Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3513 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הסיפור הוא כזה:

בדירה שלי חיים ההורים שלי, זוג קשישים עם רמת עברית שמאפשרת להם להסתדר ביום יום, אבל לא יותר מזה. אני כרגע נמצא רוב הזמן בחו"ל.

כבר כשנתיים יש נזילה בחדר האמבטיה מהדירה מעלינו. הנזילה מפיעה לפעמים, לא כל יום. נראה שזה קורה כשהשכנים מעלינו מתקלחים במקלחת הזאת(ישנן שתי מקלחות בכל דירה).

בדירה מעלינו חיים שוכרים. הדירה שייכת לצרפתי(בטאבו רשום מס' דרכון ולא מספר ת"ז). את העניינים הרגילים השוכרים מסדרים מול מתווכת.

את הנזילה ההורים שלי גילו כחצי שנה אחרי שקנינו את הדירה.

בתחילה פנינו למתווכחת, אך היא ישר אמרה שזאת בעיה שכל הזמן חוזרת על עצמה, שהם כבר טיפלו בה יותר מפעם אחת ושאין מה לעשות עם זה. הסברתי לה יפה שזה לא מעניין אותי ולא בעיה שלי, שיפרקו את כל המקלחת ויסדרו את הבעיה כמו שצריך ולא ישימו פלסטרים. בהתחלה היא משכה אותי והבטיחה כל פעם שיבוא אינסטלטור. עם הזמן אפילו הוצאתי את המספר של האינסטלטור והתחלתי להציק לו. בסופו של דבר הוא התעצבן והפסיק לענות לי. זה אותו האינסטלטור שטיפל בבעיה במקור(לפני שקנינו את הדירה) וככל הנראה בעל הבית לא באמת רצה לשלם לו על הביקור.

בזמן הזה פנינו גם לחברה שמבטחת את הדירה שלנו, אך הם אמרו שאם הנזילה נראת מהתקרה, הבעיה היא אצל השכנים ויש לפנות אליהם. בינתיים הורדנו ארון שהיה תלוי על אותו הקיר וגילינו חור ענק בקיר שנבע מהנזילה המתמשכת. לקחנו איש מיקצוע שיתקן את החור(עם מלט) ויצבע את כל האיזור, בתקווה שסתימת החור תעזור לפתור את הבעיה. זה לא עזר.

ההורים שלי ניסו לפנות לשי"ל. המתנדבים של המליצו להגיש תביעה. תחילה אחד המתנדבים התקשר ישירות לבעל הדירה וצרח עליו בצרפתית. אחרי אותו מקרה הגיע האינסטלטר והסתכל על הבעיה. כמובן שהוא לא חזר יותר.

אני רוצה לשכור עורך דין שתחילה יעזור לנסח מכתב וישלח לבעל הדירה. אחר כך, אם יש צורך, יעזור לנסח תביעה למקום שצריך ויכוון את ההורים שלי בכל מהלך התביעה.

יש למישהו המלצות לעו"ד באיזור נתניה שיכול לטפל בתיק? עדיפות לדובר רוסית שיוכל לנהל את העניינים מול הורי.

איזה סוג עורך דין אני צריך לחפש בכלל?

פורסם

יש כאן שתי רמות של תביעה:

1. דרישה לתיקון מיידי של הדליפה - צריכה להעשות בהליך מזורז מול הממונה על בתים משותפים. היה על כך דיון כאן.

2. תביעה על הנזק לדירה - יהיה עליכם להזמין שמאי שיעריך את הנזקו ויתווה דרכי תיקון. כאן סוכן הביטוח שלך יוכל להנחות אותך, כמו גם עורך דין (ואולי גם יקשר אותך לעורך דין שעוסק בתחום).

איני יודע כיצד מתנהל הליך מול בעל דירה שאינו תושב ישראל, אם כי אני מניח שמישהו מיצג אותו כאן, ושהוא מגיע מדי פעם לארץ, לפחות כדי לטפל ברכושו. גם כאן יהיה עליך להוועץ בעורך דין.

בעל הדירה צריך לדעת שככל שהנזק לא יתוקן הוא יגדל, ויהיה עליו לפצות את הוריך, ואולי גם את כל בעלי הדירות בבניין, אם הרכוש המשותף יינזק.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

לפני העצות הטובות לעי'ל אני כדרכי תמיד מציע להתחיל מהכי קל

שיש,מניסיון זה עובד לפעמים.

נסח מכתב לבעל הבית עם עותק לשוכרים,אם אין מען שלח למתווך הדירה

להם יש קשר עם בעל הבית מן הסתם..ציין שאתה מתכוון לפנות לעו''ד ושמאי

ויעלה להם עוד שכר טרחה וכו'.

שמור עותק אצלך.

שמור קבלה על הוצאות שהיו,כנראה שתזדקק לכך בהמשך.

במידה ואין התקדמות המשך לפי דברי התגובה מעלי. אגב שכנה שלי

שהיא בכלל לא שולטת בעברית ניהלה תביעה דומה מול דירה עליונה,

לבד בבית משפט לתביעות קטנות. ניצחה וסוף סוף אחרי שנים של סבל,

הגיע צוות מקצועי לתקן את הנזילה ממקלחת השכנים למעלה.

נזק כמעט לא היה חוץ מטיח שגם סודר על ידם.

עריכה אחרונה על ידי yossy

פורסם

תוזה על התגובות.

המטרה היא לשכור עורך דין שקודם כל ישלח מכתב. כשהייתה שיחה משי"ל, בעל הבית נלחץ לרגע ושלח אינסטלטור, אך בזה נגמר. מכיוון שזאת הייתה בדיוק תקופת חגי ספטמבר ולא היה ממש עם מי לדבר באותה תקופה בשום מקום, גם אנחנו הזנחנו. מאז הוא נרגע ולא עושה כלום. אחרי השיחות החוזרות אני מעדיף שהמכתב יצא מעורך דין, אחרת ההתנהלות שלו כבר דיי צפויה.

מחפש עו"ד מוכר, כדי שלא אצטרך לפנות סתם למישהו.

• תוכן חדש...