Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3770 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שבת שלום לכולם

יש ברשותי סיאט איביזה 1.4 85 כ"ס 3 דלתות "ספורט" מנוע של VW

רציתי לדעת כיצד ניתן לחלץ עוד כ15-20 כ"ס נוספים מהמנוע (קיימות גרסאות של המנוע עם 100 כ"ס)

שוב אני שואל כיצד אפשרי ולא אם אפשרי, עם קצת רצון וקצת יכולת..

הרכב סטוק, נוסע מצויין ומתנהג מצויין רק מרגיש לי שחסר טיפה כוח, ממש קצת

תודה :)

עריכה אחרונה על ידי NewDriverPro

HQ

פורסם

ברגע שהמנוע אטמוספרי,

אין שיפור "קל" או זול בשביל להוציא מהמנוע כוח,

זה לא טורבו שאפשר לשדרג תוכנה ולקבל הרבה כוח...

פורסם

לא דיברתי לא על מחיר ולא על קל, שאלתי כיצד

כיצד אני מעמיד את המנוע על 100+/- כ"ס?

אם היה לי טורבו ברכב לא הייתי פותח ת'רד עם שאלה כזו..

HQ

פורסם

עד שיענו חכמים ובעלי ניסיון ממני, אולי ע"י סעפת חדשה ורצינית. (??)

הורדת משקל הרכב הרכב בטוח תתרום לתחושה ולזריזות הרכב.

אפשרות שיפור נוספת שעולה על דעתי זה אולי בדיקה מה ההבדל בין המכוניות ששוחררו עם 100 כ"ס ועם אלו כמו שלך, אולי זה רכיב מסוים שאפשר להוסיף/לשנות? האם אתה בטוח בכלל שהם בעלי אותו מנוע?

חן

החיסכון שלך - ההנאה שלנו !

איפה הקאץ' ?

פורסם

קאמשאפט,סעפת,דאון פייפ מוגדל וצינור יציאה עד הסוף מוגדל מהמקורי,ליטוש מעברים בראש מנוע,העלאת יחס

דחיסה קל ושימוש בדלק יקר יותר,עלות גדולה מאוד,ביקשת עניתי.

או השתלת מנוע 1.4ליטר 100 כ"ס אחר (יותר פשוט).

ואולי אפילו 1.6 ליטר במקום,אפשרי גם.

פורסם
קאמשאפט,סעפת,דאון פייפ מוגדל וצינור יציאה עד הסוף מוגדל מהמקורי,ליטוש מעברים בראש מנוע,העלאת יחס

דחיסה קל ושימוש בדלק יקר יותר,עלות גדולה מאוד,ביקשת עניתי.

או השתלת מנוע 1.4ליטר 100 כ"ס אחר (יותר פשוט).

ואולי אפילו 1.6 ליטר במקום,אפשרי גם.

כנראה כל נגיעה במערכת הפליטה המקורית תיפגע במומנט הנמוך גם ככה שיש לו.

בכסף שזה יעלה לך אתה יכול להביא את הדגם עם ה 100 כ"ס מלכתחילה, וכן זה יעלה הון קטן בשביל להוציא 15 כ"ס אמיתיים ממנוע אטמוספרי משפחתי 1400 סמ"ק.

לא לקח את התרופות שלו.

פורסם

להוסיף טורבו זה לא פשוט.

החלפה של מערכת הנשימה (סעפת יניקה ומערכת פליטה מלאה) קאמפשטים וניהול מנוע יענו על הבקשה, העלות תהיה בערך 1000 ש"ח לכל כ"ס.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
להוסיף טורבו זה לא פשוט.

החלפה של מערכת הנשימה (סעפת יניקה ומערכת פליטה מלאה) קאמפשטים וניהול מנוע יענו על הבקשה, העלות תהיה בערך 1000 ש"ח לכל כ"ס.

במחיר כזה כבר עדיף לקנות רכב יותר חזק

פורסם

diforce יש עוד הרבה משתנים,שיפרתי כמה רכבים בחיי וללא הגבלת מזומנים.

אין כמו קאמשאפטים 270-272 ומערכת זרימה משוחררת....אבל זה לא ראלי.

הבחור שאל אז עניתי!

לא יכול לחשב לו עלויות,אבל אני בטוח שזה לא יגמר ב10 אלף.

