Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3613 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני מעוניין לרכוש סופרמיני חדשה (לא בהכרח מהסוכנות) וצימצמתי את הרשימה ל3 רכבים:

מאזדה 2 דינאמיק (במוטורי, אוטודיל וכו' ניתן לראות כי הרכב עולה 95K דבר שדי מתאים לי)

סקודה פאביה (אוטומומטית)

פולו (אוטומטית)

אשמח לשמוע המלצות או דיס-המלצות. חשוב לי שהרכב יהיה חזק ויעמוד בעליות של חיפה בגבורה (מתוכנן לנסוע בו פעמיים בשבוע חיפה-רחובות) בצפייה הרכב יישאר אצלי לפחות 5-6 שנים ככה שגם הוצאות על תחזוקה וצריכת דלק הן חשובות.

כל רכב אחר גם כן יתקבל בברכה.

ארצה גם לדעת אם כדאי לחכות כמה חודשים ולסחוב עם הרכב הישן עד שהשנה החדשה תפתח וככה להרוויח רכב 2017 (או שהרכבים בכלל כבר יצאו או ייצאו יותר מאוחר מזה).

תודה רבה

פורסם

הפולו והפביה עדיפות על ה-2 בתחום הביצועים בזכות מנועי טורבו קטנים וגיר רובוטי כפול מצמדים. אם תחכה לשנה הבאה יש סיכוי ששתיהן יקבלו את מנוע ה-1 ליטר החדש של קבוצת VAG שנמכר כרגע עם האיביזה בישראל. האיביזה אגב היא אחותן הזולה וכדאי לך לבדוק גם אותה.

למאזדה יש תא נוסעים מאוד נאה, עיצוב חיצוני שאני אישית מעדיף ומערות בטיחות מקוריות וחשובות.

ממליץ לך לבדוק גם את הפיג'ו 208, סופר מיני מרווחת, נאה מאוד ומוצעת בדגם בסיסי באיזור ה-80K או בדגם מאובזר סביב 95K. אם גיר ידני בא בחשבון (לא ציינת) אז יש לה גם דגם מעניין עם מנוע דיזל מאוד חסכוני.

אם תחכה לשנה הבאה אולי יצטרפו למבחר הסיטרואן C3 החדשה שנראית מעין קקטוס-בייבי, קיה ריו החדשה שאמורה להחשף בקרוב ובתקווה תגיע בדגם החדש עם יחידת הנעה משכנעת יותר מהנוכחית ואולי גם תוצג סוזוקי סוויפט החדשה. בגלל שהמבחר הנוכחי לא רע בכלל אני לא בטוח שהייתי מחכה.

פורסם (נערך)

הייתי ממליץ לך על הפאביה, ובדיוק בתקציב שציינת אתה יכול לקבל אותו עם כול התוספות, אני לא ממליץ על הפולו, לא בגלל שהיא לא טובה, אלה בניגוד לפאביה אתה משלם תוספת עבור סמל VW ( את יכול להשיג פאביה מחברה ב 95K)

עריכה אחרונה על ידי saeedq
פורסם

אתה משלם יותר על הפולו לא רק בגלל השם.

קודם כול יש לך 3 שנות אחריות.

היא מרווחת יותר מאחור.

איכות חומרים טובה משמעותית.

לדעתי גם המושבים נוחים יותר.

חוץ מזה גם אני הייתי בודק את ה208 שתשאיר עודף מ 100 אלף ותהיה חדשה מהסוכנות.

יש גם את הרנו קליאו שהייתי בודק.

Sent from my A0001 using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

חייב להגיד שביצועי המנוע של המאזדה החדשה לא נופלים בהרבה מהוואגיות..היתרון הגדול שלה הוא גיר לא רובוטי וזה יתרון עצום.. רק אתמול מישהו פה פרסם פאביה 2016 עם 10k קילומטר על השעון שהחליפו לה פעמיים קלא'צים

הגיר הרובוטי עם הקלאצ'ים של הגרמניות פשוט לא טוב.

Sent from my HUAWEI CRR-L09 using Tapatalk

פורסם

מהשלושה ממליץ לך בחום לקחת את המאזדה.

אולי קצת תפגע בביצועי מנוע אבל המאזדה עדיפה באמינותה,עיצוב פנימי חיצוני(כל אחד וטעמו כמובן).

המאזדה בחירה מעולה ועדיפה לדעתי בעקבות מדד האמינות(הכי חשוב) והאבזור.

אמליץ לך גם על הקליאו החדשה(בתור אחד שמחזיק אחת כזו) וגם ה-208 מצויינת.

פורסם
חייב להגיד שביצועי המנוע של המאזדה החדשה לא נופלים בהרבה מהוואגיות..היתרון הגדול שלה הוא גיר לא רובוטי וזה יתרון עצום.. רק אתמול מישהו פה פרסם פאביה 2016 עם 10k קילומטר על השעון שהחליפו לה פעמיים קלא'צים

הגיר הרובוטי עם הקלאצ'ים של הגרמניות פשוט לא טוב.

יצא לך לנסוע בשתיהן במקביל? היא כן נופלת, לא בהרבה אבל בהחלט נופלת. בבין עירוני מרגישים את זה יופי.

