Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3975 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

מנהלים יקרים אני פעיל יותר בפורום האספנות ואני לא יודע איך בדיוק לחפש בפורום הזה , מקווה שהכותרת תיקנית ושפירסמתי בדף הנכון , בתקווה להבנה .

שלום לכולם ,אני אובד עצות ויש לי כמה שאלות ... ואשמח קצת לעשות סדר בבלאגן

יש לי אוודי A6 מודל 2002 עם מנוע 3.0 V6 דגם ASN. (מצורף תמונת מנוע זהה)

הקראנק ברכב דופק חזק , האם ניתן לשפץ מנוע V של אוודי? שאלתי מוסכניקים אם ניתן ואמרו לי שאוברול באוודי מנוע V לא תופס .

יש לציין שאף אחד מהמוסכניקים האלה לא שיפץ ולא ניסה לשפץ מנוע כזה , ככה שאני לא יודע אם יש להם פחד לשפץ מנוע כזה,או שהם חיים על שמועות ..

מבירור שערכתי עם יבואנים של מנועים הציעו לי הצעות של 8-9 אלף ש״ח למנוע ללא הרכבה.

שכמובן צריך להוסיף עלויות של שמן/משאבת מים חדשה/רצועות וכ״ו

שלמעשה רכב כזה נוסע נמכר סביב ה 12-15.

ככה שעלויות בארץ לא משתלמות.

ומה שהפליא אותי עוד יותר זה שחיפשתי באיביי המחירים סביב ה 3 אלף יורו/דולר (היום השער יחסית זהה) וזה עוד לפני הובלה ומיסים , ככה שהמנוע בקלות עובר את הרף של הרכב++

או שאני מחפש לא נכון או שבאמת יש פה משהו פסיכי

מצרף תמונה מאיביי של המנוע עם המחיר

image.jpg

עריכה אחרונה על ידי אסף22
פורסם

אם אתה רוצה להשאר עם האוטו אז תשקיע בו. אוטו ברמה דומה חדש יותר יעלה לך הרבה הרבה יותר.

אגב,לפני חודש מכרתי A4 עם מנוע זהה (3.0) עם 270000 ק”מ ב 20000 והמחירון בסביבות 25000. אז לדעתי האוטו שלך במצב תקין שווה יותר.

Audi A4 3.0

פורסם

חברי מפורום האספנות לאתאמין אבל ככה דברים עובדים בארץ הכול מאוד יקר.

למה לא ניתן לשפץ? ממליץ לך להתקשר לגקי מנועים תאמר לו שמיכאל שלח, איש וותיק בענף ומעטים הדברים שהוא לא עשה.

הוא יתן לך מושג עם ניתן לשפץ או לא ועלויות.

פורסם

כמה שאלות שאני הייתי שואל את עצמי במקרה שלך:

1) כמה יעלה שיפוץ? גם כאן העלויות יכולות לטפס למחיר מנוע מייבוא..

2) ואם חיפשתי מישהו שיהיה מוכן לשפץ ולא כל-כך מצאתי - האם זה מעיד על משהו? (רמז: שלא משפצים כזה מנוע או לפחות שיפוץ כזה הוא נדיר ...)

3) ואם לא מצאתי בקלות מישהו שישפץ כזה מנוע - אז גם אם אני אמצא יעלו ספקות לגבי טיב השיפוץ ומחירו...

נראה שהגעת לנקודה המפורסמת שבה עלויות התיקון נושכות חזק את הכדאיות של המשך השימוש ברכב. ברכבי יוקרה הנקודה הזו כואבת בהרבה.

בתור אחד שהיה בסרט של החלפת מנוע ברכב יקר (אצלי לא היתה בכלל התלבטות) הייתי הולך על מנוע מייבוא מיבואן אמין או ישירות דרך המוסך. יש מצב ששיפוץ יעלה הרבה יותר ורמת הביצוע לא תשתלם.

אם מחירי הרכבים כאלו נמוכים -אולי אפילו שוקל קניית רכב נוסף לטובת המנוע.

פורסם

את העבודה אני אעשה , שיפצתי הרבה מנועים/גירים אוטומטים וגם של רכבי יוקרה.