אני הייתי הולך על השתלת מנוע 1.6 או גודש,אם ממש הייתי אוהב את הרכב.

אבל יותר פשוט לקנות אחד שגודש ונועד למשימה והכל מוגדל אצלו ונכון כולל,בלמים

בולמים קפיצים השקעה גדולה תהיה להגיע לשם ברכב לא יעודי ומוכן כבר...אבל אפשרי

ולא כלכלי.

בכללי סעפת יניקה ופליטה משופרות וגלי זיזים נחמדים יעברו את 10 אלף שח ויתנו לפחות

עוד 15 סוסים (לא בדוק) ויותר אולי. חוץ מזה שפותח שירשור נעלם ואנחנו מיעצים ועונים

לעצמנו.

פורסם

אני חושב שרוב התשובות פה קצת מפספסות את כוונת פות"ש - הוא בעצם שואל מה ההבדלים בין דגמי המנוע השונים של VAG בנפח 1400 סמ"ק - אצלו יש דגם עם 85 כ"ס, ויש את אותו המנוע גם עם 100 כ"ס. אלא אם אני טועה, המנוע המדובר הוא ה-1.4 R4 עם 16 שסתומים. לפי המאמר מוויקיפדיה, הוא מגיע ב-4 דרגות הספק (מ-75 כ"ס ועד 100 כ"ס). המנוע שאצל פות"ש אמור להיות BXW או CGGB, והמנוע עם 100 כ"ס אמור להיות AFH, AFK, AUB או BBZ. מבדיקה זריזה בגוגל לא הצלחתי למצוא מישהו שמסביר על ההבדלים בין המנועים, אבל קשה לי להאמין שפולקסווגן השקיעו כל כך הרבה בהבדלים כמו שחלק מהאנשים מתארים כאן (יותר הגיוני שיש de-tune מסויים למנועים בהספק הנמוך, שאולי נובע מתוכנת ניהול המנוע או ממגביל בסעפת יניקה, למשל). מעניין יהיה לשמוע אם מישהו מכיר את זה.

ודרך אגב, לפי נתוני המנועים בוויקיפדיה, אני לא משוכנע שהמנוע הזה בגרסת ה-100 כ"ס באמת ירגיש חזק יותר - שיא המומנט של המנוע עם ה-100 כ"ס נמוך יותר מאשר המנוע עם ה-85 כ"ס, והוא מגיע בסל"ד גבוה יותר במנוע של ה-100 כ"ס (13.4 קג"מ ב-3800 סל"ד ב-85 כ"ס לעומת 12.8 קג"מ ב-4400 סל"ד ב-100 כ"ס). שיא ההספק גם הוא מגיע בסל"ד גבוה יותר (6000 לעומת 5000 סל"ד), מה שייצור מנוע שצריך להיות בסל"ד גבוה בשביל באמת לנצל את ההספק המוגדל. לדעתי בהתנהלות יומיומית (ובהתבסס רק על הנתונים היבשים) המנוע הנוכחי ירגיש חזק יותר. שוב, אם יש מישהו שמכיר את שני המנועים המדוברים יהיה מעניין לשמוע חוות דעת מגוף ראשון.

פורסם

במנועי הTSI בין דגמי ה90 ל110 כ"ס, ההבדל בניהם היא בתוכנה בלבד! ככה שיכול להיות שזה זהה גם לדגם האטמוספרי,

שווה בדיקה.

Seat Ibiza FR

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

אני יכול להגיד שמחיפושים שעשיתי פעם בפורום אנגלי במתמחה בפולו, ההבדלים העיקריים הם בית המצערת, וסעפת היניקה והפליטה, וכמובן ניהול המנוע.

אני מדבר על הפולו כי המנועים שלהם זהים בעצם, רציתי לדעת מה ההבדלים בין מנוע AHW למנוע AFK.

המנוע המקביל לAFK באיביזה הוא הAUB.

הנה השרשור שפתחתי שם , אנגלית טיפה מפגרת חח

http://www.clubpolo.co.uk/forum/index.php?showtopic=337473&hl=

לפותח האשכול לא יהיו המנועים האלה, בגלל שאלה מנועים ישנים

אם אני לא טועה הופסק הייצור שלהם ב2002

• תוכן חדש...