Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3527 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום חברים

ברשותי סוזוקי ליאנה שנת 2002, הדגם "הארוך" (4 דלתות), מנוע 1.6

אתמול נתקעתי עם הרכב ונאלצתי להזמין גרר

הסיטואציה הייתה שבמהלך נסיעה בכביש 6, סביבות ה110-120, התחלתי להרגיש שכשאני לוחץ גז

יש הרגשה כאילו האוטו "נחנק" ואין "רעש" כמו לחיצה רגילה על דוושת הגז.

דקה לאחר מכן האוטו נכבה.

בהנעה מחודשת, נותנים גז, ושוב התחושת מחנק וכאילו הגז לא באמת עושה כלום אלא מרגיש כאילו משהו סתום\חנוק

במערכות.

הזמנתי גרר, הגעתי למוסך. במוסך לאחר בדיקה נאמר לי שככל הנראה הממירים הקטליטים סתומים -

לפי המוסכניק ממיר אחד נסתם לגמרי, וכתוצאה מכך כל הזבל "נזרק" גם לממיר השני ויתכן שצריך להחליף גם אותו.

הבנתי שהעלות של ממיר יכולה להגיע עד 1000 ש"ח לאחד.

ברשותכם, כמה שאלות -

1. האם הדיאגנוזה נשמעת אמינה לתיאור הבעיה שלי?

2. במידה ויש להחליף ממירים - אני סטודנט וממיר חדש זה הוצאה כבדה, האם מומלץ, אם מוצאים - להחליף ממירים מפירוק?

3. קראתי את הכתבה הבאה:

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3529103,00.html

ושם יש המלצה לפני שרצים להחליף, על

הזרקת תוסף ניקוי ישירות לסעפת, שאמורה לנקות את הפיח גם מהממיר

האם יש דברים בגו, וכדאי לנסות?

** הערה חשובה: יש לי רכיב OBDII שמחובר למחשב קבוע, ואני מתפעל אותו ע"י אפליקציית ENGIE -

מחשב הרכב אינו מראה שום תקלה, ואין שום נורה דולקת בלוח השעונים

אשמח לתשובות מהמומחים כאן

תודה רבה

עריכה אחרונה על ידי Adiel91
פורסם

לפי דעתי האישית והלא מחייבת הדיאגנוזה ממש לא אמינה, ואם כבר מדובר בסתימה זה יכול להיות דווקא בדוד האחורי או בצנרת עצמה אם קיבל מכה/עיוות, לך תדע איפה זה בדיוק.

לגבי החלפתי דודים/ממירים, תיגש לפירוקיה ותשאל אם יש ליאנה אחרי תאונה עם מעט ק"מ, אחרי שתמצא אחת בקש לרכוש דוד אחורי, כשהוא יתחיל לפרק תזרוק ככה באוויר אולי תפרק את כל האורך ואחליף כבר הכל, לפי דעתי כל האורך כולל כל הצנרת וכל הדודים לא יעלה לך יותר מ 1000 שקלים. בעל המגרש יישמח להיפתר מזה. תחליף הכל לרכב עם פחות ק"מ משלך או של שנתון מתקדם יותר אם יש.

תבדוק.

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

הדיאגנוזה מוזרה ביותר! ממליץ לך אפילו להציע למוסך שינתק צנרת פליטה מהסעפת ואז יניע וייראה אם המנוע מחזיק מונע. אם מחזיק הבעיה בממירים. אם ניכבה הבעיה לא בממירים. מציע שתראה בעיניים את הבדיקה הזו.

במידה והממיר הראשון מרותך לסעפת אז לנתק את הסעפת מהראש לא סיפור.

פורסם
הדיאגנוזה מוזרה ביותר! ממליץ לך אפילו להציע למוסך שינתק צנרת פליטה מהסעפת ואז יניע וייראה אם המנוע מחזיק מונע. אם מחזיק הבעיה בממירים. אם ניכבה הבעיה לא בממירים. מציע שתראה בעיניים את הבדיקה הזו.

במידה והממיר הראשון מרותך לסעפת אז לנתק את הסעפת מהראש לא סיפור.

עדכונים-

המוסכניק עשה מה שהצעת עוד לפני שקראתי את תגובתך - ואכן המנוע מחזיק.

הלכתי למוסך שמתמחה באגזוזים וכו' בב"ש -

הוציא את שני הממירים שניהם נראים כאילו עשו שם ל"ג בעומר הכל מפוצץ פחם

נתן לי הצעה של החלפת שני הממירים ב1700 כולל עבודה, חלפים אמריקאים תקן 4 (אין לי מושג מה זה אומר)

שמעתי עליו דברים טובים ושהוא אמין בסה"כ

בנוסף,

גם ההוא שהלכתי אליו של האגזוזים וגם המוסכניק שלי אמרו שזה נגרם מכוהל גמור ושצריך להחליף אותם בזוגות

אני עכשיו מברר מחירים של 2 כוהלים מקוריים וכו'

אעדכן

תודה לכם על התגובות

פורסם
הדיאגנוזה מוזרה ביותר! ממליץ לך אפילו להציע למוסך שינתק צנרת פליטה מהסעפת ואז יניע וייראה אם המנוע מחזיק מונע.

תקרא את השירשור שאני קישרתי בהודעה למעלה.

כשהגעתי למוסך ותארתי את המצב, אכן הדבר הראשון שעשו - פירקו את הממיר מהסעפתי.

הנעיו ונתנו גז. זה עושה הרבה מאוד רעש, ממש חזק.

אבל מנוע טס למעלה בסל"ד ללא שום הפרעה, ואז היה ברור שזה הממיר.

זו דרך אבחנה וודאית.

פורסם

בעניין הכוהלים. החלפתי לחתן שלי שניים חדשים מקוריים מסוזוקי מחסן שלהם ב 1200 שח.וזה תופס לארבע הפלגים.על תשים תחליפי כמוני ששילמתי 300 שח וזה נהרס מהר.וחבל על הכסף

• תוכן חדש...