מורשה יכול להזדכות על המע"מ הכלול בתוך אותם הוצאות, החל מחשבון חשמל טלפון ועוד ועד לדלק ותיקוני רכב.

ההתעסקות בדיווח דו חודשי למע"מ היא מועטה.

כמובן שהיא לא מתאימה לכל ברווז מצוי, אבל היא גם רחוקה מלהיות מסובכת ומורכבת. ידע בחשבון של כיתה ד'

כמובן שאם מחזור העיסקאות השנתי עולה על 100,000 ש"ח אתה חייב להירשם כעוסק מורשה.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם (נערך)

בקצרה:

אתה הולך לעשות עבודה אצל השכן, אין לך הוצאות, רק עבודה.

אתה בא לחייב אותו 1000 שח על העבודה.

בתור עוסק פטור אתה אומר לו 1000 שח ונגמר הסיפור.

בתור עוסק מורשה אתה קודם אומר לעצמך "רגע, על ה1000 האלו אני צריך לשלם מעמ, מה נעשה? אני הולך להרויח פחות מ1000 על אותה עבודה שאם הייתי פטור הייתי מרוויח 1000 בדיוק".

התשובה היא - מוסיף מע"מ, המחיר החדש ללקוח הוא 1170 כי אתה עוסק מורשה.

לכן עוסק פטור יכול להיות זול יותר ללקוח

עכשיו אפשר להרחיב:

עדיין בתור עוסק מורשה במקרה הזה אתה הולך להרויח פחות כי על ה1170 שקל האלו אתה תשלם כ199 מעמ כך שהנטו מהעסקה יהיה 971 שח אך אתה גם מקבל החזר הוצאות על כלי עבודה שרכשת או דברים אחרים שמשמים אותך לעבודה זו וזה יכול להתקזז לרווח נטו של 1000 שח.

אך אם לא כך אתה צריך לייקר עוד יותר את החיוב ללקוח לכדי 1205שח כדי להרויח נטו 1000 שח כמו במקרה של עוסק פטור כי אתה הולך לשלם מעמ על ההכנסה הזו וכך למעשה אתה לא יכול להיות זול כמו עוסק פטור או שאתה פשוט מרויח פחות מכל עסקה.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

עריכה אחרונה על ידי gsi16v

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

הי ברווז

אני מחפש פתרון של סינון מים לשתיה וסינון מים כללי + אבנית. נעזרתי בהרבה שרשורים ישנים, חלקם כמה שנים אחורה. אז המלצת (אם הצלחתי להבין) על מערכת סינון תת כיורית של 3-4 שלבים, אפשר גם בלי אוסמוזה ומסנן מרכזי עם כדורי סיליפוס.

האם דעתך השתנתה מאז?

מה אתה חושב על שני המוצרים הבאים :

http://www.slimprice.co.il/product/%D7%9E%D7%A1%D7%A0%D7%9F-%D7%9E%D7%A0%D7%99%D7%A2%D7%AA-%D7%90%D7%91%D7%A0%D7%99%D7%AA-%D7%AA%D7%95%D7%90%D7%9D-%D7%92%D7%A8%D7%99%D7%A0%D7%98%D7%9C-greental

https://filteroutlet.co.il/%D7%9E%D7%95%D7%A6%D7%A8/%d7%9e%d7%a2%d7%a8%d7%9b%d7%aa-%d7%9c%d7%98%d7%99%d7%94%d7%95%d7%a8-%d7%9e%d7%99%d7%9d-3-%d7%a9%d7%9c%d7%91%d7%99%d7%9d/

פורסם

^^^

הפעם על הייעוץ הזה הוא גובה כסף:-D

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם
הי ברווז

אני מחפש פתרון של סינון מים לשתיה וסינון מים כללי + אבנית. נעזרתי בהרבה שרשורים ישנים, חלקם כמה שנים אחורה. אז המלצת (אם הצלחתי להבין) על מערכת סינון תת כיורית של 3-4 שלבים, אפשר גם בלי אוסמוזה ומסנן מרכזי עם כדורי סיליפוס.

האם דעתך השתנתה מאז?

http://www.slimprice.co.il/product/%D7%9E%D7%A1%D7%A0%D7%9F-%D7%9E%D7%A0%D7%99%D7%A2%D7%AA-%D7%90%D7%91%D7%A0%D7%99%D7%AA-%D7%AA%D7%95%D7%90%D7%9D-%D7%92%D7%A8%D7%99%D7%A0%D7%98%D7%9C-greental

https://filteroutlet.co.il/%D7%9E%D7%95%D7%A6%D7%A8/%d7%9e%d7%a2%d7%a8%d7%9b%d7%aa-%d7%9c%d7%98%d7%99%d7%94%d7%95%d7%a8-%d7%9e%d7%99%d7%9d-3-%d7%a9%d7%9c%d7%91%d7%99%d7%9d/

לדעתי, זה עם הסיליפוס יהיה לך טוב אם אתה מאמין שסיליפוס איננו מסוכן לבריאות.

אני מאמין אחרת.

כמו כן רצוי שתאמין שאבנית במים איננה מזיקה לבריאות, היא כן מזיקה לשאר אביזרי הבית הגולמיים שכן עוברים בהם מים.

