Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3735 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום חברים יש לי מס' שאלות אשמח אם תוכלו לעזור לי בהם :

א. אשמח להמלצה על מגבר איכותי 4 ערוצים , עד 1000 שח , שהספק אפקטיבי שלו יהיה לפחות 90 RMS.

ב. קראתי אינספור פוסטים בנושא אבל לא הצלחתי להבין כיצד מטפלים בנושא , יש לי 3 מגברים - 2 סאונד ו1 מונו בלוק , רצים מהמערכת עם 3 RCA בזוגות .

בנוסף לרעשי אלנטרנטור , יש לי רעשים לבנים כמו " פססססס"

שללתי שמדובר במערכת , או במגברים.

מעבר לרעשים הלבנים ורעשי האלטרנטור , שימוש במזגן בעוצמה גבוה או הפעלת שפריצר מים של המגברים

משמיעה את הרעש של החשמל שלו .

רציתי לדעת האם זה הגיוני שכל הסיפור הזה נגרם כתוצאה מזה שכל הRCA עוברים ממש בסמוך לבית פיוזים של הרכב ?

אגב מסנן רעשים שהזמתי בעבר מאייבי פתר על הבעיה של רעשי האלטרנטור והרעשים הלבנים , אך הוא מוריד את העוצמה והאיכות בכמה רמות .

תודה לעוזרים

עריכה אחרונה על ידי oorenn

יפני זה הכי אחי

פורסם

שפריצר של המגברים? זה טוב! :-)

כמה פעמים אמרתי לכם לא לחבר את המשאבה של המתזים לשקע המצת! :-P

ועכשיו ברצינות.

כבלי הRCA מעבירים דרכם תדר ביניים ומתפקדים כאנטנה לכל דבר ודבר - הם רגישים לקרינה אלקטרומגנטית שנפלטת ממעגלים חשמליים.

אם אתה מעביר כבל RCA בסמוך לכבל כוח, מחשב רכב, לוח פיוזים - יתכן מאוד וחלק מהקרינה הזו תיספח אל הכבל ויווצר הפרש פוטנציאלים, זליגה קטנה - אבל בשביל תדר שמע זה מספיק בכדי לשמוע את לולאת ההארקה שנוצרה - יללת אלטרנטור.

אתה צריך לוודא שמסלול המתח וההתנגדות שלו יהיו מאוזנים כלפי שאר המעגלים החשמליים ברכב - הסיבה לכך, זרם חשמלי יעדיף תמיד לנוע דרך המסלול בו ההתנגדות היא הנמוכה ביותר ורק אז לשאר הצרכנים ואז בעצם אתה תשמע את היללה הזו.

במצב שבו המנוע והאלטרנטור מוצאים מסלול זרם ישיר ומהיר בינם לבין עצמם ודרך גוף הרכב - אתה לא תשמע את הרעש הזה.

ולכן -

כבלי RCA מבודדים ככל הניתן מגורמים פולטי קרינה ברכב.

כבלי כוח הן בין המצבר, אלטרנטור, בלוק מנוע וגוף הרכב בעובי מספק

נקודת הארכה או נקודות הארכה וכבלים בעובי מספק למערכת החשמל.

ההיסס שאתה מתאר כרעש שמיים וזה נכון דרך אגב - הוא פריצת מחסום רצפת הרעש של אחד הרכיבים במערכת הסטריאו - נתון אשר שמו הוא SNR - יחס אות לרעש.

אם ההיסס הזה שמיע גם על הגיין המינימלי של המגבר - כנראה ויחידת הראש שלך היא זו אשר לא מסננת מספיק טוב רצפת רעש.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם (נערך)

קודם כל ואוו תשובה מנומקת מאוד .

דבר שני חח סליחה על חוסר ההבנה , התכוונתי כשאר אני מפעיל את זרם המים של המתזים , אני שומע את הרעש של ה"פזזז" ברמקולים באופן חזק מאוד!! .

בנושא הרעש הלבן שנשמע כמו " פססס " .

יצא לי להחליף את הדאבל דין לדגם המתקדם יותר -מדובר על מערכת מולטימדיה איכותי מאוד של JVC .

בשני יחידות הראש הרעש זהה .

לצערי את ההתקנה והחייוט לא אני בצעתי

אך בדיעבד אני רואה את אופן הטיפול ואני מקבל כאב ראש.

צד שמאל עובר כבל הפלוס , וצד ימי עובר הRCA .

