Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4010 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

במילוי השמן בטיפול האחרון מילאתי בדיוק לפי הכמות הרשומה בספר הרכב (סיוויק 2005 - 3.2 ליטר שמן), אבל בכמה בדיקות שעשיתי אתר כך הגובה של השמן תמיד עומד על חצי. האם הכמות הרשומה בספר הרכב מכוונת לחצי או שצריך לשאוף להיות על המקסימום של המדיד?

תודה.

פורסם

חשוב לבדוק על משטח ישר ומפולס.

מצב תקין הוא בין סימן המינימום למקסימום. רצוי לא להתקרב למינימום (במיוחד אם הרכב מאבד שמן, ואז כן כדאי להתקרב למקסימום. אחרת אין בעיה שהשמן יהיה תקופה באמצע, ואם ירד המפלס תשלים מעט).

לפעמים כמות השמן מתייחסת לגרסה אחרת, ללא מזגן למשל.

פורסם

נבדק על משטח ישר.

השאלה שלי היא האם כשהיצרן מגדיר את כמות השמן במנוע הכוונה היא לחצי גובה המדיד?

פורסם

אל תשכח שיש שמן שנשאר בראש המנוע/פילטר שמן/ קולר שמן (אם יש), ואם החלפת פילטר שמן, אל תשכח שגם בו היה 200-300 מ"ל שמן (או יותר, תלוי בפילטר).

בספר רכב של האלפא שלי רשום כך: עוקת המנוע ומסנן השמן 4.4 ליטר.

פורסם

תמלא עד המקסימום.

גםהלדעתי כמות שמן שרשמת 3.2 ליטר מתייחסת לדגם אחר או לא כוללת את הפילטר.

תמיד רצוי שמפלס השמן יהיה במקסימום. אבל לא מעבר.

כשיש יותר שמן במנוע, כל מולקולת שמן "עושה פחות סיבובים במערכת" ולכן השמן מתבלה יותר לאט.

פורסם

אם כך רשום בספר, ובפועל יש חוסר שמן, נשאלת השאלה איך בוצעה מדידת כמות השמן.

האם היה שימוש בכלי מדידה מדוייק, או סימוכין על הסימון שעל גלון השמן ועינומטר?

פורסם

היי,

אני טיפלתי לבחור ברכב.

מדדתי עם כוס מדידה והכנסתי בול 3.2 ליטר.

בטו ב- 1000% שאין נזילות.

מן הסתם ביצענו את המדידה על מקום ישר.

יכול להיות שאולי פשוט נספג\נשאר בכל מיני מקומות.

מה גם הכמות לא יורדת, נראה לי שפשוט ימלא עוד קצת וזהו.

רועי

פורסם

בדקתי גם בספר של הרכב, לא הספר הבסיסי בעברית אלא ספר עבה (כ-500 עמודים) באנגלית שהונדה מצרפים לרכב חדש, ושם יש את כל הקיבולות והמידות של הרכב וכתוב 3.2 ליטר. אז כנראה שאוטודטה מדוייק.

פורסם

למה בכלל אתם שוברים את הראש?? בודקים כמה שמן ניכנס? מודדים את הכמות השמן אם כלי מדידה?

(במכוניות שיש בהם מדיד שמן ידני) לפי דעתי מיותר ובזבוז של זמן.

• תוכן חדש...