Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3910 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים

בשבועות האחרונים אני שומע תיתוקים מהגלגלים הקדמיים. התיקתוקים נשמעים כאשר אני יוצא מהחניה ומסובב את ההגה עד הסוף. (אינני יודע מה קורה בנסיעה מהירה, אבל בנסיעה כזו גם ככה לא מסובבים את ההגה עד הסוף...) הרעשים מופיעים בסיבוב ההגה הן לימין והן לשמאל.

מה יכולה להיות הבעיה?

פורסם

אכן נראה כמו תפוחי הציריה, בדוק גם מוטות מייצבים, משולשים, תפוחי וזרועות הגה וכמו כן מייסב גלגל אם לא ניזוק (נסיעה ב 60+ קמש תאזין לרעש של מטוס ממריא מכיוון הגלגלים)

פורסם

רק חשוב שלא תתבלבל כי אז המוסך עלול לתפוס טרמפ על בילבול שכזה. הבעיה אצלך היא פעמוני הציריות ולא ציריות קומפלט והפעמונים ניתנים להחלפה. עלות כל פעמון כ 150 שח.

פורסם

איך ניתן לדעת בלי בדיקה ויזואלית שזה רק פעמונים ולא ציריות?

ברכב הקודם שלי, אימפרזה 01', הוחלפו ציריות לאחר שהופיעו תקתוקים בסיבובים חדים. וזה נעשה ע"י מוסך אמין שאני מטפל בו כבר כמה שנים.

פורסם
רק חשוב שלא תתבלבל כי אז המוסך עלול לתפוס טרמפ על בילבול שכזה. הבעיה אצלך היא פעמוני הציריות ולא ציריות קומפלט והפעמונים ניתנים להחלפה. עלות כל פעמון כ 150 שח.

סלח לי על בורותי, אבל ב"פעמון" הכוונה לתפוח/כדור המחבר את הגלגל לציר?

פורסם

פעמון ציריה הכוונה לחלק המפרקי היושב בקצה הצירייה ומיתחבר למרכז הנאבה. נאבה זה החלק שאליו מיתחבר הגלגל. האום הגדול שרואים במרכז הגלגל מלבד ה 4 ברגים שסוגרים את הגלגל זה האום שמיתחבר לפעמון הצירייה וסוגר את הציריה לנאבה.

Gilna3 - כאשר מופיעים תיקתוקים בסיבובים חדים ולא תופעות כמו רעידות בלחיצה על הגז בהאצות מהמקום והאצות במהירויות גבוהות מדובר נטו בפעמונים ובסובארו הם ניתנים להחלפה בניפרד ואין צורך להחליף את הציריה כולה. למוסך אין עצבים וסבלנות להחליף רק פעמון שעלות העבודה היא פי 3 זולה יותר מציריה שלמה ולפעמים יש צורך בלחתוך את הפעמון על מנת שייצא. צר לי לאכזב אותך אך כניראה שהמוסך רק גרם לך להאמין שהוא אמין ואתה גרמת לו להאמין שהכיס שלך שווה כך שבניכם כבר היד לחצה יד.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

עדכון.

אכן הבעיה הייתה פעמון ימני.

המוסך לקח לי על הפעמון 198 ש"ח לפני מע"מ (+220 ש"ח על עבודה כולל פו"ה של איזור הגלגל) . ביונדאישופ ביקשו 180 לפני מע"מ ולפני משלוחה - לא הבדל רציני.

נראה לי שלא כ"כ זול, אבל זה מוסך אמין.

תודה רבה למאור על השיעור הקצר (:

• תוכן חדש...