כמו שציינתי בצד ימין בפורד פוקוס MK2 . עוברים כל צמאת החשמל של הרכב ( בעיקר מכייון הדשבורד )

אולי ישמע פרימיטיבי אבל בעקבות חוסר זמן אנסה זאת .

מה דעתך על העברת הRCA מהמיקום הנוכחי(דרך המסילות התחתונות )

אל הגג , בעצם הRCA יעבור דרך הקורה של השמשה הקידמית\דלת . אל הגג ומשם אל הבגאז ,( מדובר על רכב האצב'ק ככה שזה יחסית פשוט )

עריכה:

במחשבה שניה חשבתי אולי להרחיק את הRCA הקיים מצמת החוטים הראשית , אשמח לדעת מה טווח המרחק הבטוח של ה RCA מצמת החשמל של הרכב, מאיזה מרחק בעצם הRCA מתחילים להיות מושפעים מצמת החשמל של הרכב.

ידוע שהדבר הוא תלוי במתח של כבלי הפלוס שפועלים מסביב , אך מדובר בV12 בהספקים נמוכים ברכב ( תיבת פיוזים פנימית ולא חיצוני שיושבת בתא מנוע שלה כן יש הפסקים מאוד גבוהים )

יפני זה הכי אחי

פורסם

החוקים היבשים מדברים על מרחק של איזה 18 ס"מ אבל אני חושב שזה מגיע יותר מחוקים של נשף ראשון שהבת שלך הולכת אליו :shock:

תנסה את הדבר הבא - כבה את המערכת ונתק את הRCA מהמגבר (תדאג שהם לא נוגעים בשום דבר מתכתי או אחד מהשני) האם עדיין יש לך רעשי היסס עכשיו?

אם כן - הרעש מגיע מהמגברים ולא מיחידות הראש או הRCA.

אם לא - תתחיל לעבוד על מסלול הRCA.

בנוסף לכך כאשר הRCA מנותקים מהמגברים - תפעיל לרגע את המתזים - האם עדיין יש לך רעשי אלטרנטור?

אם כן - זה לא נובע מכבלי הRCA אלא מחיווט החשמל או נקודות ההארכה שנבחרו ברכב.

אם לא - תתחיל לתכנן מסלול RCA שונה.

כבה את המערכת!

חבר חזרה את כבלי הRCA.

תחזור עם תוצאות לאחר בדיקה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
החוקים היבשים מדברים על מרחק של איזה 18 ס"מ אבל אני חושב שזה מגיע יותר מחוקים של נשף ראשון שהבת שלך הולכת אליו :shock:

תנסה את הדבר הבא - כבה את המערכת ונתק את הRCA מהמגבר (תדאג שהם לא נוגעים בשום דבר מתכתי או אחד מהשני) האם עדיין יש לך רעשי היסס עכשיו?

אם כן - הרעש מגיע מהמגברים ולא מיחידות הראש או הRCA.

אם לא - תתחיל לעבוד על מסלול הRCA.

בנוסף לכך כאשר הRCA מנותקים מהמגברים - תפעיל לרגע את המתזים - האם עדיין יש לך רעשי אלטרנטור?

אם כן - זה לא נובע מכבלי הRCA אלא מחיווט החשמל או נקודות ההארכה שנבחרו ברכב.

אם לא - תתחיל לתכנן מסלול RCA שונה.

כבה את המערכת!

חבר חזרה את כבלי הRCA.

תחזור עם תוצאות לאחר בדיקה.

אז איך אני יגיד את זה בפשטות : התייאשתי.

לאחר בירור מעמיק הגעתי למסקנה מסקנות :

א.

המגבר של הפולס האודיו מוציא רעש לבן של הפסס גם כאשר לא מחובר אליו rca או גם וכאשר הגיין נמוך , כאשר אני מחבר את הפולס האודיו למערכת עצמה באמצעות ה rca . בעצם הרעש הלבן מתחזק .

ב. העברתי את ה rca מנתיב האמצעי של הרכב ללא שום קירבה לאחד מכבלי הפלוס האפשריים. התוצאה שכל שימוש במערכות הרכב כמו המזגן או מערכת המתזים כבר לא משפיעה.

ג. לצערי וזה מה שגרם ליאוש. רעשי האלטרנטור.

הם לא נעלמו . הם לא מתכוונים להעלם. וכאילו ה rca מושפע דווקא מהמינוס של הרכב ולא מהפלוס.