העבודה לא מפחידה אותי , אני רק מסתפק אם מאחר וידוע לי שיש מנועים שאוברול לא מחזיק הרבה זמן מעמד עליהם, ואז זה באמת לזרוק כסף לפח.

ומבחינת ייבוא מנוע,איך זה שפה בארץ מוכרים מנועים כאלה (וכאן הם נדירים) בחצי מחיר מאירופה? ועוד לפני מיסים.

אולי משהו בחיפוש שלי לא נכון..

פורסם

אפשר לשאול איך בדקת אם המנוע דופק בקראנק?

טויוטה קורולה 95 גיר ידני 0-100, 10.55 שניות. מקום 1 בקטגוריית ג'ימקאנה ג'וניורס(עד גיל 21), מהאירוע לקידום הספורט המוטורי 4 בלטרון

פורסם

אתה בטח מודע לכך שמנוע מיובא הוא לא חדש.. הכרתי מקרים של מנועים מיבוא, שהורכבו ולאחר מכן כמה חודשים, היו מעשנים. אין כמו שיפוץ כי אתה יודע שהכול בפנים חדש!!! ואתה במצב 0.

אני גם ניתקלתי בארץ בהמון אימרות לנושא מנוע סובארו לא משפצים ומנוע אחר לא משפצים.

עם השיפוץ לא היה ניתן, מדוע היצרן בספרות כן מדבר על שיפוץ ומדוע הוא כן מוכר מוצרים oem over size?

לדעתי כל נושא הלא ניתן זה פשוט כי יש מנועים לא פשוטים לשיפוץ או שעלות החלקי פנים עצומים ולכן הבעלי מקצוע מתנערים מזה.

( אגב לגבי סובארו אני ראיתי במו עיני שיפוץ מלא , שהצליח יפה מאוד.)

אז כדאי ליצור את ההפרדה, לקרוא ספרות , לייצר אקספרטיזה מדויקת לאחר הפירוט,

ולבקש הצעת מחיר. ומשם כבר תצטרך לקבל החלטה off או on.

בהצלחה וביננו עם אתה מגיע מעולם האספנות אז מציאת חלקים זה כסף קטן עבורך. יום טוב.

פורסם
אתה בטח מודע לכך שמנוע מיובא הוא לא חדש.. הכרתי מקרים של מנועים מיבוא, שהורכבו ולאחר מכן כמה חודשים, היו מעשנים. אין כמו שיפוץ כי אתה יודע שהכול בפנים חדש!!! ואתה במצב 0.

אני גם ניתקלתי בארץ בהמון אימרות לנושא מנוע סובארו לא משפצים ומנוע אחר לא משפצים.

עם השיפוץ לא היה ניתן, מדוע היצרן בספרות כן מדבר על שיפוץ ומדוע הוא כן מוכר מוצרים oem over size?

לדעתי כל נושא הלא ניתן זה פשוט כי יש מנועים לא פשוטים לשיפוץ או שעלות החלקי פנים עצומים ולכן הבעלי מקצוע מתנערים מזה.

( אגב לגבי סובארו אני ראיתי במו עיני שיפוץ מלא , שהצליח יפה מאוד.)

אז כדאי ליצור את ההפרדה, לקרוא ספרות , לייצר אקספרטיזה מדויקת לאחר הפירוט,

ולבקש הצעת מחיר. ומשם כבר תצטרך לקבל החלטה off או on.

בהצלחה וביננו עם אתה מגיע מעולם האספנות אז מציאת חלקים זה כסף קטן עבורך. יום טוב.

אומרים שהיציקה של הקראנק הזה לא מוצלחת,ושיוף מהעובי שלו הוא יעמיס המון על המנוע והוא יקרוס חזרה .

לגבי סובארו שיפצתי כמה מנועים כאלו והם מנועים מעולים וסוסי עבודה.

יש גם באיזור תעשיה בבני ברק חרט שמומחה לשיפוץ מנועי סובארו.