זה חיסרון בתחומים כמו חיסכון בדלק ונצילות כוח המנוע. מה זה לא טוב? נסעת בו? ונראה לך שאם הוא היה לא טוב אז הם לא היו מוכרים כמה אלפים או עשרות אלפים ממנו כל שנה? יחסית לגיר רובוטי דו"מ זה גיר מעולה עם רקורד אמינות בעייתי, ויש כמה רכבים ספציפיים בעייתיים גם היום עם גיר תקול, תתפלא לשמוע אבל גם במאזדה וטויוטה יש (מניסיון).

אז הוא נפל על רכב לימון, לי יש פאביה ואני מכיר עוד לא מעט בעלי פאביה שכבר נסעו לא מעט ואין לההם שום בעייה.

פאביה אחלה רכב והייתי מעדיף אותו על הפולו (היתרונות היחידים שלה הם 3 שנות אחריות ואיכות חומרים טובה יותר, בשאר הפאביה לוקחת), המאזדה מרגישה יותר צעירה ומהנה לנהיגה, וכמובן שתבדוק את ה-208 אקטיב פרו החדשה.

פורסם
יצא לך לנסוע בשתיהן במקביל? היא כן נופלת, לא בהרבה אבל בהחלט נופלת. בבין עירוני מרגישים את זה יופי.

זה חיסרון בתחומים כמו חיסכון בדלק ונצילות כוח המנוע. מה זה לא טוב? נסעת בו? ונראה לך שאם הוא היה לא טוב אז הם לא היו מוכרים כמה אלפים או עשרות אלפים ממנו כל שנה? יחסית לגיר רובוטי דו"מ זה גיר מעולה עם רקורד אמינות בעייתי, ויש כמה רכבים ספציפיים בעייתיים גם היום עם גיר תקול, תתפלא לשמוע אבל גם במאזדה וטויוטה יש (מניסיון).

אז הוא נפל על רכב לימון, לי יש פאביה ואני מכיר עוד לא מעט בעלי פאביה שכבר נסעו לא מעט ואין לההם שום בעייה.

פאביה אחלה רכב והייתי מעדיף אותו על הפולו (היתרונות היחידים שלה הם 3 שנות אחריות ואיכות חומרים טובה יותר, בשאר הפאביה לוקחת), המאזדה מרגישה יותר צעירה ומהנה לנהיגה, וכמובן שתבדוק את ה-208 אקטיב פרו החדשה.

ה-dsg זה הימור בשווי עשרות אלפי שקלים. עד היום הקונצרן נמנע מלהודות שיש בעיה בשילוב של הגיר והקלאצ'ים האלה גם אחרי חיזוקים ועדכון תכנה. הגיוני שאתה מחזיק ברכב בלי בעיות וזה מזלך ואני שמח לשמוע. הבעיה היא שיש רבים שאפילו לא מחזיקים ברכב חודשיים וכבר מבלים שעות במסך כדי לנסות ולטפל בבעיה, פעמים רבות גם בלי הצלחה.

אם אדם מוכן להמר ולקחץ בחשבון טיפולים בשווי אלפי שקלים (בתקווה שלא ילך המחשה ואז אנחנו מכפילים את ההוצאה ב10) כחלק מאחזקת הרכב - לבריאות.

פורסם

תודה רבה ! האיביזה עם מנוע ה1000 שהומלצה פה מעניינת מאד, אשמח לדעת במה היא נופלת מהשאר ?, עניין של מקום לא קריטי מדיי כי הרכב ישרת בעיקר אותי, וכפי ששמתי לב מחירה משמעותית זול יותר (86K).

פורסם (נערך)

רדהן תקרא קצת באינטרנט על הגיר של האיביזה לפני הכל..

אני אישית נסעתי באיביזה החדשה בנסיעת מבחן ומאוד נהניתי.. חוץ מרעידה קטנה ביציאה מהמקום ובלבול בהילוך אחד האוטו היה זריז ומהנה מאוד.. אין ספק שאילולא החשש מהגיר הייתי הולך עליה.

המנוע הוא מסוג 3 צילינדרים בניגוד לרוב המנועים הסטנדרטיים היום בשוק בעלי 4 צילינדרים. פעם מנועים בעלי 3 צילינדרים היו נוראיים אך המנוע הזה מעולה ולא מרגיש ככזה,כנראה חל שיפור משמעותי בטכנולוגיה. המנוע לכאורה חדש ולכן לא ברורה אמינותו עדיין..

עריכה אחרונה על ידי opher50
פורסם

האיביה לדעתי נופלת במרווח מאחור,אך חוץ מזה היא טובה מאוד,לא סתם היא הסופר מיני הנמכרת ביותר,מחיר מעולה,איבזור טוב.

זה המבחן שלי עליה:

http://www.carsforum.co.il/cars/מגזין-רכב/2331/מבחנים/מבחן-דרך---סיאט-איביזה--1.0-ליטר-STYLE

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

תודה רבה, במהלך השבוע אני אלך לנסיעות מבחן במאזדה והפיגו ואחליט, בעיקר בגלל התמורה למחיר שמקבלים בשניהם (אבזור די מלא במחיר זול מהמתחרות בליסינג 0 קמ)

• תוכן חדש...