Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3545 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

רכשתי מחשב נייד לפני מספר ימים.

זה המחשב:

http://ksp.co.il/?uin=33748&select=.268.

סוללה:

3-cell 45WHr Li-Polymer Battery

ספק כח:

65W AC Adapter

אני מכבה את המחשב כשהוא על 100% סוללה. אני עושה כיבוי. לא שינה ולא המתנה. shut down

בבוקר אני מדליק את המחשב והוא מתחיל עם 83% סוללה.

האם הדבר תקין?

בנוסף, אשמח לטיפים לשמירה על חיי סוללה. מה כמה ואיך.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

ע"מ לבדוק איפה הבעיה, בפעם הבאה שתכבה את המחשב תוציא את הסוללה לגמרי.

אם למחרת הסוללה נמצאת באיזור ה-100%, זה אומר שהמחשב מושך ממנה זרם, והסוללה כנראה תקינה.

אם למחרת הסוללה היא באיזור ה-80%, זה מצביע על סוללה תקולה.

פורסם

המצב הזה לא תקין.

טיפים לשמירת הסוללה -

עבודה עם המחשב מחובר לחשמל מקצרת משמעותית את חיי הסוללה, בגלל שסוללות ליטיום נפגעות הכי הרבה במצב של טעינה מלאה ב 100% ובמצב של סוללה פרוקה כמעט לגמרי.

המצב הכי בריא לסוללות האלה הוא להיות טעונות ב 70-80%.

בלפטופ שקניתי לפני כמה שנים יש אפשרות בתוכנה להוריד את טעינת הסוללה ולשמור עליה טעונה ל 80%, תבדוק אם יש לך את האפשרות הזו במחשב שלך.

פורסם
המצב הזה לא תקין.

טיפים לשמירת הסוללה -

עבודה עם המחשב מחובר לחשמל מקצרת משמעותית את חיי הסוללה, בגלל שסוללות ליטיום נפגעות הכי הרבה במצב של טעינה מלאה ב 100% ובמצב של סוללה פרוקה כמעט לגמרי.

המצב הכי בריא לסוללות האלה הוא להיות טעונות ב 70-80%.

בלפטופ שקניתי לפני כמה שנים יש אפשרות בתוכנה להוריד את טעינת הסוללה ולשמור עליה טעונה ל 80%, תבדוק אם יש לך את האפשרות הזו במחשב שלך.

זה נכון למחשבים ישנים בלבד להערכתי. כל הלפטופים שעבדתי איתם ב 3 שנים האחרונות היו על מצב "Not charging" כאשר הם היו מעל ל 90% בסוללה.

פורסם
זה נכון למחשבים ישנים בלבד להערכתי. כל הלפטופים שעבדתי איתם ב 3 שנים האחרונות היו על מצב "Not charging" כאשר הם היו מעל ל 90% בסוללה.

לא מאמין לזה, ומשתי סיבות.

1. יצרנית המחשב רק מרויחה יותר מזה שהסוללה מחזיקה מעמד פחות שנים.

2. הצרכן הממוצע שהסוללה במחשב שלו מחזיקה רק 5.5 שעות במקום 6 שכתבו לו בנתונים, יתחיל לבכות בכל מקום אפשרי.

פורסם

1. למחשב האישי שלי (Dell fci 3( ישמצב שנועד להגן על הסוללה, כאשר הוא מופעל יש לו מחזורים של טעינה עד סדר גודל של 75%.

2. ניקו - האם אתה מכבה את המחשב למצב power off' או שמא רק סוגר את המכסה ומכניס אותו למצב sleep, אשר עדיין צורך אנרגיה?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לא מאמין לזה, ומשתי סיבות.

1. יצרנית המחשב רק מרויחה יותר מזה שהסוללה מחזיקה מעמד פחות שנים.

2. הצרכן הממוצע שהסוללה במחשב שלו מחזיקה רק 5.5 שעות במקום 6 שכתבו לו בנתונים, יתחיל לבכות בכל מקום אפשרי.

אין פה מה להאמין או לא להאמין, זה פיצ'ר של הרבה לפטופים שגם רשום בחלק ממפרטי המחשבים.

אלא אם כן אתה אומר לי שיצרניות רושמות את זה כפיצ'ר וממשיכות לטעון את הסוללה למרות שמערכת ההפעלה מדווחת שהסוללה לא נטענת.

פורסם

זה לא מפתיע שסוללה נפרקת לבדה, אך 17 אחוז זה לא מעט.

כמובן שיש צריכת חשמל גם שהמחשב כבוי, אך היא מאוד מינורית.

כמו שהציעו לך פה, תוציא את הסוללה ותראה את כמות הפריקה שלה, בלי קשר יכול להיות שאין קריאה נכונה של הסוללה, ואם תנסה להטעין תוך כמה רגעים זה יקפוץ ל100.

פורסם (נערך)

תודה לכולם על העזרה. מעריך את זה מאוד!

ע"מ לבדוק איפה הבעיה, בפעם הבאה שתכבה את המחשב תוציא את הסוללה לגמרי.

אם למחרת הסוללה נמצאת באיזור ה-100%, זה אומר שהמחשב מושך ממנה זרם, והסוללה כנראה תקינה.

אם למחרת הסוללה היא באיזור ה-80%, זה מצביע על סוללה תקולה.

