Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3562 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

אחרי חודשיים של גסיסה אטית (סה"כ 3 שלבים) המכונה (מתוצרת BEKO) הפסיקה לעבוד לחלוטין.

שלב א':

זה התחיל בזה שבעט ההדלקה הטוף היה מסתובב משהו כמו 2 דקות בלי להכניס מים עד שברגע מסוים ברז המים היה מקבל את הפיקוד והמים היו נכנסים ( למה אני אומר פיקוד ושולל את האפשרות שהברז דפוק, כי באותה תקופה פירקתי את הברזים ובדקתי אותם ידנית על ידי חיווט לשקע, הם היו נפתחים ללא שום בעיה)

תהליך הכביסה התנהל רגיל והכביסה הייתה מסתיימת ללא תופעות לוואי נוספות.

שלב ב':

אחרי תקופה, ברגע הלחיצה על כפתור ההפעלה, המכונה הייתה עוברת למצב pause , לחיצה נוספת על כפתור ההפעלה הייתה גורמת למכונה להתנהג כמו בשלב א'.

שלב ג':

ביומיים האחרונים מתרחשת תופעה שתוארה בשלב ב' אך הפעם לחיצה נוספת על כפתור ההפעלה לא גורמת לשום דבר ולאחר זמן מסוים המכונה חוזרת למצב pause.

חשבתי שיש בעיה בכרטיס אלק', פירקתי, הכל נראה תקין, כל הדיודות שלמות כך גם הקבלים, לא נראה כאילו משהו נשרף.

לאחר חיפוש קצר באינטרנט, הועלתה גרסה שכנראה צינור כזה או אחר סתום, פירקתי כל צינור אפשרי במכונה ועשיתי ניקיון יסודי, יצא הרבה חרא ולרגע הייתה לי תקווה שאכן זאת הבעיה אך התבדיתי, חיברתי את המכונה והיא התנהגה בדיוק כמו בשלב ג' של תהליך הגסיסה.

חבל לי לוותר עליה (רומן שנמשך כבר 7 שנים עם הפסקות קצרות בצורת פחמי מנוע שנגמרו ומשאבת מים שנשחקה בצורה טוטלית) לכן לפני שאני צובע אותה בכחול וזורק לים אולי למישהו ממכם יש קצה חוט לפתרון הבעיה.

מצורף סרטון שממחיש את הבעיה (שלב ג' ליתר דיוק).

דימה.

פורסם

אני עייף רק מלקרוא מה כבר עשית.

אני לא טכנאי מכונות כביסה ולפי מה שפירקת אתה מבין הרבה יותר ממני במכונות כביסה, בכל מקרה אני יכול להגיד לך שני דברים:

- לדעתי, פנק את עצמך במכונה חדשה, החיים קצרים מדי בכדי לנסות להציל מכונה בת 7, במיוחד אחרי שכבר פירקת אותה לגורמים וזה לא עזר.

- אם הייתי טכנאי מכונות כביסה, הדבר הראשון שהייתי אומר לך זה "שאתה חייב לרכוש מגן אבנית ב 350 שקל ומגן ברקים ב 280 שקל ואני יעשה לך את זה רק ב 530 שקל לשניהם"

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם

זה עדין נשמע כמו כרטיס, גם אם לא מצאת בעיה בקבלים זה לא הופך את הכרטיס לתקין בוודאות.

Sent from my E6853 using Tapatalk

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

יכול להיות בהחלט שזה הכרטיס.

יש עוד רכיב מוזר שלא בדיוק הבנתי מה הוא עושה, מין פחית קטנה כזאת שממנה יוצאת צינורית קטנה שמגיעה לצינור ניקוז מים, זה סוג של חיישן כלשהו לדעתי, יש לו גם בורר כיול ( משהו שניתן לסובב עם מברג פיליפס) מישהו יכול להגיד לי מה בדיוק תפקידו?

פורסם (נערך)

נשמע שאתה מדבר על פרסוסטט. מד לחץ שבודק את כמות המים בדוד.

האם המכונה מפעילה משאבה לריקון מים לפני שהיא מתחילה במילוי מים לדוד? יכול להיות שצינורית הגומי לפרסוסטט סתומה. נסה לנשוף דרכה.

עריכה אחרונה על ידי yuvk
:turn-l:
פורסם

לפני היא שבקה חיים לחלוטין היא אכן היתה מפעילה את המשאבת מים לפני שהיא היתה מכניסה מים.

תודה, אבדוק את הרכיב והצינורית המדוברת.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

חזרתי לעדכן, למקרה שמישהו יתקל בתסמינים דומים.

התקלה היתה בחיישן/מנעול דלת.

הוא לא היה נועל את הדלת וכנראה גם לה היה מעביר ללוח הראשי אות שהדלת נעולה מה שגרם למכונה לחזור למצב pause.

היום הוחלף המנעול, בעלות של 76 ש"ח + חצי שעה עבודה.

לסיכום, לאחר כל הפירוקים והניקיונות בחיפוש הבעיה המכונה נראית ומרגישה כמו חדשה, מקווה שיעבור עוד שנה שנתיים עד התקלה הבאה.

פורסם

לא מסכים, כל עוד הכביסה יוצאת נקייה ובריח טוב, התוכניות מתפקדות והמכונה לא חלודה ומתפוררת למה שלא תמשיך לעבוד עוד כמה שנים?

סה"כ הבלאי מאוד טבעי ולא תקלות מהתחת סליחה על הביטוי.

פורסם
בת 7 ונותנת בעיות?

אפילו אני, שמעדיף תמיד לעשות לבד ולתקן לבד, חושב שהגיע הזמן למכונה חדשה.

למה?

יש להורים שלי פיליפס ווירפול פתח עליון שלדעתי בת יותר מ15.

עובדת נהדר.

לפני איזה 6 שנים גם אני החלפתי לה מנעול דלת כי הוא התחיל להתקע, מאז ההחלפה הכל טוב..

אז למה להחליף?

יום טוב גם לך

פורסם

למה להחליף? כי מכונה בת 15 או יותר - שווה לתקן.

את החדשות - לא שווה.

נכון, נשמע כמו פארדוקס אבל ככה זה. פעם בנו אותן חזקות יותר, איכותיות יותר ולכן שווה להשקיע בלתקן אותן.

בחדשות - פחחח.... היום ישקיע ויתקן כאן, ומחר עלול שוב להתקלקל משהו, שם.

אני כמובן מכליל ויכול להיות שהתיקון יחזיק ושום דבר אחר לא יתקלקל בשנים הקרובות (אמן), אבל יש את ההיגיון ושיקול הדעת, ואחוזי ההצלחה, והסיכויים...

• תוכן חדש...