Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3623 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

הוחלף נוזל קירור לפני כמעט 7000 קמ לנוזל מקורי מרוכז של 2 ליטר.

היום שמתי לב שהכל הפך לחום.

גם במיכל עודפים וגם ברדיאטור. פתחתי את הפקק וראיתי.

אני אציין שלא חסר בכלל שמן. אין אכילה של גרם אחד אפילו.

מה יכולה להיות הסיבה?

פורסם (נערך)

הנוזל המקורי של יונדאי חייב להיות מדולל עם מים מזוקקים ביחס של 50-50.

לא שמים את הנוזל המקורי של יונדאי ללא דילול. בפוסט שלך לא מצויין אם הנוזל נמהל, אני מניח שלא. אני מקווה שלא נגרם שום נזק כתוצאה מזה. האם הרכב עבר התחממות מתישהו לאחר ההחלפה?

קנה ב"יונדאי שופ" נוזל מקורי חדש ובצע מהילה 50-50 (שני ליטר נוזל, שני ליטר מים מזוקקים).

לאחר מכן בצע שטיפה וניקוז מהרדיאטור ומיכל העודפים (יתכן ואחד מחברי הכנופיה יכול לעזור לך).

שים נוזל חדש, ובדוק נזילות. את ה2 ליטר שנשארו לך מהנוזל המוכן שמור בצד להחלפה הבאה או למילוי של מיכל העודפים (במידה ותצטרך להשלים).

הבקבוק של נוזל הקירור נראה כך.

נ.ב-נוזל הקירור המקורי של יונדאי טוב ל40 אלף ק"מ או ארבע שנים. יש על הבקבוק אזהרה כתובה של היצרן. מוזר לי שהיבואן בארץ קבע החלפה ראשונה ב90 אלף (למיטב ידיעתי).

עריכה אחרונה על ידי matanfr
פורסם

החלפתי בדיוק לכזה נוזל מיונדאי שופ ואכן דיללתי.

לא זכור לי שבוצעה שטיפה.

אבל לפי ידיעתי בעבר לא בוצעה החלפה לכן הנוזל הוקדם אמור להיות זהה לנוזל שהוחלף

פורסם

כשמחליפים נוזל קירור צריך לבצע שטיפה על מנת להוציא את הנוזל הישן.

כפי שרשמתי ממקודם, מכיוון שהנוזל של יונדאי טוב ל40K ק"מ או 4 שנים, יתכן שהנוזל הישן כבר איבד את רוב תכונותיה של חבילת התוספים וחלק מזה זה הצבע.

יתכן שבוצעה החלפה לנוזל קירור לא מקורי לאורך חיי הרכב (במידה ונרכש יד שנייה) ולכן הצבע של הנוזל השתנה.

ממליץ לך לבצע שטיפה של הנוזל מהמערכת (פנה לכנופית הטיפולים, אולי הם יוכלו לעזור) ולאחר מכן להחליף שוב, על אחת כמה וכמה שהנוזל שינה צבע ויתכן גם את התכונות.

פורסם

עדכון קטן.

יצרתי קשר עם אסף ויגאל וקניתי נוזל קירור מקורי ועל הדרך שמן גיר ופילטר דלק.

יגאל כבר יצור איתי קשר בנוגע לטיפול.

אחזור לעדכן לאחר ההחלפה.

תודה לכולם.

• תוכן חדש...