זה לא מפתיע שסוללה נפרקת לבדה, אך 17 אחוז זה לא מעט.

כמובן שיש צריכת חשמל גם שהמחשב כבוי, אך היא מאוד מינורית.

כמו שהציעו לך פה, תוציא את הסוללה ותראה את כמות הפריקה שלה, בלי קשר יכול להיות שאין קריאה נכונה של הסוללה, ואם תנסה להטעין תוך כמה רגעים זה יקפוץ ל100.

כרגע בדקתי שוב, אתמול בשעה הנוכחית כיביתי ושמתי בצד. היום הדלקתי והוא על 84%.

חיברתי מיד לטעינה והוא מטעין לאט. משהו כמו אחוז בודד שעולה כל דקה-שתיים. ממש לא קופץ ל100.

מדדתי ולקח לו כ-15/20 דקות לחזור ל100%.

אני קצת מפחד להרוס/לאבד אחריות. אין לי בעיה לפתוח ברגים ואז לעלות תמונה אולי תוכלו לכוון אותי מה מוציאים ואיך?

לא עדיף פשוט לנצל אחריות? הרי בכל אחד מהמקרים ששי ציין זו תקלה, לא?

המחשב בן שבוע אז אחריות ישנה.

אצלי זה לא קיים ומחשב חדש. עוד לא בן שבוע. מטעין עד 100%.

2. ניקו - האם אתה מכבה את המחשב למצב power off' או שמא רק סוגר את המכסה ומכניס אותו למצב sleep, אשר עדיין צורך אנרגיה?

אני עושה כיבוי. לא שינה ולא המתנה. shut down.

אגב,

באפליקציית המחשב של energy management מכוון למקסימום חיי סוללה.

ישנו מצב שנקרא battery gauge reset שראיתי כפתרון ברשת אך נכתב שאין צורך למחשבים חדשים.

לשכוח שקראתי את זה?

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

פורסם

שכחתי שבדגם הזה הסוללה היא פנימית, שונא את העיצוב הזה.

אם אתה מכבה את המחשב ולא נוגע בו יומיים או לחילופין מכבה את המחשב ושם אותו בצד לכמה שעות, ב-2 המקרים מדובר ב-84%?

פורסם

לא. אחרי 4-5 שעות זה יורד לאזור ה95-96 אזור.

אבל אחרי יממה זה יורד לאזור 83-84.

פעמיים כל בדיקה.

פורסם

זה אותו מחשב שהתקנו עבורו דרייברים?

אם כן, לפי צילום המסך שצרפת בזמנו, יש לך עוד כמה דברים שזקוקים לדרייברים מותקנים, תתחיל בלהתקין את כל הדרייברים שצריך (אתה רואה מה צריך במנהל ההתקנים).

פורסם (נערך)

~

אני לא חושב שהבעיה שלך היא בסוללה, אלא בתוכנה שחוזה את אורך חייה. פגשתי את זה לא פעם במחשבי הלנובו שהיו אצלי.

ההיפותזה: בעת הכיבוי המערכת עובדת ב'סרק' והתוכנה מראה תחזית אופטימית של 4:36 שעות (נניח). בעת ההפעלה המערכת עובדת תחת עומס, לכן התחזית אומרת שבתנאים האלה יש לך 3:49 שעות. לאחר שהכל עולה המצב אמור להתנרמל לאזור ה-4:12, אבל לפעמים הוא פשוט נשאר נמוך יותר.

המחשב שקנית הוא מסדרה פשוטה יחסית, לכן לא הייתי מייחס חשיבות רבה מדי לנושא אלא פשוט מסיק שזו מגבלת מערכת, כמו לקנות דאצ'יה ולגלות שהמרווחים בין הפאנלים לא שווים. בשביל להיות רגוע ולפני שאתה רץ לממש אחריות, תעיף מבט בפורומי התמיכה המעולים של לנובו ותראה אם אנשים נוספים נתקלו בתופעה. אם לא - שווה להרים דגל לספק.

עריכה אחרונה על ידי Derish
פורסם

ייתכן שמאופשר מצב טעינה דרך USB. אם מחובר משהו, כניראה המחשב מספק לו זרם. נתק הכל. כמו כן בטל את האפשרות בהגדרות.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

ניקו לפני חודשיים קניתי אותו דגם אך עם מסך 13.3

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?609556-Lenovo-510s-%D7%9C%D7%90-%D7%94%D7%95%D7%9C%D7%9A-%D7%9C%D7%99%D7%A9%D7%95%D7%9F-%D7%90%D7%95-%D7%9E%D7%A6%D7%91-SLEEP-%D7%9C%D7%90-%D7%A2%D7%95%D7%91%D7%93&highlight=510S

מה שעשיתי הוא, התקנת וונדוז 10 מקורי במקום 8.1 פרוץ, עדכון כל הדרייברים מאתר LENOVO, ושינוי בהגדרות צריכת סוללה כמו שהמליצו לי בשרשור הנ"ל ואז זה הסתדר לי.

אגב אנסה להריץ את הניסוי שלך על הנייד שלי ואדווח לך מחר.

SOLD  Manual Black Seat IBIZA 2012

Manual Toyota Corolla 2010 <----------

• תוכן חדש...