אין שום אינטראקציה של כבלי ה rca עם כבל כלשהו.

העברתי את כל ה rca דרך חיווט אמצעי ללא שום קירבה .

כאשר ה rca מחובר למגברים באוויר . אין רעש .

אך כאשר ה rca מקורב לשילדה של הרכב . רעשי האלטרנטור חוזרים.

כאילו שילדת הרכב מעבירה סוגרת מעגל עם הפלוס. . שזה הזוי.

בקיצור פירקתי חצי אוטו עבדתי קרוב לשעתיים .

ופרט להפסקת הרעש שהגיע מהקירבה ללוח הפיוזים שום דבר אינו נפטר .

לא הרעש הלבן. ולא רעשי האלטרנטור.

נראלי שאצטרך לחזור לפילטר רעשים לבנים . האומנם האיכות תירד . אבל היא פותרת את כל הבעיות האלו

שכנראה ולא ניתן לטפל

יפני זה הכי אחי

פורסם (נערך)

עדכון מצב לטובת אלה שיתקלו בפוסט בעתיד :

ישבתי על האוטו משעה 11 עד שעה 8 בערב , אכלתי את הראש מה היא הסיבה לרעשי אלטרנטור שנשמעים גם כאשר הRCA נמצא באוויר , והדבר תקף לכל שאר המגברים { 3 במספר }

בצעתי חיווט חשמל מחדש , החלפה הדאבל דין בדאבל דין אחר וכו' וכו' .

עד כמה שהדבר אינו נשמע הגיוני בהתאם לנסיבות , הRCA ( 3 במספר ) שרצו מהמגבר ישירות אל המערכת הם שגרמו לרעשים השונים ומשונים שבניהם הוא רעשי האלטרנטור .

רכשתי ב280 שקל 3 RCA מיוחדים , הגיעו בקופסא מהודרת דמויית עץ , בעלי סיכוך גבוה וראש שאמור להיות מזהב טהור מה גם שהם עבים במיחד.

אני עדיין שנוי במחלוקת לגבי המחיר אך החלפת הRCA פתרה את כל הבעיות .

נכון לרגעים אלו , איני מבין מדוע הRCA הקודמים החליטו להשמיע את יללות האלטרנטור באופן מפתיע . ומדוע הם השמיעו את קולות ההטענה גם כאשר הם היו באוויר ללא שום קירבה לכבל פלוס כלשהו.

יפני זה הכי אחי

פורסם

אשמח לתת טיפ מניסיון של שנים וידע שבא כמובן מבית ספר להתקנות :lol:

קודם כל רצוי ב 99 אחוז מהמקרים להעביר את קו האודיו RCA ב מ ר כ ז הרכב מתחת לשטיח במרכז הרכב.

את קוי המתח להעביר בצד שלא עובר בו קו חוטי חשמל של הרכב [אם עובר בשני הצדדים אז אין ברירה]

ולבעית רעשי מנוע 99.9 אחוז זה נובע מהתקנת המינוס של המגבר/ים בצורה לקויה או במקום שהוא לא "טוב"

חייבים לעגן את המינוסים בצורה טובה וחזקה למרכב הרכב כגון הבורג של חגורות הבטיחות בריצפת הרכב.

רעשי המנוע ורעשים אחרים נובעים מהפרשי פוטנציאל שנוצרים בקו האדמה/מינוס בין מקור האות למגברים

אז פחות חשוב איכות כבלי ה RCA כמו איכות ההתקנה

בכל אופן הבעיה נפתרה :wink:

פורסם

לפותח השרשור - יפה מאוד!

אם כך כנראה שבכל שלב ורגע נתון כבלי הRCA היו מחוברים לאחד הקצוות שלהם ולא מנותקים בשניהם?

כנראה שהרכב שלך מהווה סביבה חשמלית רועשת במיוחד ופולטת קרינה וגם את זה הייתי מציע לשקול ולבדוק מדוע יש לך זליגות שכאלו.

המקרה שלך הוא בין הבודדים והנדירים בהם אכן יש הצדקה לרכוש כבלי "וודו" אשר מתאפיינים בסיכוך ובידוד כבדים במיוחד להשתקת רעשים.

וזהו פחות או יותר אחד המקרים הבודדים בהם לכבל RCA "איכותי" יש הצדקה מלאה למחירו.

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...