המסנן 3 שלבים השני הוא מעולה למי שתיה ומצריך ברז מזיגה בצמוד לכיור, רק תוודא שהפילטרים אמריקאים ולא סינים, כך תוכל לדעת שישנו פחות סיכוי שהם עצמם אינם מכילים חומרים מזיקים ובאמת עומדים בתקנים השונים למי השתיה

פורסם

אני לא חושש מההשלכות הבריאותיות של הסיליפוס, אבל גם לא נעול על זה. חשוב לי שיהיה מסנן לכל הדירה, כי לפני שבועיים החלפתי פלאנג' לדוד וכמות החלודה וחול שיצאו היו בלתי נתפסות.

ממה שראיתי, המסננים עם מנגנון של ניקוי עצמי כוללות את הסיליפוס בתוכם. אם יש מסנן ביתי עם ניקוי עצמי וללא סיליפוס, אשמח לקבל להמלצות.

פורסם

אתה יכול להתקין מסנן מקומי לפני הדוד/כביסה/מדיח בעלות של כמה עשרות שקלים ליחידה בהתקנה עצמית

אך לדעתי הכי טוב זה להביא אינסטלטור שיפריד את מי השתיה הקרים משאר החנוכיה ויעביר אותם לחיבור לפני החנוכיה ואחריהם לחבר פילטר כזה, ואז בעצם יהיה לך גם פחות אבנית במקלחות וכו'

פורסם
הי ברווז

האם דעתך השתנתה מאז?

הכל תלוי בסיטואצייה, ידידי.

מצויין. ממליץ.

לא מכיר את המוצר השני. התמונה נראית לקוחה מאתר אינטרנט בחו"ל, ולא משהו אמיתי- תוצרת מי? מי היבואן? בלי לדעת, לא אוכל לומר לך אם זה טוב או לא...

בגדול, כדי להמליץ על מוצר למי השתייה, אני צריך לדעת מה האיכות ההתחלתית של המים- האם הם סבירים ורק לא הכי טעימים, או שיש להם גם ריחות, צבעים ועוד כל מיני "תוספות" :lol:

כשאין ריחות, צבעים ובעיות נוספות, מערכת סינון כמו בלינק שנתת תענה על הדרישות- תקבל אחלה מים ממנה, מקבילים למים מינרלים ועם טעם נעים. אם יש בעיות נוספות (צבע וכו) אז כבר ההמלצה משתנה למערכת אוסמוזה שמסננת את כל הדרעק הזה ואתה מקבל מים מטוהרים.

^^^

הפעם על הייעוץ הזה הוא גובה כסף:-D

:lol:

מעולם לא לקחתי אגורה שחוקה עם חור במרכזה על ייעוץ, ואני לא מתכוון להתחיל...

לדעתי, זה עם הסיליפוס יהיה לך טוב אם אתה מאמין שסיליפוס איננו מסוכן לבריאות.

אני מאמין אחרת.

הכמות של סיליפוס שאתה צריך לצרוך כדי שיקרה לך משהו היא אסטרונומית- אתה תקבל הרעלת מים הרבה לפני שהסיליפוס יתחיל להשפיע.

כמו כן רצוי שתאמין שאבנית במים איננה מזיקה לבריאות, היא כן מזיקה לשאר אביזרי הבית הגולמיים שכן עוברים בהם מים.

המסנן 3 שלבים השני הוא מעולה למי שתיה ומצריך ברז מזיגה בצמוד לכיור, רק תוודא שהפילטרים אמריקאים ולא סינים, כך תוכל לדעת שישנו פחות סיכוי שהם עצמם אינם מכילים חומרים מזיקים ובאמת עומדים בתקנים השונים למי השתיה

בגדול, כמו שהוא אמר.

בקטן יותר, תלוי במסננים. רוב המסננים הלא אמריקאים המשווקים בארץ הם בסדר גמור ואני יכול להמליץ עליהם בלב שקט. יש כמה סיניים שנראים קיקיוניים, כן, אבל אותם מראש מעולם לא ניסיתי כך שאני לא יודע לגבי הטיב שלהם...

אני לא חושש מההשלכות הבריאותיות של הסיליפוס, אבל גם לא נעול על זה. חשוב לי שיהיה מסנן לכל הדירה, כי לפני שבועיים החלפתי פלאנג' לדוד וכמות החלודה וחול שיצאו היו בלתי נתפסות.

ממה שראיתי, המסננים עם מנגנון של ניקוי עצמי כוללות את הסיליפוס בתוכם. אם יש מסנן ביתי עם ניקוי עצמי וללא סיליפוס, אשמח לקבל להמלצות.

יש. המחיר שלו מטורף לחלוטין (כמה אלפים טובים, התחיל סביב ה-5K כשהתעסקתי בזה).

אתה יכול להתקין מסנן מקומי לפני הדוד/כביסה/מדיח בעלות של כמה עשרות שקלים ליחידה בהתקנה עצמית

החיסרון של המסננים הקטנים האלו, הוא 1) (פחות חשוב) ששוכחים מהם ולא שמים לב שהמילוי נגמר, ו-2) הם לא מונעים אבנית בצנרת. היכן שיש צנרת מתכת ישנה, האבנית מצטברת ויש בעיות בלחץ המים לאורך זמן.

במערכות הסינון הפשוטות, אמורה להיות מחסנית של סיליפוס בתוך השלב הראשון, למניעת יציאת אבנית לתוך מי השתייה. אני מציין את זה למקרה שלא ידעתם את זה. ללא המחסנית, האבנית לא תסונן- להבדיל ממערכות אוסמוזה, שם הסינון הוא מכאני ולא כימי. המסנן הראשון יסנן מעט מאד מהאבנית ללא עזרת הסיליפוס.

• תוכן חדש...