Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3732 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כיום אני עובד כבר חצי שנה,עד היום לא פתחתי קרן פנסיה מתוך עצלנות,לפני חודש פתחתי קופה במיטב דש,כדי לשלם את הסכום הנמוך ביותר,סוכן הביטוח של החברה גרם לחברה לנתק קשר עם הייטק זון כדי שהעובדים יפנו אליו,סירבתי.

בכל מקרה,בגיל 19 עברתי תאונת אופנוע ,כמעט נכנס בי רכב חזיתית,הצלחתי להתחמק חלקית,התוצאות,מיניסקוס קרוע,כמה בלטים,זעזוע מוח ועוד שדרוגים לחיים.

סהכ נקבעו לי אחוזי נכות בודדים.

להפתעתי מיטב דש לא הסכימו לצרף אותי לקופה.

אני ביחס משקל גובה תקין,לא צורך שום תרופות,בריא כמו שור.

מה הולך פה? אילו אפשרויות יש לי? למה לעזזל הממשלה מכריחה אותי להפריש כסף לחברות כאלו.

אני מספיק חכם לחסוך,לא צריך להכריח אותי.

פורסם

אני לא חושב שיש קשר בין התאונה שלך לסירוב של מיטב דש.

סביר יותר שהם מסרבים להכניס אותך לקרן שלא דרך סוכן. אם הבנתי נכון את מהלך העניינים אצלך.

איזה אפשרויות יש לך ? אתה יכול לסרב למנות את הסוכן של מקום העבודה (אל תחתום על כתב מינוי סוכן) זה יפעיל לחץ על מקום העבודה שלפי החוק חייב להתחיל להפריש לך כספים תוך 3 חודשים מהיום שהתחלת לעבוד אחרת הוא נכנס לבעייה.

אתה יכול לנסות לפתוח בצורה עצמאית קופת גמל ולבקש ממקום העבודה להעביר את הכספים לשם. בצורה הזו אתה עוקף את הסוכן, אבל אתה מכניס את מקום העבודה לבעייה, והם יכולים לדרוש שתעבוד רק עם הסוכן שלהם, וזכותך לסרב לזה.

בקיצור, השאלה כמה מקום העבודה הזה חשוב לך.

פורסם

קח את הדוח של הרופא שקבע את אחוזי הנכות ואיתו תעשה שופינג בין הקרנות. יש כאלה שלא יבטחו, יש כאלה שיבטחו עם החרגה לאבדן כושר עבודה ויש כאלה שיקבלו אותך כמו שאתה.

לי יש 30% נכות צמיתה עקב תאונה וקיבלו אותי למבטחים ללא החרגה אחרי שהפניקס רצו להחריג לי א.כ.ע מסיבות אורטופדיות.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

תיקון קטן -

מאחר ולא הייתה לך קופת פנסיה פעילה לפני התחלת עבודה - המעסיק מחויב להתחיל להפריש לפנסיה רק לאחר שצברת וותק של 6 חודשים במקום העבודה (ולא 3 חודשים כפי שנכתב מעלי).

לגבי מיטב דש - האם הם קיבלו את הטפסים של בקשה לפתיחת קרן פנסיה ואז שלחו הודעת סירוב או שמלכתחילה הם לא היו מוכנים לפתוח לך קרן פנסיה שלא דרך סוכן ?

אם לא מוכנים לפתוח דרך סוכן, אז תוודא עם מקום העבודה כי מוכנים לבצע הפרשות גם דרך סוכן אחר, ותעשה סקר שוק בין סוכני ביטוח פנסיוני השונים. במידה ומקום העבודה לא מוכן לעבוד עם סוכן אחר - "תיידע" אותם בעדינות כי הם חייבים לאפשר לך להיעזר בסוכן לפי בחירתך או שאתה יכול "לשסות" את משרד האוצר בהם (כמובן, שמומלץ להשתמש במילים יותר עדינות).

אינני יודע ואינני חושב כי יש חברת ביטוח שתהיה מוכנה לפתוח לך קרן פנסיה שלא דרך סוכן (אך אינני בטוח בכך).

לגבי התאונה - זה אמור להשפיע רק על כיסוי ביטוחי שתקבל מחברת הפנסיה (הם בד"כ מחריגים מצב רפואי קודם).

פורסם

יש להם מוצר שנקרא קרן פנסיה דיגיטלית,פותחים אותה ללט סוכן,פתחתי את הקןפה,ואז הם הקפיאן את הפתיחה לאחר בדיקה של הנתונים וקיבלתי סירוב.

• תוכן חדש...