Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3594 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כשאתה מטפל לבד לא יהיה אכפת לאף אחד גם אם תמלא שמן זית במנוע.

אבל כשמורשה יבואן או מוסך מרכזי אומר לך אני גובה 300 שקל פלוס מעמ לשעת עבודה כי המכונאים שלי עברו השתלמויות אצל היבואן והיצרן ויש לנו את הספרות המקצועית ואת החלפים המקוריים ואנו עובדים לפי הוראות היצרן ולכן אתה משלם לנו 300 שקל לשעה.

אבל כולנו יודעים שזה לא ככה לא כן? הרי למוסכים יש תוכנית פרמיות למכונאים, אם העבודה מסתיימת לפני זמן התקן לאותה עבודה המכונאי מקבל פרמיה. כי הוא "יעיל יותר", לכן סוגרים ברגים של גלגלים עם פטיש אוויר ולא עם מוט מומנט, כשמחליפים בושינגים במשולשים סוגרים את הברגים הנמתחים ולא מחליפים אותם, סוגרים אותם עם פטיש אוויר וההברגה של ה SUB FRAME היא כמובן מאלומניום ונטחנת... ואחכ יש כל מיני נקישות שלא היו קודם.

פורסם

בתגובה שלי אתייחס רק לשמן המנוע.

אורן וספירל - תקן 229.5 הוא תקן לשמני מנוע של חברת מרצדס, בשמו המלא MB229.5, זה אותו תקן.

אייל, ושאר החברה שהגיבו על השמן מנוע, יכול להיות שהשמן מנוע איכותי (לא יודע, לא בדקתי אותו) אבל עם כל הכבוד

חברת דור אלון בכלל לא עברה תקינה של חברת מרצדס לתקן MB229.5, ניתן לראות זאת כאן:

https://bevo.mercedes-benz.com/bevolisten/229.5_en.html

אז לא משנה מאיפה, מי ואיך נכנס השמן לרכב (מצובר או גלון שממולא בארץ) הוא בכלל לא עומד בתקן.

כפי שכבר רשמתי לך בווצאפ אני הייתי מחליף שמן לאחד שכן עומד בתקן, כמובן עם פילטר חדש.

עצוב מאוד שמוסך מורשה (ועוד של מרצדס) מתנהל כך.

רועי

פורסם

רועי, הרשימה שהעלית היא רשימה של שמנים שקיבלו את אישור מרצדס לתקן MB229.5, כלומר יצרן השמן שלח שמן לבדיקה במרצדס, מרצדס בדקו וראו שהוא עומד במפרט הנדרש והוא קיבל חותמת אישור, Approval.

בהחלט יכול להיות מצב ששמן עומד בתקן הנ"ל (או כל תקן אחר לצורך העניין) אבל הוא לא נשלח ליצרן לבדיקה ובשל כך לא מופיע ברשימה. שמן כזה אינו רשאי לשאת את הכיתוב שהוא "מאושר" אך הוא בהחלט יכול לשאת את הכיתוב "תואם" או "עומד במפרט".

אגב, לא מין הנמנע שהשמן של דור אלון הוא למעשה שמן של אחד היצרנים המאושרים או יצרן גדול ואשר ממותג תחת שמה. למרבה הצער לנו הצרכנים אין את הדרך לאמת את העניין וכל שנותר לעשות הוא לסמוך על הכתוב על האריזה.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

כל השמנים שהחברות שישראליות מייצרות הן ללא תקן. אלא רק תואם לתקן של.. זה וזה..

הן לא משקיעות או ישקיעו כסף לשלם למרצדס על תקן. כי זה ישראלים.

וכן. כל היבואנים חמדנים ולא ממש אכפת להם אם באמת יש תקן או לא. העיקר שרשום לכאורה שיש.

ב350 שח אתה מביא את השמנים הכי איכותיים שיש ולא שמן שהיבואן קונה ב9.90שח לליטר ומוכר במחיר מופקע..

אל תתאמץ על היבואן גם ככה הוא יספור אף אחד..

• תוכן חדש...