ברמה העקרונית אם אני יכנס לשיפוץ אז אני אשפץ את הקראנק בלבד ואחליף משאבת שמן , מבלי לפרק ראשים ובוכנות וכ״ו

בעבר עשיתי שיפוץ נקודתי כזה בלי להתפזר ומחזיק כבר 6 שנים טפו טפו

פורסם

למה אתה חושב שהקראנק נפגע ולא המייסב תלתל? יכול להיות שהקראנק בסדר גמור, ואפילו יהיה מספיק לעשות מיקרו-פוליש, צריך לפתוח ולמדוד אין ברירה

ולחרוט קראנק אפילו על תחשוב על זה, זה רעיון מאוד גרוע עם אחוזי הצלחה מאוד נמוכים, לפחות מהניסיון שלי בארץ.

טויוטה קורולה 95 גיר ידני 0-100, 10.55 שניות. מקום 1 בקטגוריית ג'ימקאנה ג'וניורס(עד גיל 21), מהאירוע לקידום הספורט המוטורי 4 בלטרון

פורסם (נערך)

זה שקניתי ממנו את הרכב , נסע מת״א לגליל העליון , כשבתחילת הנסיעה נדלקה נורה של שמן , אז הוא עצר ובדק וראה שיש שמן ולא חסר אז הוא המשיך בנסיעה עד הצפון, וכאשר הוא בא להדליק את הרכב כבר לא היה ניתן ושהוא הגיע אלייך הדלקתי אותו (המנוע לא נתפס).

העניין ההזוי הוא שיש נסיונות התנעה יוצא כמויות של שמן לרצפה , ואמרו לי שברגע שהקראנק דופק באוודי אז המחזיר האחורי נפרץ (מידע שקיבלתי מבחור שעובד במוסך פליקס,שזה סימן לקראנק)

עריכה אחרונה על ידי אסף22
פורסם

במקרה הזה של חוסר לחץ שמן לפרק זמן ארוך אני לא חושב שהתייחסות נקודתית לקראנק תביא תועלת.יש להניח שגם הראשים והקמשאפטים וכו "סבלו" בנסיעה הזו וכדאי לבחון זאת כחלק מבקרת הנזקים. שנית,רמת הדיוק במנוע הזה גבוהה בהרבה ממנוע סובארו ישן וגם אופן הפעולה.אני לא מאמין שמחרטת קראנקים מתקופת שלטון הבריטים מסוגלת לעבודה הזו.

פורסם

לא מסכים איתך שרמת הדיוק במנועי פולקסווגן באותם שנים יותר מדוייקת ממנועי סובארו, אם תבדוק נתונים של מרווחי סיכה וה-LIMIT של המרווחים האלו לעומת שני היצרניות, תראה שהמספרים הם הרבה יותר נמוכים וקריטיים ביפניות, לעומת מנועם גרמניים ששם המרווחי סיכה וה-LIMIT שלהם הרבה יותר גבוהה, מה שאומר המנוע גרמני יכול להתמודד ולנסוע גם אם המרווח סיכה יהיה גדול והזוי לעומת הסובארו ששם כבר ילך המנוע.

בדקת את הכוסיות של השסתומים אם באחת מהן אין חור מרוב שחיקה?

פורסם

מנורת לחץ שמן דלקה משום שלא היה לחץ שמן משום בלרי של המיסבי החלקה. וטריז השמן כלכך גדול מהמידה, עד שהשמן רץ במסלול אך לא בלחץ הרצוי, ולא שימן את הנקודות חפיפה(טלטלים,קראנק ובלוק.)

לא עניין של אודי, ברגע שהקראנק כל כך גרוע ואין לו נקודות סמך טובות אזי הוא יזרוק סביב צירור ומשום כך פוצע את מחזש והשמן יוצא.

לאחר התיאור כי הבחור המשיך לסוע ללא לחץ שמן התנונה די ברורה, אין פה חצי עבודה, או להביא מנוע אחר, או לשפץ את שלך קומפלט על השולחן ,פירוק לגורמים מדידות.

אגב לכותב מלמעלה הלוואי והדיוק של המחרטות משנות ה50 היה נשמר ולא כמו המוצרים הסינים או מהמזרח.

כל עוד מחרטה מדויקת זה לא משנה גילה.

אגב בעולם שלי עולם האופנועים לא קיים דבר כזה השחזת קראנק, ניתן לעלות במידות מיסבי ההחלקה 3 פעמים, עם במדידה הקראנק יוצא פסול הוא נזרק.

יש איסור בהשחזה. יום נעים.

• תוכן חדש...